Как тренирах - 16

• 44 279
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Четох че сваляне на мазнини чрез фитнес мога да очаквам само, ако съм в отрицателен калориен дефицит. 

Как да изчисля колко калории ми е оптималния дневен прием и после да намаля от тях?

# 616
  • в 1001-та нощ
....
А продава ли се някъде, изобщо (ама не за хиляди пари) един уред, който не зная как се казва  ooooh!, обаче мноооооого го обичам. Ползвала съм го само във фитнесите.

Ляга се по корем на една седалка, кракът се слага на един подвижен лост (назад) и лостът се вдига. Тренира се дупето. С тежести. Нещо, като гладиатор е (да не е и гладиатор), но аз търся вариант, в който да има само това. Защото аз само това бих ползвала, ако гладиаторът е комбиниран  Embarassed
Е, може и да е гладиатор, ама да е по-евтин, че са ми много съкпички нещо  Simple Smile

Някой има ли такова чудо вкъщи?

Аз имам у дома и гладиатор, както и това, за което питаш - то е лежанка, която  се ползва като лежанка, но не само  Blush . Облегалката се вдига, можеш да правиш флайс и т.н., а предния край на лежанката завършва с това, за което питаш - когато си седнала, вдигаш тежестта със сгъвката между стъпалото и прасеца - за предната част на бедрата. А когато си легнала по корем - работиш за задната част на бедрата и дупето  Blush

Гладиаторът същои има такава "приставка", но е само за предната част на бедрата - от седнало положение, няма как да се легне - и да се работи задната. Но аз и там съм си намерила упражнение, но ми е трудно да го обяснявам  Mr. Green

П.П. не са толкова скъпи Simple Smile ако човек има намерение да се занимава и няма време за зали - то е просто чудесно решение Simple Smile Аз работя, две малки деца, прогноза за трето и т.н. ....няма как да съм в зала Simple Smile Пък и децата от малки виждат примера  Blush Иначе - доста, доста години - все по залите съм била Simple Smile  Blush

# 617
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Четох че сваляне на мазнини чрез фитнес мога да очаквам само, ако съм в отрицателен калориен дефицит. 

Как да изчисля колко калории ми е оптималния дневен прием и после да намаля от тях?

Калориен баланс и калориен оптимум В статията има и формули за изчисление Wink

После аз си смятам калориите с www.myfitnesspal.com - има и опция за изчисляване на рецепти, въвеждане на % МВП и т.н.

От къде си купувате тежестите?  От БГ сайт, или чуждестранен? Искам да си поръчам това-онова, че имаме "желязна" сватба с ММ и да му дам насоки за подарък  Party  Laughing
За съжаление в магазините пак се опитват да ударят кьоравото, пудовка, която в спортен сайт струва 17 паунда, я продават за 96лв. едно към едно, една и съща пудовка, на същата марка, същите кг.  ooooh!

Меичка ако имах 30мин. бих си ги структурирала така: загрявка + комбинация от HIIT/интензивно кардио/табата, силова - малко повторения, много тежест  Mr. Green  + кардио/HIIT/табата за финал.

Напр: 5мин. загряваш + 2 х 4мин. табата (може а бъде напр. джъмпинг джакс + бърпи/ високи колене + клек на 180/ лицеви + високи ритници....варианти има Wink ) + клек, напади, мъртва тяга, ренегатско, гребане, флайс, Т-планк и завършваш със суингове с пудовка, или бърпита за време, колкото можеш повече за по-кратко време, като се старай всеки следващ път да увеличаваш.   

# 618
  • в 1001-та нощ
TDI  Peace за тежестите - мисля няма да стане отвън, защото доставката много ще оскъпява, ако се смята на килограм  Peace

Ние сме взимали тук от специализираните магазини за фитнес уреди  Peace

За пудовка гледах в онлайн магазините - от Спорт Депо беше най-изгодно, но ако се оглед ана място може да има и по-добри оферти или да отправите директно запитвания до магазините са оферти, защото ми се струва, че не всичко е качено онлайн  Peace

Това, което ме спира, е преценката за това колко кг пудовка ще ми пасне  Peace За да разбера - трябва да ходя в зала с пълен набор пудовки по килограми ... Поне месец да тренирам, да пробвам, а предполагам, че ако започна със 7 кг .... като свикна с упражнението след 2 месеца ще ми трябват 9 кг и т.н.

