Октомврийчетата сладки,чакат коледните изненадки!

• 28 351
  • 708
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Здравейте момичета!

Вчера Самуил стана на 2 месеца  Heart Eyes Почерпете се за негово здраве

Хариелка при нас се забеляза подобрение след около 3 седмици след диетата, основно в кожата. При проблеми с а..то много мами споделят, че проблемите изчезват при захранването. Дано нещата се подобрят при вас много преди това  Hug А за диетата...свиква се с годините  Laughing

Съни, аз съвсем наскоро ходих на открит урок в яслата на Мишо със Самуил. Нали се гледаме сами, нямаше на кой да го оставя, но той се държа мъжки и не гъкна даже, само си гледкаше и се усмихваше. Скоро ще имат и Коледно тържество, отново заедно ще ходим.

Смуси - за излизането навън, извеждам го от петия ден, като до момента имаме пропуснат само един деб, когато беше с хрема.

el_bozhko Мишо изобщо не харесваше активната гимнастика. Ние имаме тази:

Направо изпадаше в истерия, като го слагах на нея  Crazy Сега ще пробвам със Самуил, само да намеря време да я потърся.... За подаръци изобщо не съм мислила за себе си, да идим с какво ще ме изненадат  Laughing

Киса, искрено се забавлявах с твоя лекар. Вярно е цапнат в устата. А ти защо не си му отговорила подобаващо  Wink

Пепи радвам се че нещата се нормализират при вас! Дано и при теб тази температура да не е нещо сериозно  Hug Много добре сте наддали, браво. Самуил е 5,300 кг. и 62 см. За два месеца е пораснал с 2 кг. и с 10 см. Май е добре, все се притеснявам, че не наддава достатъчно  ooooh!

Аз се опитах да направя мастит...голяма мъка беше. Два дни бях с 39 градуса темература, но се справих без лекарства слава богу, само с изцеждане, компреси и зелеви листа. Дени, и мен не ме подмина ... Съни беше питала преди време - може да се кърми до температура на майката 38,5, с по-висока температура ефектът е обратен, вместо да дава имунитет, разболява.

За лохиите, с първото раждане бяха 40 дни, с второто - 25.

За нова бременност, живот и здраве, бих искала още едно дете, но мисля да изчакам поне Мишо да стане по-голям, а и да сме си с баща им, защото сега сама с две бебета си е цяло приключение. А до тогава може и да се откажа....времето ще покаже, засега двете ми момчета са ми достатъчни  Heart Eyes

iveta76 внимавай с гумираните пъзели - канцерогенни са. Ще потърся статията  Peace

Хубав ден момичета!!!

# 346
Lili,аз пипам нослето или гърдичките,ако са топли Ок.Плами е с вечно стидени ръце,като мен Mr. GreenА на консултация се ходи до годинката всеки месец.

Пепи,браво на Ивко.Значи все пак си хапва детето или кърмата ти е много хранителна

# 347
Ендира, да ти е жив и здрав мини-рожденика  Hug Добре, че си се разминала с мастита.  Значи дотук сме 3 мами, чиито дечица НЕ са се занимавали с активна гимнастика...чакам да се появи и мама с положителен опит, че да си реща проблема с подаръка за оледа  Wink Ивета, аз за съжаление мога да споделям много опит за АД, не дай боже...ако някой иска да пита нещо - на лични...засега съм закрепила положението с Елица (пу-пу), но си е голямо приключение...
а снощи, не стига, че съм сама, ами и спряха тока за 1 час, точно ми доведоха Еличка от градината. Тя като се уплаши, милата, от тъмното, и постоянно ме пита - мамо, това ти ли си. А аз пък съм една пъзливка, правя се на храбра, а отвътре ми трепери...

