Веганството - да споделим опит - 8

• 40 488
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
  • София (Възраждане)
Едно, поредно Embarassed, въпросче за спирулината. Оказа се че детето ми я пие разтворена в сок с охота Simple Smile Досега използвах хавайска, но я свърших и следва да си купя нова. В магазина ми обясниха, че хавайската била по-скъпа от китайската /тези две седяха на рафта Laughing/, тъй като първата била по-концентрирана. Виждам че се предлага и индийска и южноамериканска. Като се абстрахираме от цената, коя си струва да избере човек newsm78 #Crazy

# 91
Бих заложила на южноамериканската, може би повлияна от книгата на една жена от Мексико; пишеше за спирулината и съм я пускала мисля тук като заглавие.
Ето я пак:

http://www.amazon.fr/Spiruline-Saveurs-Vertus-Belda-Sisso/dp/2733908472

Крисито, забравих, че питаше за хлорела и спирулина. Те се консумират не само заради протеина, но са богати на него, да.

Щастливата, ти какво еднодневно гладуване си правиш?

# 92
Вери, кога ще започваме? Wink

# 93
След Нова година. Трябва си подготовка, трябва да се спазват точно определени рецепти, накисване, покълване, планиране и организация. Simple Smile

# 94
a мен хич ме няма в спазването на диети Blush......Боже, дано не ми се наложи някога.

# 95
А, това, за което Кантарини ме пита, е балансиране, но може би пак минава за диета. Simple Smile
Толкуз тук по въпроса. Simple Smile Wink

# 96
Много благодаря,че отговорихте толкова бързо на въпросите ми. Благодаря на Щастливата за дългия и изчерпателен отговор. Да самата аз съм много объркана от трите си цели  Cry
А какво разбираш под '' да огранича зърнените '' ?

Още днес ще пробвам идеята на miniemouse  и търся си ник за овкусяването на тофуто, дано се получи  Praynig
(Единственото тофу ,което мога да ям без проблем е сатенено мисля,че се казва на български - това от което се прави супа Мисо.,но в него протеина е на половина)

Напълно съгласна съм с miniemouse, че протеновата диета не е полезна, дори когато ядях месо - не съм правила такава. Сега наблягам на тофу,боб,грах, леща,които съшо са богати на белтъци ,супа Мисо и белтъци на яйца  , но само засега . Колкото до сиренето,сега гледам едни видея на немски с един професор,който говори за вредите и съм потресена  ooooh! от вредното влияния. За щастие този същия има доклади и на други теми свързани с веганство и правилното изхранване и комбинация на храни при веганството.
Не знаех примерно,че за да се усвои протеина от лещата(примерно) трябва или на същото хранене или в рамките на 24 4аса да се яде хляб(пълнозърнест естествено)  Thinking

Вери,много благодаря за линковете , и аз си мислех за интервална тренировка и ще я пробвам.

А вие тук във форума, вземате ли спирулина и хлорела на таблетки и ако някой го прави отдавна - какви са резултатите ?

Имате ли наблюдения за връзката между веганството и целулита  Cry newsm78

Наистина сте страхотни и да, чувствам се чудесно във форума. Hug Hug

# 97
Не е задължително да е хляб + бобови ( на ядене или в рамките на деня). Всякакви зърнени + бобови. Като под зърнени можеш спокойно да ползваш ориз, елда, просо и другите по-екзотични   Wink - киноа и амарант.

Спирулина и хлорела са ми на прах и ги консумираме като храна и без определена цел.

Имам наблюдения между шоколада и целулита.  Joy
Упражнения и вода е най-ефикасното.

# 98
Попаднах на филмчето от темата на Людмил за образователната парадигма.
Грабна ме,
ето, ако не сте го видяли още Wink

Деца се учат на биоземеделие

http://gradinka.zaedno.net/

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 23:29 от take a smile

# 99
момичета,помагайте  Praynig Praynig
от неделя вечер ,като се започна с велико повръщане,треперене/нервен тремор /,болки в гърба и кръста....отдавах го само на вирус или каквото и да е ,реших,че ще се оправя  Sick ,обаче с всеки час се влошавах,като отминаха горните-страшни болки в стомаха/12топрръстника/ и невероятни колики,после и разстройство,което още продължава,макар да го лекувам безспир
не бях яла 3 дни,заради болките в стомаха и повдигането,дори водата ме болеше,като преминава,коликите не ми даваха да мръдна/сега вече пия една торба лекарства,но едва дочаквам следващото хапче,и в промеждутъците пак ме хваща и стомаха и корема
имам подозрения,че може да съм се отровила/дали може от напоена с борова смола и пушек храна ?/,както и от една зелена салата,май  newsm78
имам и история на рефлуск и раничка на 12то пръстника,така че не е изключено да е и язва ,знам ли
обаче тука докторите са  #2gunfire и бавни
може и бактериално да е ,че миризма и цвят на това напомнят,обаче точно в момента да дам проба не можах,ще трябва да чакам до другата седмица,а и после резултата кой знае колко-поне 15тина дни  #Cussing out

моля ви,вярвам ,че ще ми помогнете повече от докторите,че дори не мога диета да си намисля  Praynig Praynig
от периода ми с рефлуск си спомних,че можех да ям яйце във вода варено/както яйца по панагюрски/, само,че не знам дали изобщо яйце да хапвам сега ?

