В очакване сме на ритничета от Майските мъничета

• 26 587
  • 716
  •   1
Отговори
# 120
Привет мамчета

krisi72 благодаря за страхотната и разнообразна закуска, от всичко искам да си хапна  Hug
Йовка, soiv добре дошли, желая ви лека и успешна бременност  Hug  Hug страхотно е че си имаме и тройна мама в темичката.
Mama hrisi дано всичко е наред и скоро да се похвалиш
opelcorsa  дано скоро усетиш подобрение  Hug

Аз пак напоследък страдам от главоболия и не знам на какво се дължат.

Желая ви приятен и слънчев ден!!!  Simple Smile

# 121
Здравейте момичета кокичета   bouquet

Как ме зарадва soiv, просто ми оправи настроението за цял ден  Hug Това страхотно, пожелавам ВИ да сте живи и здрави с бебета и татко   bouquet Много лека и спокойна бременност. Това е толкова хубаво  Hug три пъпешчета  baby_neutral  baby_neutral  baby_neutral

Добре дошла Йовка и на теб   bouquet Лека и безпроблемна бременност

verano, видя ли че няма нищо тревожно Hug. Ако искаш си направи БХС в 15 г.с.за да си спокойна на 100%. Радвам се за хубавата новина  Hug
Mama hrisi, браво на теб  Hug Ти си много силен човек, дано скоро ни се похвалиш  Praynig с хубава новина   bouquet
opelcorsa, горе главата всичко ще е наред  Hug

Хубав и слънчев ден  Hug

# 122
Аууу, чак сега влизам да се отчета и какво да видя! Ама че хубави новини!!! newsm44

Соив, честити бебчета! Страхотна новина! Добре дошла и лека бременност!  Party

Мама Хриси, стискам палци скоро да ни се похвалиш, чакаме те!  Hug

Йовка
, добре дошла и на теб! Лека бременност!

Аз исках само да споделя, че ходих на коледния базар, който се намира в градинката на Софийския университет, но останах малко разочарована - оказа се, че яденето и пиенето са приоритет, а всички украси, които се продаваха бяха изключително скъпи. А и къщурките са много малко на брой...та за да си допълня коледното настроение се занесох до Джъмбо и си напазарувах един куп украси. Днес ще ми е дизайнерският ден и ще си доставям радост с украсяване но домът ни.

Пожелавам на всички един прекрасен първи декемврийски ден, както е започнал слънчев и с добри новини, дано все така да е!  Hug Hug Hug
Между другото се оказа, че аз също съм усещала бебечето ,но не съм предполагала дори, че това са сигнали от него... Blush

# 123
Малееее чак сега виждам че си имаме още една майска мама и то не с едно, не с две, а с цели три бебчета!!! #Crazy soiv, добре дошла, мила! Да са ти живи и здрави бебчовците, да растат в корема на мама, а през май да ти носят истинска радост когато се родят. Страхотна новина! Супер!   bouquet Hug

# 124
So iv, добре  дошла и честита тройна радост  Hug Лека бременност  Simple Smile
Беки_Б и аз се заредих с Коледно настроение и украса от Джамбов,преди няколко дни и мисля легенда да украся,да си създадем празнична обстановка от сега,ние с таткото и двамата сме рожденици другата седмица,та настроение си трябва Simple Smile

# 125
soiv  Hug Hug Hug добре дошла  милаааа,тризнаци  newsm44
Тези дни мислех да пиша на момичетата че още си нямаме близнаци в темата,във всяка има но ето че си имаме тризнациии   bouquet
Точно  и аз това си мислех,страхотно soiv много се радвам за теб HugРазкажи повече как ти протича бременноста,сигурно не ти е лесно HugЗабелязах,че в България напоследък доста тризнаци се раждат и обикновено или са 3 момичета или и трите момчета Simple Smile
Ели какво стана,направи ли второ БХЦ?Радвам се,че резултатите от ФМ са добри Hug
Елза а ти как си?Мина ли ти амниоцистезата?Защо ти се ноложи,резултатите от БХЦ ли бяха положителни?Най-гадното сега е чакането на резултатите,стискам палци всичко да е наред Hug
Тука не правят междинни екографи,имам право само на трите ФМ и нищо друго,в 11 г.с направих първата,втората е в началото на януари,и понеже не ми се чака толкова време мисля да си платя 100евро и да отида в петък да видим как е бебчето Heart Eyes
Тука в Португалия това е единственото хубаво нещо,че в държавните болници нищо не се плаща и досега не съм чула за недоволна родилка,а познавам много раждали жени,дори и тези,които си следят бременноста на частно си раждат в държавни болници.Аз лично съм доволна от условията и от отношението при първото раждане.Бяхме 2 жени в стая,бебчетата са при майките от раждането при майките и дори препоръчват да се спи на едно легло с бебетата,на мен даже ми се караха,че съм го оставила в бебешкото креватче Simple Smile

# 126
Здравейте и от мен мили мами!Живот и здраве и аз очаквам моето бебче да се появи на бял свят през май месец.Дано всичко е наред.Много  хубава тема и много добре направена.Много от нещата,които прочетох са наистина важни за нас момите и полезни.Пожелавам на всички ви да сте живи и здрави и бебчетата също.Леко раждане на всички!!!

# 127
Като стана дума за ехограф,другата седмица сум на втората фетална морфология,която се прави.Стискайте палци.Ако някой знае какво представлява нека каже>Благодаря ви!

# 128
  • София
Добре дошли на новите майчета. Лека и безпроблемна бременност до финала!

Беки_Б мерси за информацията относно базара. Спести ми едно разкарване до там.

Мен коледното настроение ме е обзело още преди две седмици. По цял ден ровя рецепти за коледни сладки, кексове, шолени и такива работи. Онзи ден извадих коледната украса, но само за да дам на малкия две фигурки на Дядо Коледа. На нас ни е втора Коледа с малкия, но естествено той нищо не е запомнил от миналата и сега "четем" книжка с Дядо Коледа и така се подготвяме за празника. Украсата мисля да я правя след Никулден, но още обмислям къде да сложа елхата, така че да оцелее от пакостливите ръчички.

Аз утре се изнасям от София и ще бъда на гости на мама и тати за уикенда. Програмата ми ще е малко натоварена и сигурно няма да мога да ви чета. За сметка на това ще се видя с брат ми и снахата и ще си говорим пак на бременни теми - нали и двете сме бременни с разлика от 10 дни Simple Smile

# 129
Здравейте отново, много ви благодаря за топлото посрещане.
Иначе засега се чувствам много добре, дано и занапред да е все така.
Първите месеци ме мъчеше безапетитие и за три месеца не съм качила и килограм, но мисля че напоследък това отшумява.
Все още незнаем пола, дори и на едно бебче, но живот и здраве до Коледа се надявам да се видят.Имам си коремче вече, но още не съм усетила бебоците.
В 11г.с. ми направиха превантивен серклаж, който слава богу протече безпроблемно.
Това е общо взето около мен, пия си но-шпа, магнерич за всеки случай и си почивам максимално.

Щастието ми е огромно, но и притесненията около износването са много.
Въпреки това нека мислим за хубави неща и имаме само положителни емоции.

# 130
Soiv,добре дошла...лека и безпроблемна бременност ти пожелавам,с един удар три заека...суупеер Hug
Мама Хриси,въобще не ни досаждаш,даже напротив...пиши какво ти е казала доки и започвайте да действате...то това са хубави действия  Embarassed
Момичета,на вас пуснаха ли ви СПИН,заедно с хепатита,щото на мен не ми го пуснаха,което сигурно означава ,че ще си го платя
За училището в Мол София аз съм на линия...даже мисля да не пропускам лекции,та още на 6.12.съм там и може да се видим с мамите,които ще идват Praynig

# 131
  • София
Здравейте и от мен за днес , чета само страхотни новини и това ме прави многоооо щастлива Simple Smile

Добре дошли на новите мами в нашата страхотна групичка лека бременност и леко раждане, специалнооо ДОБРЕ ДОШЛА на soiv страхотна новина  етова уаааооооуууу тризнаци  newsm44 да са ти живи и здрави и да си родиш три страхотни бебенца :*

Момичета прочетох в темата,че някой се сдърпал с таткото и реших да споделя,че на мен ми се случва и то защото съм доста сепната и рязка напоследък(визирам почти 5 месеца назад  Laughing ) ,а и напоследък само ми казва не прави това,че можеш да навредиш на бебето,яж това за бебето, бла бла за бебето и аз му се сърдя защото все едно само за бебо го е грижа,аз прейгравам разбира се защото знам,че ни обича страшно много ,но ми е сладко като му видя обърканата муцунка хихихих

Момичета ,как минава деня при вас, криси 72 страхотна маса със страхотни неща си качила благодаря ти  Hug

# 132
soiv, още довечера ще разкажа на моя мъж как си с три бебешока и не си качила килограми. Да спре да ми брои хапките и грамчетата на кантара Laughing
Браво за куража да оставиш и трите. Сигурна съм, че имаш някои притеснения, но вярвам, че всичко ще е наред Hug

Беки_Б, на мен пък ми харесва това, което казваш за базара. Такъв тип базари събират хората повече за хапване и пийване. Ние преди 2 години ходихме до Виена, специално за да посетим базара пред кметството. Беше приказно и вълшебно! За 4 дни всеки път като огладнеем се понасяхме натам - коледен пунш, бретцели, меденки... Там и украса има, но базара е на много голяма площ и гледах, че не се купуват много. Дори маниак на тема коледа като мен си тръгна само с 4-5 неща Simple Smile
Ако не бях болна и аз щях да украсявам днес, но явно ще остане за събота. Подаръци обаче купих в понеделник - 4 часа тур по моловете и ми останаха още 3 подаръка само - всичко съм приготвила, а при нас има и именни, рожденни дни по Коледа Simple Smile

Днес понеже лежа, цял ден зяпах магазини за бебешки неща и искам да помоля майките с малки дечица, ако имат време да напишат какви са според тях нормалните цени за бебешки дрешки, одеяла, такива дреболии. Знам, че зависи, представям си да купувам качествени, но не маркови. Мисля, че няма смисъл. Те много бързо растат. Българските дрешки добри ли са?

# 133
  • София
Момичета я кажете за това училище за бременни в МОЛА за какво иде реч, от колко часа е  да видим дали и аз ще мога да ходя макар,че съм на работа мога да помисля все пак Simple Smile

Мама Хрис зарадвах се много като видях,че си писала и ще чакам с нетърпение да разберем,че скоро ще имаш още по хубави новини да споделиш с нас  Hug Hug Hug Hug

# 134
Здравейте,
Благодаря за топлото посрещане   bouquet
Всъщност аз ви чета от самото начало, но не смеех да пиша, защото от началото на октомври бях много зле, повръщане, световъртеж и до преди 1 седмица бях основно в леглото ставах само до тоалетната и до кухнята. От около седмица вече дори и излизам навън за по-30 мин до час, колкото да изведа детето- на 2, 5 г. милия се оказа много добър, аз си го гледам и въпреки, че близо 2 месеца почти не му обръщах внимание се държа доста добре за възрастта си.

Термина ми е 30 май, Благовесна, ако може да ме включиш в списъка!

Добре дошли на новите мами!

krisi72, благодаря за закуската!
mama Hrisi, стискам палци скоро да пишеш с хубава новина, банално е, но по Коледа стават чудеса, вярвай в тях и ще се случат!
Арлина, бързо оздравяване, почивай си, работата може да почака.
soiv, добре дошла и лека бременност, а през май да се радвате на трите слънчица!

По темите, които дискутирате в момента:
За безсънието- и аз съм в отбора на неспящите, вечер едвам заспивам към 1, будя се около 6, а сутрин детето ме събужда около 8.30 и това ми е съня. Аз съм с анемия и едвам издържам понякога, добре че спря да ми се гади от кафето и се опитвам да изпивам по едно кафе на ден, не съм от любителите на кафето.

За всички, чакащи резултати от изследвания стискам палци да са добри, няма нищо по-изнервящо от чакането на резултати. На мен и с тази бременност ми се наложи да правя хорионбиопсия, този път резултатите бяха готови само за 5 дни, но ми се сториха вечност.  За щастие бяха добри, но нервите и самата процедура са голям стрес.

Коледно настроение- още нямам покрай всичките неразположения, но вече се настройвам, заради детенцето ми.

За училищата за бременни- аз с предишната бременност ходих на организараните от списание 9 месеца, тогава се провеждаха в ЦУМ, но посетих 2 лекции само и се отказах, ходихме с мъжа ми и на училище за родители- Болница Щерев организираха безплатно уикендите- те бяха по-интересни. Сега най-верпятно няма да ходя, ще ми е трудно с детето, а уж помня основните неща. Embarassed

Спин и другите изследвание ми пуснаха още в 7 г.с.

По въпроса с килограмите- преди в 14 седмица вече бях +12 кг, но ми се хапваха нездравословни храни, сега съм +1 кг. Но гледам да не се тревожа и за килограмите преди качих 33 кг, като след 3 месец изцяло промених режима си на хранене, след 7 месец дори гладувах, но пак качвах, хапвах много плодове и зеленчици, но въпреки това качих доста. Успях да ги сваля за 3 месеца със спорт и глад, сега ще видим как ще е, ако трябва пак ще гладувам, но килограмите на този етап са ми най-малката грижа, както дойде убедих се, че не мога контролирам това.

Хайде, да не ви отегчавам че стана дълго.  bouquet

ПП Арлина- за бебешките дрешки: Ще споделя моя опт- детето ми се роди с мерки 3600 52 см- през първия месец ползваше най-малкия размер бодите- мисля, че 22 БГ размер. Купихме му от Вис Виталис- като цена са сред най-ниските- сменях му дрешките 2 пъти на ден- сутрин и вечер при къпане, перях на ръка, не си струва за 1 боди да се пуска пералня. Като качество съм доволна, като се поносят 2-3 месеца им личи, че са носени дрепките, но и до сега бельото, вече слип и потник са ни от Вис Виталис- доволна съм. За връхни дрешки купуваме от МОЛ-овете, бг дрешки по-бързо се скапват, но за бебешки дрепки са добри, издържат докато се премине на следващия размер, купували сме и БГ анцузи- 5-6 месеца са ОК- да излизат им топченца, но не са се развличали.
Като цени- боди с къс ръкав най-малките размери 1 бр. 2009 г . беше около 1.80 до 2.50 лв;
памучно одеяло- ползваме още пелената от комплекта за изписване- беше плътна като памучно одеялце турска марка Бебето- целия комплект тогава беше около 40 лв, но пелената се оказа супер успешна;
Памучни одеялца по-плътни за студените летни дни, пролет и топлите есенни дни- ползваме одеялца от Джъмбо- имат памучни меки -малкия размер е около 10 лв, големия около 15-18 лв, до момента още си ползваме бебешкото одеялце малък размер;
зимното одеяло ни е българско 140 на 80 см, около 15 лв и то не мръднало, купувано е от малко магазинче с български стоки.

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 15:46 от Йовка

Общи условия

Активация на акаунт