Веганството - да споделим опит - 8

• 40 487
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
Mamagemelar, дано си се възстановила вече от този проблем. Да споделя, че и малкия кара нещо подобно и доки каза, че имало такъв вирус в момента. Той имаше и температура за 1-2 дни обче, но тя се вдига и при отравяне. Основно - както са ти и казали, не яж, остави организма да се изчисти, пий много вода, вземи си активен въглен евентуално - изтегля отровите, пий чайове от типа липа, лайка, джоджен без мед и захар. Поемай и соли да не се обезводниш. Аз му давам и лимонов сок с малко захар,сол и вода, за да изчисти допълнително.

За целулита - добре действат масажи с материи на едри частици, като утайка на кафе, захар, морска сол, също има едни уредчета от дървени топчета - масажори, който раздвиждат засигнатите части. Контрастни душове и масажи с масажни ръкавици от естествени материали, идеята е да се раздвижи кръвообръщението в тази област, плуването действа добре, има и упражнения за целта. Най-честа става след рязко отслабване или след раждане, а също и при хормонални проблеми.

# 106
  • София
моя приятелка има такова чудо, по-скоро имаше, защото аз го счупих с докосване...
ужас беше, но измихме камъчетата и сега ги ползваме така, свободни

тя е опитала всички видове вода в специален магазин в германия и си е избрала " нейния" вид вода
каза ,че някои от водите въобще не й харесали на вкус, а някои много
та тя избрала от тях

голяма красота са на живо!

# 107
А за спирулината  и хлорелата - Какво означава изречението ти - "Спирулина и хлорела са ми на прах и ги консумираме като храна и без определена цел."
Имам предвид, че не приемам по схема и точни грамажи. Че не ги имам за добавки. Прибавям към разни ястия. Спирулината върви и към сладки неща. Като са на прах не ми пречат, нито на децата, но на много хора не им харесва вкуса и миризмата.

# 108
Благодаря много на всички ви   bouquet
затвърди ми се убеждението,че е отравяне,но успоредно с това съм си раздразнила стомаха,та...
днес съм вече Ок,като се изключи един спешен повик към WC в 5 сутринта,май и разстройството го овладях
въглен,,прополис,зехтин на гладно
Бах терапия,диета ,търся си ник   Hug

# 109
Mamagemelar,
Много се радвам за теб! Благодаря ,че съобщи, мислих те Hug
търся си ник,
и аз се позамислих колко ли са трошливи , докато се усетя и моят син вече размахваше една такава красота като "Вълшебната пръчица". Laughing и изтръпнах... взех я бързо, преди да се е случило нещо  Laughing

Организирах се най - накрая. Все се канех, исках да ви покажа това Simple Smile

Направих ги с този инструмент.
Пълнежът в тиквичките е пасирано авокадо с бадемов мус, с мушнато нарязано червено зеле.
Чудех се как да аранжирам колецата. Laughing
Пружинките са :
вътрешността на тиквичка, морков, червено цвекло, ябълка.
Идеите са безкрайни ....
Взех и още един инструмент, нож с пружинка на него, правят се примерно ветрилообразни плодове и зеленчуци . Тепърва ще майсторим  красоти.

И да внеса малко Коледно настроение със  знаменитите амарантови бисквитки!
 Grinning

Направих мега доза.
Сега чакат в кутия празника. Grinning

Изкуших се да направя отново и  разновидност на бисквитките . Този път , с  
брашно от амарант/ доминиращо/ , пасирана цяла ябълка, мед 2 с.л., меласа- 2 с. л.  кокосово масло, ванилия, брашно от лешници и брашно от елда(2/3).  Тях не съм ги снимала, но са съвсем сходни с оригинала - само са малко по - тъмнички Simple Smile Peace

Всичко - мно - го  вкус - но !!!!

Последна редакция: нд, 18 дек 2011, 21:34 от take a smile

# 110
Mamagemelar,  Hug

Take a smile, много е красиво всичко. Simple Smile

# 111
И да внеса малко Коледно настроение със  знаменитите амарантови бисквитки!
Красота!    bouquet
С кокос ли си ги поръсила отгоре?
А в бисквитките разновидност в какво съотношения са брашната? Мен не ме бива да експериментирам, защото резултатите не ми харесват.

Mamagemelar не мога да помогна, но се оправяй бързо. Hug

# 112

С кокос ли си ги поръсила отгоре?
А в бисквитките разновидност в какво съотношения са брашната? Мен не ме бива да експериментирам, защото резултатите не ми харесват.

С кокосово брашно , пресято през фино сито.
Сложих 1 цяла чаша амарант и 1 чаша смес от лешниково брашно и елдено. Лешниковото беше повече - 2/3 от чашата, остатъкът- елдено.
Понеже ябълката дава сочност и обем,  насипвах амаранта смело / може и повече от чаша да се отишло Peace/ докато консистенцията наподоби  "образеца".
Основната разлика е, че тук смеската става по- компактно- лепкава.
Резултатът е повече от превъзходен.  Grinning
Хареса ми дори повече от миналата година, когато вместо ябълка, сложих банан и не добавих ядково брашно.

Последна редакция: нд, 18 дек 2011, 20:59 от take a smile

# 113
Благодаря! Heart Eyes Беше толкова изчерпателна, както винаги. Hug

Въпрос за използващите Брита някой знае ли дали в БГ рециклират употребяваните филтри?
Писах на брита.бг, но отговор нямам.

# 114
Тези бисквитки ще бъдат опитани!   bouquet

Аз да ви споделя, че правих любимите на много от вас овесени крекери, но им добавих чубрица, оказа се много сполучливо.

# 115
take a smile , тези пружинки са страхотни и много ефектни! Браво, идеята ти е супер   bouquet
Имах такива уреди преди вкъщи,но така и така не разбрах как точно се използват и сега не знам къде са. Явно ще се купуват на ново Simple Smile
Сладките ми се приядоха дори, жалко че днес ми е воден ден Sad
Да ви попитам - тези брашна от амарант,лешниково, елдено - продават ли се или вие ги правите по някакъв начин ??
Откакто се регистирах тук последната седмица не спирам да експериментирам и чета в интернет различни неща на тема веганство  - някои доста объркващи  newsm78
Вери , благодаря ще видя тук къде се продават спирулина и хлорела и ще ги купя - мога л ида започна да ги приемам заедно или трябва постепенно да ги вкюча в менюто си ?

За нещата като желязо и всякакви такива нямам опасения - лятото си правих изследвания в България и се оказа,че желязото ми е под нормата , а дотога си ядях и месо и всякакви млечни,риби и тн. Така,че това особено с желязото са пълни глупости.
Исках да попитам за б12 - изчела съм много и съм донякъде убедена,че човек сам си го произвежда, така да се изразя,Вие приемате ли допълнително б12 на таблетки или не ? #Crazy Съжалявам,може би сте го коментирали , но просто  не ми остава време да изчета предните теми, но ще го направя в най-скоро такова, за да не ви задавам въпроси - на които отдавна сте им намерили отговор  Hug

# 116
Изникна ми един въпрос, въз основа на този пост на take a smile
За себе си съм забелязала, че при повече зърнени /особено рафинираните/ се засилва. И най - вече заради неразделното ми хранене./ конц. протеини +конц. въглехидрати/ .
[/quote]
При веганството спазвате ли разделно хранене или не , понеже някои хора са на мнение , че принципът нА РХ трябва да се спазва и тук  newsm78 , други казват,че това са растителни протеини и не го спазват ooooh!. Как е при вас Simple Smile ?

# 117

Да ви попитам - тези брашна от амарант,лешниково, елдено - продават ли се или вие ги правите по някакъв начин ??

Готови купувам всичките брашна- бадемово, лешниково, елдено, кокосово, кестеново, просено, нахутено , пшенично, дикелово, ръжено, оризово и т.н.
Продават  и от семена на гроздови смеки, но още не съм му намерила приложение.
Вери, имаш ли опит с такова? Ако някой е пробвал, ще се радвам да разкаже.  Simple Smile
От амарант не съм намерила още и затова меля зърната в магазин с мелница.

Вярно е, че много се обсъждали за желязото и за В12. Накратко, бих казала,че е добре да следиш показателите си.
Моите изводи са,че един здрав организъм при разнообразно веганско хранене, едва ли би имал недоимъчности на желязо. Може би има /относителен/ риск за В 12, ако е опериран от апендицит или има отклонения в бактериалната микрофлора на храносмилателната система:започвайки от устната кухина, т.к. този витамин още от там да се синтезира.Или някакви други здрав. проблеми, които възпрепятствуват увояването  на В12.
Специално за В12 е писано точно в кои веган продукти има естествено съдържание. Аз залагам най - вече на ферментиралите /харесвам кисело зеле/.

Аз не съм си правила целенасочени изследвания никога. Само по време на бременност. Всичко ми е било отлично.
Преди няколко месеца ми се появиха едни проблеми / най- общо, с цикъла/ -никога до сега не съм имала такива и считам, че съвсем не храненето ми ги провокира, които смея да вярвам, че реших с КТМ.

При веганството спазвате ли разделно хранене или не , понеже някои хора са на мнение , че принципът нА РХ трябва да се спазва и тук  newsm78 , други казват,че това са растителни протеини и не го спазват ooooh!. Как е при вас Simple Smile ?
Да, и затова сме писали Grinning
Лично  аз не спазвам изрично РХ. Често се получва от само себе си, поради естеството на самата веган - храна, както си го написала и ти. Simple Smile
Когато продуктите не са рафинирани и преработени, има естествен баланс на съотношенията аминокиселини- въглехидрати.
Колкото повече се преработват, толкова повече храната отива в някоя крайност.
Тъй като не съм строг веган, /вегетарианка съм/, ми се случва и да смеся животински протеини / не аминокиселини!/ с конц. въглехидрати, което е прието, че е най- затрудняващо процесите на метаболизма. А и аз си го уещам Simple Smile

# 118
take a smile Много благодаря за бързия отговор . Hug За нахутено , пшенично, дикелово, ръжено, оризово и т.н. съм виждала и купувала,само за тези бадемово,лешниково и тн дори не съм виждала. Сигурно с времето ще им намеря приложение и ще разбера разликата между тях.
Да, за Б12 и аз хапвам кисело зеле и мисо(правя си супа с него) .

Т.е ти хапваш и сирене,кашкавал,мляко и яйца? И по време на бременността ли се хранеше така?

И аз още хапвам сирене и яйца от скоро(поради факта,че искам да увелича мускулната маса ид а намаля мазнините в тялото си) ,друго животинско не - от една страна мн обичам сирене и не искам да го отказвам,от друга все повече разбирам,че е вредно и от трета макар и рядко всички глупости ,които пишат за пълното вегетарианство - т.е за веганството ме плашат някакси . Сигурно ви звуча много податлива и безволева  Cry

Цитат
Аз не съм си правила целенасочени изследвания никога. Само по време на бременност. Всичко ми е било отлично.
Преди няколко месеца ми се появиха едни проблеми / най- общо, с цикъла/ -никога до сега не съм имала такива и считам, че съвсем не храненето ми ги провокира, които смея да вярвам, че реших с КТМ.
Какво е КТМ ? Питам , понеже на мен последния път за пръв път ми закъсня с 12 дни, а досега никога не ми е закъснявало с повече от ден и се притесних.И разбира се реших,че понеже съм спряла место,рибата,млякото,кашкавала (т.е отново си втълпих нещо,за което съм почти 100% сигурна , че не е така)  newsm78 ooooh!

# 119
Привет и от мен-пооправих се с 2ият АБ и сега съм се замислила за бисквитки за Бъдни вечер .
Някой има ли систематизирани рецептите за амарантовите ? Praynig
Общо взето за почти 2 месеца веганска храна не съм изпитала никакви затруднения,защото все пак това си и обичам и нищо не ми липсва.
Не мога да мина на суровоядство изцяло  , (четох Казънс тези дни),но се стремя съотношението сурово-готвено да е поне 40-60 .
А и е доста трудно когато имате заклет карниворец у дома,който с месо сядаи с месо става от масата и само това и салата яде:(
Ето сега готвя кисело зеле със свинско за него, печени картофи на фурна за мен ,и зеленчукова супа с киноа за детето Simple Smile
От гледна точка на кг не се справям много добре,защото въпреки веганството за 45 дни само 3.5 кг съм свалила,но се надявам излишните 25 да си идат от само себе си с течение на времето.
 И аз хапвам доста хляб (соден ) ,като вечерята ми е основно салата с авокадо,зелени листа ,чери домати,лук ,маслини и лимонено-зехтинова заливка и хляб или хумус с  2-3 филии хляб със зехтин и домати:(

Общи условия

Активация на акаунт