В очакване сме на ритничета от Майските мъничета

• 26 546
  • 716
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро и от мен!
Аз нали съм си по хапването, да ви предложа една закусчица:
и
Яйцето е сурово, ама идеята ми хареса. Ако на вас не ви харесва, сгответе си го  Laughing
Днес се чусвам малко по-добре, защото се заформя пътуване за уикенда на Арбанаси, ама вчера ми беше просто ужасен ден.
Първо, обадих се да си запиша час за ФМ и БХС за 20.12 /при нас става само с една седмица предварително, не с един месец/. Та, като попитах цената, ми казаха само половината, и аз питам - Ама това ФМ или БХС е? И доктора като ми се развика - Вие за БХС сте закъснели!!! Питам защо - защото БХС се правело до 19 г.с. Аз тогава съм точно в 19-та. Ама тогава било рано за ФМ - имало някакви показатели, които ги нямало през 19г.с. Преди месец му се обадих и го питах може ли в 19-та и той каза Ок. А аз от вас знам, че прегледите са заедно, единият не може без другия. Шашнах се! Особено, като взема впредвид, че следящият ме АГ ми каза от 15-та да ходя на тези прегледи, ама аз не исках ранните, искам само веднъж да отида, и да си го направя за подарък за РД, особено ако видим пола. Пък така да ми викат по телефона... за малко да се разплача.
И следобеда ми се обаждат от счетоводната къща на фирмата - дала съм си първият болничен на 08.11, пък те сега ми съобщават, че освен банковата сметка, трябвало да подпиша някаква декларация, че това наистина ми е сметката. Тъпа работа! Аз вече очаквах превод на парички, а те още не са ми подали документите. Явно ще ги получа догодина.
И за капак - вечерта се срещнах с една счетоводителка, която ми каза, че болничният през последните месеци ми намалява обезщетението за първата година майчинство. В темичката тук отрекоха да влияе по някакъв начин. Явно ще трябва сама да се ровя по КТ и останалите закони, ама с моя бременен мозък дали ще разбера нещо  newsm78. Не че вече има някакво значение, ама беше хубаво да го знам. А да се върна на работа - не искам, а и не мога-чувствам умора и депресия в офиса, започнах много да греша на края - просто няма смисъл.
Та това са моите терзания от вчера. Добре, че днес е нов ден!
Сега малко за темичиките:
Честити гащи на всички които скоро са разбрали цвета! Hug
ГериД, оправяй се, с теб сме! Hug
Аз ходя на кола маска от малко преди да забременея, козметичката каза, че има мами, които първо минават през нея и тогава отиват в родилното.
А за кожата на лицето и ръцете - аз ползвам един меден вазелин-купих си кутийката миналата зима от Карфур, страшно много омекотява и подхранва, но е малко неудобен за ползване, а след като се намажа, изчаквам 5 мин и го избърсвам, че иначе е много мазно. И пак ми помага страшно!
Пожелавам ви да нямате отрицателни емоции, и да чувствате слънце в душите си напук на мъглите!   bouquet
П.С. Разбиха ме някои имена - Ягода Вампирска, Винету Келешев, Букетка Градинарова, Джанка Таралингова.... Grinning

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 09:53 от Orion_G

# 646
добро утро, навън е влажно и хлъзгаво, внимавайте, наложи се тази сутрин да мина половин София в задръствания и за малко да се надена в един пред мен заради прословутата ми разсеяност в момента   ooooh! а защото и все бързам, пък те някои като карат едва едва, къде са тръгнали незнам.  Twisted Evil
момичета благодаря ви за окуражителните думи страхотни сте!!!! знам, че вие може да ме разведрите  Heart Eyes  то мойто са си бели кахъри, то е ясно, най-важно е да сме живи и здрави и сега много спокойни и доволни от живота. Hug З. Иванова и за имах предвид че много ме дразнят коментарите на близки и познати, един вид с половин уста ти казват ееее нищо, все едно ми съчустват вместо да се радват! абсурдно просто,  пък ти не си им искал мнението даже.
blagovesna и ти ме развесели,  леле трето  Mr. Green представяш ли си!!!но като се замисля не ми изглежда чак толкова невероятно, живи и здрави да сме само! аз всъщност много се радвам на куража на мамите с три деца, евала! за себе си незнам дали ще се реща, живот и здраве да се роди второто. Laughing
Jia_m  направо съм се смяла на глас вчера!!! Joy много успя да ме развеселиш,само си се представям как се зъбя насила по 10 мин hahaha
Kari   много се радвам, ето това е наистина страхотна новина!!!!! представям си как само ти е олекнало.
janin4eto_87, а честито! сега ще знаем към кого да се обръщаме за информация относно лекарства  Mr. Green
Бубето91 добре дошла! сигурна съм ще ти хареса в нашето семейство.
BEATRISSE не се притеснявай нали док е казала че всичко е наред.  Peace
за кола маска и аз мисля, че няма проблем.
Гери лекувай се и се оправяй бързо! взимай мерки, че това много лошо, как боли само..и дано не вдигаш Т.
за срещата много искам да дойда, но трябва да дойда до офиса в събота сутринта, и имам да свърша някои неща, така се случи, че ще имам срещи до към 14-00ч, мислите ли че има смисъл да идвам след това  newsm78 ?????

# 647
  • София - Младост 1А
Drina сподели моля те за космодиска, не е ли опасно? Питам, тъй като имам ужасни болки в гърба при продължително седене или стоене права, представям си като порасне още корема и започне и кръста да ме боли....

Ами това беше в зората на предлагането на Космодиска, преди 10 години. В 8 месец сестра ми се сдоби с дископатия и не можеше да стане от леглото или стола без чужда помощ. Имаше страхотни болки. Купи си космодиска и е факт, че й помогна. Носи го и доста след като роди.
Мисля, че е напълно безвреден. Не се мажеш с нищо. Даже моя позната гинеколожка имаше рекламен клип, в който го препоръчваше на бременни. А имаше и клип с едно бременно майче, което разказваше как и защо си го е купила и т.н.
Нищо не ти пречи да прочетеш в интернет мнения и да попиташ доктора ти.
На мен за съжаление не може да ми помогне, защото не достига до източника на болка.

# 648
Добро утро мамчета Simple SmileЧестито на всички разбрали цвета на гащите Hug
Janin4eto_87, браво на теб,много професионални успехи за напред Simple Smile
Бубето91 добре дошла и лека бременност  Hug
Mylene разбира се че има смисъл да дойдеш и към 14:00 часа, ние докато се съберем, пък докато си изберем кой какво ще пийва,кой какво ще хапва....хахаха,само не знам някой дали е направил резервация... Thinking Не знам за вас, но аз много се искам да се видим този път, тук всички проявявате разбиране и за съществените неща и за дреболиите, а хората около мен напоследък само ме изнервят,особенно в офиса Sad
По повод на обезкосмяването аз си ползвам епилатор от години и сега продължавам, тръпки ме побиват само при мисълта , че някоя сърдита леличка може да ме обръсне...ужассс... #2gunfire
Спокоен ден Hug

# 649
Здравейте, и аз отдавна не съм писала, но и аз нещо не бях много на кеф, но това са  си нормални бременни състояния  Peace
Кари, много се радвам за теб   Hug
Жанинче, честито  Hug
ЧЕстито и на всички разбрали пола  Hug
Гери на теб стиснати палци, бързо да се оправяш  Praynig Hug
За левкоцитите е нормално да са завишени по време на бременност, и мойте са така  Peace
Добре дошла Бубето91  Hug
Много на екс четох и сега дано нещо не съм пропуснала, простете ако е така  :oops
Днес с мъжа ми сме на новогодишно парти, в други ден пак, а в неделя на сватба, въобще голям  купон ще падне, дано издържа   Party
Да питам някоя мама дали знае за марката Jane, ние имаме такава количка, но нямаме кош за новородено, защото на нас ни е втора количка и малкия вече беше на 6 мес. и нямаше нужда от такъв. Сега се оказа, че са ги направили да се продават 2 или 3 в 1 и никъде освен в един интернет сайт ги няма, а в сайта има само един цвят, който на мен ми харесва, но за лятото ще кипне бебчо, защото е черна  http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/cPath/3_401/products_id/25327 , ако някоя мама е срещала някъде кош 2v1 Matrix light, да ми даде инфо, защото направо ще лудна
По темата с кола маската, аз немога да си го причиня, до скоро се епилирах, сега съм на бръсначка, но май пак ще почна с епилатора, че това бръснене ми е много досадно  ooooh!
Приятен ден!

# 650
Здравейте, сладурки!
Аз отивам да си вадя болничен, затова само за мъничко влизам - изплагиатствах от предложените заглавия за коледна темичка и се получи следното:
"Малък кавалер или слънчева дама блести под елхата на Майската мама"
Надявам се не се сърдите за плагиатството Embarassed Hug
Чао за сега и усмихнат ден! Peace

# 651
Здравейте, да се разпиша и аз! Simple Smile

Днес бях на преглед и с бебето всичко е ок за сега. Добрата новина е че вече няма контракции, плацентата ми се е дигнала и спирам но-шпа. Изписаха ми витамини Пренатал по 1 табл на ден. Много съм щастлива, дано и МБ да ми е чиста, защото ми взеха секрет днес. Живот и здраве др. седмица съм на ФМ при Марков на 22.12. Simple Smile

Честито на всички разбрали пола на бебета. Simple Smile

Бубето, добре дошла!  Hug

Кари, мнооооого се радвам за теб и за прекрасните новини, които ни носиш. Пожелавам ти да изкараш най-прекрасните Коледно-новогодишни празници!!!!   bouquet

Хубав ден на всички, прегръщам ви! Извинявам се че немога да се обърнма по именно към всички, но имам много работа днес. Ще пиша това, което искам да кажа на всяка малко по-късно днес! Чао, сладурани!  Hug

# 652
  • София
Kari,  newsm44  ura dance  bigdance2 Tada

Много се радвам за прекрасната новина! Сега ще имаш едни страхотни празници без притеснения и излишни терзания!!!

# 653
добро утро момичета
накупих те ли вече за коледните празници подаръци?
аз мисля днес да излизам да поразгледам

# 654
  • София
Коледните подаръци за всички деца са купени! Сега ми остават още 2-3 подаръка, но ще са дребни и не ме притеснява и в последния момент да ги купя.

# 655
Здравейте и от мен!

Да ви почерпя, вчера на защитата имам 6 Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Официално вече съм инж. Simple Smile

Janin4eto_87, браво и на теб!

kari, новината е прекрасна Simple Smile

Нямах време да чета много много и само напряко Simple Smile Нямам търпение да се видим в събота Simple Smile

Оставям ви за сега!

# 656
Браво, Звънче! Честитооо! Много успехи ти желая!   bouquet

# 657
Беки_Б, никога не съм спирала да се епилирам и да ходя на коло маска и няма никакви противопоказания. Иначе преди да родиш трябва да си напълно обезкосмена - целия триъгълник /или и целия корем-зависи как ще раздаш/-иначе ще те обръснат там,а не е особено приятно.
Аз миналия път като отидох да раждам бях ходила на коло маска 4-5 дни преди това и сестрата пак ме обръсна  #Cussing out
Клизмата не е страшна споко-нито боли, нито нищо. Аз даже си взех едно душче след нея.
Иначе да, никакъв лак.

Drina, и при мен растат по-бавно, рай е Simple Smile

З.Иванова, четох вчера доста и снощи направих следното: докато си взимах душ, си измих лицето са почистваща пяна, след това със съвсем мъничко сода за хляб и съвсеем лекичко си направих пилинг /малко е бруталничко,но кожата блесва, четох,че става и с дребна морска сол/ и след това с бебешко олио /може и със зехтин/ си намазах лицето-постоях така няколко минути и след това хубаво го изплакнах,за да не мазнее. Накрая без да подсушавам лицето /както си е с капчиците вода/, го намазах със силно хидратиращ крем за лице /аз лично ползвам Hidraphase на La roche-posay/. Тази сутрин лицето ми беше неузнаваемо сияйно.
Понеже това със содата е доста брутално /не го бях правила/, ако искаш пробвай с кафе/аз ще пробвам другата седмица/. Иначе днес ще си направя маска от равни части мед и изцедено кисело мляко.
Да ти кажа до сега не съм правила почти никакви домашни рецепти за красота и винаги съм ползвала съответната козметика, но този път наистина това ме спаси.
По принцип съм забелязала, че кожата се хидратира много по-добре, ако още докато съм в банята и не съм се подсушила се намажа със съответния продукт /бил той за тяло, против стрии или крем за лице/.
Ако пробваш,ще се радвам да споделиш ефекта при теб.

GeryD, за ангина можеш да взимаш едно хомеопатично "Тонзилотрен" по схема. Педиатърката ни миналата седмица го изписа на сина ми и съм много доволна.

BEATRISSE, до колкото знам е нормално при бременност левкоцитите да са леко завишени,а другите резулатати са ти в норма.

jo_anna, какъв е кремът,който ползваш?

Jia_m, ползвах доста кремове,но като че ли бабешката козметика най-спаси положението-поне в краткосрочен план, ще видим как ще е в дългосрочен.  newsm78

Orion_G, много красиво  Heart Eyes
Декларацията за банковата сметка се подава само веднъж. Явно до сега никога не си ползвала болничен  Wink Иначе и според мен въпросната счетоводителка те е подвела, защото обезщетениято се изчислява на база брутното възнаграждение или осигурителния доход. Когато си в болничен, осигурителния ти доход е колкото брутното възнаграждение, но 2000лв. макс.

инж. zvun4e, ти си страхотна!  newsm20

# 658
  • Точно където трябва
kari, след новината да си бременна, не се сещам за по-хубава от тази, че бебчето е ЗДРАВО!
Искрено ти се радвам.
Утре и аз съм на амнио. Благодаря ви за всички стиснати палци, стискам си и аз! Simple Smile

# 659
честито звънче  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet много успехи занапред
Ellieee стискаме ти палци всичко ще мине и ще бъде наред

и аз ползвах само съответната козметика но особено есента получих невероятен косопад и си правя една маска вкъщи, от която съм много доволна

момичета някои от вас ходил ли е при доц. Томова?

Общи условия

Активация на акаунт