Гледах в едно клипче пудовка, която е с дискове - на принцип на дъмбел и се замислих за такъв вариант, защото ще можеш да си правиш тежестта колкото пожелаеш. Но за целта, може би в железарска работилница трябва да ти направят - дръжката с лост и резба с гайка ....и тежестите на дискове са лесни. Няма да е красиво, самоделните, които съм виждала са грознички  Mr. Green На мен това не ми пречи, но точно сега не мие тема да го правя  Mr. Green Но го мисля  Mr. Green

# 619
Алена, такава пудовка съм виждала в Бургас в мол Бургас плаза, на 1-ви ет. с/у Старбъкс, 70лв. е и е хубава, дисковете са шарени, не е грозна, като идвате, ако идвате, помня, че преди почивахте на юг, може да минеш да я видиш Wink. А тази, за която аз писах е от спортдайрект, където се изчислява доставката според ст-ста на поръчката, не на кг. Wink

# 620
  • в 1001-та нощ
Ейййй, супер  Heart Eyes ако се сетиш да видиш и името на магазина, когато имаш път - много бих се радвала  Heart Eyes

А имах предвид, че са грозни самоделките - недодялани са тези, които съм виждала  Blush

Ти защо не предпочиташ - такава с дискове?  Rolling Eyes

# 621
  • София
TDI, ние си взехме миналата седмица пудовка осмица, цената беше на килограм. Мисля, че беше 6 лв./кг. Ако имате път към София или познати можеш да минеш да разгледаш, на пл. Македония в един спортен магазин.

Но и Алена е права, че не се знае точно от какви килограми ще имаш нужда. Ти към какво си се насочила?

# 622
  • в 1001-та нощ
А имаше ли от този тип?

# 623
  • София
Ох... не, обаче изглежда много мултифункционално.  Crazy

# 624
Алена, ако мина оттам тези дни направо ще снимам да ти покажа и името на магазина също. На мен не ми харесаха чисто визуално, красиви са, шарени с настроение, но не са в мой стил... аз си искам пудовка като пудовка като тази, която Госпожица Лаленце е споделила  Hug  Peace 
Ще видя ако навия някой за поръчка от Спортдайрект да си делнем доставката и ще си поръчам тази: http://www.sportsdirect.com/lonsdale-kettle-bell-761121?colcode=76112199  9кг.  това и пудовката, за която говоря, че в Спорт Вижън в Мол Галерия Бургас е 96лв., а сами виждате колко струва  Tired

# 625
  • в 1001-та нощ
Много благодаря   bouquet Ще очаквам  bowuu

# 626
  • Fort Worth, TX
Здравейте момичета!Приемате ли нови трениращи?
Казвам се Креми.Тренирам всеки ден.Тренировката ми е силова +кардио което периодично въртя.За мен тренирането се превърна част от ежедневието ми.Не тренирам ли и 1 ден не ми е комфортно след това.Харесвам релефни мъжки и женски тела при които ясно се виждат мускулите, но не прекалено нацепени. Laughing
Цитат
Предпочитам последователни серии и за мен работят доста по-добре - ползвам такава тежест, че на 7-8
И аз тренирам по този начин.3-4 серии .15 за упражнение.
Едно от любимите ми упражнения е клякане с тежест.Който иска стегнато дупе трябва да кляка, нали? Wink

# 627
Здравейте, толкова запалени сте всички по силовите тренировки, че реших - още довечера ще пробвам дъмбелите на мъжа!
Никога не съм тренирала с тежести, любимия ми спорт е плуването, но последните години съм го зарязала поради нежелание да влизам в басейни. Ще пробвам дъмбелите основно за да заякна малко, че след 3 седмици ще се уча на кайт и ще се трябва.

Вчера тичах интервално в парка по принуда - късна разходка на кучето, а не исках да замръквам Laughing
7х15 сек спринт с 30 до 55 секунди бързо ходене между спринтовете.
Знам че е малко, но при положение, че не съм фен на тичането си е добро начало.

Приятни и ползотворни тренировки на всички Simple Smile

# 628
Вчера:
1. интервално тичане в парка - 10х15 сек. спринт с 30-45сек. бързо ходене
2. запознанство с дъмбели - 4 серии по 12 повторения за бицепс и за трапец и 4 серии по 8 за трицепс - не ме спечелиха особенно за момента, но съм им дала 3 седмици тестово време

Днес:
1. скачане на въже - 5 мин. - смених кабела с алпиниско въже и ми е малко криво, но става
планирам зумба и дъмбели за вечерта

# 629
Ламята, добре дошла  Hug

Кремито и на мен днес ми е почивен и не ми се почива, ама и предният почивен по програма не го почивах, та май да се поспра малко....ако удържа. Мисля си малко лицеви и клекове ей така за в междудругото да направя  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт