В очакване сме на ритничета от Майските мъничета

• 26 586
  • 716
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте! Днес ходих на ФМ и ... ме притесниха  Cry Измериха нухална транслуценция 2.2 мм и утре ме пращат на БХС. Лекаря, при когото бях ми каза, че за нормално се приемало стойности до 3 мм, но по принцип замерванията в практиката били около 2 мм. В сайта на МЦ Марков четох, че стойностите между 2,5 и 3 мм изискват допълнително прецизиране.  Thinking Има ли запознати с това?

Не се притеснявай. Отишла си малко късничко и за това е такава.

teolora, изследвала ли си си хемоглобина и желязото?

Йовка  bouquet, добре дошла!

mama hrisi, стискам палци и късмет!

krisi72 , прекрасно видео,зареди ме с позитивни емоции от сутринта!

# 106
teolora, аз не консумирам месо (риба да, но от както съм бременна и нея не мога). Бях се запалила много по здравословно хранене и съм чела наистина много по въпроса. Убедена съм, че човек може да се храни качествено и пълноценно без да яде месо и, че не би имало негативен ефект за бебето.

Аз днес май ще съм си в къщи. Вчера вечерта ми стана много лошо, днес направо ми се виеше свят като се надигна от леглото. Добре, че беше мъжа ми да ми донесе закуска. Хапнах, установих, че имам малко температура (37.2) и се занесох при личната лекарка, защото се стреснах да не се вдигне и да има проблем за бебето. Тя каза, че до 38.5 мога да не пия лекарства, по това време на бременността не било проблем толкова ниска температура и, че ако има някаква инфекция организмът ми се справя леко  с нея. Все пак ме посъветва днес поне да полежа. Още не съм сигурна дали няма да отида до офиса, но за сега съм в леглото.

# 107
  • София
Mama hrisi, да не забравиш да ни се похвалиш когато дойде време! Сигурна съм ,че всичко ще е наред!

Йовка, добре дошла!

# 108
Привет и от мен! Simple Smile

Криси, ей тази закусчица бих я изяла цялатаааа изглежда супер апетитно и вкусно! Благодарско за нея!  Hug

Йовка, добре дошла сред нас! Лека и безпроблемна бременност! Ти в коя седмица си?  Simple Smile

verano , и аз мисля че си по-закъсняла малко, но щом д-ра те праща на БХС отиди и дай кръв на 14 ет. в МД. Резултатите стават готови на другия ден и можеш да си ги видиш следобяд в интернет.

teolora, честно казано нямам идея, но си мисля че не би следвало да има някакъв проблем,ако не ядеш месо, но задължително консумирай риба, за да можеш да си доставяш желязо в органзима, за да не получиш желязодефицитна анемия, която повечето бременни имат поради недостига на желязо. Консумирай храни богати на желязо с такива, които съдържат витамин Ц, за да може организма да ги усвоява по-бързо и качествено. При жени, които ядат месо се препоръчва прием на свинско, телешко изобщо червени меса, защото в месото се съдържа най-много и е най-лесно усвоим от организма. Все пак попитай и за повече инфо док. Simple Smile

Мама Хриси, така се зарадвах като видях че си писала. Много се радвам, че си се възстановила и вече мислиш за следващо бебче. Стискам палци док да каже че всичко е ок и да действате по-въпроса. Надявам се скоро да ни зарадваш, сладурка!  Hug
Хайде хубав и слънчев ден от мен! Simple Smile   bouquet

# 109
Здравейте момичета! Искам да попитам има ли някоя от вас, която да е вегетарианка, имам пред вид да не консумира месо. Аз съм от 8 години вегетарианка и засега не изпитвам нужда и апетит към месото. Надявам се да няма проблем за бебето при този хранителен режим
teolora ,мисля че няма за какво да се притесняваш, че хранителния ти режим може да навреди на бебето. Имам две приятелки, които са заклети вегетарианки от много години, едната роди живо и здраво момченце преди 3 години, а другата има момиченце на 7 месеца. Важното е да приемаш разнообразна храна, да хапваш повече сурови ядки и авокадо, те са ценни източници на ненаситени мазнини, но ти това сигурно си го знаеш Simple Smile

# 110
Добре дошли на новите мамита, все забравям да ги поздравя Embarassed. Напоследък съм голям заплес.

И аз не ям много месо, за сметка на това набивам сурови или печени ядки, като избягвам само орехите, заради Хашимотото. Иначе, лешници, бадеми, шам фастък, кашу са ми любими, правя си микс, в една купичка и за деня ги изяждам. С първата бременност, не знам дали ми се събира да съм яла месо общо 10 пъти и то насила. И нямах никаква анемия. Но ядях много ядки и сушени плодове.
Ето тук има полезна статия за сушените плодове.   
Съвет, ако имате възможност да избирате между няколко вида сушени кайсии, например, не избирайте най-ярките оранжеви, те са третирани допълнително за да имат по-апетитен външен вид, нормалните сушени кайсии са с приятно жълто-оранжев цвят, в никаква случай ярък.

За сваляне на температура, особено ако не е много висока, може да пиете компот от малини. Гледах го по едно руско предаване, сутрешно, много интересни сутрешни блокове имат, за разлика от родните...И после се зачетох, оказа се че наистина сваля Т, и чай от листа от малини, но той не е препоръчителен за бременни.

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 10:53 от ioli

# 111
Мама Хриси дано всичко е наред и скоро се наредиш в друга темичка, като нашата.
За вегетарианстото аз смятам че самият човек който не яде месо си има изграден вече режим и сигурно знаеш по-добре и от нас кое замества недостига на месо в организма, аз много не разбирам но не вярвам да навредиш на бебе още повече че организмът ти вече е изградил някакъв хранителен режим. Аз например в първите месеци до 4 ти не хапвах месо, абе почти нищо не ядях само повръщах и бях почти сигурна че ще ми открият някоя анемия но пък резултатите бяха супер добри за великото ми повръщане и неядене, така че природата понякога си знае работата повече и от нас.
За съня аз съм с тежки безсъния от много години, особено се обостриха след 2 та ми аборта и като ми предстои нещо по-неприятно следващия ден мога и да не мигна цяла нощ. Нищо не ми помага, понякога изпадам в паника че не спя и колкото повече мисля как трябва да се наспя не става, да не говоря че не си стоя у дома а съм цял ден на работа и не спя през деня даже ходех да бягам да се изморя и пак безсъние. Така че логиката стоиш си у дома и не спиш не е вярна.
В първите месеци на бременностат когато всеки момент чаках пореден аборт и не вярвах че беба ще се задържи не мигвах с часове 4 часа на нощ бяха лукс и през деня не спях но много лежах нямах сили за нищо. С напредване на браменноста и добрите ехографии се успокоих но и сега имам тежки нощи, към края ще става по-зле сигурна съм. Ако мога да посъветвам другите мами не че на мен ми помага може да се пие вечер чай билков-мента мащерка даже има и за сън едни комплексни. Хубаво е да се избягва стрес примерно като видите по новините вести за поредната починала жена или дете сменете канала, не гледайте силни емоционално филми и такива с гадни и страшни сцени. Понякога пия валериан но май с него и без него все същата. Изписаха ми е хомеопатия симпатил ама и то не помага много.
Разходките без сериозни натоварвания помагат също.
И ако не сте спали няколко нощи знайте че не е толкова страшно от това не се умира, имах цяла една година с такива тежки кризи-освен безсънието имам и панически атаки които са доста по-гадни учестено сърцебиене позиви за повръщане и тн и нищо не ми стана, освен че отслабнах малко.
Дори и сега като ми стане обаче е много гадно, така че ви разбирам. Освен това отключеното безсъние в един период от живота ни се връща и връща отново в други периоди, когато ни е тежко и трудно.

# 112
Добро утро!
Добре дошла Йовка  Hug
Мама Хриси, стискам палци всичко да е наред , ще чакаме да пишеш след прегледа какво е казал док.  Hug
Аз бях със запушен нос три дни, сега и малкия, ходихме на лекар засега нищо му няма само хремата, а утре сме на рожден ден, дано бързо да се оправя, че другата седмица и етой  рожденник и сме запазили клуб, покалнили сме гости, поръчали сме торта за градината...
Сутринтта ходих пак на изследвания, пуснах си пак и за кръвна група, защото ми е изчезнало картончето, сега ще чакам резултатите да излязат следобед  Rolling Eyes
atanasova_bobi, горе главата, тези неща са неизбежни, и ние минахме през това, сега лесно се разтройваме, а на мъжете им е невъзможно да разберат как се чувстваме в момента и колко по-чувствителни сме.
Приятен ден!

# 113
Добре дошла Йовка  Simple Smile кога ти е термина за да те запиша на първа страничка

# 114
Благодаря ви за подкрепата  Hug
Аз снощи не се стърпях и звъннах на моя лекар - според него всичко е ОК и за моите седмици границите даже били 3-3,5 мм. Тази сутрин отидох за БХС, но ме върнаха - късно било за ранен и рано било за късен. Казаха ми да отида след една седмица със замервания от следящия ме лекар .
Аз не съм от София и ходих на ФМ при "най-добрия" в нашия град и на мен ми се струваше, че е късно за първата ФМ, но според него не беше и ме записа чак за тази седмица. Сега се оказва, че прегледа е бил безсмислен - даже не успях да видя бебето, защото през цялото време мониторът беше към лекаря, не разбрах и пола и се натоварих с отрицателни емоции...
Дано от тук нататък да  не се срещам с подобни "специалисти".

# 115
Здравейте момичета,
позволете и на мен да се присъединя към вашата групичка.
Чета ви от известно време и научавам много важни неща.
Бременна съм с тризнаци след ин витро.
Терминът ми е 31.05., но според доктора ще планираме секцио може би месец по-рано, живот и здраве естествено.
Пожелавам лека и спокойна бременност на всички нас и здрави бебчета на финала.

# 116
opelcorsa  Hug, не ти е лесно...Пожелавам ти успех, и да се пребориш с това състояние на постоянен страх.  Пробвала ли си с лайков чай, той също успокоява, въпреки че при теб, явно е въпрос на психика и самовнушени. Пробвала ли си да се занимаваш с йога, или медитация? Малко лаишки мога да прозвуча, защо не започнеш да четеш литература за самопомощ, или за позитивно мислене. Предполагам след 2 аборта, не ти е до това. Аз съм преживяла 1 и се чувствах ужасно, малко преди това открих, че имам проблем със щит. жлеза, а след аборта се сринах тотално, после започнах да чета...и стана ясно че тези проблеми идват от стрес, и по-точно, вътрешна неудовлетвореност и нереализирана себеизява. Затова реших, че повече няма да си мълча, ако нещо имам да казвам на някого, ще го казвам, и ще живея егоистично. Ще правя каквото искам, когато искам, за да съм здрава. Започнах по малко, да се уча, да мисля позитивно, не първо да си мисля, не мога, няма да стане, ако не стане...Вече действам, и си казва, ше стане, няма как да не стане...И нещата започнаха да ми се случват. Забременях, и то 2 пъти, за сега успешно и втория път. (Първото дете го правихме 4 години). Личните неща започнаха да ми се случват, някак без особени усилия, всичко ми се стича в живота по най-благоприятен начин, ако щете със заминаването ни в Иран, после връщането ни, в най-подходящият момент, ремонти, срещи...всичко за което се сетиш....Така че, мисли позитивно, дишай, радвай се на малките неща, отрежи контакта си с всичко хора, които те натоварват по някакъв начин, а тези които все пак не можеш да избегнеш...игнорирай или се шегувай с тях, с усмивка. И да те питам, пускала ли си си TSH?

Hug Надявам се да не ми се сърдиш, че си позволявам да те "съветвам". Споделям кое ми помогна на мен.

Мама Хриси, успех! Чакаме те в редиците на новите майчета, съвсем скоро!!!!
Soiv, добре дошла, страхотна новина!!!! Пожелавам ти успешна и лека бременност!!!! Мама талисман  Hug с 3 бебока за късмет!

# 117
soiv  Hug Hug Hug добре дошла  милаааа,тризнаци  newsm44
Тези дни мислех да пиша на момичетата че още си нямаме близнаци в темата,във всяка има но ето че си имаме тризнациии   bouquet

# 118
  • София
Опелкорса, и мен в момента ми е много трудно емоционално. Имаме много проблеми с дъщеря ни и просто ми иде да изчезна. И аз усещам, че спя по 3-4 часа на денонощие. Колкото и да ми казват успокой се някак не се получава. Просто трябва някак да прием нещата и да гледаме напред.

Соив, страхотно е, че ще ставаш  тройна мама! Ще ми е интересно да чета как се развива такава бременност. Сигурно вече си с голямо коремче и усещаш бебетата!? Успех   bouquet

# 119
Mama hrisi, стискам палци всичко да е ок и скоро да ни зарадваш!  Praynig Hug
soiv, добре дошла! Лека бременност и щастлив финал!  Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт