Как тренирах - 16

• 44 285
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Гала, това са т.нар. глутеус машини/машини за задно бедро.
Те са доста обемни и ако човек няма достатъчно място вкъщи, става сложно.

В домашни условия за задно бедро и дупе могат да се правят много упражнения
- заставане на колене и лакти и изнасяне на краката назад и нагоре с махови движения. Могат да се сложат допълнителни тежести на глезените.
- лягане по гръб със свити крака в коленете и повдигане на таза - могат да се сложат допълнителни тежести върху таза за по-голямо съпротивление
- клекове и тяга също оформят страхотно тези зони и не ти е нужна машина

# 601
  • с трима мъже :)
Верно, че така се казваха.  Peace Сега ми припомни Simple Smile

1 и 2 ги правя (1 с тежести)
Ама 3 никога не ми се получава. Пробвала съм много пъти във фитнеса и всеки път или се наранявам нещо - косата ми пречи като си слагам лоста, кокът ми закача, все нещо имам проблеми докато се нагаждам за упражнението. А след като го направя, вратът ми се разранява направо от допира на лоста.
Иначе за клекове, клякам ... с едни упражнения от SELF MAGAZINE за крака.

Мераклийка съм да тренирам като тая кака, ама все ми трудно да я стигна (сърцето ми никога не издържа Sad  ):

http://www.google.bg/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.fitnessblend … xiAwAA&iact=c

Гледала съм я вкъщи по нета - има много видеа с нея и ми се иска всииииичките да ги тренирам, ама ... нейсе. Не ми се получава нещо.  Embarassed

# 602
Гала, има едни уплътнения за лост - мекички са. Аз им викам маншони, не знам, дали така се казват, но са точно с тази цел - да пазят кожата от разраняване

# 603
  • София
Как е по-добре да тренирам в залата?

- последователни серии само за една група мускули ли? Знам, че тежестта трябва да е толкова, че накрая на серията да се чувствам сякаш не мога повече. Повторенията колко да са, а сериите?

или

- да правя по една серия за различните мускулни групи, с колко почивка по средата, и колко серии? Това ли е кръгова тренировка?

# 604
Лале,
мога да споделя моето мнение - аз не съм фен на кръгови тренировки по две причини - 1. често залите са пълни сутрин и вечер, когато повечето хора имат време за тренировка. Това автоматично означава, че въртейки между уредите ще имаш моменти, в които ще чакаш - така цялата ти тренировка се удължава доста. Освен, ако залата не е празна и не е на твое разположение. 2. Мускулът "изстива"

Предпочитам последователни серии и за мен работят доста по-добре - ползвам такава тежест, че на 7-8 повторение да усещам парене в мускула. Понякога правя пирамидални - стартирам с по-голяма тежест и малко повторения, след което намалявам килограмите и увеличавам повторенията.

Трябва да ти е трудничко, иначе няма смисъл - другото за мен е само раздвижване.

# 605
  • София
Благодаря, ориентирах се  Peace

В зависимост от това колко хора има в залата ще пробвам и двата варианта да видим как ще се чувствам.
А по колко упражнения за вид мускул да правя на тренировка (или колко серии общо на мускул, без вида на упражнението), защото мисля да правя или горна част + корем или долна част?

# 606
Какъв е опитът ти в зала и колко често смяташ да тренираш - от това зависи, каква ще бъде схемата ти на тренировка

# 607
  • с трима мъже :)
Смоуки, гледам, че Лалето пита, а и някой го беше написал по-напред...

Защо трябва да се тренира горна част с корем, а долната - друг път.
И не може ли долната с корем?

Питам, щото аз ги тренирам всичките наред  Embarassed (когато ми се слручи да тренирам)

# 608
Защо да не може долна с корем?
Принципно, ако тренираш примерно 6 дни седмично е добре да разделяш мускулните групи, за да имат възможност за възстановяване - затова първи ден тренираш примерно гърди, рамене, трицепс, втори ден тренираш гръб, задно рамо, бицепс, трети ден крака. И после или почиваш един ден или завърташ отначало.

Корем спокойно можеш да си правиш - дори е препоръчително поне няколко дни седмично сутрин на гладно да правиш 10 мин. тренировка точно за него.

Ако, обаче тренираш не повече от 3 пъти седмично, аз бих правила тренировка за цяло тяло, а не бих разделяла на групи.

Това е мое мнение и не ангажирам никого с него, че всеки си има позиции и не ми се влиза в дискусии  Peace

# 609
  • София
Like_Smoke, опит в залата нямам почти никакъв. Дълго време съм правила домашни тренировки от рода на Инсенити, на Били Бланкс, Джилиън и т.н.

От известно време тичам поне 4-5 пъти седмично, но сега искам да включа и силови тренировки в зала (или вкъщи с пудовка, гири или собствено тегло). Не мисля, че ще мога да правя силова повече от 4 пъти седмично.

Нямам против да тренирам и всеки път всичко, но предполагам, че хем ще ми отнеме доста време, хем ще ми е еднообразно. Затова мислех да разделя тренировките на горна и долна част на тялото.

Въобще всеки съвет ми е от полза и съм много благодарна   bouquet

# 610
Лаленце,
опитай различни вариант - ще намериш удачния за теб. Най-важното е да се тренира  Peace
Тежестите са важни - дори маратонците, както и спринтьорите работят в зала с тежести.
Само гледай хармонично да тренираш горна и долна част - тоест да не пренебрегваш едната за сметка на другата.
Много жени, които имат по-развита долна част, от която искат да изчистят, започват приоритетно с нея. А всъщност е много важно да развият раменната зона, за да постигнат баланс. Това само като пример

# 611
  • Габрово
Like_Smoke, да не си помислиш, че все те преправям, но пирамида е когато се започне упражнението с по-малка тежест и постепенно тежестта се увеличава, а повторенията намаляват докато се стигне до тежест, с която трениращия може да направи макс. 4 повторения, например. После се продължава по обратния ред до тежестта, с която е започнато и повечкото повторения.
На никого не препоръчвам, особено на начинаещ да започва тренировката за дадена мускулна група първо с голяма тежест, дори да прави малко повторения и колкото и добре да е загрял.   

# 612
Ива, да, така също  Peace
Загрявката мисля че е задължителна и без да я коментираме

# 613
Здравейте Simple Smile Приемате ли нови попълнения Embarassed Имам няколко неясноти и реших, че това е подходяща тема Embarassed

Ходя на фитнес 3 пъти седмично преди работа, за съжаление и тренировките са кратки (кардио: 30 минути + още 15тина за други упражнения) Sad Знам, че е малко, истината е, че бих могла да организирам по-добре времето си, но поради туткане, успиване, а и безкрайни задръствания Laughing не успявам да се класирам по-рано в залата Confused Та, приемам съвети, как бих могла да разделя най-оптимално това време? (ето, например в идеалния случай би ми се искало да посещавам и парна баня отвреме на време, но с 45-50 мин. кое по-напред?)

В общи линии тренирам като муха без глава. Никога не съм се занимавала с инструктор, следвам някакъв мой си измислен план, липсват ми познания -- например за тренировки на различни мускулни групи в различни дни само бегло съм чувала. Все пак, по-добре ли би било например някои дни да правя САМО кардио, а други дни -- само упражнения? Rolling Eyes Съжалявам, че ви занимавам с глупави трепети, но бих искала да правя нещата по-правилно Embarassed Забавното е, че съм така вече над 6 месеца, а ефект няма кой знае колко особен.

Какво ще ми препоръчате -- може би е най-добре някой да ми изработи режим, но пък от друга страна търся основно стягане, имам макс килограм-два за сваляне. Rolling Eyes

А, и един още по-глупав въпрос, срам не срам... Доколко вярно се отчита енергийния разход на уредите? Например, на пътечката ми изписва 50 калории за 10 минути, а на кростренажора -- 200  Shocked Laughing На кое да вярвам -- или и двете не са реалистични Embarassed (да уточня и че говоря за леко натоварване). Уредите са Panatta... май.

Благодаря виии  bouquet

# 614
  • Габрово
Меичка, времето ти за фитнес наистина е малко, предвид това и щом търсиш стягане и оформяне на мускулите, оставяй кардиото и действай само с тежести. Интензивна тренировка за основните мускулни групи с, с малки почивки между сериите.

Общи условия

Активация на акаунт