# 348
endira, честит 2-ри месец на Самуил. Simple Smile
Пепи, много добре е наддал сина ти.  Peace
BLackKisSs™, за ваксината лекарката ще ти каже как да даваш Панадол. Моята каза да му дам веднага като се прибера, после вечерта пак и на другия ден пак, но мисля че не е редно да му даваш предварително.  newsm78
el bozhko, не знам дали има смисъл от активна гимнастика, но чакам с нетърпение да ни я подарят та белким бебока се заплесва в нея. Сега забелязва по-шарени неща като някоя по-шарена тениска, която съм облякла, кутията от ХУмана, както и други опаковки от десертчета. С тях се заплесва по половин час - така ги зяпа, все едно кой знае какво.  Laughing За разлика от тези "боклучета" все още не обръща почти никакво внимание на играчките си. НАдявам се активната гимнастика да му привлече вниманието като нещо ново и шарено, но не знам.  newsm78 Установих, че плаче защото му е скучно. Като го заведа в някоя друга стая спира да плаче и почва да разглежда та се надявам с активната гимнастика да се разнообрази.

Като гледам май всички имате желание за повече деца. Само на мен ли не ми носи удоволствие майчинството?!  Laughing Все чакам нещо да стане. Първо чаках бебето да почне да спи по цяла нощ - случи се. Сега чакам да може само да си играе с играчки и да ходи, а не да иска постоянно да го нося на ръце - вече ме боли едното рамо от носене. Все нещо чакам, най-вече да може да говори, че да си казва какво му е, че така само се чудя и тъна в недоумение.  newsm78

ДНес му дадох Биогая, но нещо ми беше трудно да я дам - полепи се по лъжицата, след това бебока си налапа ръката и полепи по ръката си това, което му беше влязло в устата.  ooooh! След това му капнах директно в устата, но не видях колко капки.  newsm78
А след като яде, порядъчно си повърна едно немалко количество от храната - на 3 пъти повръща като първия път повече, а следващите по-малко. Все повече започвам да си мисля, че пробиотиците не му понасят понеже преди да почна да му ги давам, не повръщаше.  newsm78

За анкета за следващата тема и аз мисля, че най-актуалната тема в момента е захранването. Те коликите почти са минали и ако не са минали, най-много още месец да мъчат бебоците, а и майките вече са сменили по няколко медикамента (предполагам) и според мен не е актуална тази тема.
За Коледа аз нищо не искам освен бебока да спре да мрънка и реве. Нищо друго не ми трябва за момента.  Laughing

# 349
Честит 2-ри месец на Сами и на всички празнуващи!   bouquet

Моят Самуил не е имал активна гимнастика- одеало, играчки и така. Захраних рано, слушайки педито, но сега ще е към 5-6 месец. Пак според педито. По-логично ми звучи.  Peace

Кръщене при нас няма да има. И баткото, и дребното да решават сами тоя въпрос, като пораснат. Мъжът ми е кръстен, аз не.

Относно бременностите- затворих тая глава, надявам се. Браво но ентусиастите!  Simple Smile

# 350
Минавам да кажа как мина-аз само дето не се разревах,така криво ми стана като го набодоха Cry
Панадола дадох веднага като се прибрахме,сложихме лепенките кул патч и док каза да не го къпем и да стоят чак до утре вечер до банятя.да не мокрим крачетата...
сега уж е добре,смее се на едни хипопотамчета шарени,надявам се да ни се размине Т...
иначе сме големии 5300кг. 59см
за съжаление имаме къса юздиичка(съмненията се потвърдиха),Много моля някой ако има координати на стоматолог в Пловдив,при който да идем да я оправи,ще съм благодарна.
ставам сега,че много ме боли главата...все едно мен са ваксинирали.
Хубав ден...по-късно ще се включа по въпросите.
БЛАГОДАРЯ на всички които ми писаха за панадола.

# 351
  • София
ние също не сме имали активна гимнастика, както и проходилка, за мен са излишни неща.
За кръщането и аз съм на мнението на anssi. Нека те си решат в какво да вярват и дали да вярват.
Току-що ми пристигна книгата Моят първи Ларус на въпросите, много съм доволна, сега вместо да отговарям на въпросите на каката, ще й ги чета.

# 352
Blackkiss, нашата педиатърка пък беше казала, че можем да го къпем, но ние не го къпахме за всеки случай.  Laughing
А за кръщенето - това ми е последната грижа в момента. Аз не вярвам в тоя ритуал, но ако реши мъжа ми, може и да го кръстим. Ако ли не - да си прецени сам, когато порасне (сина ни). Исус Христос се е кръстил на 33 години. И според мен човек сам трябва да си реши.  Peace

# 353
днес ходихме на преглед-профилактично, за 2 седмици е наддала между 500 и 400гр, казвам между, защото не я тегли един и същи лекар, а я теглим с камизолка и ритънки, че не е много топло, и двамата лекари вадят различно от изтегленото тегло.
Аз много се притеснявах, че не наддава, и ако трябва да давам АМ как ще е.....с това повръщане.НО лекарката каза, че е перфектно, да не се притеснявам.
и нашата бебка се захласва по шарени неща- нямаме активна гимнастика, но над кошарата и закачам различни играчки и ефекта мисля е същия, имам един тигар- така му говори.....много е интересна. Рита, мята с ръце.....
Вашите бебенца имат ли картон и записват ли им там- мерките? На нас не са ни направили, е има дневниче, но не са ни дали картон, като моя.
За къпането- продължаваме всяка вечер, ползваме на ХИПП и я мажа със зехтин, но нещо не ми харесва. Има ли някакви изисквания към зехтина?
за бременността аз повече искам да гледам дете, от колкото да съм бременна. Много ми тежеше накрая  ooooh! ooooh! ooooh! молих се всяка нощ да се роди вече, и въпреки, че изпревари само с един ден термина, съм много щастлива, че не продължи и още един ден. За раждането, отначало бях на едно мнение- НИКОГА ПОВЕЧЕ НОРМАЛНО, дори не исках да разказвам във форума, за ради тези, който все още не са, но сега мисля друго..... Laughing

# 354
Здравейте, момичета!

Ахилеа- мисля, че с времето ще си промениш мнението за майчинството и ще започнеш да му се радваш пълноценно. Аз лично мисля, че това е най-важният и смислен момент в живота на една жена. Сега се чувствам много по-лъноценна от преди и всеки миг с дъщеря ми ме изпълва с удоволствие. По тази причина с ММ много ще се радваме, ако тя си има братче, или сестриче. А за рева, не го приемай толкова навътре-та нали в момента това е единствения начин бебето да общува с теб, приеми го като нещо нормално и ще видиш колко по-добре ще се почивстваш, а за бебе на нверолог, зарад ирев за пръв пут чувам, не мисля, че има смисъл, но ти си му майка и ти вземаш решението.

За активната гимнастика-споделям мнението на Ел Божко, че не е изключително необходима, не мисля да купуваме такава на Кали, като започне да лази, да седи и други такива, мисля да и опъна едно одеало на килима, да и сложа там играчките и да си играе на воля, смятам че ефектът ще е същият.

Хариела - непременно ще споделя впечатлението си от бебешката фотосесия, но както вече писах това ще е през януари, че сега няма места, а не ми се води детето на 30 декември.

Честити месечинки на бебчетата, които празнуват днес-да са живи и здрави имног да радват мама и тати!

Пепи- носиш чудесни новини за Ивко, многодобре наддава, браво и на двама ви Hug

За вксините-аз панадол до сега не съм давала на Кали и не мисля да давам предварително.

За готвенето около Коледа- аз също обичам да готвя и сега като си стоя вкъщи да гледам Кали съм решила да пробвам да правя по-сложни за мен неща, а именно сладкиши и неща от тесто ( т. е. аз да си меся тестото)Вече имам тава за мъфини и миналия ден направих-много вкусн истанаха, първата тава ги извадих по-рано от колкото трябва, т.е. не прецених, че в моята фурна нещата стават по-бавно, защото ни е по-слабо електрическото напрежение, но на втората  тава се коригирах WinkИ аз искам тази Коледа да е специална и да приготя хубави неща -сладки и солени и да украсим хубаво, да стане уютно, защото е първата Коледа на Кали, а тя н ие най-ценнният подарък през годината. Hug

Това е за сега от мен, по-късно пак ще се включа. 

# 355
За играчките Яна вече се заглежда по музикалната въртележка, много й харесва, случвало се е по час-два да си седи в кревата без да мрънка, а преди това не искаше да седи там ако е будна. Люлката също й харесва, на люлката съм закачила разни шарени играчки, на тях им се усмихва повече отколкото на мен  Mr. Green и редовно докопва магарето-дрънкалка, когато е в обхавата й, та се надявам и активната гимнастика и играчката, която й поръчах за Коледа да й допаднат. Аз поръчах активна гимнастика като тази на endira не се сдържах  Mr. Green
Днес я водихме на преглед и за 35 дни е качила 1300 гр. Сега е 4380 гр. Много сме доволни от нея Heart Eyes
За ваксините - докато й правих масаж, забелязах малко подкожно топче на лявото й рамо. Оказа се, че е белега от БЦЖ ваксината и е много хубаво, че го има, защото няма да се налага пак да й ваксинират след време  Grinning На 19-ти ще я водим за следващите две ваксини, медицинската сестра ни каза да си носим Кулпач, а педиатъра ни каза да се запасим с някакви свещички против температура, толкова познато име, обаче и аз и мъжа ми не можем да се сетим как се казваха  ooooh!
За акането ни казаха преди да почнем да даваме каквото и да било, да й правя масаж на коремчето и упражнения с крачетата към коремчето по едно и също време, за да се стимулира сама да се изхожда и в краен случай с термометъра в дупето, в противен случай червата ставали лениви без значение дали се дават медикаменти или чайове. До сега най-много три дни не е акала, дано не се налага да й тикам термометъра  Sad
И за финал да се оплача - днес ходих на зъболекар. Разбира се имам 2 нови кариера плюс 1 стар, който правихме сега, обаче какво чудо се случи в кабинета чак зъболекарката се уплаши. Докато ми дензификцираше зъба каза, че от кислородната вода зъбите ми веднага побелели като тебишир, което било признак на остра недостатъчност на калций и флоур и никога през живота си не била виждала такова състояние като моето от едно намазване с 3% разтвор веднага да се появят белите петна. Направи ми флоурна терапия в кабинета, изписами паста и гел с флоур у дома, трябва да пия и калций и ми забрани всякакви киселини - кола, лимони, портокали, оцет и т.н.  Crossing Arms Аз по-принцип кола не пия, ама нали ми е забранено, а в къщи има една бутилка очи не мога да сваля от нея и само ми текат лигити  ooooh!

# 356
Здравейте!!!

Днес нашия сладък бебок става на 3 месеца  ura Честити месечинки и на останалите бебчета родени на днешната дата  bouquet

Времето при нас пък днес е хубаво и си направихме една хубава разходка. Прибрахме се преди малко, бебчо яде и заспа, а пък аз успях да украся елхата.

За  ваксините - миналия месец дадох панадол след като ни ги биха, така смятам да направя и утре Peace

И ние нямаме активна гимнастика и не смятам да купувам. Инъче Самито много се заглежда във въртележката над леглото и в играчките на шезлонг, даже посяга и ги удря с ръчички.Смее им се и се радва много.