# 100
ох....мила......уплаших се Sad
може и да си се натровила.  Rolling Eyes /Майка ми страшно се беше натровила неотдавна/ с чай от лавандула/ , акъла си изкарах./
според мен ти трябва задължителна консултация с доверен специалист, това са вече близо 7 дена!
хапчетата за какво са? какви са?
иначе, се сещам за
клизма
преварена вода, може да е с малко извлек  от джоджен.
каша от препечено брашно /с вода/
пепел от чиста дървесина
кора от нар / отвара
дренки-компот, чай

яйце не бих яла. по- скоро - печени ябълки, препечено брашно, моркови на пара, ориз
оправяй се по - скоро!  Praynig
пиши как си.

# 101
  • София
Mamagemelar, аз типредлагам веднага да започнеш Бахова терапия с капките за първа помощ и критични ситуации( то в тази категория влиза и любовното въка и изпитите Simple Smile )
Рескю ремеди

За нататък не знам, но от опита с гайдурков и съпруга ми - трябва да не се дава възможност на храната да ферментира и гние. Съпругът ми изпи промишлини количиства  ензими, които обаче Гайдурков спря, за да даде  възможност на органите сами да ги произвеждат, подпомокнати от храната.
 Но за товето състояние не мога да дам съвет. Мога да опитам да те свържа с Гайдурков, което ще е доста трудно предвид записването за след месеци Simple Smile Но за спешна ситуация предполагам ,че ще се съгласи.

# 102
Да, Вери  Simple Smile Купих амарант и киноа преди около месец, но все още не съм ги приготвила
Ако остане време тези дни да вляза по-сериозно в кухнята, има много интересни рецепти особено с киноа   chef

А за спирулината  и хлорелата - Какво означава изречението ти - "Спирулина и хлорела са ми на прах и ги консумираме като храна и без определена цел."

Поръсваш ястията или ядеш една лъжичка хлорела примерно? Извинявай за сигурно малоумния ми въпрос, но не съм купувала,нито пък опитвала тези 2 продукта.

А иначе да, има взаимодействие не само шоколада,но и пърженото,тестяното и може би многото хляб макар и пълнозърнест ..  ooooh! А по най-скорошни наблюдения може би най-негативно се отразяват млечните - особено сирене (понеже сигурно искам да го спра и си търся причини  Thinking )
Имах предвид, дали повечето количество въглехидрати влияят по някакъв начин негативно върху образуването му ? newsm78

# 103
Mamagemelar, силно ти съчувствам, точно сега минах през нещо в доста по-лек вариант обаче. На мене също това ми прилича на натравяне, поне такъв вирус не съм чула досега... newsm78
Състоянието ти е деликатно, според мене наистина алтернативната медицина може би би помогнала - билки, хомеопатия, капки на Бах...
Според мене само едно - ако не ти се яде - не яж, независимо колко дни не си хапвала, ако нямаш апетит - недей. А когато се появи - аз лично не бих заложила на яйце. Първото, за което се сетих, е ориз. Виждам, че и Реалист го е споменала. Той е хем хранителен, хем доста неутрален.
Стискам палци вече да си в края на това неприятно състояние! Hug

Криси, под "ограничение на зърнените" имах предвид най-вече точно това:

многото хляб макар и пълнозърнест ..  ooooh!

Тоест - ограничение на тестеното, такова каквото го познаваме и сме свикнали да го ядем. Иначе "ограничаване на зърнените" не е точно изразът наистина, защото в крайна сметка има много зърнени, които заслужават внимание, но просто в менюто на повечето хора те не присъстват, присъства само хляба от пшеница. Иначе ориз, елда, киноа, амарант - аз на тези бих заложила. Овес също, просо. Peace

Хах, което ме подсети за една случка отпреди буквално ден - влизам в един от магазинчетата в квартала, където продават едни овесени бисквитки, които харесвам - единствените, които си купувам, те имат само овес, зехтин, сусам, ким и риган. И момчето, което ми ги маркира ми казва - ама ти май много ги харесваш тези бисквити, често си взимаш. Аз кимнах, а той ги погледна с погнуса и отвращение и рече - Аз такова нещо не мога да хапна...та това е...фуражна храна!  Joy

Вери, гладуване правя най-обикновено водно. Вече си имам ден от седмицата, понеделник, ако пък не съвпадне с екадаши го измествам малко. Та...всеки понеделник си гладувам. То не е точно еднодневно дефакто, ами 36-часово. Защото не ми харесва както Малахов казва да се прави 24-часовото - от сутрин до сутрин, и започвам от вечерта в неделя. А вечерта в понеделник, когато реално стават 24 часа някак не ми върви да хапна, то и той логично го обяснява, че не е най-удачния вариант, а аз просто не го чувствам добре, затова карам до сутринта на вторник и тогава хапвам. Вода пия, но в интерес на истината не ми се пие много. Но аз по принцип не пия много, не знам защо... Confused и тъй.

# 104
И аз не съм от много пиещите чиста вода. Преди се тормозех, че греша. След доста време на четене и събиране на инфо, вече съм спокойна по въпроса.
Днес в Реформхаус видях да продават ръчно изработени дизайнерски "епруветки ", пълни с пречистена вода и кристални камъни. За витализране на водата.Стълото е кристално, без тежки метали, пориозно.  Обясниха ми, че водата се зарежда през тънкото стъкло на епруветката. Не знам каква е разликата от поставяне на камъка директно във водата и  този начин, но поне е много впечатляващо и красиво.

За целулита- аз имам по бедрата сериозен целулит вече, с годините се утвърждава.  Confused
"Изявено" го получих  след едно рязко непланирано отслабване. Имам двигателна активност, но никога не съм имала силови тренировки. Със специални процедури значително намалява Simple Smile
За себе си съм забелязала, че при повече зърнени /особено рафинираните/ се засилва. И най - вече заради неразделното ми хранене./ конц. протеини +конц. въглехидрати/ .

Общи условия

Активация на акаунт