Косопад - 3 тема

• 91 446
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
# 676
  • София
А каква доза пиеш?
Омега 3 трябва да ти е поне 2-3 гр.

# 677
Както пише на опаковката - 2x1 го пия, повече от 2 години. Без паузи почти.

# 678
  • в 1001-та нощ
и стават 1500 мг, което е под дозата 2-3 г  Peace

# 679
Нека се консултирам с лекар и тогава ще знам каква ми е дозата. Simple Smile
Ако изобщо е възможно холестерол над 10 да бъде свален с омеги - което ме съмнява. Peace

Вижте, аз изобщо не се притеснявам от това,  може би трябва, но е факт, че не се. Мисля, че за всяко нещо има решение - както има лекарства за главоболие, високо кръвно, болки в корема - така има и за снижаване на холестерола. Ще пия и ще го оправя.
Но все пак сме в тема за косопад и се чувствам  малко-много хипердосадна вече, нека си говорим за ампули или за домашна ракия срещу косопад, ако щете. Mr. Green Hug bouquet
Благодаря ви искрено за отделеното внимание, за мен е важно да усетя съпричастност!

# 680
  • sofia
И аз се сдобих със следродилен косопад след навършване на 4м на сина ми, а мислех, че може да ме подмине...Чудя се дали не може да е просто сезонен или пък комбинация от двете. Rolling Eyes
Кърмя и ще се радвам да получа съвети какви мерки мога да предприема в този случай.

Да спомена и че отслабнах доста от кърменето - бързо си върнах началните кг, че и още малко свалих.
Ям много ядки, пилешко месо, кисело мляко, плодове...но като цяло се чувствам дооооста изтощена.

Мерси!!!  bouquet

# 681
  • в 1001-та нощ
Все едно аз го разказвам, по същото време, по същия начин .... бях стигнала 45 кг, при нормални около 50 кг ....

Аз ползвах шампоани и ампули, също кърмех още, косопадът бе чудовищно обилен, много стресиращ, спря за месец и половина ... след още месец два щръкнаха новите косички ...  Mr. Green от тогава до сега не съм имала косопад, а по контурите все има и нова коса - поне там виждам ....

Аз се почувствах изпълнена със сили, след като спрях да кърмя и ми дойде и цикъла, за има няма 40 дни - качих 5 кг - върнах си теглото, силите ....

# 682
Това, че има нова коса, такива малки стърчащи косъмчета какво означава? Ясно е, че расте нова коса, но означава ли, че нещата са горе-долу ок? Защото моята пада много, но в същото време имам и много такива новопоникнали косички?  Thinking

# 683
  • sofia
Все едно аз го разказвам, по същото време, по същия начин .... бях стигнала 45 кг, при нормални около 50 кг ....

Аз ползвах шампоани и ампули, също кърмех още, косопадът бе чудовищно обилен, много стресиращ, спря за месец и половина ... след още месец два щръкнаха новите косички ...  Mr. Green от тогава до сега не съм имала косопад, а по контурите все има и нова коса - поне там виждам ....

Аз се почувствах изпълнена със сили, след като спрях да кърмя и ми дойде и цикъла, за има няма 40 дни - качих 5 кг - върнах си теглото, силите ....

a.l.e.n.a, благодаря ти за окуражаващия пост! Hug
След месец почвам да захранвам, но докато приключим с кърменето ще мине време...
Аз с килограмите съм точно като теб, явно е от изтощението.

При теб наистина доста бързо е преминал косопада, понеже чета, че при някои жени трае доста месеци. Tired
А иначе не бях сигурна дали мога да прилагам ампули и да вземам добавки, затова пиша тук, мерси, че се отзова! Hug
И последно, коя марка ще ми препоръчате като най-щадяща (особено към скалпа). Едно време съм ползвала серията на Виши (ампули и шампоан), но считам, че са много агресивни към скалпа или поне на мен така ми се отразиха.

Благодаря отново!  bouquet Hug

# 684
  • в 1001-та нощ
Виши - особено шампоана - е супер агресивен, аз го нанасях на косата (скалпа), масажирах и постоявах малко и буквално ми сваляше боята, но той е енергизиращ, а не успокояващ и целта му е да "раздразни" скалпа - за да провокира кръвообращение, приток на кръв към луковиците и храненето им. Но не съм имала сърбеж, щипане ... или друг дискомфорт - по боята го усетих.

От ампулите не съм имала дискомфорт.

За мен - най-комфортната и мека серия - е Дюкре - всичко много повече ми харесва, от която и да е друга марка; не виждам проблем да ползваш поне шампоана и ампули; представям си как ще те гледа педиатъра, ако го питаш за добавки, макар, че аз не виждам с какво ще навредят на бебенцето - защото съдържат витамини, минерали, микроелементи, АК .... Най-малкото, за да се застраховат и няма никакъв риск - ще ти кажат да изчакаш ...

В моя случай - започнах да пия добавки, когато Калоян беше на 5м и половина, тогава започнахме и да захранваме, вече кърмех по веднъж на ден; реално след 3 месец - започнах да дохранвам - първо по веднъж на ден .... и постепенно повече, защото нуждите му от храна нарастваха, а кърмата ми не се увеличаваше  Mr. Green също така ми правеше впечатление, че с напредване на месеците - като се нахрани с мляко - огладнява след има няма час - така прецених, че му е време за захранване, изправяше се, лапаше предмети ... извучаваше света по този начин, реших, че моментът е удобен да предложа и друга храна ....

Отклоних се малко, но идеята ми беше, че когато започнах с добавките - млякото ми му беше само 1 хранене ...

Дъщеря на съдбата, за мен това, че расте нова коса означава, че на мястото на паднал косъм тръгва нов  Heart Eyes

Това, че хем пада, хем расте нова - за мен означава, че имаш погинали косми, които доопадат във времето, а паралелно на мястото на по-рано опадалите вече расте нова коса. Т.е. не всички косми погиват мигновено и изведнъж ... по мои наблюдения - това става за около 3 месеца - първо възниква причината за косопад, започват да погиват косми, но те не падат веднага, задържат се в скалпа и падат в рамките на 2-4 месеца ....така - ако днес падне косъм, то вероятно е погинал доста по0рано ... и дори погиването на косми да е спряло ... то доопадането на вече погинали продължава, а вече е тръгнала и нова коса  Peace

Май много сложно го обясних, но дано ме разбра  Blush От колко време е косопада ....ако има друг проблем (не е сезонен косопад) .... то тогава косата си пада постоянно, има нова коса, но и косопадът продължава ....

# 685
Някъде от месец вече. Доста отслабнах и стрес ми се събра много, предполагам, че може да е от това. Не съм изследвала хормони скоро, но може и те да са се разбутали нещо. Чудя се дали да правя изследвания или да мине малко време да се успокоят нещата.
Забелязала съм обаче, че всяка година края на август косата ми почти опада. Не знам каква е тази закономерност. Не есента, а края на лятото  Thinking
Пак да кажа за Виши- при мен ефектът беше много добър, без никакви дразнения. За ампулите говоря.

# 686
Кой беше ходил при Скерлев и какво се случи....обърках се вече  Embarassed

# 687
  • в 1001-та нощ
май Весито  newsm78

Дъщеря на съдбата, според мен е рано да се тревожиш, някъде в рамките на 3 месеца от началото трябва да намалява, ако продължи повече - според мен имаш основания да се тревожиш и да посетиш ендокринолог, при много дами в края на лятото има косопад  Peace стресът не е за подценяване, както и загубата на тегло - ако си променила и ограничила храненето ... ето още причини  Blush

Виши, Керастаз и Лореал са в 1 концерн (Лореал) и ползват един патент - лореалски - аминексила - според мен - ампулите на трите марки са еднакви, цените са едни и същи - само дистр. канали са различни ...

Добавки приемаш ли?

# 688
  • Варна
И като споменахте домашна ракия за коса,аз да си задам пак въпроса Simple Smile
Да попитам нещо тези,които са правили лосиона с корени от коприва-изкарах си от село корени,но са много сухи newsm78Такива ли трябва да са?Да не взема да се прекарам да ги чакам 2-3 седмици и накрая нищо.

# 689
  • в 1001-та нощ
тези, които се купуват от аптека - едва ли са мокри  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт