В очакване сме на ритничета от Майските мъничета

• 26 557
  • 716
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Милене, аз вчера ходих по спешност до наблюдаващия гинеколог по същата причина. В неделя цяла нощ болезнени контракции. Изпих 3 шепи с Магнерот и но-шпа .... нищо. Вчера по обяд чак имах чувството, че ми се ходи постоянно до тоалетна и си изкарах акъла, че получавам разкритие и беж при чичо доктор. За радост нямам разкритие, бебе има тупкащо сърце и на 1-ви на консултация.

Аз мисля, че починалите родилки не са повече от преди, но просто става много нагло цялото отношение към пациентите, които наистина нямат избор. Родилките не могат с разкритие да тичат в друга болница и трябва да се примирят с отношението. В повечето случаи ние сме ходещ портфейл, колкото по-нуждаещ се, толкова по-склонен да плаща без да мисли има ли права или не. Аз бях възмутена от отношението в Пирогов към дъщеря ми. Вместо да я оперират по спешност ни оставих 4 дни да реве и да се мъчи, защото доцента трябва да си вземе 900лв. Да операцията беше без забележки, да доктора спести доста мъки на детето, но чакахме 4 дни, които можеха да бъдат по-спокойни и безболезнени.

# 61
Здравейте, mylene, честито за момченцето стискам палци и на двете ви с джуджанка да нямате повече проблеми  Hug
Тази новина е направо съсипваща, особено за жени в нашето положение, направо немога да повярвам какво се случва в тези болници  #Cussing out
Аз чакам добри новини от едни приятели, дано всичко да е наред с бъдещата мама, термина й беше за 9ти дек., но се налага секцио, назначиха го за този петък, но бебенце решило да излезе днес. След тази новина от сутринтта направо се побърквам, знам че всичко ще бъде наред, но докато не се обадят ...
Мойта плацента също е ниска(задна), но нищо не са ми казали за пазене, дано да се вдигне и всичко да е наред с всички ни  Praynig

# 62
  • София
Alex83 стискаме палци на твойта приятелка всичко да мине леко и безпроблемно,честито и на благовесна за нейната приятелка ,която родила  newsm18 newsm18
Нека само хубави новини да си споделяме и си пожелавам да нямаме много лоши  Praynig

# 63
  • София
Момичета, тези новини за починали родилки супер много ме товарят. Сутринта с пускането на ТВ-то това беше първото, което чух. Много се разстроих, поревах десетина минути, а мъжът ми се чудеше как да ме успокои. Признавам си, че имаш един период, в който си мислих второто ми раждане да е без избор на екип, но след тези случки, пак ще си избера същия екип при който раждах първия път. Мъжът ми е категоричен на 100%, че ще си плащам на моята докторка и не ще да чуе за други варианти.

mylene като те прочетох, видях себе си миналата година януари месец.  Абсолютно същата история с неспиращи контракции. Тръгнах си от работа към обяд и повече не се върнах. Останах си вкъщи да почивам и да си мисля само за хубави неща и за бебчо. Надявам се бързо да превключиш от напрегнатия начин на живот и ежедневния стрес, към спокойствието на домашната обстановка. И да не забравя, честити ти сини гащи. Явно ти е писано да си два пъти свекърва, живот и здраве  Laughing

джуджанка и ти си почивай повече и се пази.

Моя мъж вчера най-накрая ми взе резултатите от БХС. Докторката му е казала, че всичко е наред. аз много, много не разбирам, но ще се доверя на коментара на лекаря.

Имам един въпрос към вече раждалите мами. Вас започна ли да ви боли опашната кост? Мен започна да ме боли преди около 2 седмици. Положението се влошава след разходка или продължително седене правя. Споделих с моята гинеколожка и тя ми каза, че е нормално. При втора бременност започвало да боли по-отрано и по-силно. С първата бременност тази болка се появи чак към 7-ми месец.

# 64
Чета статията във вести и плача.  Cry Cry Cry  Това са 4 предумишлени убийства. Пише: "Предполагаемата причина за не навременото обръщане на внимание е липсата на "избор на екип"". Тия са луди, ако нямаш пари, ако нямаш възможност. Не всеки може да си позволи 1000 лв за раждане. Има хора които разчитат на тези пари да си гледат детето няколко месеца, нужно ли е да ги отгладуваш, за да си подсигуриш внимание. Аз разбирам да си плащам ако ще раждам във вода, в басейн, вкъщи да искам нещо различно и необичайно. Но да плащам за да родя детето си при хора, които това работят и за това са там. Не го разбирам.

# 65
Момичета, здравейте отново и благодаря за подкрепата!
Отидох да Марковск, но Марков закъсня и трябваше да влезе бързо в някаква манипулация, не успях да говоря с него, а ме прие отново док. Атанасова. Каза ми, че рискът от 1:150 за Дауна е изведен такъв заради ниските стойности на единия хормон, но при мен може да са се получили такива от контракциите. Насрочихме отново фетална след 2 седмици, когато ще разгледа подробно бебчо, но каза, че и тя е имала лоши стойности с бременността си, които се дължали именно на контракции. Не се чувствам 100% спокойно, но повече, отколкото тези дни... Hug всички ви, пазете се, не се правете на работни герои - най-важни сте вие и бебетата, лежете си, разхождайте се... мечтайте...

# 66
  • София
cruelraven надявам се да си малко по спокойна вече и аз съм сигурна,че всичко с бебо ще е наред  Hug Hug Hug пази се и ти мамче

Сладуркиииииии желая  Ви една спокойна и топла вечер 

# 67
  • София
Дилянски, и аз се притеснявах, че при умора започва да ме боли кръста, но явно е нормално при втора бременност!

# 68
Здравейте момочета,

Аз от доста време не съм писала, но си лежах вкъщи точно заради контракции.  Аз пих но шпа  и дуспаталин, но очевидно успокояването става малко по бавно отколкото ми се иска.  Но също си бях изкарала ангелите и мислех спешно да отивам в някоя болница. Лекарката ми каза че дори психическото напрежение може да предизвиква котракции, затова по полека с негативните мисли. И недейте да четете какво пише по форумите за контракции, само страхотии.

Целувки и спокойни дни на всички

# 69
Здравейте!

Милене, честити сини гащи! Успокой се и си почивай, не мисли за работа или лошите новини или каквото и да било. Важно е бебче и се надявам утре да пишеш, че си вече по-добре. Джуданка, ти също да се похвалиш!
Ние днес ходихме в Айко - има намаление на стоки от стари колекции. Аз разбира се се вмъкнах в бебешкя отдел, повъртях се малко, поразгледах, харесах доста нещица...момечтах си малко седнала на един люлееш се стол, изпробвайки възглавница за кърмене  Whistling и се прибрах много позитивно зарадена. А там е толкова прекрасно - извадили са коледните украси, абе приказка! Съветвам ви да си подарите по една такава  Hug
Йоана, ще съм ти много благодарна ако разбереш нещо за уроците. Ако все още имат такива де. Аз също ще се поровя. Стамболийски ми е удобен, може да навия таткото да се поразхождаме натам. Simple Smile
А сега пожелавам на всички ви спокойна и уютна вечер!   bouquet

# 70
  • София - Младост 1А
Здравейте момичета. Най-накрая с компютър и интернет. Завършихме първата част от ремонта, боядисахме, монтираха мебелите, изчистихме и сега се готвя да украсявам къщата. Утре ще купя няколко нови играчки и на 1 декември, тримата ще си направим коледна приказка. Днес Пепи ме пита кога ще пишем писмото до Дядо Коледа... явно си е набелязал вече подаръците  Laughing

Аз работя до МОЛ-а на Стамболийски и почти всеки ден обядвам там. Не съм чула и видяла да има лекции някъде там. Ако някой разбере нещо, да сподели моля!

Dilqnski мен започна да ме боли опашната кост преди около 8 месеца. Болката изобщо не е като при бременност. Много е силна, особено след продължителен седеж. Просто е ужасно. Хосих при трима лекари, правих снимка. Оказа се физиологично изместване на гръбначния стълб в следствие.... на никой не знае на какво. Както и да е. Мазах мазила, правих физиотерапия ефект никакъв. Щяха да ми направят блокаж и ако това не помогне следваше операция за премахване на последния прешлен. Само дето последните две няма как да станат в момента. А болката си е направо ужасна. В четвъртък отново съм на лекар - при един хирург ортопед от Пирогов, да каже как да преживея следващите месеци и дали мога да родя нормално.

Момичета и аз се разстроих много от последните новини. Но според мен... каквото му е писано на човек, няма да го пропусне. Не ми се влиза в подробности за родили пред входа на болницата жени и за такива платили сума ти пари и завършили трагично. Баба ми едно време казваше - родилката си е с единия крак в гроба. Крива ни е системата и то много. Не е редно да эсе отнасят с теб като с парцал. Повярвайте ми изпитала съм го на гърба си. Просто не ми се говори. Вярвайте че всичко ще е наред, запалете една свещичка и се помолете, усмихнете се и бъдете смели... пък каквото сабя покаже.

Хайде спокойна нощ и само положителни мисли и емоции!  Hug

# 71
добър вечер момичета
как сте много се радвам за хубавите новини на всички Hug Hug Hug Hug Hug

# 72
Момичета, ето какво намерих относно безплатно училище за родители:
http://www.moetodete.bg/maichinstvo/p3_6621_0.html
http://www.roditeli.info/
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=561223.0

# 73
  • София - Младост 1А
и още едно
http://9m-bg.com/?p=rubrik&sub=1&id=5

Предишния път ходехме цяла група от отчетната ни тема... и после похапвахме в Уго. Беше голяма атракция да видиш 50-60 бременни да се "носят" по Витошка  Grinning

# 74
Беки_Б и всички други мами.Вие сте си намерили информацията!Аз ентусиазирана бързам да пиша да ви кажа Grinning. Та щях да кажа за мол софия (което вече знаете).Гледам обаче ,че сме пропуснали темата за раждането ,а тя ми е някак най-непозната.Ако все пак искате, понеже на мен ми е най-удобно там,бих  се радвала да не ходя сама и да си имам компания.Ако на някой му е удобно и реши да ходи ..Сигнализирайте! Аз и без това съм малко плаха на такива бременни събития Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт