Кухните - 41 тема

• 90 322
  • 779
  •   1
Отговори
# 300
  • Тракийка в Софийското равно поле....
ana-mari, аз използвам силиконово килимче. Адски е удобно: 1. не залепват тестата и 2. не се плъзга по плота/масата.  Peace

# 301
  • Русе
Чупещи врати може горе и долу (тук е задължително ако има ъглов шкаф), само гледайте какви панти ви монтират, че някои се чупят.

Какви би препоръчал, че само те не са ми на блум, предупредиха ме, че малко поувисват вратите с тези видове панти, та ако мога да го избегна. Или да се стегнат повече, ако може панти да се стягат, де Simple Smile.

# 302
  • Wonderland
Долният ъглов шкаф ми е с чупеща се врата,но и той е неудобен,защото е много дълбок,но пък за сметка на горният мога да пъхам и по големи и обемни неща вътре.Замислила съм да накарам мъжа ми да ми сложи някакво осветление вътре,защото ми е доста тъмничко newsm78

# 303
  • Раковски
Meggysan, разбира се, че ще ти предложа блум (няма начин), увисването на вратите зависи  най-вече зависи от добрата нивелация понеже е точно в ъгъла и ако на двата ъгъла се им разминават нивата логично е да се "провисне" вратата, но не защото пантата е проблема а заради по-високото ниво на дъното (става дума за милиметри). И на мен са ми провисвали врати, но последния път а и занапред във времето на "опасната" врата ще поставям един магнит защото и дори да е направено добре времето и отварянето на вратите си оказва влияние.

tzveteto89, нямаше да казваш, че е неудобен ако шкафа ти бе заглушен.

# 304
  • Wonderland
shadowman в какъв смисъл заглушен?!  newsm78

# 305
  • Раковски
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=33461&start=20

Виж линка, погледни под смесителя, значи за сложиш нещо в ъгъла трябва добре да се разтегнеш защото врата е една (дано съм обясни правилно).

# 306
  • Wonderland
При мен вратичката е по този начин и да определено си трябва разтягане:
http://media.snimka.bg/9887/026028398.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/9887/026028399.jpg?r=0

# 307
  • Русе
shadowman, то ясно, че блум ще ми препоръчаш, но просто тогава нямаше нещо и сега са обикновени. Иначе всички вратички са много добре нивелирани, засега има едва забележима разлика, но ме предупредиха, че там е слабо място, а аз искам да се застраховам. И на нас ни мина през ума да сложим магнитчета, от тези едновремешните. Има ли сега някакви по-нови и по-хубави?

За глух шкаф не съм съвсем съгласна. Ако може да се види на живо механизма няма да е зле. Аз така пробвах 2 вида, на единия като се изтегли първата част, от втората, за да се вземе нещо, трябва да си 30 кг.

# 308
  • В центъра на моретата
Здравейте,
Искам да питам за кухненските плотове и по-специално за такива от технически камък и гранит. Интересува ме дали стават на петна, т.е. дали поемат петна. Бях чела някъде, че особено при гранитните плотове трябва непосредствено след накапване с нещо веднага да се изчисти, иначе остават петна. Така ли е наистина? Може ли върху тези плотове да се чукат пържоли например (също четах, че не трябва да се блъска с нищо отгоре, защото се драскали, пукали).
Като цени кои са по скъпите?

В момента сме в чуденка какъв плот да слагаме и тъй като дълбочината ни ще е около 70-75 см, а термоплотовете са на 60 см, трябва да е друг.
Ще съм благодарна, ако споделите опит.

# 309
В момента сме в чуденка какъв плот да слагаме и тъй като дълбочината ни ще е около 70-75 см, а термоплотовете са на 60 см, трябва да е друг.

много фирми предлагат и на 90 см двустранно заоблени

# 310
  • Раковски
Трябва да се инпрегнира с нещо си за да не поема влага.

Meggysan магнити са си все същите от много време насам, но нали не се виждат,  по-скоро е да са малки  и да държат здраво. Ако заглушения шкаф има механизъм е друго, но ако е с рафт си е неудобство.

# 311
  • Варна
По темата за месенето и рязането, аз меся първо в по-голяма купа, а после прехвърлям на плота. След това точа на плота, а когато се стигне до рязането ползвам един нож, който е от същия материал като приборите за тефлонирани тигани.Нещо като пластмасов. Ползвам го за рязане на тесто, на пици и баници в тефлонирани тавички и торти. Не е особено остър, но за тесто е идеален. Използвам го също и за изтъргване на залепнали остатъци по плота (след месенето). Досега не се е надраскал плота - ПДЧ е.

# 312
А да ви питам следното - какво е нормалното разстояние между долните и горните кухненски шкафове? В момента където сме - разстоянието е между 50.5 и 51 см. Т.е. средно е 51 см. Обаче на мен ми се струва малко това разстояние? newsm78
Колко горе-долу е при вас?

# 313
  • Русе
Трябва да се инпрегнира с нещо си за да не поема влага.

Meggysan магнити са си все същите от много време насам, но нали не се виждат,  по-скоро е да са малки  и да държат здраво. Ако заглушения шкаф има механизъм е друго, но ако е с рафт си е неудобство.

Значи определено ще сложим, мерси отново за насоките.

А аз точно за механизъм за глух шкаф говоря, даже продавачката, която беше супер кльощава, се съгласи с мен, че отвътре не можеш да си вземеш почти нищо. Само не се сещам за кой от двата типа механизми става въпрос.
http://www.kentimpex.bg/catalog/cat.99/item.4379 или един друг, който май не се монтираше на вратата.

Лурдес, при нас е 60см и преди, и сега. Особено, ако си висока, то си е супер ниско 50 см.

# 314
tzveteto89, нямаше да казваш, че е неудобен ако шкафа ти бе заглушен.
Всъщност зависи за какво ще го ползва.
Моят е заглушен и съвсем не ми е неудобен.
Голяма част от вътрешността е заета от бойлера, има два легена вътре-за торбички и картофи, лук.
Има и голям кош, но не от тези, които се закрепят на вратата, а голям и доста практичен.
Така, че ако си има достатъчно място в кухнята за тенджери и чинии няма да се налага да ги завира в този ъгъл.

Общи условия

Активация на акаунт