Операция на щитовидната жлеза -5

• 78 651
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
  • гр.Гоце Делчев
Здравейте красавици.Честит празник на всички бивши и настоящи студентки и разбира се и родителите на такива.Меци радвам се,че си се поуспокоила.Аз вчера нямах време за компа понеже студентката си дойде и много се зарадвах не я бях виждала повече от месец.nelivasko88  ако операцията е с лепене Инка ще ме поправи ако не съм се изразила правилно повечето пъти ако живееш наблизо до болницата,а не си от друго населено място те изписват още на другия ден и ако няма някакви усложнения.На всички правят проби преди самата операция да проверят да нямаш алергия към някоя от упойките. Hug Hug Hug на всички и най-много на Меци,gelikas и Инка.

# 46
Честит празник на студентите ви!

Относно упойките,  не си спомням да са ме тествали...
Обаче аз все още се бъркам кога говорим за хипер- и хипо-функция???
Ако е на долна граница - е хипер и еутирокса се увеличава,
а ако е на горна е хипо и се намалява,
или???
Инка, моля те - светни ме! Питам, защото до преди лятото бях на 100 мкг и все бях изморена, лятото намалих на 75 и се чувствах перфектно, сега пак увеличих на 100 и пак не се чувствам добре...

# 47
тсх-високо-хипофункция-еутирокс се вдига.
тсх-ниско-хиперфункция-еутирокс се намаля.
обратна е връзката,защото тсх е хормон на аденохипофизата и ако е нисък,т3 и т4 са високи и обратно..

# 48
  Здравейте хубавици,да се разпиша и аз.
 Днес бях при ендото  с резултата 0,31 тсх,изписа ми метизол да пия по схема и след месец
пак да отида,та се започна и при мен с хаповете.
 Нямам много време  и ще пиша като ми понамалее работата.
 Целувки на всички и най вече на моите три дружки-те си знаят Hug Hug Hug Hug Hug

# 49
На колко време се правят тези изследвания за които говорите,чувствате ли нещо по различно като сте с отстранена щитовидна жлеза или част от нея,на кой ден се възстановявате след операцията,и всички ли сте оперирани в София

# 50
  • гр.Гоце Делчев
Меци миличка съжалявам ,че трябва да минеш на хапчета,явно при всеки е индивидуално ,аз съм оперирана преди повече от 4 години и да чукна на дърво нямам проблем.nelivasko88 ендото трябва да ти каже кога да ходиш на прегледи и да правиш изследвания.При мен е отстранена само част от щитовидната жлеза,но не се чуствам по различно,не всички са оперирани в София.Относно възстановяването за всеки е индивидуално някои се възстановяват по-бързо,други по-бавно. Hug Hug Hugна всички сладурки и най -много на .................те си знаят кои са.

# 51
nelivasko88
разбира се - не всикчи сме оперирани в София,
всичко останало е индивидуално. Аз не се чувствам много по-различно с отстранена жлеза, е - спи ми се малко повече, но не мога да кажа например, че се чувствам по-зле отпреди. Едно и също.
Аз вчера бях на преглед и нали ви казах, че ТСХ е 3.06 при граница 4.20. Та оставят си ме на 100мкг, но след 20-на дни отново ще да го видим хормона. За останалите ми оплаквания ендото каза, че се дължат на новата ми работа(чието начало съвпада с промяната на дозата еутирокс), което всъщност може да е вярно, ще видим.
Хайде, наближават коледни празници!!!

# 52
  • При розите и топлата вода ......!
Здравейте!
МЕЦЕ, миличка всичко ще е временно, ще видиш. Нещата ще се нормализират, но и ти трябва да помогнеш. Налагай си да си по- спокойна и много не му мисли! Hug Мноооого Heart Eyes
nelivasko88, явно много въпросчета те тормозят. Не го мисли много мила! Има Кой да го мисли. Добре са ти казали момичетата. Всичко е строго индивидуално. Възстановяването не отнема много време. Някои момичета след няколко дни вече ходиха на работа. Обикновено хормона се проследява на 6 месеца.
pepi Heart Eyes Hug, видя ли Коледната елха? Приказна е. Grinning
4ик4ирик, ти не си ли беше преди на 100? newsm78 Защо пак след 20 дни? Да не подозирате че е грешка. Новата работа положително ли действа или отрицателно? Simple Smile Hug
Да се оплача и аз Embarassed, вчера си взех резултатите. Калция пак ми е под норма. Сега ако ида при ендото пак ще каже -болница. Омръзна ми вече. Засега ще си пия шепата хапчета и ще си трая- предпразнично.
Инка, къде си бе девойче? Диети, детокс, нещо да кажеш?
Лека вечер сладуранки! Hug

# 53

От мен една елхичка,за коледно настроение.
 gelikas,зарязвам мислите за болести и се отдавам на коледно настроение,което пък не ми е съвсем коледно ,защото за първи път ще бъдем без дете по празниците,че и скоро няма да си го видим.Но да пием по винце вечер,ти нали си с мен за винцето,наздраве.
 4ик4ирик,дай малко от теб за мен да оправя резултата,около 1 ми трябва ...чували ли сте за друг като мен с половин жлеза и такъв резултат?!аз не се сещам,но нали съм на възраст-може и да забравям.
 Пепи,Инка,целувки за вас.
 nelivasko88,в търново съм оперирана аз.
 Хубава вечер,милички.

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 19:57 от МЕЦАНКА 2610

# 54
  • гр.Гоце Делчев
gelikas не разбрах за коя елха става въпрос в Гоцето ли не съм обърнала внимание,но ще се огледам.Ще видиш,че калция след известно време ще се оправи само не губи кураж.МЕЦЕ пий по едно винце и за мен вечер,че след отстраняването на част от щитовидната жлеза нещо не ми се пие ,а преди правех компания на съпруга.Както се очертава на Коледа ще съм сама в къщи тъй като Ели ще е с приятеля си,половинката ще е на работа,а голямата дъщеря сигурно ще си е с децата в у тях. Hug Hug Hug Heart EyesХубава вечер и от мен на всички момичета.

# 55
А! Меци, Меци,  кажи как и всичко давам, и килца мога да ти дам  Laughing
Все пак нещата искат време да се напаснат, пък и все ще се следим - това е!

Ех,gelikas, пустий калций, но ще се оправи, вярвам!  Peace
Моята работа...като работа. Желана е, но действа двуполюсно за момента.
Бях си и преди на 100 еутирокс, като ги започнах от 25мкг след операцията. Може би след 20-на дни ще ги видим пак за сверка, а периода е просто заради празниците-време е да ги загърбим тия неща, не са спешни.

# 56
4ик4ирик ,и аз имам килца за даване.

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 18:18 от МЕЦАНКА 2610

# 57
и аз,и аз,и аз...

# 58
# 59
  • гр.Гоце Делчев
хехехе момичета да ви дам малко от моите а? Wink Laughing Hug Hug HugГледайте да сте здрави та килцата не са толкова важни.Много сте си хубави пухкавички.

Общи условия

Активация на акаунт