Захранване, водено от бебето / Вaby-led weaning

• 21 232
  • 203
  •   1
Отговори
# 75
Привет от мен:)Вчера ядохме броколи,ама да му се не види пак съм бой-за пореден път ги преварих  #2gunfire и милото като почна да ги взима и съответно ставаха на каша в ръката и почна едно мазане и тя се чудеше какво става,а да не ви говоря каква физиономия правеше(на отвращение),когато се разкашкваха в ръцете и..Все го изтървам.Не знам дали е правилно,но в наше село понеже избора е беден,като намерих прясно броколи си купих и си го замразих,Днес съм решила да и предложа спанак,и имам 2 въпроса-дали мога на нещо да го направя,на някакви кюфтенца с ориз например и понеже гледам,че е със звезда в таблицата във вода ако го накисна ще е добре ли?Усмихнат ден от мен:)

# 76
Роси, броколите, ако ги вариш размразени, са им достатъчни само 3-4 мин. най-много. Иначе много бързо се разваряват. Те омекват още и докато изстинат  Peace
Спанакът ако е пресен и от сигурен източник няма нужда да го киснеш. Виж за идеи в рецептите на 1-а страничка и в статията за предлагане на храните, може и просто да го задушиш както си е на цели листа и така да го предложиш.  Simple Smile Или завит в каричка като "баничка"  Thinking

# 77
А виж за това с баничките не се бях сетила.Иначе сварих ориз,смесих го със спанака и малко морков,овалях го в оризова каша и станаха едни топчета-повече се маза от колкото яде,но пак е нещо:)Вчера гледах рецептите във чуждите сайтове и форуми.В много от тези рецепти присъстват брашно-бяло,мая,сода и разни такива,а ги дават за 6м,може ли да се дават вече такива неща?А кори за баница може ли да се ползват?И последно кое е по-добре и време ли е въобще да се ползва масло или зехтин?Благодаря предварително:)

# 78
PoCu , ако си въвела тлутена с коричка хляб, например, едно тъничко парченце кора може да се даде, в него няма нито сода, нито мая, обикновено само брашно и вода  Peace За масло и други растителни мазнини е още рано, според схемата са от 8-9 месеца.

# 79
Добре благодаря,въвела съм го да-глутена,точно с коричка хляб:)Имам домашна тиква и така искам да и дам, тя като я хване и се изписва на лицето и една физиономия на погнуса и веднага я пуска.Та се чудех,дали не мога така да я дам-завита в кора за баница.А за другите работи ии аз ги видях във схемата от кога се дават,ама само се чудя защото из чуждите сайтове имат такива рецепти и ги дават за 6м.Лек и усмихнат ден:)

# 80
Джил Рапли по Би Би Си в интервю за захранване, водено от бебето. Интервю и отговори на въпроси на слушатели. Започва от 1,08 приблизително и може да го чуете само в следващите 6 дни! Заслужава си. Simple Smile
http://www.bbc.co.uk/programmes/p00q6qc2

# 81
  • София
Здравейте!Този вид захранване предизвика интерес у мен.Не съм сигурна дали ще избера него или традиционния.И в двата виждам предимства.Въртят ми се доста въпроси,относно захранване водено от детето и ще ползвам отзивчивостта на Фата и другите мами,за да си изясня позицията.
Та да ви питам следното:как процедирате при хранене навън,на разходка,в количката?Оставам с впечатление,че този вид хранене изисква повече да си си вкъщи ,в удобната обстановка на столчето за хранене Confused,а предвид  наближаващия летен сезон ми се иска да съм наясно.

# 82
Много интересно ми стана за коричката хляб. Аз съм въвела глутена и малчо има малки зъбки, по-скоро сега растат, но все си мислех, че коричка хляб се дава по-късно. Може ли сега да се даде и има ли опасност да се задави?  newsm78

# 83
Marsa , не е задължително детето да е вкъщи, навън можеш да предлагаш плод или зеленчук, който си взела с теб (краставиците, например, дори не цапат). Бисквитка от екструдиран ориз или други подходащи бисквитки, има и рецепти в линка с рецептите на първа страничка.

A_H_I_L_E_A, можеш да даваш коричка бял хляб. Бебенцата обикновено я смучат и дъвчат и тя съвсем омеква.  Peace

# 84
# 85
fata, задължително ли е хляба да е бял? Пълнозърнест не може ли?  newsm78

# 86
Пълнозърнестия според схемата за захранване може да се дава след 10-я месец.  Peace След 7-я месец може да се дава типов хляб.

# 87
О, това не го знаех. Благодаря.

# 88
  • Berlin
С този хляб не се ли въвежда глутен?

# 89
Да, реално се въвежда глутен.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт