Покажи ми красота пак.....

• 78 580
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
# 601
  • Варна
July82, къде е това, много е красиво

Не знам. За съжаление не пише, но и на мен много ми хареса и затова я споделих Simple Smile
http://naturewallpapersfree.blogspot.com/

# 602
"Викът" на Едвард Мунк

Прочутата картина "Викът" на норвежкия художник Едвард Мунк бе продадена за рекордната сума от 120 милиона долара по време на търг на аукционната къща Sotheby's в Ню Йорк. Това е най-голямата сума давана за произведение на изкуството на открито наддаване. Досегашният рекорд принадлежеше на Пикасо за "Голо тяло, зелени листа и бюст", продадена преди две години за 106,5 милиона долара.
По време на аукциона са участвали 7 участници, които стигнали до колосалната сума само за 15 минути. Спечелил неизвестен кандидат, наддавал по телефона.
Картината от 1895 г. се смята за икона на екзистенциалното страдание. Тя съществува в четири варианта. Благодарение на масовото й тиражиране от поп културата тя гони по популярност "Мона Лиза".
На въпроса защо картината му крещи Мунк веднъж шеговито отговорил: "Изгубила си е чантичката".
И четирите варианта ли са продадени общо за тази сума? Иначе като гледам картината, повече й отива според мен "Писъкът" както прочетох, че е озаглавена някъде, не знам какво е оригиналното наименование и на какъв език.

# 603
# 604
# 605
  • вятър в маслините, вятър над хребета

# 606
# 607
Езерото Lake Louise в Канада:

Изглед към езерото от петзвездния хотел Fairmont Chateau на брега на Lake Louise:

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 10:28 от nela_66

# 608

https://cdn.bg-mamma.com/7KOG/1fc01a57.jpg

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 10:23 от nela_66

# 609
# 610
  • ride my bike...
Само една от картините на Мунк е продадена за тази сума.
Най много се изкефих на факта, че продавачът няма да плати данъци, защото картината е декларирана като " покъщнина"  Mr. Green

# 611
Ето и от мен една красота пак:

Това е 3Д рисунка на асфалт.

Това също:

# 612
  • В градината...

# 613
За мен последната картинка не е красива а тъжна.
Едно време строели големи къщи да има място за деца, снахи, зетьове и внуци. В днешно време младите отиват в градовете или чужбина, а къщите се рушат. Confused

# 614

Общи условия

Активация на акаунт