За захранването мисля да почна към 4-5 месец, но незнам дали ще се сдържа и да не му дам сок, че в мазата имаме 20 щайги с ябълки Laughing

Много хубаво, че всички бебчета наддават добре.И ние утре сме на консултация, дано да се отчетем подобаващо Praynig

Това е засега от нас приятен ден ви желая

# 357
За активната гимнастика- аз съм една от малкото на която  активната гимнастика е пръв помощник, Ники много я харесва, много добре се занимава сам сеги с часове говори на играчките, пее им, смее им се, кара им се. Аз съм я сложила на едната половина на леглото и така хем е при мен, хем има нещо цветно и шарено да се занимава. Нашата е от най- обикновените, аз съм я обогатила с още цветни играчки и така. Имаме си и шезлонг в който също му е много приятно, но засега го слагам по малко защото няма напълно легнало положение.

В Неделя сме на погача и съм решила да им взема някаква активна гимнастика, засега съм се спряла на моделите които са за по корем, ама се колебая дали да не е килимче за игра newsm78

Честита месечинка на всички бебчета родени с днешна дата!

Toni77- споделям напълно мнението ти за майчинството. за мен това е най хубавия период в живота ми, ако имам възможност бих народила много деца, не ми тежи напротив радвам се на всеки миг, на всяка усмивка, на всяко гукане. Аз също мисля тази Коледа да се постарая, искам всичко в къщи да ухае на домашно приготвена храна да е украсено и да пеем песни. Това е най-дълго очакваната Коледа за нас и ще бъде прекрасна. Знам че звучи малко смешно, но немога да си представя как са ми минавали преди дните без Ники. Аз съм една от тези жени които са чували страшната диагноза бездетна........ но сега се радвам на своето малко чудо!

# 358
unvisible, нашата педиатърка не ми записва на мен мерките на детето на картонче, но предполагам си води статистиката в някакъв картон, който си седи при нея. Иначе аз отделно си ги нанасям на едни рекламни картончета дето са ни ги дали от разни продукти.

За къпане и аз мисля да мина на Хип шампоан за тяло. Сега сме със сапун на Себамед, но тъй като педиатърката каза, че след 3-ти, 4-ти месец може да минем на друго, мисля да пробвам друго. Този сапун много трудно ми се разпенва, а и много бързо свършва. Иначе го мажа с олио на Хип, което много ми харесва и бързо попива, но тъй като е олио, съответно мазно, мисля да взема мляко за тяло на Хип, пък ще видим как тези продукти ще се отразят на кожата на малкия.

Майчинството не може да ме накара да се чувствам пълноценно. Ще ми се да постигна нещо повече в живота си. Мисля, че ако бях станала певица щях да се чувствам по-пълноценно.  Laughing Някакси не ми стига просто да съм майка, все ми се ще да направя нещо по-значително в моите очи ама ще видим дали ще ме огрее на някое поприще, след като се провалих в това (за пеенето имам предвид). Но не казвам, че заради бебето не съм успяла - опитах, провалих се и след като друго не ми остана, станах майка.  Laughing Сега съм на вълна писане на книга - поне не се изисква възраст и мога да го правя по всяко време, но пък много ме мързи.  Laughing Уесно нема!  Laughing

А, да се похваля, че днес бебока е много по-спокоен, вероятно наистина го е боляло коремчето заради прахообразните пробиотици. Днес даже си играхме, "говорихме" си, смяхме се...  Heart Eyes и аз се чувствам по-добре.  Peace

anbibian, дано се оправят зъбите ти скоро, пийвай си калция, но като толкова ти се пие количка - може да си позволяваш понякога. Аз поне не мога да спазвам строги ограничения, важното е да не се прекалява.

Наденце, честити 3 месеца на бебчето ти.

И да питам тези, които ще правят професионална фотосесия на бебетата си - в цената включено ли е изкарването на снимките на хартия или само на CD? И ако да - колко броя?

# 359
Момичета, пазарували ли сте от тези магазини http://carnivalkids.com/Nachalo/0/0.html Харесах няколко роклички за племенницата ми и се интересувам как са като качество и какво производство са newsm78

Общи условия

Активация на акаунт