Коледата наближава, а ясленчето все по-непослушно става :) - 3

• 28 624
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Дано наистина се разредят боледуванията, защото ние вече и двамата сме на работа и почти няма да имаме възможност да отсъстваме и ще трябва някой друг да я гледа (но понеже нямаме много варианти, почти никакви дори, може и гледачка да потърся почасово или нещо такова). Дано всичко се нареди, защото всички имаме нужда това. Пожелавам ви от сърце на всички да забравите за болестите и за всички други притеснения! В днешно време се оказва много сложна задача да отгледаш дете, но ще се справим някакси Simple Smile

Hug Hug Hug

# 676
  • Шумен
Здравейте момичета  Simple Smile
Аз също скоро не съм се разписвала като сме си вкъщи. Вали тази седмица пребори сама един вирус, след като 2 дни беше с много висока Т на третия ден се събуди така сякаш нищо не е било и с вълчи апетит  Laughing Другата ни хубава новина е свързана пак с Вали и нейните брадавици, ами те се стопяват от ден на ден  Grinning Пие си хомеопатичните всяка сутрин от средата на декември и от около 2 седмици почна този процес имаме още около 2 месеца до края на курса и ще видим после как ще продължим (какво ще ни предпишат) да поддържаме висок имунитета за да не излизат пак че е болезнено и неприятно за детето.

# 677
bibi76, добре дошла  Hug Прочети в темите назад, повечето сме минали през този 'тъжен' период, повярвай ми малчовците се адаптират по-добре от нас! Нека мъничката ти е здрава, всичко друго ще се подреди с времето. Аз за себе си съм абсолютно убедена, че за моя мъж яслата е много положително изживяване, нищо, че все още от време на време влизаме с рев Mr. Green

# 678
  • ВАРНА
ДобрЮтрЮ  Simple Smile

Момичета, имам една питанка и съм се запритеснявала от няколко дена. Четох правилника на яслата на Ева (той май е един и същ за всички ясли или поне за тези във Варна) и там има една точка, която не ми е ясна и съответно ме хвърли в притеснения. Утре ще водя детето на ясла, най-накрая след 3 седмици отсъствие, ще платя таксата и ще си задам въпроса, но ако някой може да ми внесе яснота още днес ще ми е малко по-спокойно  Simple Smile Та точката е следната: Децата се отписват от ДЯ при системни отсъствия (повече от 5 дни за един месец, в продължение на 3 месеца). За извинени или за неизвинени отсъствия става въпрос? Ева е записана от 01.12. През декември ходи 1 седмица и през януари също има само 1 седмица ходене. Отсъства поради болест и има необходимите бележки от педиатъра й. Ако и февруари се повтори същото има ли вероятност да я отпишат? Чували ли сте за случай на отписано дете поради продължителни отсъствия по болест?
Надявам се някой да има отговор на питането ми  Simple Smile Мерси предварително   bouquet

# 679
  • София
Не мисля, че ще имаш проблеми. Все пак детето е било болно и имаш бележки от периатъра.
А и на всички им е ясно, че в яслата се боледува яко.

Поне тук за Сф. мамите от другата тема за страстите, са кометирали, че отписването може да стане само при изричното желание на родителите.

Самуил официално тръгна на 3.10. Беше само един ден, колкото да занесем документите, че дирката не даваше да го бавя повече. И понеже беше пред ваксина (Приорикс), а там имаше видимо сополиви деца, предупредих, че го спирам заради ваксината. Е да, ама вместо на 10.10, ваксината я сложихме чак на 7.11, понеже се разболя - сополи, кашлица, разстройство и за капак и гнойна ангина.
За октомрви имаше 1 присъствен ден и 20 дни, извинени с бележка ... И аз леко се бях попритеснила по въпроса, да не почнат да мрънкат че си пазим мястото, но нямаше проблеми.

# 680
Здравейте и от нас. Малчо тази студена седмица не сме го пускали на ясла. Не е болен, но при - 18 градуса на мен не ми се излизаше, а да водя детето пеша до ДЯсла ей сега ще стане ... И така ...

прасунчо
- неизвинени. При нас има следните бележки:
- от личен лекар за боледуванията на детето
- от нас родителите 30 дни в рамките на една учебна година ...ако може яслата да се води учебна  newsm78
Аз не го знаех това и май имаме 1 неизвинено в началото на почването ни на ясла  newsm78

лек снежен ден от нас   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 681
  • ВАРНА
v_spasova , klodia, мерси   bouquet  bouquet  bouquet

И аз мисля, че за неизвинени отсъствия става въпрос. Да го бяха написали, пфу  Confused

# 682
прасунчо, и аз бях питала за това правило в нашата ясла, че наистина доста притеснително звучи. Това както са ти казали са неизвенени отсъствия. Също ме успокоиха че никога никой не е изключван по този параграф, и също че "имали много бележки и при нужда се оправяла работата", каквото и да означава последното  Rolling Eyes Също и да ти споделя просто за информация тъй като децата ни са в една и съща ясла, че нашите неизвенени досега абсолютно никъде не са отбелязани, а на седмица - две винаги се случва да пропуснем един ден за което на никой не съм съобщавала. Откакто сме почнали съм плащала винаги пълната такса, с едно единствено изключение когато имахме бележка от лекар. И последния пресен пример: в понеделник и вторник не бяхме на ясла, а и двата дена ни са отразени като присъствени в системата...

# 683
Цитат
И последния пресен пример: в понеделник и вторник не бяхме на ясла, а и двата дена ни са отразени като присъствени в системата..
, което е абсолютно нечестно всъщност....... ooooh!
Прасунчо, това изобщо не си го слагай на сърце, досега не е имало в системата дете изключено за непосещения. Това би се случило, само ако директорката се заяде и се държи абсолютно тенденциозно и ако нямш бележка от лекар за голяма част от отсъствията. Ако се спазваше това, то още през първите три месеца яслите щяха да остават без деца, като гледам статистиката само в нашата тема......

Аз само да кажа, че с Боби преборихме грипа - 3 дена с 40 градуса ми се видяха меко казано инфарктни....сега е на аб и още една седмица ще е в къщи. Така че, ако се спазваше това чудо, Боян досега да е три пъти записан и отписан от яслата  hahaha

# 684
  • ВАРНА
ivi_81 , Nadina , благодаря и на вас   bouquet  bouquet  bouquet
Вече съм по-спокойна  Simple Smile
Не ми е приятно, когато Ева отсъства от яслата. Но спазвам препоръките на педиатърката й и я пускам, когато лекарката прецени, че е здрава. Утре с песен (надявам се  Simple Smile) и дано да походи повече от една седмица  Simple Smile
Мерси още веднъж   bouquet
Спокойна неделя на всички  Simple Smile

# 685
  • София
Такаааа Simple Smile

Добро утро. Учудващо за мен успях за прилично време да се добера до работа.

Щерката в нас е правила драми и тръшкания - не искала на градина ...
А това, че бабата с малкия са в нас още повече е усложнило нещата. Но Сами тр. да си допие АБ и предпочитам да постои още малко. А на Лора нищо й няма, само дето инатът й е в повече Simple Smile

Лека и без-болнична седмица на всички.

# 686
  • ВАРНА
ох, ах, ох, ах  Crazy
Първо добро утро  Simple Smile
Такааамммм, Ева е вкъщи  Tired Писна ми! В 3часа се събуди и от тогава не успя да заспи (заспа преди 5 минути). Поспиваше 15-тина минути и след това рев. Та така 6 чАса  Shocked Мерих температура, няма. Идея си нямам за какво иде реч. Това, което разбрах обаче е да не си правя планове ни-как-ви за ни-що.
Съпругът ми ходи до яслата да плати таксата и да занесе медицинската бележка. Не е имало проблеми.

Успешна и здрава седмица на всички  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 687
  • София
Момичета как сте? Simple Smile

Моите хлапета като цяло са добре. Малкият снощи се позикашля, ама да видим какво ще стане.

В резултат от вчерашното драматично тръгване за градина на щерката, снощи тичахме за ботуши - ципът на единия ботуш се беше прецакал при ритането и не-искането да се облича ...

Свеки се опита да вкара идеята за обущар, но просто се съмнявам, че може бързо да се смени ципа за няколко часа. А и докато се разправяме с обущар, Лора реално няма какво да обуе - само 1 чифт ботуши все пак сме взели, не беше предвидена такава ситуация с рев и ритане Simple Smile

Намерихме едни малко измислени (не ми хареса кожата особено), но пък бяха намалени. Не бяха розови и това породи пак драми и рев магазина  ooooh! От розовите налични модели нямаше номера като за нея.

По приницп гледам да купувам дрехи и играчки без щерката, доста неща взимам и през нета. Ама с обувките няма как. И едно ходене за обувки с нея ни дига кръвното до небесата.
Той татето затова се опита да се измъкне от снощния пазар, ама нямаше как просто Simple Smile

Айде, лек и успешен.

# 688
не знам дали тук може да се сменя заглавие Simple Smile темата може да се преименува например така:
снеговалежът продължава, а ясленчето все по-непослушно става Simple Smile това за добро утро!

безпроблемно придвижване до работа на тези, които карат детето си на ясла!

# 689
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
Здравейте ясленчета,
вчера /след едноседмичен престой вкъщи, защото АЗ бях болна и навън минус 20/ отново рев и сополи в яслата. Като са го взимали вечерта едната лелка казала че детето ходи без чорапогащник  Shocked. Търча аз по магазините за чорапогащник. От снимки във фейсбук на групата виждам че има деца през деня съблечени по къс ръкав. И аз малко се шокирах - хем по къс ръкав - хем с чорапогащник.
Вие слагате ли на мъжете си чорапогащник.
Караме детето с кола - взимаме го с кола. И незнам толкова ли е необходимо да има чорапогащник. Притеснявам се не дали ще измръзне - а по скоро да не е потен като го взимаме - все пак те играят цял ден.
Другото което сутринта малкия като видя чорапогащника и рев-рев-рев отказа да го обуем.
И аз сега да ностоявам ли за него - да се отказвам ли. Друга майка пък ми разказва че през деня ги държали децата само по чорапогащник - като някакви изродчета така я виждам картинката - така им било по удобно на лелките.
При вашите ясли как е?

Лек и устойчиво-снежен ден на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт