Кухните - 41 тема

• 90 217
  • 779
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте и от мен Simple Smile Тъкмо реших и аз да се включа в темата да попитам за гърба и виждам, че го коментирате.  В момента имам проект, в който гърба е от ПДЧ-то от което е кухнята и се чудя дали да го сменя с гръб от материала на плота  newsm78. Виждам, някой от имат гръб от ПДЧ. Как понася замърсяване, пръски от готвенето ... ? Да рискувам ли с гръб от ПДЧ или да слагам от другите ?

# 136
Аз пак да питам, понеже трябва да действаме вече. Удачно ли е пода на кухнята да е ламинат?
Ние го направихме така умишлено.
Не ми харесват преходните лайсни и дори имах колебания дали да не сложа ламинат в коридора, но в крайна сметка се спрях на гранитогрес там.
В кухнята си е удачно, не се леят води все пак, а няколко капки от мокри ръце се забърсват лесно.

# 137
Много благодаря за мненията. Днес си избрахме цвета на кухнята, шкафовете ще станат за 3 дни, само ще чакаме около седмица ел. уредите и ще подготвим стените и ламината.
Плота ще е термо, а гърба не сме уточнили още, споделете с кой препарат чистите термоплотовете и сте доволни от него.

# 138
  • Стара Загора
Аз пак да питам, понеже трябва да действаме вече. Удачно ли е пода на кухнята да е ламинат?
Ние го направихме така умишлено.
Не ми харесват преходните лайсни и дори имах колебания дали да не сложа ламинат в коридора, но в крайна сметка се спрях на гранитогрес там.
В кухнята си е удачно, не се леят води все пак, а няколко капки от мокри ръце се забърсват лесно.
и ние сме така ,в всекидневна с кухненски бокс ламината,коридор гранитогрес .Дори на коридора исках ламинат за да едно цяло,но заради пералня и сушилня които ще са в един шкаф на коридора ,все пак решихме гранитогрес.

# 139
Хора 7 години използвах домакинска дъска за рязане от останало парче ламинат и мога да кажа, че под постоянното въздействие на ножа и особено на чука за пържолите вече не става за нищо  Mr. Green, но това са 7 години и парчето ламинат седеше на мивката постоянно.... така, че ламината ако се пази , ще има дълъг живот според мен.
Децата за два пъти разливаха леген с вода в дневната където сме с ламинат и нищо му няма, а е слагам преди 7 години.....сега съжалявам се отделих кухнята от дневната с лайсна  Grinning

# 140
  • Русе
Абсолютно подкрепям. Буквално наводнихме ламината от батерията на чешмата, мина време докато обера водата и въпреки това никъде не подпухна. А за мен е най-безсмислено да има гранитогрес на 30-ина см от кухненските шкафове. Това страшно много убива при постоянното ходене напред-назад в кухнята. Съгласете се, че не стъпвате само на 30 см до шкафовете и е адски неприятно това. Ако ще отделяте поне да е по=широко.
Аз заложих отново на паркет, вече естествен и в кухнята, и в коридора, във всички стаи без мокрите помещения, при това става въпрос за къща и се влиза директно вътре. Не мисля, че ще съжалявам някога.

# 141
На тази снимка отляво и от дясно на фурната тези продълговати чекмеджета (всъщност имат ли си точно име?) какво е удобно да се слага освен да кажем олио, оцет? Май само едно е достатъчно?

# 142
Цитат
На тази снимка отляво и от дясно на фурната тези продълговати чекмеджета (всъщност имат ли си точно име?) какво е удобно да се слага освен да кажем олио, оцет? Май само едно е достатъчно?

Ние сме само с едно такова чекмедже за бутилки. Удобно точно за олио, зехтин и оцет. Аз друго не държа там. Разделен е на две части. Долната има фиксирани места за бутилки и е много удобна, но горната е само кошница и като сложа бутилките, клатят се, падат или се местят при всяко отваряне на чекмеджето. Един обяснения додах, леле мале, затова ето снимка:

# 143
Аз да ви попитам за ламината, защото явно ние не сме избрали качествен такъв, макар че не беше евтин! По какви показатели избирахте ламината, защото нашият е на около две години а вече се е понадул и разкривил на места, въпреки че единствено леко се навлажнява като го бърша с моп! newsm78

# 144
Цитат
Публикувана от: Lianny 
Вмъкни Цитат
Аз да ви попитам за ламината, защото явно ние не сме избрали качествен такъв, макар че не беше евтин! По какви показатели избирахте ламината, защото нашият е на около две години а вече се е понадул и разкривил на места, въпреки че единствено леко се навлажнява като го бърша с моп!
Вие в новопостроен апартамент ли сте? Защото ние сега правим жилище в моя роден град, но е новостроено и тъй като не го бързаме, ни посъветваха да изчакаме зимата и да държим открехнат прозореца, за да излиза влагата. Защото винаги има остатъчна влага, която надува и паркета, и ламината. Затова в такива апартаменти се препоръчва паркета да се лепи, а ламината да се реди, като се оставя разстояние до стената, за да може да се намества. Ако няма такова разстояние, ламинатът се размествал, надувал. Така ни обясниха в магазина. Сегашният ни апартамент е старо строителство и там дори не се замислихме, имаме реден паркет.

# 145
Не е нов блока и е тухлен! Ламината не е лепен, а само е нареден и има отстояние от краищата!
Това, което се забелязва като дефект, освен лекото надуване е сякаш плоскостите се отделят една от друга и се вижда ръба! Не знам как точно да го обясня!
 newsm78

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 11:15 от Lianny

# 146
Хммм, много странно! Защо не попитате в магазина, откъдето сте го купили? Да не би да е нещо дефектен?

Около нас много приятели и познати си сложиха ламинат, буквално от най-евтиното до най-скъпото, но не сещам някой да се е оплаквал от него. Ние затова решихме на второто място да сложим ламинат абсолютно навсякъде, дори и в кухнята. Чета малко по-нагоре, че не е имало проблем и това много ме радва, защото хич не харесвам преходните лайсни.

# 147
Не е нов блога и е тухлен! Ламината не е лепен, а само е нареден и има отстояние от краищата!
Това, което се забелязва като дефект, освен лекото надуване е сякаш плоскостите се отделят една от друга и се вижда ръба! Не знам как точно да го обясня!
 newsm78

При полагане на ламинат първо се прави изравнителна замазка. Идеята е след полагане на ламината под него да няма кухини в които той да потъва и съответно да се размества. Ако изравняването не е добро или пък въобще не е направено е нормално след време отделните парчета да се разделят - разместят. В резултат на това се появяват фуги в които лесно прониква вода която съответно попива в него и го раздува. Същото се получава и при мебелите. Ако рязането и обкантването не е добре там прониква вода която раздува материала.

# 148
На пода се постави някакъв уплътнител, не се сещам как се казваше, но е специално за ламинат. Сещам се, че имаше различни варианти и се чудихме кой да изберем, но избрахме уж по-добрия, като се ориентирахме по характеристиките и цената му.
Както и да е, ние сме го прежалили вече, но се чудим какъв да изберем за следващия ремонт!  bouquet

На мен също не ми харесват лайсните, а само с гранитогрес навсякаде ми идва в повече, най-много само в коридора да е така, защото там ще е  перилното! Simple Smile

# 149
... най-много само в коридора да е така, защото там ще е  перилното! Simple Smile
При нас пералното също е в коридора, но е отделено с плъзгаща врата и вътре е с гранитогрес, направили сме прагче и сме оставили наклон+канал за всеки случай.
Реално вода няма как да излезе.
Аз по-скоро се притеснявах от мокри обувки, сняг през зимата, такива неща.
Но наистина ламината е супер издържлив, та можеше и там да наредим Thinking.
Една приятелка има магазин тук, сложиха най-евтиния ламинат като го правеха, беше под 10 лв. цената.
Миналата година се наводни-от буря, на главната улица реки се ляха, водата влезе вътре и два дни изгребваха и подсушаваха.
Отделно, че от покрива си валеше направо, не течеше.
Нищо му няма на ламината, ни цвят се е променил, ни структура.

Общи условия

Активация на акаунт