Януарчето звездички гони ,има мама за милиони Тема 26

• 25 757
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Бебеш  Hug
За храненето Вечеря към 8-9, от нашата храна, и после 1 макс 2 кърмения вечер  Peace
elenia  Joy Опасна работа!
Почти се отбихме, Калин заспива с гушкане, разнасяне или с айрян. Давам да цока, ако много ми се е несъбрало   bombs

# 541
Добро утро

и честито на всички именници / най-вече на моето малко съкровище/. Неке всички са живи, здрави и много усмихнати

# 542
Добро утро!
Анчи Манчи сяда с нас на вечеря към 19 часа и "ужким"яде. Суче към 20,30 и през ноща суче поне 2 пъти. Абсурд да й давам вода или да й отказвам кърмене на този етап. Тя и без това почти не се храни.
Аз изобщо не се чувствам красива след раждането. От бремеността започна да ми побелява косата. Бях блонди, сега съм брюнетка, защото нямам време да ходя всеки месец на фризьор. Забременях 50 кг., влезнах да раждам 75. Изписаха ме от болницата 60 кг. Сега съм 58 и не мога да се понасям. Чакам пролетта, за да отбия малката и да ударя една диета.
Какво се случи с родилните  петна на децата ви, ако са имали такива? Казаха ми, че до годинката изчезвали. Ан-Мари има на челото и все още си стои.
Честит празник на всички именици!

# 543
  • Пазарджик
Добро утро!

Честит Имен Ден на всички които празнуват днес!Много здраве и късмет ви желая!И много успехи на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите! Grinning

Буби има козирки за къпане не знам дали са ефективни,но се продават в доста сайтове,сега докато търсих подходяща снимка видях ,че цените им варират от 6,90лв до към 12лв.Много е неприятно като създаваме дискомфорт на мъниците,надявам се ,че бързо ще го израсне този проблем.Бях чела в някаква статия ,че миенето на косата веднъж седмично е напълно достатъчно за хигиената на скалпа.

За храненето и аз съм ги чувала такива разкази и то от видни педиатри,които обаче разрешават топенето на бибата в мед на много малки бебета Shocked.За мене няма разлика дали бебето ще яде мляко или ще го наливам с вода или чай.Ако иска да яде ще яде,неприятно е когато замести дневните хранения с нощни,че имаше такъв момент с Таня (беше на около1г.7-8м.)

За женствеността ,не се чувствам по женствена,то ММ когато и да го питам все му харесва(не е от тези които прави комплименти,рядко ,но качествено Grinning)Сега имам забрана да отслабвам повече,явно така му харесвам Mr. GreenНо определено ми се връща желанието да изглеждам добре и анцузите от ежедневието отстъпват място на дънките и блузончета с клинчета ,не се научих да ходя на токчета Embarassed

# 544
Добро ютру!
Клече,защо драконовски мерки?! Rolling EyesНищо страшно няма да се случи с бебето ако спи без да яде..Най-много да се научи да спи спокойно.И честит празник на Ники!
Още в родилния дом учиха маммите които дават АМ (и нас де)да правим поне 6 часова пауза без мляко за да им почиват стомахчетата.После постепенно да се увеличава паузата на 8 ч.
Последното АМ-шишенце мляко го даваха в 12ч и после чак с 5.30 тръгваха с новите шишенца.
Аз разбира се не го спазвах това.Кърмих си на поискване,само мир,спокойствие и тишина да има.От това имах нужда тогава.Но сега съжалих,детето ми си изгради навик да се буди нощем по няколко пъти.
Бургазлийки,днес е ден за майчинство и срещи! LaughingБеж бързо в темата за срещите,да не почна да ви тормозя по мобилните! Mr. Green

Честит НИКУЛДЕН!
Днес е и празник на Бургас!Честито на бургазлии!
Днес моя свако има имен ден,чувствайте се почерпени!

# 545
Тути,винаги много ми става смешно като я видя тази шапка.Прилича ми на детската приставка за тоалетната чиния. hahaha

# 546
  • София
Добро утро!
Честит имен ден на празнуващите днес! Да са живи и здрави, и да почерпят  Mr. Green Честито и на моряците, и банкерите! Моята мама спада към последните  Grinning

Камелия, мерси за кафето  Hug
Елениа  Laughing

Относно женствеността не усещам някаква разлика след бременността. И сега, както и преди се чувствам добре в кожата си. Сега съм възстановила вида отпреди бременността изцяло. Точно колкото и преди се опитвам да се грижа за себе си и да изглеждам добре.

За храненето може би отпреди месец нощните хранения отпаднаха изцяло. Яде мляко към 8:30 преди да заспи към 180-200 мл и после пак мляко към 6:30 сутринта. Отказването стана постепенно и някак естествено първо имаше едно хранене към 12:00 през нощта, но постепенно и то отпадна. Не съм го насилвала. Аман от това трябва така на тази възраст, а на тази еди как си. Не спазвам чак толкова стриктно такива правила.
Айде до после!

# 547
Добро утро!

kamelia_petkova, честит имен ден на твойта шушка. Да ти е жива и здрава и много да те радва!
Аз имам баща и племенник именници и ми е много празнично. Всички ще се събираме довечера. Чувствайте се почерпени. Няма да качвам снимки да не се напълни много темата

Бебеш, звучиш чудесно в последния си пост. Давай все така.

И аз не мисля, че е чак драконова мярка на тази възраст да не ядат през нощта. Ако си получават достатъчно количество храна през деня, защо да ядат нощем? Все пак са на почти годинка вече. Ние отдавна не се храним нощем. Вечеря с АМ към 8:30ч. и после вече сутринта към 7:00. Не че това е спряло нощните събуждания де. Давам му водичка. Естествено всяко дете си е различно и както и да ги храним все хора ще станат, тъй че...

Буби, за поливането на главата не мога да помогна. Да чукна на дърво, нямаме проблеми. Да, почва да си върти главата и да си трие очите, но това е всичко.

Аз си изглеждам по същия начин отпреди бременността. За съжаление не се контя както преди, просто защото нямам време. Пак лятото по се нагласях, ама сега като ходим и бродим и се катерим по мама, как да си туря по-хубави дрехи, жал ми е. Най-ми е терсене, че нямам време да се гримирам, защото много обичам.

# 548
Добро утро Simple Smile
Честит празник на всички , които празнуват !!   bouquet
Тути честита печалба Simple Smile ММ редовно пуска тото , но не го огрява нещо повече от 3-ка Simple Smile

# 549
Добро утро!

Хайде, Честит Имен Ден на всички именници - Инка, нина-тита, Ники на Клече и всички останали, които може би ще пропусна! Честито и на всички бургазлии и моряци (и аз се чувствам причислена към онзи край  Wink )! Да сте живи и здрави !
И понеже моят вуйчо е моряк, да почерпя! Нека Св. Николай закриля всички моряци в нашето и чуждите морета!

Благодаря на всички за отговорите за къпането! Явно и при вас има драми...  Tired Ще опитваме полека да свикне, но ако продължава така може би ще пробваме с козирка, знам ли... И май ще разредим миенето на косата (досега миех през ден).

Калифорния, и ние сме с куче, да. Но то не е куче, а терминатор. Аз официално съм заявила, че детето ми се гледа по-лесно от кучето. И всичко това, понеже е джак-ръсел териер. Няма умора туй животинче, все да скача, все да играе... Прибрала съм му всички играчки в момента, понеже все ги бута в на Зорница ръцете и тя ги лапа. Та вчера, поради липса на играчка, ми досурна един употребяван памперс и ми го пусна в краката, за да му го хвърлям..  ooooh! Ама е душичка и ние също не можем без него. Разбрах аз за вашата Кали, че се радвала на корейците  Laughing  Но женските кучета, също като при хората, са по-умни и съобразителни от мъжките индивиди...

Еления, много ме разсмя поста ти. Мерси за лекцията, не 5, 10лв давам!  Grinning

И аз кърмя преди лягане, а и нощем. Нашта педи е лицензиран консултант по кърмене и ми казала "давай, когато иска"  Wink

Айде пак изписах една страница сигурно...  Embarassed

# 550
  • Пловдив
Добро утро!
Честит празник на всички празнуващи днес   bouquet

Клече, досега не съм срещала педиатър, който да препоръча нощно хранене. А съм си имала работа с доста. Мотивът е: да се даде възможност на стомахчето да почива, и да не се развалят зъбките от нощното мляко. И аз съм съгласна с това. Обаче, не издържам да ми плаче нощем гладно, а аз да се опитвам да залъгвам с вода, още по-малко чай. И на трите съм им давала нощем да сучат, впоследствие шише с АМ. Повече ме устройва - нацокват се, обръщат се и заспиват.
Peace и аз съм на тоя принцип. Снощи спа непробудно от 23 до 5 ч. и аз имам бучки сега  Confused, то нямам угодия....

Да не говорим, че мъжете по улиците рядко заглеждат жена с бебешка количка.
Напротив  Wink

Аз пак да питам има ли бебче, което да изпада в истерия, когато му миете главата по време на къпане? При нас е драма ужасна...  Tired И ако има, какво предприехте?
Виолета и до ден днешен плаче и не иска да и мия косата  Tired имаме козирката за къпан, но не е ефективна, отстрани пак тече вода.

# 551
  • ул. "Мечтание"
Добро утро!

Честит имен ден на всички именници! Да са живи и здрави и само с добро да споменават името им!  Hug  bouquet

Леле, Тути, това изглежда като летяща чиния!  Joy Joy Joy Не знаех, че продават такива къпални екстри. Дано е ефективно.  Peace

Относно нощното хранене - при хранене с АМ и при хранене с кърма механизма е различен. При кърмените бебета стомаха няма нужда от почивка, защото кърмата е естествена храна за бебетата и стомаха може да я усвои дори "на сън". Също така, това, че бебето не яде през нощта, не значи, че в стомаха му няма храна, която има нужда от преработка.  Peace
Но на първо място трябва да се установи защо точно се буди детето през нощта. Ако е от глад, може да се ревизира храненето през деня. Има деца, които през деня нямат време да ядат или храната не им стига по някаква причина и си наваксват нощем.
Има милион причини, поради които може да се буди едно дете нощем освен глад - жажда, зъби, студ, жега, навик, желание да пишка или ака... и още кой знае колко много неща. Възможно е също да е особеност на нервната му система. Има деца, които нямат нужда да се будят, но просто се будят, защото все още не могат да минават гладко от една фаза на съня в друга. Това се израства с времето.

Тути, вчера забравих... Честита печалба! Следващия път - джакпота!  Hug

# 552
 Добро утро!

Честит празник на всички именици!   bouquet

Честито и на всички, които днес имат професионален празник!   bouquet

Димара, и аз така имам баща и племенник именици и вкъщи този ден винаги се е отбелязвал подобаващо  Simple Smile

За нощното хранене, тогавашната педиатърка на Мартин, на първото посещение вкъщи ми каза, че не е хубаво новороденото да прави дълга нощна пауза без хранене, т.к. пада кръвната захар и бебето си спи още повече. сегашната педиатърка на Ивайла също никога не ми е казвала да не я храня нощно време.

Бубе, много се радвам, че не е АД  Hug

Бебеш,  Hug

След раждането, не се чувствам по различно, нито повече, нито по-малко женствена, но отчитам като проблем това, че не обръщам много внимание на себе си, като грим, прически, маникюр, но предполагам това ще се промени, когато ежедневието не се върти предимно около домакинстване и излизане по детски площадки. Дори нямам желание за спорт, а ми е толкова необходим   Rolling Eyes ...ще трябва да се взема в ръце...

Зън, мисля, че беше споменала, че Ади не яде много хранат от ДК, още ли е така? И Ивайла отказва, пробвах две, спрях да поръчвам известно време, днес пак ще я пробвам...

Хубав ден, момичета, днес за съжаление времето няма да е като вчера и сигурно ще си стоим вкъщи  Confused

Луук,  Hug

# 553
Добро утро!

Честит Никулден!

Попътен вятър на всички празнуващи!

Зaреди ни със здрaве Светецо,
придошло кaто морскa вълнa,
укроти всички бури и хaли,
в всеки дом некa грей светлинa.
Прикaди нa софрaтa ни хлябa,
дa сме сити през зимните дни,
с рибa жертвенa днескa се сядa,
нa трaпезaтa гост ни бъди!

# 554
Забравих: Бубе, много се радвам, че ви се разминаха гадните диагнози! Браво на Влади доброто момиче! Гуш от мен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт