Веганството - да споделим опит - 8

• 40 511
  • 761
  •   1
Отговори
# 390
посмях се от душа! Laughing Hug Hug Hug

# 391
Пак съм аз за този Милко...

Всъщност това си е негов стил на живот, той така е избрал да живее и да се храни. Защо трябва да дели хората на нормални и ненормални, само защото не споделят неговите възгледи? Защо не говори единствено и само за себе си?

И хич не ми допада, когато някой се изцепи: аз достатъчно съм чел и имам книги за стотици. Често и цял живот не стига, за да кажеш достатъчно съм чел.

# 392
  • София

Мигла, моето дете много до късно ядеше пасирано. Зеленчуците ги ядеше цели, но манджите трябваше да са глатко пасирани, иначе не ги харесваше. Може би ще го израсте с търпение и личен пример лека-полека.
Благодаря, че сподели- и ние май по този път вървим. Да ми е жив и здрав-търпение - имам! Peace

То и без това ни обвиняват, че пишем/казваме едно, но скришом правим друго т.е. рупаме тайно сланина.
Все още се чудя на хората, които не вярват, че никога не ям месо. Така често ми се случва да ми казват- ама на НГ или друг път не си ли взимаш? Shocked

Мъжът ми попаднал на предаване на Ути преди дни, размятал зайче без глава.

Многократно съм се ужасявала от кулинарните предавания- и това вече е минало всякакви граници ooooh!

# 393
Щастлива съм, че отказах участие наскоро в подобно. И все така ще бъде оттук нататък (на пръстите ми беше да напиша оттук насетне, но разбрах тия дни, че това бил дълбоко провинциален диалект).  Joy

Тъжно ми е да разбрера за отказа ти. Но съм сигурна, че си взела правилното решение.  Hug
Предполагам, че форматът на участието и мястото не са били подходящи.

Чудно ми е как такива "умници" като Милко имат широко поприще за изява и са търсени като компетентни съветници Thinking.....

# 394
М-Ник, много благодаря за идеите за кремовете - ще пробвам!!!
Вчера взех от Краси идята за броколи със сметана (моята е кокосова), но сложих и предварително сварен нахут в тавата - чудно стана!! Хлапето три пъти иска да му досипвам и яде основно нахута, въпреки, че е фен на броколите по принцип Grinning
Говорих с бабата на моето хлапе, няма проблем да променим менюто там. Не е толкова въпрос, че иска нещо конкретно, колкото е свъкнал, че при баба има неща, които в къщи ги няма.

Откак имаме зайче доста по-лесно стана с обясненията. Баща му подхвъля от време на време, че ще го сготви, а от козината ще направи ръкъвици, на което хлапето се забавлява и подскача, но като му кажа, че за тази цел трябва да убием зайчето и вече няма да го има, посърва веднага.

Не знам как човек може да яде месо, ако не е в състояние лично да убие животното и да се добере до месото му (простетет цветното описание тук)?!?!!?

# 395
Пак съм аз за този Милко...

Като гледам само тук колко време му отделихме, не искам да си мисля на другаде
колко повече е. Simple Smile Гледат го хората, явно провокира добре и това им продава предаванията/рекламите. Money
Факт е, че получих обаждания от хора, които не са ме търсили скоро, за да го
обсъждаме ?!???  Crazy

Аз вече го преболедувах това да критикувам хората (близки ест.) за избора на храна.
Всеки ще исрастне толкова, на колкото е способен.
По-лесното и далеч по-приятно е да потърся хора с моите възгледи ( както и правя) Hug
за да търся моята си истина.

# 396
Aaaa не мисля, че му отделихме много време. Wink

Втори коментар писах, защото забравих да го напиша в първия, а не ми се поправяше.
Трудно изгледах линка, който беше даден тук. Разни продължения и други участия няма сила да ме накара да ги гледам. Simple Smile

# 397
Мигла, както описващ сина си все едно за моята дъщеря говориш  Peace Тя е на 2г.2м. и е скарана със зеленчуците. Все пак чакам с нетърпение да дойдат пресните плодове и зеленчуци и да правим нови опити за хапването им. Твоята сестричка ми даде добри насоки наскоро.   bouquet
Иска ми се се храни с повече сурова храна, но като не иска, не я насилвам.
За мен е много странно, че яде с лъжица от буркана кокосово масло и/или тахан и изпива огромни количества зърнено мляко, но си ги търси и й давам.

Разни продължения и други участия няма сила да ме накара да ги гледам. Simple Smile
Аз кулинарни предавания не гледам, то и ТВ не гледам. Вчера и във фейсбука го обсъждаха този субект със свинските истории, но нямам намерение да го гледам. Чиста загуба на време.
Единствено не мога да разбера защо такива хора (месоядни) винаги се опитват да налагат мнението си.
Е, на скоро майката на моя мъж решила да му напомни, че детето не яде месце и била слабичка... Липсвали й витамини, нищо че е най-здравото бебе, което  е виждала  hahaha Не знам какво я бърка нея моето дете с какво се храни, но като ходим у тях вечно ми се повдига само от миризмата на запържено месо. Но аз не казвам: "Ооо, как го ядете този труп?!" Дори имаше реплики, да им оставяме детето за уикендите и те ще се погрижат за здравословното й хранене. Ще стане, като изгрее слънцето от запад.  Mr. Green Радвам се само, че си вярват.

Знаете ли как се радвам, че ви има!!!   bouquet Мога всичко да споделя с вас и ще срещна разбиране, без да се налага да търпя критика или нападки.

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 15:39 от Cantariny

# 398
  • София
Е, на скоро майката на моя мъж решила да му напомни, че детето не яде месце и била слабичка...

Едно време се ядосвах на такива хора. Сега вече ги гледам и ми е мъчно за тях....

Мигла, както описващ сина си все едно за моята дъщеря говориш  Peace Тя е на 2г.2м. и е скарана със зеленчуците. Все пак чакам с нетърпение да дойдат пресните плодове и зеленчуци и да правим нови опити за хапването им.
Точно така! И аз чакам по естествен път да се получи. Нямам нетърпение да узреят черешите- поне миналата година лапахме големи количества....а зеленчуците-когато-тогава.

Знаете ли как се радвам, че ви има!!!   bouquet Мога всичко да споделя с вас и ще срещна разбиране, без да се налага да търпя критика или нападки.

Същото чувствам и аз.

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 16:22 от Мигла

# 399
  • София
:

Наскоро останах шокирана и след като мой много близък роднина, който продава "домашни" зеленчуци на пазара, ми сподели, че това лято 30 пъти е пръскал доматите. След като се възмутих каза, че всички продавачи около него са пръскали толкова и било нещо нормално  Confused

не е точно така. важно е с какво се пръскат. ние също гледаме на село много неща но има разлика да пръскаш със син камък примерно гроздето и да го пръскаш с други много по-силни химикали. да не говорим че повечето домати и въобще зеленчуци и плодове  освен че ги пръскат с много по-силни химикали ги и нжектират, за да добият по-добър търговски вид.

а иначе аз напоследък хляб купувам само от Слънце и Луна и такъв с квас. Режа на филийки и замръзвам.Като ни се прияде хляб вадя и пека в тостера- Става чуден. Но в градината на детето не мога да контролирам какво правят. Знам че дават поне пълнозърнест.

аз да попитам друго - напоследък правя в къщи домашни бонбони от фурми и ядки и кавото имам под ръка още. Накисвам ядките и фурмите от предната вечер и после меля в чопъра. Обаче винаги остават парченца. При вас как е? Може ли да станат изцяло на гладка смес?

и аз писах за зайчетата. не съм искала да обидя някого. Просто споделях факти.Simple Smile  а и аз от скоро се опитвам да прокарам веган храненето у нас. Не става като с магическа пръчица нали:)

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 16:24 от Bunnie

# 400
Последно от мен...

По принцип е хубаво човек да е отворен за различното мнение. Дали ще го приеме, е друг въпрос.
Също така е много важно как ще бъде поднесено това различно мнение.
Прочетох дори обиди по адрес на палио човека...от вегетарианци/вегани. Не бих си позволила. Най-малкото, защото не го познавам и грам.

Съгласна съм, обаче, за растителните мазнини: бързо се окисляват.

Bunnie, може да стане напълно гладка смес, но трябва по-продължително да ги кълцаш в чопъра/робота. А ако е по-мощен, ще стане по-лесно. Другият вариант е в блендера.

За зайците мен лично не си ме засегнала поради ред причини:
до преди 3 години и аз ядях месо; не съдя никого и не му се меся, когато прави нещо различно от мен; не съм забелязала тук да е строго веганска тема.

# 401
  • София
добре извинявам се офф топика ама чопър и блендър не е ли едно и също?

между другото днес пробвах от кухнята на Соул Китчън и ми хареса.

# 402
Доколкото аз имам познания на не-специалист - не.

Блендер са каните, които вървят към кухненския робот. Продават се разбира се и отделно.
Блендери

Виждам, че са сложили и пасаторите към блендерите.

Чопър е купата, към която има дискове или перка (food processor).
Чопъри

# 403
Ето един страхотен сайт, който има за цел да обедини всички български кулинарни блогове.
Търсачката е много лесна, дори и по продукти има.  Flutter

http://blogovoditel.com/index.php

# 404
Съгласна съм, обаче, за растителните мазнини: бързо се окисляват.

Взех да се объркавам с тези мазнини.
Маслото не мисля да го изключвам от менюто, тези дни го реших това.
Е, не се яде всеки ден , ама просо и разните макарони/пасти на дъщеря ми
ще ги правя с него.
Покрай детоксикациите миналата зима си играх да приготвям и гхи,
може и на това да наблегна.  Thinking

В магазина за здравословни храни, жената ми нахвали кокосовото масло.
Не се разрушавала структурата му при обичайната Т на готвене ( тя с него пържи...)

Защо тогава в суровите десерти, маслото се разтопява на водна баня?

Общи условия

Активация на акаунт