Коледата наближава, а ясленчето все по-непослушно става :) - 3

• 28 602
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
Simple Smile да ви радва, да е здравичка, и да лудува весела и щастлива!
така е вкъщи най-малкото омръзва на децата.
стана въпрос по-горе за шаловете, да си призная излизахме онзи ден с един поларен шал навън, ама заради тоя вятър й го вързах през устата (пробвах преди това как се диша през него и не ми правеше влага, та затова го предпочетох пред вятъра).

# 706
  • София
Здравейте момичета!

Пипна ни и нас температурния вирус  Close, цяла нощ изкарахме в скокове между 38 и 39 градуса. Има и сополи леки + ужасна кашлица за да е пълна картината. Дано се оправи бързо че след 10 дена ни чака ходене на планина и искам да здрава за там.

За чорапогащник и аз съм се чудела в началото на зимата, но в крайна сметка реших да не обувам. Водя я по анцуг и тънка блузка с дълъг ръкав. Отгоре мятаме едно много дебело яке и така до яслата (но сме и с кола де). При нас също лелите ходят по къси ръкави, та си мисля че е топло вътре.

v_spasova това с чорапите и пантофите и при Ева го има и ми е проблем вече цяла зима. Дори и сега с температура е, кашля и пак ме дебне да се обърна и да се събуе и ходи боса, че се е научила и да крие пантофите и чорапите  Close. Чудя се дали и в яслата го прави и дали и я обуват там после  Confused.

прасунчо бързо оздравяване! Тъкмо говорих с педката и каза че грипа удрял и в ушите.

Ние също излизаме дори и когато е студено, стига да е здрава де. Главно заради снега я извеждам да му се нарадва (то и аз му се кефя та не е ясно кой повече се радва  Grinning).

la vida loca честита ти рожденичка! Пожелавам и много здраве, весели игри и много усмивки!

# 707
Честито влизане в първия пубертет на Ирина!  Wink Жива и здрава да ти бъде отлежалата двугодишна реколта, la vida loca!   bouquet

# 708
Благодаря за отговорите! Simple Smile

Днес отново тръгна с рев, мрънка в колата през целия път. Най-накрая като слязохме, аз казах, че не отиваме на детска, а отиваме при децата. И това по някакво вселенско чудо сработи. Веднага млъкна и започна да вика "Искам детска, искам детска!"  Shocked Качихме се без рев, предадох я без рев, и даже като затварях вратата не тръгна след мен, и не измрънка,...
Дано и занапред да е така.
Иначе много говорим с нея, тя всичко разбира, но просто като се заинати и това е. Това разправях вчера на дядо й - че малката развива тактически и стратегически умения в нас - непрестанно трябва да измисляме начини за убеждаване и разсейване, иначе с налагане при нея просто не става.

За чорапогащник - обувам й, само защото ако е с чорапи незабавно ги сваля (без значение къде се намира, дори и навън - сяда, сваля обувките и сваля и чорапите). Докато като е с чорапогащник въобще не се сеща да прави такива опити.
А пък вкъщи директно сваля и боди и почва по памперс да тича, крещейки "Голо дупе!"  Laughing Не че е толкова топло, но явно минава през някакъв ексхибиционистки период. Аз я потърпя десетина минути и после се боря с нея да обличам, защото ме е страх да не се разболее пак.

Маргаритка, бързо оздравяване ви пожелавам!

# 709
la vida loca, да ти е жива и здрава малката принцеса  bouquet С пожелание за весели игри, много усмивки и разбира се здраве, че да си по-спокойна и ти  Hug

# 710
la vida loca, да ти е жива и здрава рожденичката  newsm59   ura
Ние днес пропуснахмме яслата, че ужасен студ ми се видя сутринта, комбиниран с доста силен вятър и снеговалеж cold Утре се предполага че ще ходим...

# 711
  • ВАРНА
la vida loca, щуро парти с много подаръци за малката принцеса  Simple Smile Simple Smile Simple Smile Нека расте здрава!
  bouquet

# 712
  • Велико Търново
la vida loca честита ти рожденничка! Да е жива и здрава, много уссмихнато и щастливо дете!

Като слушам как госпожите се разхождали по къси ръкави, при нас като ги видя колко са навлечени и ми става лошо. Те ли са зиморничави не знам, но определено са по-облечени от Ани.
Иначе при нас нищо ново.
Бързо оздравяване на всички болни желая!

# 713
  • на последния етаж
la vida loca, да ти е живо и здраво момиченцето, да расте здраво, безгрижно и усмихнато!
В нашата ясла също е много горещо - аз се изпотявам само докато обличам детето във фоайето.

# 714
  • София
la vida loca честита ти рожденничка и от мен! Да бъде много, много здрава.

Margaritka79, моя от мен крие пантофите, ама в яслата са налични, не са се оплаквали. Явно там се държи по-културно Simple Smile
Но още по-гадно става, когато успее и блузата да си махне - това най-много затрудни щерката. Моята направо си стоеше гола почти цялата зима.
Бабите бяха в потрес - как така? Еми така, накарайте я вие да се облече ...
За около 2 месеца (декември, януари) отшумяха нещата, е не много де. Сега иска да е по потник и гащи, което пак е нещо.

Покрай нас много дечица ги удари след Т я в ушите (отит), я в гърдите (бронхит)  Confused
Ние горе-долу леко се измъкнахме. Е малкия си пи лекарството, но тук вече педи определено си се презастрахова заради поврорното дигане на Т и гърлото.

# 715
la vida loca честита ти рожденничка и от мен! Да бъде много, много здрава.

Margaritka79, моя от мен крие пантофите, ама в яслата са налични, не са се оплаквали. Явно там се държи по-културно Simple Smile
Но още по-гадно става, когато успее и блузата да си махне - това най-много затрудни щерката. Моята направо си стоеше гола почти цялата зима.
явно повечето деца минават през такъв период да тичат боси зимата вкъщи особено по студените плочки Mr. Green

# 716
  • София
Мдам, има нещо такова за 'голото' тичане Simple Smile
Аз не им се притеснявам особено. Рядко, но се случва - щерката си казва, че й е студено, а малкият пък ми носи чорапи/пантофи.
Т.е. ако много им застудее, си казват/показват Simple Smile

Пък и те повече се движат. Моите рядко се застояват на едно място - обикновено обикалят стаите и се гонят. Може би щото Самуил с това се справя най-добре засега Simple Smile

# 717
Здравейте ...
Тони е болен...снощи и тази сутрин беше с 39,8-39,2 температура... Успях да е смъкна, ама се оплаквам от Детската ясла    Два дни го пратих и на 3 -тия болен...
Имаше няколко болни дечица и едното с температура на градина   ...ееееее направо не се трае... Сега всички в къщи ще легнем болни заради безконтролното пускане на болни деца  ooooh!

#Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 718
Здравейте ...
Тони е болен...снощи и тази сутрин беше с 39,8-39,2 температура... Успях да е смъкна, ама се оплаквам от Детската ясла    Два дни го пратих и на 3 -тия болен...
Имаше няколко болни дечица и едното с температура на градина   ...ееееее направо не се трае... Сега всички в къщи ще легнем болни заради безконтролното пускане на болни деца  ooooh!

#Cussing out #Cussing out #Cussing out
ее, много лошо, да се оправя бързо детенцето и да е здравичко!
много лошо как ги пускат с температура, с 'цветни' сополи и т.н. няма ли как по сигнал някой да проверява мед.сестрите например в деня Х сутрин в 8.30 какви деца са приели за деня?!
може да се направи опит. лошото е, че след 3 дена пак ще е същото.

# 719
  • ВАРНА
Здравейте  Simple Smile
Ева вече е по-добре, да чукна на дърво. Поне днес не е вдигала температура. От аб обаче има тотална липса на апетит. Хапва по няколко хапки. Свежа е, играе, но определено й се стегна душичката затворена вкъщи  Tired

Недоумявам що за родител ще си пусне детето с температура на ясла??? С хрема хайде как да е, но с температура дори и на мен ми идва в повече ... Разбирам, че не всеки има лесен вариант да си остане вкъщи, но това си е живо мъчение за детенцето.

Общи условия

Активация на акаунт