Кухните - 41 тема

• 90 299
  • 779
  •   1
Отговори
# 390
  • Раковски
 Боядисаната врата отива на цена около акрила, на мен ми искат по 75 лева на квадрат за боядисване (работа + боя) + материала ще иде 110-120 (груби сметки) а самата акрилна плоскост е 120 лева на квадрат, но добавяме още работа + кант (има го от 1 - 3 -5 лева метъра)...  Ако е направена както трябва вратата няма откъде да влезе влага както между канта и ПДЧ-то примерно. Само да кажа, че ако ще искате боядисано оставете хората да си свършат работата добре (има си технологично време за съхнене, боядисване някоко ръце). Втория вариант за да не се вижда лепилото по канта е когато вратите са направени от Модекс, тоест врата се реже, оформя се и се облича на преса с някакво фолио или гланц, машината залепя канта и на тясната страна и всичко е едно цяло, цените варират 90 лева на квадрат с фолио и 120-130 със супергланц.

# 391
skica,
Изцяло затворен в шкаф. Ако е по-дълбок шкафа от 60 см – ще има място за „дишане”.

# 392
Височината на горните шкафове колко е добре да бъдат? 60 или 70см? Ние сме със 70 сега ,но рядко ползвам най-отгоре, не са достижими лесно... Чудя се, има ли смисъл или да ги направим по-къси? newsm78

# 393
  • Пловдив
Josefin, обясни малко по-подробно за този лак., то не е ли готова плоскост - боядисана и лакирана да се купува, или вие поръчвахте специално боя и лак.
Ако имаш някаква снимка, моля те да качиш да видя.

нели, ами нашето не е готова плоскост, доста време ги правеха в софия, повече от няколко ръце ги лакираха, съхнеха, преместиха ги част от тях в Пловдив, имаше 3 врати, чийто лак не беше както исках по ъглите - оправиха ми ги. абе ако искаш този вариант, въоръжи се с време! Също така се взимат размери, тогава се поръчва, не се лакират вратите без да се знае какъв размер ти е шкафа, в този смисъл не знам какви са тези готови плоскости, но те определено не са същите.
това, което поръчахме е МДФ с бял лак.
Нямам снимки, чакам да сложим и последните врати и уреди, за да снимам кухнята.

# 394
Здравейте, прочетох цялата тема от край до край и все още има неща, които не са ми ясни, но най-напед искам да ви попитам вас и най-вече shadowmen следното: ние сме двама души, живеем в двустаен апартамен, панелка. Та стаята, която се води спалня заедно с балкона към нея ще я правим трапезария- кухня и хол в едно. Кухнята ще е изнесена на балкона, който е доста голям,но въпросът ми е дали да я правим с така познатия барплот ,сещате се или да махнем стената и цялата кхня да е разположена под буквата П като лявата страна ще е мивката и миялната,дясната ще са печката и аспиратора а цялата останала част ще се пада под прозореца,отдолу мисля да имам шкафове,колкото се може повече. Не знам дали го обясних добре, newsm78 отворена съм на всякакви предложения иначе. Hug

# 395
нещо такова по-добре ли ще е от традиционния барплот newsm78 струва ми се,че ще имаме повече простанство и светлина, но пък няма да мога да се надвеся над прозореца /примерно,не
че много го правя/ Thinking  http://interiorpp.com/15/134/1412.html

# 396
Tiara Flowers, на мен лично, без барплот ми харесва повече - не си личи толкова, че е усвоен балкон, и кухнята някак по-добре се вписва в общото помещение, а и то самото изглежда по-просторно. Показаните от теб кухни са много хубави, и се вижда, че шкафовете под прозореца са по-плитки (примерно 40см) и така достъпът ти до прозореца няма да е много затруднен, а и късите страни на които са уредите остават достатъчно дълги (ако ме разбра). Разбира се, това е моето лично мнение. Сега се сетих да допълня, че барплотът би спирал и част от светлината, ако е по-височък.

# 397
Shadowman, Josefin благодаря за отговорите и чакам снимки на кухнята. Аз и без това ще я поръчвам след около месец моята.

# 398
Благодаря ти kalitko  Hug и клоня повече към този вариант,но дали пък сега като ми каза шкафовете няма да са много плитки и да не събират нужната посуда newsm78 ,но при положение че и на показаната снимка кухнята е така би следвало да няма проблем..... не знам ooooh! Очаквам и други мнения,  плс.

# 399
Височината на горните шкафове колко е добре да бъдат? 60 или 70см? Ние сме със 70 сега ,но рядко ползвам най-отгоре, не са достижими лесно... Чудя се, има ли смисъл или да ги направим по-къси? newsm78

То зависи и колко високо са ти "качени", тоест какво е разстоянието между плота и горните шкафове. Нашите са 60-сантиметрови и в новата кухня сме ги планирали по-високи, за да усвоим пространството над тях. Вярно е, че най-високите рафтове се ползват по-рядко, но там ще са и неща, които ползваме по-рядко.  Wink По-добре, отколкото да се събира прах над шкафовете.

# 400
  • Wonderland
Нашите горни шкафове са на два реда понеже разстоянието от плота до тавана ни беше 1 м, решхме да ги направим едните на 60 см,другите най-горните на 40 см и наистина там сложих неща които доста рядко ми се налага да вадя.....Но пък използваме цялото пространство,а при мен това беше идеята понеже помещението е малко.......

# 401
  • Пловдив
Моля да помогнете!
Дали ще пръска ако сложа такъв смесител на гранитна мивка 20 см Бланко или ще е по-удачно с по-нисък модел?

https://www.bradfordbathroomcompany.com/images/Grohe%20Minta.gif

# 402
При мен е същата комбинация, не пръска, много съм доволна от високия смесител.

# 403
Няма да пръска, страхотен е.

# 404
bisserina наистина е страхотен този смесител, но.....750лв   #Crazy? Подобен искам и аз за бъдещата ми кухня, но ще е доста по-евтин, ако изобщо намеря нещо такова.

Общи условия

Активация на акаунт