ЗАщо една жена работи? Какво я кара да е само домакиня?

• 29 225
  • 729
  •   1
Отговори
# 690
Цитат
Ако една жена няма потребност да бъде майка и домакиня каква жена е?
ooooh!
Първото важи и за мен, но второто...
Значи съм половин жена.
Други потребности не се ли отчитат, защото аз имам и други.

# 691
 Lizet33 , наистина ли не се усещаш като ръсиш глупости на кило. Жените вече били мъже, мъжете путьовци, една жена не е жена, ако няма потребност да е домакиня, но ти мечтаеш да обикаляш фризьорските салони и моловете... Просто част от нескончаемата ти словестна диария. Виж сега. Не изхождай от собствения си случай и не слагай всички мъже и жени под общ знаменател, изхождайки от себе си и мъжете, които познаваш.

# 692
Цитат
Ако една жена няма потребност да бъде майка и домакиня каква жена е?
ooooh!
Първото важи и за мен, но второто...
Значи съм половин жена.
Други потребности не се ли отчитат, защото аз имам и други.

Има и други. Потребност да раздава и получава любов. Потребност да създава красота и хармония, да създава домашен уют...Тези всичките потребности са свързани с функциите и по отглеждане на здраво потомство. Домакинската също е част от създаването на здраво семейство именно за успешното отглеждане на децата.

Аз разбира се знам че има "нова порода" феминистки не желаещи деца никога, но в живота си никога не съм срещала такива. Срещала съм жени, които не могат да имат и по тази причина тръбят навсякъде че не желаят. Но това е защитна реакция и е разбираемо.

Богиня, много обичам такива като теб да изтерясват в нападки към всички, чието мнение не ги устройва. Но глупостите остави за окачествяване на личното ти обкръжение!

# 693
... много обичам такива като теб да изтерясват в нападки към всички, чието мнение не ги устройва. Но глупостите остави за окачествяване на личното ти обкръжение!

Ти такова нещо не си правила никога, нали?
Тук повечето хора ти съчувстват за семейните несгоди, но това не е оправдание за глупостта, която демонстрираш в тази тема.

# 694
Защо така скачате върху Лизет?
Богини, и двете сте нестандартни, защо не приемате и други като вас, нищо че, мненията ви са на различни крайности?
Тук нещо като спор между хърбел и щърбел.

# 695
...  Домакинската също е част от създаването на здраво семейство именно за успешното отглеждане на децата.
....

Ааааа, чакай. Нали започна с това, че жената трябва да се грижи за красотата си, а домакинската работа да се върши от наети от мъжа хора?!
Сега пък домакинстването стана основна функция. И не знам как реши, че е физиологична. За физиологичните функции бях чувала друго. Wink

# 696
Виж сега, това не са нападки към всички, чието мнение не ме устройва. Ето, за да не съм голословна ще ти го обясня простичко, че да разбереш:

Наивно и глупаво е да се мисли че някой мъж би допуснал жена- "принцеса" до себе си без да и се качи на главата и да загуби уважение към нея с времето.

С това изказване обиждаш всички жени "принцеси", които според теб задължително мъжете са им се качили на главата. Надали ако са достатъчно умни, мъжа ще загуби уважение към нея с времето. Имам няколко примера от форумско за такива жени -не мисля, че е нужно да се назовават.
Има го Илиана, но винаги го има и презрението към тази жена. Не само от заобикалящите я хора но и липса на уважение от страна на мъжа. Казах го по-горе, няма начин в един момент да не я сметне за домашния парцал който е винаги под ръка. Или поне аз такива не съм виждала.

Надали жени като горните биха позволили презрение. Не оставам с впечатление, че им липсва и уважение. А да наричаш тези жени домашен парцал е направо извратено.

Ами това е само показател че не само мъжете са се изродили, но и жените отдавна не са жени.
Първото неизменно повлича след себе си промяна и на другия пол.

Мъжете не са се изродили и жените са си жени. Изключенията от общото правило не засягат останалите.

Външният вид не е единствен показател за женственност. Основното на женствеността е вътрешното усещане на природата и функциите ти. Ако една жена няма потребност да бъде майка и домакиня каква жена е?
Тук казваш, че една жена трябва задължително да има потребност да е домакиня, че да е жена. С това не биха се съгласили много хора. От останалите, които ще наскачат, че е вярно голям процент нямат необходимост да са домакини, а това е тяхно задължение. Това е различно.

Има и други. Потребност да раздава и получава любов. Потребност да създава красота и хармония, да създава домашен уют...Тези всичките потребности са свързани с функциите и по отглеждане на здраво потомство. Домакинската също е част от създаването на здраво семейство именно за успешното отглеждане на децата.
Създаването на здраво потомство не е свързано със създаването на красота и хармония, нито пък на домашен уют. Ако беше така, то задължително майките на болни деца не създават красота и хармония, нито пък домашен уют, което пък е леко извратено само по себе си като мисъл.
Т.е. ти успя да обидиш в няколко поста "принцесите", домакините (повечето не са принцеси, затова ги слагам отделно), жените, които работят, защото не са жени, а мъжете им не са мъже.
След което скачаш, че някой те е обидил като ти е казал да не ръсиш глупости на кило. Ето на това ми казвам аз интересно твърдение.

Касита, с кое не приемам другите, различни от мен? Аз се обосновах за моето твърдение, ти?

# 697
... много обичам такива като теб да изтерясват в нападки към всички, чието мнение не ги устройва. Но глупостите остави за окачествяване на личното ти обкръжение!

Ти такова нещо не си правила никога, нали?
Тук повечето хора ти съчувстват за семейните несгоди, но това не е оправдание за глупостта, която демонстрираш в тази тема.

Не съм. Нямам спомен нечие мнение да съм окачествявала като глупост и словесна диария.  Всъщност, моето мнение е написано във всеки учебник по развитие на човека, така че кое е глупост е спорен въпрос.

Семейни несгоди? Интересно....просвети ме подробно що за несгоди такива, за които ми съчувстваш!

Азаф, по домакинската функция като част от женската роля в учебниците също е написано.

Всъщност, ако си дойдем директно на думата, това кое е истинска жена и кое не, е конкретно МОЕ мнение. Всяка може да смята себе си за 100%-на жена, но не може да забрани на хората да не я считат за такава.

От мен достатъчно "словесни диарии", желая ви щастие феминистки, със или без деца и семейства!

# 698
На мен ми е интересно  колко живота има Ксения:) Дотук са три, т.е. този е третият. Дали ще е като котка с 9, или като муха, която се блъска в стъклото?

# 699
Не обичам поговорките, но няма как да не призная правотата на тази - преоблякъл се Илия, погледнал се - пак в тия.
Нови регистрации, нови сценарии, накрая - същата Ксения.

# 700
Не обичам поговорките, но няма как да не призная правотата на тази - преоблякъл се Илия, погледнал се - пак в тия.
Нови регистрации, нови сценарии, накрая - същата Ксения.
Коя е Ксения все пак?
Нито когато е била Ксения съм я забелязала,нито сега знам коя е ?

# 701
  • Варна
Защо така скачате върху Лизет?
Богини, и двете сте нестандартни, защо не приемате и други като вас, нищо че, мненията ви са на различни крайности?
Тук нещо като спор между хърбел и щърбел.
Кас, аз нямам проблем с Лизет и домакините. Имам проблем с обобщаването и натрапването на един единствено правилен модел.

Казвате, че Лизет е реинкарнация на Ксения. А като се замисля, аз май харесвах Ксения. Лизет ме дразни Mr. Green

Последна редакция: нд, 11 дек 2011, 17:51 от Приятно ми е - Богиня!

# 702
Аз не разбрах кой е правилния модел според нея. Принцесите живи да ги ожалиш, домакините също, а и за работещите пак не видях една добра дума. Единствените добри думи бяха за жените с чадърчета през 18век, но разбрахме, че тя не иска да е съвременна принцеса за да не бъде домашен парцал.

# 703
Приятно ми е - Богиня!, провокацията е налице, очевидно е, защо се поддаваш?

# 704
  • Варна
Приятно ми е - Богиня!, провокацията е налице, очевидно е, защо се поддаваш?
Скучно ми е. И ме сърби езикът, извинете, клавиатурата.

Общи условия

Активация на акаунт