Операция на щитовидната жлеза -5

• 78 663
  • 748
  •   1
Отговори
# 30
честит никулден,момичета! Hug
нека св.никола ви донесе много чудеса!  bouquet

# 31
gelikas,терпсихора,pepi1963,Благодаря ви за милите думи.
Ендото ми не вдига телефона,явно е в чужбина,защото и на стационарния в поликлиниката никой
не отговаря.Ще му мисля в новата година,сега други грижи имам.
 Хубава вечер,прегръщам ви,и да не глътнете някоя кост от шаранчето.Внимавайте! Simple Smile

# 32
Здравейте момичета!Нова съм в темата,предстои ми операция на щитовидната жлеза,много съм притеснена.Не съм запозната с нищо относно щитовидната жлеза-нито с изследвания преди това,нито с тези след това,на колко време е нужно да се правят,ако възлите са злокачествени какво се прави и колко време е престоя в болницата след постъпването.Много съм притеснена,не ми се е налагало да лежа в болница до сега освен при раждането на сина ми.Хиляди въпроси нахлуват в главата ми.

# 33
nelivasko88   Hug Hug Hug,питай, ние сме за това тук ,ще помагаме.
Къде и кога ще те оперират?Всеки лекар и всяка болница по различен начин действат
с изследванията.Моите ги правих в болницата преди самата операция.Ендото ти би трябвало
всичко да ти обясни.Не се притеснявай-питай ни,и спокойно -всичко минава бързо и леко.
На всички много целувки от мен,днес съм леко по спокойна.

# 34
Благодаря на МЕЦАНКА 2610.Началото на 2011 разбрах че съм с увеличена щитовидна жлеза-от прегледите които ми направиха мисля че съм с 3та степен уголемяване-незнам какво ще рече това.Аз съм от Русе,и мисля тук да се уперирам (с избор на екип).Минах 3ри прегледа тук в Русе,и 1 е Мобимед при д-р Пандев,даже мисля че от неговата уста чух че съм 3та степен уголемяване,и по принцип мислех още тогава да се уперирам за да се оттървам но точно в деня в който тръгвахме за
София разбрах че съм бременна,та д-р Пандев ме посаветва да си износя детето та тогава да се уперирам (нямало нищо спешно),но за момента неможех да си позволя да гледам 2 деца и решихме с мажа ми да напраря аборт.Та след аборта имах 2 инфекции геникологични,след това и друго лекуване и се протекоха месеците до тук.Мисля сега след празницита да отида на консултация пак при Ендо и може би тогава ще ми назначат изследвания.А този д-р при който мисля да се уперирам има частен кабинет и мисля и там да отида да говоря с него как ще протече всичко.Но ми е много чуждо и сташно всичко,адски много ме е страх.

# 35
  • При розите и топлата вода ......!
nelivasko88 най- важното е на първо време да се успокоиш. Изкарай си спокойно празниците, отиди на ендо и заедно ще вземете решение. Тогава ако още имаш въпроси, ние сме насреща. Иначе самата операция нито е тежка, нито е страшна, а както се изрази моята ендо е специфична. Така че смело и спокойно. Hug Hug Hug
Меце, много ми АрЕсваш така спокойна. Wink
На всички, които си знаят Heart Eyes Hug  bouquet
Айде лека!

# 36
Терпси,
и з като теб смятах ,че белега ми е ужасно лош, пък той с времето си се заличава, ще видиш, че след време вече няма да се притесняваш толкова. Но те разбирам,
рзбирам и nelivasko88 - всички в началото сме уплашени и объркани. Според мен важното е да не бързаш и да обмисляш казаното от лекарите, пък изчакай и празниците да минат, тъкмо ще се поуспокоиш.
Аз си взех резултата, но и моята ендо я няма все още да коментираме. Не съм много доволна - 3.06 ми е ТСХ-то,знам че е в граници, но винаги ми е било 1.20 някъде.
Лека вечер и от мен и  Heart Eyes  bouquet

# 37
  • При розите и топлата вода ......!
4ик4ирик, мисля че напразно се безпокоиш. Зимата нали малко се качва ТСХ. Пък си те е напълно в норма.  Hug Hug Hug

# 38
но за добър метаболизъм- тсх е добре да е до 1,5,максумум-2,според новите критериии.а при желание за бременност-1-1,5.
и аз трябва да ходя да го правя и пак се замотах..
прекрасна вечер на всички! Hug
....
Ето съветите на д-р Михайлов:
1.Детоксикация при пълнолуние;
2.Селен – 2 пъти дневно по 1 таблетка. Храни богати на селен – всички морски продукти, липов цвят, чесън, пъстърва. Селенът подпомага трансформирането на неактивния хормон Т 4 в активния Т
3. Calcarea fluorica 15 CH - по 5 гранули дневно, смуче се бавно като бонбон. Помага да се намали повишената активност на жлезата.
4. Билки – маточина, дяволска уста, бял имел, глог. Да се смесят в равни части, примерно по 50 г. 1 чаена лъж. от сместа се запарва в чаша вряла вода 10-15 мин. и чаят се прецежда. Оптимално – 3-4 чаши през деня. Тази комбинация регулира дейността на щитовидната жлеза, сърдечния пулс, артериалното налягане.
5.Компреси с черен оман. Смила се корен от черен оман с електрическа кафемелачка и се смесва с вазелин или свинска мас или с някакъв мехлем. Например с благ мехлем, който се продава в аптеките. Намазва се зоната на щитовидната жлеза и се покрива с подходящ тънък вълнен плат. Покрива се с целофан и се закрепва с подходщяща превръзка, примерно бинт. Добре е така да се преспи.
Да се прилага 10-20 дни.

# 39
  • в белята
Мдаааааа когато забременях със сина ми ТСХ ми беше 1.08 и после почна да пада и беше в 0.31 - 0.52 граници.Въпросче ако ТСХ е 2.62 и има проблем със забременяването трябва ли да се свали медикаметозно ТСХ-то? newsm78
 4ик4ирик не че ме притеснява толкова много и шалове неслагам зада го крия ,само отвреме на време му се дразня ,обичам нещата да стават бързо и това ме изнервя.
nelivasko88 успокой се.Добър съвет е да се захванеш с нещата след нова година.

# 40
на детокс ли сме?
можеш да го мажеш с невен и ще се заличи по-бързо.или крем "здраве"

# 41
Ох момичета,радвам се че ви има,бъдете живи и здрави че ни помагате на тези които тепърва ни чака това.Някоя от вас може ли да ми каже какво точно ще рече 3та степен уголемяване и при откриване на Рак как се процедира,а престоя в болницата колко време е   Hug

# 42
терпсихора,когато ТСХ ти беше 0,31 какво ти казваха?

# 43
  • в белята
"По-добре е да ти е ниско ,компенсира гестационния диабет и хипертиреодизъм е по гаден за майката ,не толкова за детето" ,а когато накрая и ФТ3 и ФТ4 бяха под референтните стойности ми назначиха еутирокс 25 ,но не съм го пила повече от две седмици да речем, защото родих в 31 г.с.
Аз сега го мажа с един домашен крем със зехтин ,мас,невен и още много други билки.
Аз ще се опитам да детоксвам ......изпих си ансола Sick Sick Sick,сега чакам резултата и после ще си направя фрешчетата.Има ли и други ....... меци ,ина ?
nelivasko88 не се настроивай за най-лошото ,пък и каквото и да излезе е лечимо.Аз се оперирах при доц.Пандев и си тръгнах 5 часа след операцията ,с условието да преспя в София, иначе пациентите спят една нощ в отделението ,в другите отделения се седи май 3-4 дни ,но това ще кажат останалите тук. Hug

# 44
а след операцията ако се стои в болницата нещо правят ли ви-ако някой е стоял повече ако може да каже-и някоя от вас уперирана ли е ?

терпсихора- ти си отишла само за операцията,с готови изследвания?
Тук в Русе ми казаха че се правят и проби за упойките,на вас правиха ли ви такива?

Общи условия

Активация на акаунт