Коледа 2011 - тема 3

  • 111 452
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
  • София
  • Мнения: 373
Да ви кажа относно тези забравени сладки - след като ми ставаха и на мен така разпуснати се ядосах, хайде фурната с вентилатор на 100 градуса и след 1,30-2 часа си извадих екстра сладки.
Та вече няма да ги забравям smile3503

# 676
  • Мнения: 1 417
krikri на първата стр. с рецептите където са Коледни къщички, предпоследната от Венета има шаблон в реален размер, нещо не ми работи линка и не мога да го пейсна тук, затова така обяснявам.

Аз днес претърпях почти неуспех с едни бадемови сладки, които захванах и така се разляха по тавата, че на нищо не приличат Confused затова пък пробвах работа с айсинга, като консистенция според мен се получи даже отлично, но за работата с него май си трябва тренинг. Несполучливите сладки иначе пък са украсени Wink

# 677
  • София
  • Мнения: 979
Да ви кажа относно тези забравени сладки - след като ми ставаха и на мен така разпуснати се ядосах, хайде фурната с вентилатор на 100 градуса и след 1,30-2 часа си извадих екстра сладки.
Та вече няма да ги забравям smile3503
Peace След един провал и аз процедирам по същия начин. Загрявам фурната на 95*( с вентилатор) и пека точно 2 часа. Някъде прочетох, че така се пекат целувки. Стават чудесни- хрупкави отвън, леко дъвчащи отвътре. Ето и днешните, които разбира се няма да оцелеят до Коледа:

Изпекох и линцерите. Доволна съм от днешния ден Simple Smile

# 678
  • Мнения: 912
Здравейте от мен едни медени сухарчета... Peace

# 679
  • Мнения: 4 884
Здравейте, малко късно но се включвам и аз. Гледам в началото на темата сте обсъждали орехчетата. Моя мъж преобърна мазата на свекито и и намери пресата. излъска я и сега се точни някой да му опече орехчета. Кой ли ще е този някой...  newsm78
Тези забравени сладки от няколко места вече ми ги хвалеха. да взема и аз да ги пробвам.
Аз имам специализиран до сега само един кекс. От доста време го правя и съм му научила и кътните зъби. Става страхотен и може да се експериментира и с плодове в него. пак ми е сполучливо.
5 яйца
1,5ч.ч. захар
2ч.ч брашно
1/3ч.ч олио
1/3ч.ч вода
2/3 бакпулвер
ванилия


Яйцата се разбиват със захарта заедно. Не е нужно да са поотделно, Слага се олиото и водата и брашното се сипва с бакпулвера (ако се сложи цяло пакетче много ми бие на сода), и накрая ванилията. Сместа трябва да стане гъста. За двуцветно се слага какао. Пече се на умерена фурна.

Това е моята "тайна" рецепта.

Сега започвам да "крада" от вашите  Mr. Green

Сетих се още нещо. Моя позната прави страхотно птиче мляко. Ама страхотно. Обаче проблема е че го прави много рядко и не казва рецептата на никого. Никога през живота си не съм яла подобна вкусотия и наистина искам да разбера как се прави това чудо.
Ако някой има идеи моля ви да споделите.
Ще бъде страхотен десерт за Коледа. А и не само  Mr. Green

# 680
  • Мнения: 0
Заразихте ме с вашия ентусиазъм и отворих работилницата. Засега само с щолена на Джемма, като от трите два вече са почти изядени  Grinning и малко меденки, които още не съм украсила. Затова пък ще ви покажа миналогодишните. Съжалявам, че са толкова, но ги нямам на обща снимка.




В момента правя къщичка, но нещо трудно ми се залепят частите. Особено ме притеснява покрива. Дайте, моля ви ,идея как да го направя по-лесно.

# 681
  • Мнения: 81
Здравейте. С какво украсявате меденките? Как се прави тази глазура?

# 682
  • Мнения: 0
бебо, ако въпросът ти е към мен, първите са с роял айсинг, оцветен с боичките на Швартау, а вторите са по рецепта на Наталина, но не с глазурата от рецептата, а с друга, мисля, че пак е от нея, но да не сбъркам:
 2 супени лъжици мед
1 супена лъжица какао
1 супена лъжица вода
1 чаена лъжичка масло
Меда и водата се слагат на котлона да се разтопи меда, добавя се какаото, като се разбърква хубаво и накрая се слага маслото за блясък. Мажат се докато се топли

# 683
  • софия
  • Мнения: 100
bonni,колко брашно слагаш в меденките
Замесих ги с 2 яйца, 1/2 ч.ч. олио, 1к.ч. мед и 1/2 ч.ч. захар. Започнах с 2 1/2 ч.ч. брашно но беше много меко и после дослагвах но не знам колко точно. Още доста отиде обаче. Станаха супер. Направих ги по-дебелички и станаха мекички, може веднага да се ядат.
Мерси

# 684
  • Мнения: 31
Още една хубава идейка за декорация на сладки.

# 685
  • Мнения: 1 934
Точно както ми казахте, станаха забравените сладки!  Heart Eyes На външен вид ги пиши бегали, но на вкус са ФАНТАСТИЧНИ!

Страхотно декорирате, момичета!
На мен хем ми се ще и моите произведения да изглеждат така, но пък и мъничко ме помързява. Mr. Green

# 686
  • Мнения: 332
Копирам си питанката от ...въпроси и отговори......

Здравейте! За пръв път ще правя линцерови сладки на Наталина и меденките на Джемма. Ако не сложа кора от лимон в линцеровите дали ще са хубави пак (може ли да се замести с ванилия или лимонова есенция), а за меденките колко брашно трябва, защото в рецептата няма точно количество? Благодаря!

# 687
  • Мнения: 31
На мен хем ми се ще и моите произведения да изглеждат така, но пък и мъничко ме помързява. Mr. Green

 Joy Joy Joy

# 688
  • Мнения: 1 403
Нормално ли е АКК да стане много твърд след като постои. Когато го опекох и като го прибирах беше мекичък, тази сутрин като го натиснах с пръст отгоре установих, че е много твърд  newsm78, но не е спихнал. Сигурно е нормално да стане така заради маслото като стегне, но все пак да ви попитам.

# 689
  • Варна
  • Мнения: 3 372
Във Варна къде да търся ментова есенция? Искам да направя шоколадово-ментовите бретцели от 1 стр. В Пикадили Център нямаше  Tired

Общи условия

Активация на акаунт