В очакване сме на ритничета от Майските мъничета

• 26 579
  • 716
  •   1
Отговори
# 555
Io-io, добре съм здравословно или поне аз така си мисля, благодаря ти, че попита. Ходих вчера на контролен за тромба най-накрая, докторът каза, че не му е ясно организмът ми как понася тази голяма доза франсипарин всеки ден и как не съм изкървила още. А дозата ми казаха да я вдигна други лекари, при които в оследствие ходих / от 0,4 на 0,6/. И сега съм малко объркана какво да правя. Изчислявало се по 0,1 на 10 кг, а аз си слагам 0,6, при положение, че бях смъкнала до 43 кг като започнах и сега си върнах нормалните и качих още едно отгоре - т.е. съм 47.5. Пак е много дозата, ама вече доста време я слагам, притеснявам се ако я намаля, да не вземе пак да се запуши нещо ..ако не пък, ефектът бил с натрупване и той е сигурен, че ще ми дойде в някакъв момент в повече.

Както писах малко по-рано, нещо съм много сдухана, не е свързано със здравословните проблеми, просто ми е едно такова..тъжно.

# 556
Anjella, всеки има такива дни,а бременните жени дори по-често от всеки друг. Ти най-добре знаеш какво те разведрява-може би нещо съвсем лежерно като да излезеш на кафе с приятелка, шопинг терапия или нещо друго /аз например обичам да си  надуя музиката в колата и да карам-без значение на къде/, или пък ако ме е обзел мързел гледам нещо забавно като сезон на Приятели например и т.н. Каквото и да е, ще мине! При теб е по-усложнено, ни само гледай да устискаш още някой и друг месец,за да може бебо да порастне достатъчно. След това тромба нали може и оперативно да се третира /или поне така каза майка ми,че работи в такава болница  Embarassed/?

# 557
Ели, аз пак да кажа - на зълва ми са й казали същото, но тя се е отказала от амниото и си има едно прекрасно детенце! Не се притеснявай само, мисли положително! С теб сме!  Hug

Анджела, дано скоро се почувстваш по-добре. Виждам, че си се записала за срещичката, сигурна съм, че ще  се развеселиш и разсееш! Аз вече много се вълнувам за събота!  Hug

Бунето, много ми харесва този метод, утре съм на док и ще пиша ако видим пола  Wink

Хубав ден момичета, аз отивам да се насладя на хубавото временце, докато не се е развалило!   bouquet

# 558
Здравейте момичета, влизам за малко да се разпиша.
Днес бяхме на фетална морфология, казаха ни 100% момиче Simple Smile. Наистина е по-големичка, върви си с една седмица напред, вече е цели 317 гр., така че термина ми се измества на 1 май. Много ни е срамежливо детето,едвам и направиха една снимка на муцунката, все си държи ръчичките отпред Laughing На кой ли се е метнала Rolling Eyes Embarassed. Иначе док ме успокои, каза че околоплодните води не са повече, и че ако искам няма лошо да си направя обременяване с глюкоза, но да изчакам  поне до 24-та седмица.
А другата седмица ще ходим на фетална ехо кардиография за да видим по-обстойно сърцето на бебка.

# 559
  • София
Ех, мами, така искрено ви се радвам, че обсъждате пола на бебчетата, сутиени, покупки и т.н. ама мен още ме вълнува амниоцентезата. Вчера бях на ЖК- всички изследвания са ми ОК, гледа бебчето и то е ОК. Даже доктора каза "Какво хубаво бебе" и накрая пак го повтори и добави "Да не тръгнеш да го махаш!" Не изрази мнение за амниото, но звучеше скептичен. Каза, че той за 40г. веднъж е виждал Даун и после " Едно време нямаше скрининги..." Ми разколеба ме  Confused Освен това плацентата ми е предна т.е. ако правя амнио иглата ще мине през нея и може да прокървя. На фона на цялата идеално-безпроблемна бременност, която имам до сега, ще го приема като отмъщението на бебо, че не му вярвам и го притеснявам. Иска ми се всичко да е минало вече!
Само да те успокоя и аз съм с предна плацента, в този случай трябва само малко повече лежане. Системите с магнезий също успокояват мускулите/ на мен ми я пуснаха 1 час преди амниоцентезата и се наложи да ходя със системата в ръчичка за процедурата и си гушках системката докато ми дупчиха коремчето:))))/, а за кървенето - кръвта от боцкането е колкото от инжекция:). Най-неприятното е, че ти и единствено ти трябва да вземеш решение дали да направиш процедурата. Отново успех! Всичко ще е наред!

# 560
Имам въпрос към момичетата, които се следят в Щерев.
Има ли някоя от вас, която е в непрекъснати болнични и не е след ин-витро? Моля да ми пише, може и на лични, лесно ли се съгласяват да издадат такива. Малко ме е срам да си поискам, но нещо не се чувствам добре в офиса и взех да се колебая.

Между другото, вече и на мен почна да ми става любопитно какъв е пола на бебето, като чета колко от вас знаят и как се радвате Grinning

# 561
Не може да се третира никак, за съжаление, очаква се организмът сам да се справи. Т.е. не е бременността проблемът да се лекува, просто няма друго лечение освен разреждането на кръвта, а самата бременност го усложнява, защото кръвта е по-гъста, тече по-бавно, тежестта пречи и тн. Той е на дълбока вена, оперативно лечение има за повърхностни или за артерии.  Няма да занимавам девойките с проблеми, както казах - иска ми се само да събера малко усмивки от тук.

Много си права за разведряващите неща, аз обаче съм си в офиса и не мога да ги оставя моите, а често откарваме и до 21-22ч, т.е. времето ми се запълва с допънителни разни зорове и проблеми Sad

# 562
mi6oka2, благодаря за отговoра. Пълна ти е кутията за ЛС, затова тук отговарям.

# 563
Здравейте, девойки! Smile

Добре дошли нановите мами, с пожелание за лека и безпроблемна бременност и само хубави и положителни емоции! Smile  bouquet

Анжела, непозволявам нито на теб, нито на което и да било момиче от групичката ни да е тъжно, сдухано изобщо да не съм чула такива работи, че ще има бой!!!  Naughty Искам всички да сме щастливи все пак имаме повод да сме щастливи нали така? Да винаги има проблеми, ама то живота ни нямаше да е интересен. И аз съм много изнервена от работата ама работя кво да се преави... Така че момиче стягай се в кръста, защото  bash Прегръщам те и се надявам вече да си усмихната!  Hug Hug Hug

Бебоне , честита дъщеричка!  stork-girl

# 564
  • Точно където трябва
Благодаря ти, kari! Имах нужда да чуя това!

# 565
Anjella, мислех,че се правят безкръвни такива в Св. Екатерина, но явно съм се заблудила. Сигурна съм, че си проучила всички варианти   bouquet

Седмиците преди Коледа са направо ад, все едно светът ще свърши и цялата работа се струпва точно сега  #Cussing out

# 566
Simple Smile Ехооо, здравейте и от мен! Simple Smile
Днес и утре съм отпуск, нали утре защитавам дипломна работа и съм малко притеснена Simple Smile
сутринта пак бях на изследвания и бях малко притеснена, притеснявам се и за защитата утре... и в резултат забелязвам, че течението ми е придобило много леко кафеникав цвят и имам лек дискомфорт в долната област... чудя се какво да правя... ще видя как вървят нещата и утре ще преценявам на място Simple Smile според мен е от притеснението Simple Smile

Моите зърна са бая покафенели, имам линия на корема, започваща от долу, сега направих и теста с иглата - абсолютно махало Simple Smile ясно е, татко ни е прав - момче ще да е Simple Smile на 04,01 съм на фетална и ще разберем Simple Smile но по три начина и все едно и също  Naughty Naughty
Смешното е, че за момиче имаме имена, но за момче не Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Момичета, а къде точно се намира тази мистър пиза, защото не съм сигурна Simple Smile моля ви да ме ориентирате Simple Smile

Лек ден, че сега и презентация трябва да правя Simple Smile

# 567
  • София
З.Иванова да, аз бях дала снимка на мъжкото достойнство на бебо в 21г.с. За който е пропуснал пускам пак линка: http://dc273.4shared.com/img/1ChcyOX3/s3/DI_11.BMP
Снимката е правена от д-р Марков на 4D ехограф.

# 568
  • София
Ели, пълна ти е кутията за лични. Не мога да ти пратя съобщението. Понеже излизам поствам го тук:)
....... и личната карта и здравният ти картон - аз не го носех, той трябва на изписване да ти напишат защо си била в болница. Ама явно и без него може.

# 569
Здравейте, как сте?  Hug
Утре съм на ФМ и се надявам всичко да е ок..
elliee  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Anjella, като каза за "малките неща" се сетих за стихотворение на Людмил Янков, което много харесвам  Laughing

За вечния леден връх и краткия човешки живот
                                                                     На Еверест
Искам да ти изпея една тъжна песен: песента за краткия живот на човека,
за хилядите изгреви и залези, които заслепени не виждаме,
увлечени в гонитбата на недостижимото.
За хилядите мигове на щастие- крехки искри в тъмната нощ,
от които се пазим да не изгорим.
За златния пясък, който завинаги изтича между пръстите ни
в очакване на безценния камък,
превърнат на въглен в горещите ни длани.
Прощавам ти, макар че съм зъл…
Заради това, което ни даде, макар че много повече взе.
Прощавам ти, защото не можем без пристан
в живота, прелитащ прелитащ край нас.
Прощавам ти, понеже нямам смелостта да забравя.
Защото мога да преживея всичко…
но никога същото отначало…
Затова искам да ти изпея една тъжна песен,
песен за краткия човешки живот-
слънчев отблясък по леденото сърце на вечния връх.

Поздрави и хубава вечер!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт