Коледата наближава, а ясленчето все по-непослушно става :) - 3

• 28 618
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
Добро утро! Ама каква хубава зима, а! Не си спомням толкова много сняг от детството ми. В двора на яслата ни е като в приказките. Затрупани са, скоро вече няма да се виждат от булеварда Wink
В групата са малко деца и малката е много спокойна. Отново тръгна с голям кеф.
Аз не и слагам чорапогащник дори и като я водя. Обувам и само подплатен панталон и дълги чорапи. Пътят ни до яслата е 10-тина минути и не мисля, че измръзва. Така беше дори и миналата седмица в минусовите Т.
А в яслата я оставям по анцуг долнище и горнище и отдолу потниче. Вътре ми се струва доста топло.

Желая усмихнат ден на всички  Grinning

# 691
  • София
3 седмици беше в сборна група,на долния етаж,веднъж не прояви симптоми за запушване на носът. Качи се в нейната си група и още снощи се появиха сополи. Незнам на какво да го дължа.Помолих ги да я преместят да не спи до прозореца,по принцип там са я настанили.Колкото и да превъртам през главата си,само за това се сетих като възможност. Не искам да си мисля,че нещо нарочно се опитват да ги простудят(адсурдно е),но от друга страна носът й не спря да тече целият декември,с лекарства го пресушихме,тръгна на ясла в сборната група,всичко беше наред  newsm78 .

# 692
Привет и от нас Hug
Нашия човек напоследък колкото и да не иска да си признае все повече му харесва на яслата и все с по-голямо желание ходи да не казвам голяма дума. Тия дни се изживява като батко, дуе се като пуйче и учил бебетата в градината да "багат силно, да скокат и да правят ам-ам сами".
elizabet_s, чорапогашник съм слагала единствено през първата ни зима. На мен тази дреха ми е супер омразна и вярвам че и на малкия също. Относно облеклото в нашата ясла е топло и сме докарани с тънко долнище на анцунг, тениска и тънка блузка с дълъг ръкав. Миналата седмица слагах върху въпросното долнище за първи път за навън и втори панталон и както застудя утре май отново ще повторя упражнението. За навън му слагам още яке , шапка и шал, но също да уточня че го водим и вземаме с колата.
прасунчо, да не би малката да я мъчи някой зъб? Нашия човек беше толкова неспокоен понякога по време на зъбоникненето...

# 693
  • Велико Търново
Аз обувам на малката чорапогащник. Групата е на първия етаж и по цял ден играя на земята, пък и сега не е кой знае колко топло. Поне така ми се струва. Отначало я пусках без, но сега като се застуди ми казаха да и' обувам, че не било толкова топло.

# 694
  • на последния етаж
Аз чорапогащник за яслата не обувам (освен ако не е с пола или рокля). Много е топло - обличам я с къси чорапи, клин / лек панталон, потник и тениска с дълъг ръкав. Отгоре дебелия пухен космонавт. Това е.
След три седмици вкъщи, от вчера сме на линия и то без излишни драми и ревове сутрин. Засега. Дано сме здрави само!

# 695
  • София
Те и на мен с каката ми се опитаха да ми обяснят, че леко съм я обличала - потник/камизолка с ръкав, блуза (ватирана като е по-студено), панталон и чорапи.
Опитах да слагам по-дебели блузи и панталони - почнах да я взимам потна и спрях.
Сами го обличам по същия начин.
Чоропогащник - само на рокля Simple Smile

Тя Лора откакто се освести как се свалят чорапи и все боса шляпа по плочките в нас ...
Малкият и той така - аз сложа чорапи или пантофи, държи ги известно време и решава, че ще ги маха. И се е научил да се спотайва, че да не го видя като се мъчи да ги маха.

# 696
  • ВАРНА
Здрасти, банда  Simple Smile
Нашата госпожица е с отит  Tired и съответно висока температура. Капя капки в ухото (локален аб) и се надявам скоро да се оправи. Имаме кошмарни дни и нощи  Confused

В яслата на Ева е много топло - около 24-25 градуса. Лелите са по къс ръкав. Ева ходи с тънък клин, къси чорапки, боди с къс ръкав и върху него тънка памучна блуза с дълъг ръкав. Бях им казала на лелите, че могат да я събличат по къс ръкав. Погледнаха ме  Shocked Еиднственото им изискване е децата да не са по дънки или изобщо панталон с копчета, а нещо по-свободно, което да не им стяга и да се чувстват комфортно докато играят.

Поздрави от нас  Simple Smile

# 697
Здравейте!

Аз малко рядко влизам, но нямам никакво време...
Искам да ви попитам нещо...
Та, накратко: Дара заради боледуване почти 3 седмици изкара вкъщи. От миналия понеделник пак е на ясла, да чукам на дърво, здравичка си е все още. Обаче всяка сутрин реве и не иска да ходи. Само повтаря "Няма детска", "Няма детска". Като я взимам пък е весела, усмихната и доволна.
Жените от яслата казват, че след като се наспи следобед сякаш е друго дете - усмихнато, весело, игриво, бъбриво. И наистина е така - като я взимам и ми разказва (доколкото може) как са танцували, пяли, как обича детската... А на следващата сутрин ревът се повтаря.
Ясно ми е, че минава през повторна адаптация, но колко време ще се проточи това?! Мина цяла седмица, а няма никакво подобрение - сутрин я оставям с рев.
Някоя от вас да е имала подобен проблем?

# 698
  • София
И София е така. Стоя в къщи 10-ина дни и от понеделник започна с рев. Следобяда и тя е весела и се радва, но днес сутринта си ревеше още от вкъщи. Дано мине скоро, че много се тормозя като тръгва с баща си с рев.

# 699
да ви питам изкарвате ли навън през деня децата в тоя студ? освен ако ходите пеша 5-10 мин. до яслата.
от поривите на вятъра на моменти чак ми измръзнаха клепачите, само 5 мин бяхме навън и се прибрахме,
наистина не знам дали е удачно в тия дни да се разхождаме навън макар и за 20 минути.
Да изчакам ли да минат студените дни?

# 700
jos, дории не съм си помисляла да го водя някъде, честно да си призная. Дори и на ясла не го водя сега, при минус 8 -10, от вкъщи затоплен на вън на студа, абсурд. Каляването ще  го оставя за температури около нулата. Peace

# 701
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
Копнеж и ние сме в този повторен адаптационен период - незнам колко е нормално - но аз си скъсах нервите - държа се пред него но е много изнервящо - в началото като не ревеше не се ядосвах толкова - дори ходих да питам да няма някакъв проблем в детската - всички ми казват че вътре е весел, играе с децата - оставих го на мъжа ми да го води - и на втория ден се отказа човека - вика по добре да го спрем от детска "къса ми се сърцето" - мъжка му работа
jos - излизаме навън и на втората минута малкия казва "студено ми е" - но гледам поне за по 10 минутки да излизаме - до колкото си спомням по препоръка на доктор Михайлов /хомеопат мисля че беше/ е задължително всеки ден минимум 10 минутки - само при -15 градуса никакво излизане навън - и шала на детето никога през устата
а за отчета днес пак рева малкия - както вече стана ясно "втори адаптационен период"  #Cussing out #Cussing out #Cussing out - и това ще мине - мисля че към четвърта група в детската градина ще му мине   Mr. Green

# 702
  • София
Тя щерката си направи нова адаптация след 10 дена в нас. А е 'ветеран' с яслите и сега с градината... Та какво остава за мъниците дето ходят от няколко месеца и то не много редовно...

На нея поне се опитвам да обяснявам защо ходи на градина, а ние - на работа. Като че ли има някакъв момент на разбиране и смилане на инфото.
Та ако детенцето е малко по-голямо, към 2г, може би говорене и обясняние ще помогнат малко.
За мъниците като моя дето още нямат 1г6м май ще го има момента на изчакване да свикне отново...

Миналата седмица като бях с 2-мата в нас - всеки ден до петък сме излизали. В петък вече много натрупа и нямаше как с количката да изляза, а Самуил не е за разходка в такъв сняг - не иска да ходи сам. И 11кг не ми се разнасяха на ръце, да не говорим, че каката иска да си играем със снега.

Тази седмица - каката излиза до градината и обратно, стоим по 15-20 мин с нея навън след градината. А брат й не е излизал с бабата, но аз и не я карам жената - просто околко нас изобщо не е разринато и не виждам как и къде ще походят.

# 703
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте, сладурковци  Hug

Влизам на бързо за една виртуална почерпка за моето пораснало момиче Simple Smile Днес ставаме на 2  Joy

И спеШъли за мамите  bowuu

И повторна адаптация си имаме, когато се задържим у дома повече от седмица Simple Smile И на вън излизаме Simple Smile Ето утре и в петък съм решила, че ще се водим с авт. на ясла, нищо че е студ, защото вкъщи малката "издивява" Simple Smile, а си беше у дома 2-те предни седмици ... в студ вируси не виреят Simple Smile Не знам ... днес така си мисля ... утре като станем ще решавам в движение  Joy

Лек ден!

# 704
la vida loca Да ти е здрава и силна, умна и послушна. Много да ви радва.
Благодаря за почерпката!

Аз малката я разхождам до яслата и обратно, а следобед я оставям и малко да се порови в снега. Много обича и е толкова весело. Не ме притеснява студеното време, ако и стане студено сама ме кара да и слагам шала на устата и това е знак да се прибираме.
Смятам, че трябва да се каляват, за да не боледуват често.
В края на месеца заминаваме на планина. Вярвам, че трябва зимата да са в планината, а лятото на море възможно по-дълго време.

Общи условия

Активация на акаунт