ЗАщо една жена работи? Какво я кара да е само домакиня?

• 29 211
  • 729
  •   1
Отговори
# 705
...  Домакинската също е част от създаването на здраво семейство именно за успешното отглеждане на децата.
....

Ааааа, чакай. Нали започна с това, че жената трябва да се грижи за красотата си, а домакинската работа да се върши от наети от мъжа хора?!
Сега пък домакинстването стана основна функция. И не знам как реши, че е физиологична. За физиологичните функции бях чувала друго. Wink

ами то хем е дадено отвътре  на истинските жени, хем не е хубаво да се върши, защото обижда истинския мъж.
логично

Приятно ми е богинята, иди да побиеш малко масло, да си наместиш клавишите в главата  Simple Smile

# 706
  • София - Рим и обратно
Moже ли някой да ми дефинира "домакиня", а след това и "перфектна домакиня"?
Нещо ми се объркаха представите, като чета тук.

Аз май също харесвах Ксения Crossing Arms.

# 707
  • Варна
Отивам, отивам.
И платното на морето ще опна, а после ще просна. Нали така се казваше? Simple Smile

# 708
Moже ли някой да ми дефинира "домакиня", а след това и "перфектна домакиня"?

домакиня = безделница или слугиня
перфектна домакиня = истинска жена

# 709
  • София - Рим и обратно
Благодаря ти, 10 цента. Значи правилни са били разсъжденията ми относно свекърва ми - перфектна домакиня според всички и в своите очи, макар и без да чисти, пере и глади - за това си имала цял живот домакини /слугини/ Whistling...  
И бидейки цял живот вкъщи и с един куп чистачки и градинари всякакви, мъжът й все още я боготвори и носи на ръце. Тя е Майката, Жената, основната фигура - стожерът на Дома.
Обаче не искам да съм на нейно място, честно казано, не е за мен този живот на "перфектна домакиня". След 2-3 години бих се самоубила ритуално. Макар и мъжът ми да няма нищо против /седенето вкъщи, не самоубийството....предполагам Mr. Green/.

# 710
Аз не разбрах кой е правилния модел според нея.
Според мен правилния модел е както ни е добре.
Само, че модела зависи от човека, а и човек се променя.
Като ти омръзне с нещо и ти е тежко считаш, че другото е по- добре, до дето не ти дотегне и то.
Според мен работещите са по- добре. Имат право на избор и то не само да работят или не.
Просто парите дават независимост, а и вътрешно чувство за независимост, потребност и значимост.

# 711
Не изяснихме ли вече, че и неработещите могат да имат лични доходи?

# 712
Е, да, но повечето нямат.

# 713
Работя, защото ми е кеф Simple Smile
Откакто навърших 18, не съм работила 1 месец и се побърках Simple Smile
Ама това съм си аз де, шантава съм.
Иначе имам една позната, дето е на 28 записва висше след висше, за да може мама и тати да я издържат и  по цял ден наистина нищо не прави - фацебук, замунда, такива неща (като валне малко дъжд и на лекции не ходи, защото ауууу, мокрооо).
Мда...

# 714
Е, кое му е половинчатото пък на това да си имаш семейство и дом и да ходиш на работа, а също така да си имаш и хоби  newsm78
Нещо не схващам идеята - значи да си 24 часа готвачка и чистачка е похвално, но ако съчетаваш повече от едно занимание най-общо казано- непълноценен и половинчат...
Е, за мен нещата са точно обратното всъщност...

# 715
Пеньоар и перли

Популярното икономическо списание Inc., което редовно следи пазара за нови тенденции, дори констатира, че в тази криза малките бизнеси, предлагащи услуги и продукти за свободното време, обратно на всички очаквания показват като цяло по-стабилни финансови резултати от големите търговски вериги. За миналата година хоби браншът например е отбелязал цели 9% растеж в САЩ. "Това е може би резултат на тенденцията хората да съкращават разходите си за традиционни развлечения и избора им, вместо това да отделят повече време на хобитата си и развиването на различни умения", коментира изданието.

# 716
Ехоооо, къде се скрихте всички "безделнички"?! Тъкмо реших и аз да се присъединя към вас, вие взехте, че хукнахте на работа Wink...

# 717
Добре дошла:)

# 718
Аз работя, защото ми се налага. Ако някога спре да ми се налага, тогава ще видим, ще спра ли, няма ли, сега не ми е меродавно мнението, просто, защото нямам избор.
Иначе - работа без гледане на деца. Т.е. преди децата и след навършването им на 11 годишна възраст, когато се счита че са мобилни сами и не е нужно да си им шоф. /не успях да намеря ер малък на клавиатурата, упс.../ или придружител или куче-водач-пазач.
Компромисен вариант до 10-12 годинка на най-малкото дете - работа на 4, макс. 6 часов работен ден или работа отвкъщи.
Това безумие, което го има в бг и не само, със ставане посред нощ, обикаляне на Сф. в развеждане на потомството по разни важни места, работа, събиране на потомството от важните места и т.н. с екстра - лягане нощеска - не го приемам. Налага ми се да работя, но съм си наредила нещата така, че тичането да е минимално. Не сме на състезание. Поне не и в нашето семейство.

# 719
  • Насред хаоса
Бедни и богати винаги е имало и винаги ще има. да не би сега да няма? Въпросът не е в богатството, въпросът е в отношението към половите задължения. Дори в бедни семейства от онова време е било в реда на нещата мъжът да подсигурява прехраната, а жената да гледа децата и дома. Не знам как и защо се губят тези ценности....
Онези които са прислужвали в онези времена между другото също са били "галеници" и привилегировани в огромна степен. Но не е в това въпросът.
Не знаех, че от раждането си имам полови задължения, които се изразяват в гледане на бъдещите деца и дома. Било е в реда на нещата, защото на жените не е било позволявано да учат, да работят и да се развиват извън рамките на дома. Тия разбирания и ценности - където им е мястото - в шкафа на пра-пра-пра-прабаба. С какво желанието ми да работя и това, че имам наглостта сама да си изкарвам прехраната, ме прави по-малко жена?

Общи условия

Активация на акаунт