Коледата наближава, а ясленчето все по-непослушно става :) - 3

• 28 628
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • Кърджали
v_spasova, като съм казала че е здрава да не мислиш че е кой знае колко дълго време. Има няма вече трета седмица почна. Рекорда и досега е 3 седмици без разболяване, да се надявам да го подобри.
Ама пък не виждам смисъл да я държа в къщи кат ои няма нищо. Нека ходи, да е сред деца. Те не се и събират много деца, макар че за гадост все има подсмърчащо... Дори и сега си иматхремави дечица, вчера нали се задържах по - дълго при тях и ги видях... Ако я оставя в къщи, тя издивява, търси си заниманията с деца. И зацепва пред компютъра/ТВ да гледа просволутия Мики Маус /аз наизуст го научих вече/...

# 661
  • София
Добър денннн!

Аз не съм писала последните дни, защото няма какво. След прословутите два дни на ясла. Ангината я преборихме с йод, без антибиотик. Като последствие има сополи, но вече и те отшумяват. Утре на лекар, в четвъртък пак на ясла.

Много се притеснявам, защото в понеделник съм на работа, а периода, предвиден за адаптация го изкара болна.

Александра, това че са съм сополи  не означава, че са болни. Голямата щерка е със сополи от октомври до март. И това всяка година. Иначе нищо й няма.

# 662
  • София
На мен ми се виждат мираж Самуил да ходи 3 седмици на ясла без прекъсване  Simple Smile
Досега най-много е ходил 2 седмици.

Ама нека Кати да си изкара още седмици на ясла. И не само тя, а и другите деца.

С щерката все още нямаме пълна платена такса вече 3-та година Whistling
Ходила ми е по 5-6 седмици, но са били 3 седмици от единия месец и 2-3 седмици от другия месец.
Което ако и брат й успее да го постигне... Ех мечти, мечти...

Иначе сега бяхме за около час навън - малкият заспа в количката, а каката се рови като прасенце в снега. И малко със зор я прибрах - искала още да си играе.

# 663
  • София
Момичета, как са мъниците Simple Smile

При нас новините са - каката е ок вече напълно, но малкият вчера пак дигна Т Sad
Направихме му кръвни - наред са.
Днес сме на лекар, да видим какво ще ни кажат.

# 664
  • София
Добро утро, дами!

Вчера пак заведохме дребната на ясла. Ревала е без прекъсване 2 часа, което осигури един много спокоен следобед със спящо бебе  Mr. Green

И днес се разплака, но няма начин. Ще свикне... надявам се. Госпожите са много мили и аз мисля положително.

# 665
И ние от вчера сме отново на ясла. Топличко е там, малко деца са. Аз съм много настинала и мисля че малкия ще е по-добре там отколкото да му кашлям и смъркам насреща вкъщи... След паузата и при нас се завърнаха ревовете днес  Sad Вчера се излъга да влезе без протести.

# 666
  • ВАРНА
Привет от нас  Simple Smile

Ева си направи 3 седмици вкъщи. В понеделник ще я заведа. Това ми енай-сложната задача, защото сме на 100м от яслата и съм в чуденка да я нося ли (едва ли ще й се върви особено) от което рискуваме да паднем и двете при наличието на доста лед, или да я бутна в количката, което също си е предизвикателство, защото е тип лятна количка с малки гуми. Силно се надявам до понеделник пътечката ни да се поизчисти  Whistling
И съм се подготвила за един хубав рев в първия ден  Simple Smile

ivi_81 , днес сутринта, когато се обаждах, за да предупредя, че Ева ще отсъства до края на седмицата, лелята от счетоводството ми каза, че вчера са били 78 деца в цялата ясла. Разхвърляно по групи около 20-тина деца в група май се пада.

Хубав студен и снежен ден на всички  Simple Smile
Стискам палци на болните бързо да оздравяват!

# 667
  • София
Мъжете в нас са с червено гърло Sad Подозирам, че татето е домъкнал вирусчето и понеже малкият е по-кекав в момента, го е лепнал. Сега единият е на бисептол, а другият - на суметролим.
Офф...

След лекарката ходихме с децата и количката до аптека за лекарствата - беше си студено, но пък беше така красиво със снежинките Simple Smile Отново драма - каката не искаше да е прибира, а пък ние си поседяхме навън към 40-ина мин. С големи увещания се прибра.

прасунчо, те както дават че ще вали дъжд ... Може би ще е по-добре да сте с количката, а не на ръце.
Но ще решиш в движение Wink

# 668
Малката пак е със сополи.... Направо не знам вече. Една седмица на ясла и пак сополи, това ще са вече третите сополи. Какво е това нещо? Кажете ми, моля ви, оправят ли се после нещата като походят малко повече децата на ясла? Не очаквах такова нещо, наистина. Тя повече от една седмица и нещо не се е задържала на ясла от декември насам. Колко още време ще я кара така, не знам. Голяма гадост, наистина.

# 669
  • Велико Търново
Здравейте,

и ние сме в един порочен кръг от болести. Ани беше 10 дни в нас, тъкмо се закрепи, понеделник я пуснах на ясла съвсем здрава и днес пак е с ужасна хрема. През това време и двамата с баща й минахме през това, първо той сега и аз съм болна. Надявам се бързо да се стабилизира, че ужас.
Бързо оздравяване на всички болни дечица!

# 670
  • София
Малката пак е със сополи.... Направо не знам вече. Една седмица на ясла и пак сополи, това ще са вече третите сополи. Какво е това нещо? Кажете ми, моля ви, оправят ли се после нещата като походят малко повече децата на ясла? Не очаквах такова нещо, наистина. Тя повече от една седмица и нещо не се е задържала на ясла от декември насам. Колко още време ще я кара така, не знам. Голяма гадост, наистина.
В сравнение с 1-вата година, щерката 2-рата година се представи доста добре - хреми, които ги караше леко, не беше пила АБ, но и нямаше пълен месец в градината.
Тази година много кофти я удариха 2 чревни вируса с повръщане и разстройство и една гнойна ангина Sad
Но пък хремите сега ги кара на крак за по 3-4 дена за разлика от брат й, които сега повтаря поведението й - хрема по 2 седмици, стои 2-3 дена горе-долу здрав и после пак наново както при вас...
Сега Лора изкара грипа (2 дена с Т и кашлица, 1-2 дена с малко сополи), малко се поразхлаби корема и това беше - от вторника направо си я броя за здрава. А малкия - грипчето, след 2 дена - пак Т, червено гърло и суметролим Sad

Поне при моите хлапета - с израстването ще се понаместят нещата. Но докато израстат ... Трябва си някой, който да помага с гледането при болест.
Ще имам баба за др. седмица за малкия, та няма да удължавам отново болничния  Crazy

# 671
  • София
Здравейте,
От една седмица моето малко момиче е на ясла - частна ясла Криси в Люлин. Водя за по два часа за адаптация, досега не се беше отделяла от мен за повече от час и то се броят на пръстите ми тези отделяния. Плаче всеки път като я оставям и вземам, дори в колата почва да гледа тъжно и да казва "не". Иначе възпитателките казват, че вътре се успокоявала и си играела, ама нещо не вярвам съвсем, че като я взимам е все със засъхнали сълзи и сополи от рев. Решила съм да пробваме месец и ако не се адаптира да мисля друг вариант - работа на половин ден, детегледачка, незнам и аз. Много ми е мъчно като я гледам така. Беше такова лъчезарно дете, сега само глед уплашено. Първите два дни след яслата се гушкахме по 2-3- часа на дивана, последните два започна да си играе веднага като се прибрахме. Незнам дали това може да се тълкува като добър знак. Освен това още я кърмя и тя заспива само на гърда, направо не ми се мисли как ще я приспят там.
Наоплаках се, олекна малко, благодаря! Ще се радвам на съвети!

# 672
  • София

От септември до декември миналата година рекорда на ясла ни беше 2 седмици,после поне 2 вкъщи.Целият декември месец носът и течеше,някъде около 30.12 ни изписаха Умкалор,д-рката каза докато не видя дъното на шишето да не го спираме.Сополите пресъхнаха още на 3-4 ден,но пък вече имаме рекорд 4 седмица да подкараме на ясла.Силно ме съмнява да е само от лекарството,повече си мисля,че трябва време да се имунизира организма от яслените бацили.

# 673
  • София
bibi76, добре дошла Simple Smile

Почти всички дечица са така в началото. Някои по-бързо се успокояват, някои по-бавно.
Рядко дечицата свикват за една седмица, колкото вие сте ходили.
Дай на мъничето месец, както си решила Simple Smile
Ако стигнете до детегледачка, пак си имай едно на ум, че ще има драми в началото - все пак това няма да е мама.
Моят като трябва да го гледа баба му, и ако не я е виждал известно време - направо си е нова адаптация, но в лека форма. Поне 2 часа не иска да ходи при нея и мрънка.

# 674
  • София
Здравейте,
да се разпиша, че ви чета от време на време, но все не стига време и за писане. Да се похваля отказахме бибата, моя голям страх Simple Smile. Оказа се лесно, 3-4 дена мрънка и това беше. Сега е ред на памперса, но да затопли малко времето, че в тоя студ не ми се подхваща.

Martita - при нас се разреждат постепенно боледуванията, дано скоро започне и при вас Hug! Ева беше така първите месеци, сега отсъства по седмица на месец (януари даже 4 дена). Сега тъкмо е направила 3 седмици плътно ходене и се чудя дали идват февруарските сополи, но поне не е и като в началото да ходи седмица и после в къщи.

bibi76 - и аз мисля, че е рано да се тревожиш. Нека мине месец. Ето ти сама забелязваш разлика вечер вече щом детето се заиграва. За приспиването там - ми много е  различно спрямо в къщи. Моето дете в яслата яде като разпрано - в къщи се муси и се гоним с лъжицата, спеше без биба там още от втория месец - в къщи се гушкаме на леглото двете и са хиляди глезотии.

Общи условия

Активация на акаунт