Октомврийчетата сладки,чакат коледните изненадки!

• 28 333
  • 708
  •   1
Отговори
# 360
Добре че вдигна тоя мъгла та се разходихме с една приятелка пихме кафе харчих пари купих нови шишето и биберони преди малко се прибрах
За кръщенето да със сигурност ще е кръстим , но най вероятно ще е през лятото
За анкетата и аз мисля да е за захранването наистина при повечето коликите свършиха

Отново бременна твърдо НЕ две деца ми стигат  Laughing

Честита месечинка на всички сладури  bouquet

# 361
Здравейте, момичета,
Опитвам се да ви изчета, но съм само до 17-та стр.

За анкетата - опитвам се да давам залагалка, но Ивайло не я иска. За съжаление "откри" палеца и толкова бързо го засмуква, че нямам думи. С баща му само дебнем и дърпаме ръката от устата му.

Да ви се оплача - имаме нов проблем - по моя инициатива му занесох памперса за микробиология и резултатът е Staphylococcus aureus  cry Не ми харесваше видът на акито - миризма, консистенция. Утре ще ходим при педиатърката на консултация и ще нося изследванията. Сигурно ще ни изпише антибиотик, не ми изглежда привърженик на хомеопатията, дори май въобще не я познава. Та, сега с ум и разум се боря дали да търся хомеопат, но пък с тези бактерии шега не бива. А утре и ваксина трябва да ни слагат...

Иначе имам питане към вас: как приспивате бебоците си? Имате ли някакви трикове? При нас обикновено се люлеем на крака, понякога не е успешно; или на ръце, но е много изморително.

# 362
Здравейте момичета и бебчета! Hug

Съни, много мило, че си се сетила за нас вчера!  Hug

Аз днес водих и двамата при нов педиатър и останах много доволна! Мисля да сменям личната лекарка с тази, която работи с новото педи! На Емо единият тестис е подут от известно време и ще трябва да се консултираме с хирург. Дано да не е херния. Praynig За Калоян се бях притеснила, че страшно много се поти и като яде и дори просто като си лежи, даже вчера го преобличах, че беше целия вода. За моя радост нямаме рахит дори трябвало да намалим Вигантола на 1 капка. Бебета, които били на АМ по-рядко боледували от рахит! Питах и за тези пробиотици БИо Баланс, но педи каза да изчакаме до 6-я месец, както си пише на опаковката! Оказа се, че Калоян е с къса юздичка и веднага я клъцнахме. Поплака малко, но процедурата не е страшна. Другото педи, при което си ходихме въобще не го забеляза! А и основната причина да искам да сменя лекаря е, че ми се прави на интересен и не иска да ми дава направление за ортопед, а децата вече на 3 месеца станаха. Трябвало педиатъра да прецени, много съм се била втелясвала. Хубаво ама педиатъра (стария) като му спонех му се падна от към глухата страна. #Cussing out

skrech, много се посмях с мамината песен в подписа ти. Ама как всичко е вярно! Колко мои изрази открих и не само мои де Joy Joy Joy

инка26, моите и двамата не могат да си държат хубаво главите, а правят така както го описваш ти. И при кака им беше така. Дори Емо като го сложа по гръб и си вдига главата най-много сантиметър, а пък Калоян я вдига доста дори вече се обръща от корем по гръб. Всички деца са различни.

Блеккис
, какви плетки майсториш? Я дай някоя и друга снимчица да видим.

Киссса, аз ако съм на теб ще отложа ваксината за след нова година. 5 дена по-късно нищо няма да стане. Може ли линк към фирмата за снимките?

Пепи, браво на вас! Все така да качва! ДАно вече сте решили проблема с кърменето!

За анкетата аз съм за захранването, кой в кога мисли да захранва - 3 месец, 4-ти, 5-ти или 6-ти. Нещо такова.

Ахилеа, наслаждавай се на майчинството! При нас Калоян почти спря да реве, а пък Емил започна да мрънка. Не се настройвай отрицателно! Stop Напълно споделям мнението на Тони77 Peace

За бременеенето, аз ОПРЕДЕЛЕНО съм затворила тази страница!  Party Crazy

За ваксините, предния месец след ваксината единия вдигна Т, вече не помня кой беше  newsm78 и дадох Панадол вечерта и на двамата.

# 363
Въпросът на фифи 0421, ме навява на мисълта за такава анкета.
Как преспивате децата си?
- на ръце
- заспиват сами в кошарата
- в шезлонг
-.............
и т.н.

# 364
Здравейте пак...малкото ми момче заспа към15ч,поуспокои се и сега се наканих да попиша дъъъълъг пост(изпратих и мм на разходка,че малко да си почина сама,,,)

Мела,моля те сподели за късата юздичка,педито ви ли е клъцна??наща каза,че на децата до режели след 1г.,а аз самата съм имала и на 3м са ми я клъцнали-сега и   Ивайло има.

За захранването поне ми хареса мнението на педи,че поне при 5м навършении ще да е.и аз смятам да е тогава.малък ми се вижда за по-рано.

Много мило,че ви е интересно какво плета  knit ще се опитам да дам линк ,към страничката ми във фейсбук :  https://www.facebook.com/pages/%D0%9F%D0%BB%D0%95%D1%82%D0%98%D0 … 0/301861176499731

За бременеенето-аз лично не бързам за 2ро дете,но не защото не искам,а защото ни е малко трудно в момента финансово и едва се решихме за едно,камоли второ на тоя етап.Иначе няма по-хубаво от това за мен.толкова ме радва Ивко,всеки ден вече е по-забавен,послушен ми е (пу пу ),коликите му са(бяха)лекички,радва се на играчките си, а снощи една моя приятелка беше на гости-ама тя още като бях бременна мн му пееше на корема ми,а сега само като я чуе и такива усмивки и пуска-няма такава радост,а тя милата чак се просълзавя.Покрай нея сега ни е любимата песен "Бански на лалета"  Mr. Green ,та няма по-сладко чувство ,от това да си майка(днес само дето не ревнах,че го бодоха-мен сърцето ми се скъса!)

Ивко още преди да стане на месец си държеше главата,чак очуди бабите,та сега вече си е стабилен по това отношение Simple Smile

за приспиването-заспива в мен или в баща си,рядко го оставям на шезлонга,че е малък още там да спи.като заспи дълбооко го командировам в кошарката(до преди 2 седмици спеше при нас на спалнята,че мн повръщаше)

за кръщенетата-и аз искам да е на лято,но много зависи,как ще сме финансово...

активна гимнастика-мисля ,че на нас ще ни е от полза,за сега нямам обаче.като го сложа в шезлонга зареждам всякакви шарени играчки и много им се радва.пада вселба,раздава усмивки,и вече гука много сладко  Hug

ох,в главата ми стана каша,не успявам да  отговоря май по всички теми,ама то без туй стана бая дълъг пост.

сега да попитам-вие сменяте ли всеки месец шишетата,или само бибероните??? залъгалките 0+ до кога се предполага че са "валидни"? питам защото аз имам 4 шишета-грам не са ми захабени,и днеска  поръчахме нови биберони+нови залъгалки(3-9м).имам и едни каучукови залъгалки 3+ дали е проблем ,ако давам силиконови и каучукови???

И ПАК ДА ПОМОЛЯ ЗА КООРДИНАТИ НА СТОМАТОЛОГ В ПЛОВДИВ,ПРИ КОЙТО ДА ЗАВЕДЕМ ИВКО ЗА КЪСАТА ЮЗДИЧКА???

Ами това е за сега от мен
ХУБАВА ВЕЧЕР!
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ ДА БЕБОЦИТЕ РОДЕНИ НА 13то ЧИСЛО   bouquet

# 365
  • варна
Момичета на вас работодателите казаха ли дали трябва да се попълват някакви документи за майчинството ,попитах моята шефка каза че май не (тя наскоро роди),но ще пита и ако има нещо ще ми се обади ,не ми звънна изобщо ,а в счетоводната тема като попитах ми казах някаква декларация

Това за рахита и децата на АМ много си противоречи с това което прочетох в нета .Във всяка статия пишеше че предразположени към рахит са деца на АМ ,недоносени деца и зимни бебета.

За майчинството и аз мисля че всяка трудност си заслужава ,колкото и да ми е трудно и тъжно щом детето се усмихне всичко ми минава .Вече тя е смисълът на  живота ми  Heart Eyes
Много ми липсва бременността ,приятното гъделичкане в корема ,вниманието на всички ,въпреки че раждането беше ужасно сигурно бих родила още е едно дете но ще трябва да мине мнооого време Joy
Залъгалка давам и през деня така заспива, а за приспиването старая се да не е на ръце има  такива случай,но я оставям на леглото ,давам и биба и тя заспива или пък както си мрънка се унася .
Снощи след баня незнам на Габи какво и стана ,изкарахме я от коритото и започваме процедурите мазане ,масаж обаче това дете като писна няма успокояване 10 минути нито пеене нито мляко ..нищо.тя реве ,аз рева,защото незнам какво и има ..ужас.Накрая стигнах до заключението че нещо се е стреснала ,напоследък е много плашлива ,от най малкото се стряска.

# 366
  • Варна
fifi_0421, би ли споделила малко повече за тези бактерии? Как изглеждаше изхождането, вдига ли температура, колко струва самото изследване, как се взима секретът за изследването? И аз имам съмнение за някакви бактерии, но педито ме убеждава, че при бактерии се вдига температура. Благодаря предварително.  bouquet

mimenceto123 , в предната тема пуснах линк, но само Hubellena ме "отрази". https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … H0xAkrF6mSpvRQEw4

Последна редакция: вт, 13 дек 2011, 17:12 от Благомира

# 367
Блеккис знам за един много добър зъболекар в Пловдив д-р Мизинов , но нямам негови координати и не знам дали прави подобни манипулации знам само че като зъболекар е уникално добър ако искаш мога да питам баща ми за тел. и адрес  Hug и да ти кажа плетивата са ти супер много са красиви 
за приспиването Дарина се заспива сама до сега не се е налагало да е приспивам на ръце или да е люлея през деня в шезлонга а вечер в кошарата
За шишетата и залъгалките сменям само самата биберона на шишето , а залъгалките до сега съм сменила 4 бр. но каучукови , днес купиш силиконови две една на НУК и една на АВЕНТ  Дари ги хареса  и двете  Peace
Фифи_0421 аз също бих искала да споделиш повече за тази бактерия , най вече какво те наведе на мисълта да пуснеш проба , питам те защото по някога а..то на Дари мирише ужасно тя е само на АМ и цвета ни винаги е еднакъв  Thinking

Ох ,и друго щях да пиша ама забравих  newsm78  Laughing

# 368
Преди малко бебочко се изправи сам почти до седнало положение. Остана му само около 1/3 от пътя. Като го гледам как напредва, май скоро ще го слагам да седи.  Heart Eyes Днес е доста по-спокоен и аз съм на кеффф!  Party

Напоследък много бързо го приспивам като го гуша, независимо от позата - може и на раменете. С други методи просто няма заспиване, а така до 5 мин е заспал и го бухам в креватчето.  Sunglasses През деня не го приспивам - той сам си заспива. Спи си на шезлонга.

За шишета и залъгалки нищо не сменям докато не се захаби - повече от 1 месец, но май малко повече.  Laughing

За майчинството аз вече си попълних документите и след Нова година ще ги нося. Едното е декларация-заявление за изплащане на парично обезщетение - купува се от книжарница. Другото е заявление (или бившето "молба", но сега ми казаха, че няма вече молби, а заявления) в свободен текст до управителя на фирмата за отпуск за остатъка от 135 до 410 дни.

Последна редакция: вт, 13 дек 2011, 18:06 от A_H_I_L_E_A

# 369
Блеккис, на Калоян педито му направи манипулацията на юздичката, но аз ходих да го прегледат направо в отделението на болницата. Беше за секунди.

# 370
Здравейте, момичета!

Ние ходиме на ортопед днес след обед и всичко е наред.
Такава мъгла има в София, не е истина просто, видимиостта е има няма 50 метра.

За анкетата- и аз съм на мнение да пуснем анкета за кой кога мисли да захранва, че това сега е най-актуално.

Радвам се, че доста момичета споделят мнението ми за майчинството.

Блеккис - много готини плетива, браво Hug

За приспиването-нямаме проблем, или ми заспива в ръцете докъто я държа след хранене, или после сама в легълцето. Тя до сега на друго място не е спала, освен там и на дивана в другата стая.

За кръщенето-мъжът ми ме изненада един ден като ме попита, аз какво мисля по въпроса дали искам да я кръстим, не очаквах такъв въпрос от него. Той каза, че нямал нищо против и хубаво би било, но не сме мислили по въпроса и нищо не сме решили.

Последна редакция: вт, 13 дек 2011, 18:30 от Toni77

# 371
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте и от мен Simple Smile Днес направихме една дъъълга разходка и Ая ме изненада с голям сън... спа около 2 часа след разходката... а аз успях да почета за предстоящата ми сесия  smile3529 Нахраних я и сега се глезурчи на гимнастиката.... но много им се кара на тези играчки ... Вие с какво занимавате бебоците освен гимнастиките??? Аз й играя някакви "театри" с едно какаду и една жаба... но се чудя какво е подходящо за възрастта й... Ще се радвам някой да сподели Simple Smile Simple Smile
За спането ... заспива на рамо... и другия вариянт е да започна да я кърмя в легнало положение и да заспя Simple Smile А тя след мен  Crazy
Залагалките не съм ги сменяла... използваме само 1 (от време на време) другите ги плюе... Ще трябва да й потърся подобна, че иначе не е гаранция , че ще я цока  Crazy
Блеккис - страхотни плетива  Heart Eyes Имаш много актуално хоби за този сезон  Mr. Green
Наденце - честит ви малък рожден ден.. Тук бебоците обаче бая се разминават.. някой едва направихме 40 дни.. а други вече са на по 3месеца +  Crazy Да са живи и здрави всички

# 372
  • София
nadenceto84 Карнавалкидс има на няколко места, влизала съм, дрешките изглеждат качествени, но не съм се заглеждала много, нито съм купувала.

За захранването и анкетата... обсъждаме кой кога ще захранва... но се сетих друго.. нали има няколко типа захранване - педиатрично, педагогическо, водено от бебето.. Може да се направи такава анкета.. Аз съм се насочила към захранване водено от бебето.. най-естествено и лесно ми се струва. Запознати ли сте с различните "системи" и какво мислите?

За приспиването Емо вече заспива сравнително лесно. Обикновенно след баня го слагам да суче и с таткото си пускаме филм. По някое време малкия е заспал и го слагам в легълцето му.

Да ви се похваля.. от една седмица се чудя да дам ли пари за нов слинг, като вече имам .... но понеже ми е подарък и нещо не ми харесваше цвета, та днес най-накрая си купих нов! Много съм доволна! Много е красив и се оказа и много по-удобен!! Не е кой знае какво за хвалене, но много му се радвам!! Ето такъв http://www.estestveni-idei.com/prod/media/catalog/product/cache/ … f/i/file_15_3.jpg

# 373
За зъбките аз ви споделих не просто да се оплача, а да го има в предвид всеки, който не е ходил на профилактичен преглед, тъй като аз рядко имам проблем със зъбите, обикновено само венците ме мъчат и предполагам, че този остър дефицит се е получил в следствие на бременността  Peace
fifi_0421 за приспиването Яна сама заспива, хапва си последното мляко по различно време 20, 21,22 часа както дойде, после я слагам в креватчето, пускам въртележката с мелодиите от джунглата (само тях харесва Бах и Бетовен не ги тачи) и като погледна след няколко минути какво прави, тя вече спи, дано така да си продължи и за напред
през деня, обаче не спи, може да спи само в люлката докато се люлее или докато я държа на ръце и се клатя с нея  Mr. Green
BLackKisSs™ това със смяната и на мен ми е много интересно. Знам, че каучуковите имат срок на годност и трябва да се сменят често, но не помня на колко време, на етикетите им би трябвало да пише. Аз ползвам само силиконови и нищо не съм сменяла до сега. Шишетата са ми като нови и не мисля да ги сменям, а бибероните може би ще подменя след 3-тия месец с такива с по-големи дупки. А дали трябва да се сменят на определено време, върти ми се нещо из главата за силиконовите, че съм чела че на 3 месеца се сменят, но не съм твърдо убедена, че не съм го сънувала  Mr. Green
mimenceto123 с последния болничен се подава декларация 1 от наредбата, може да си я изтеглиш от сайта на НОИ или да ми пишеш на лични да ти я пратя
после след 135 ден се подава декларация номер 2, към нея се прилагат заповед за отпуск от работодателя, копие от акта за раждане на детето, заверено с печат от работодателя и ако е нужен друг документ ( документите ги има описани в самата декларация)
А за АМ и рахита - днес питахме дали трябва да увеличим Вигантола, а педиатърката каза че няма нужда, тъй като в АМ се съдържа допълнително витамин Д.
За анкетата ако е за захранването, моля да добавите отговор Нямам представа да видя колко са неориентираните като мен   Mr. Green

Последна редакция: вт, 13 дек 2011, 19:28 от anbibian

# 374
Здравейте Laughing

За кръщаването аз не обичам много масовите мероприятия и за това не знам как ще го мислим. Харесвам събирания в тесен семеен кръг, но пък обичам и с приятелите да сме. Като място може би ми се иска да я някъде извън София.

За активната гимнастика да ви кажа Миа стои по около 10-15 минути и се заглежда в играчките, но след това се ядосва и почва да мрънка и плаче.

Kisssa,
наистина и при нас сешоарът е най-добрата играчка, особено нощем. През деня избягвам да го пускам, а и не се налага, но виж нощем само в полусън го пускам.

Lilly,
на Миа много често са й студени ръцете и краката, но това не е признак, че й е студено.

Пепи,
браво на Иво, добре си наддава момчето.

Endira, честита месечинка на Сами. Явно младежът върви висок и строен. Много се кефя, когато има майки, навити за трето дете. И аз много искам, живот и здрави, три деца.

Blackkisss, браво на Иво, голямо момче е. Дано да нямате проблеми след ваксината.

Unvisible, според мен това наддава е супер и въобще нямате нужда от дохранване. За картона мисля, че имаме, но той си стои при личния лекар.

Anbibian, и Яна добре расте. Дано да се оправиш със зъбите, че е лошо това, но често се случва след бременост...все пак бебка е взела това, което й е необходимо.

Nadence, успех утре на консултацията.

Fifi, ние не се приспиваме. Вечер я оставям в леглото и тя си гледка играчките, мрънка, някой път поревева, но като не й обръщам внимание заспива сама. Не ми се иска да я уча да я приспивам с люлеене, песнички и т.н

Mela,
щом не ти допада педиатъра, а и си намерила друг, който ги харесва, го сменяй...тъкмо сега декември можеш. Дано на Емо не е нещо страшно и да се израсте.

За шишета и бибероните аз засега съм сменяла само бибероните. Залъгалки нашите са силиконови и са на НУК, при който размерът е от 0 до 6 месеца, т.е ползваме си тях като й купих скоро нови, за да й ги подменим. Ние имаме само силиконови, но не мисля, че ще е проблем да ползват и каучукови, и силиконови едновременно.

Mimenceto, на мен заедно с болничния от педиатъра на бебка ми поискаха декларация по чл.50-51 за НОИ, в която се декларира, че детето е живородено, не е оставено за отглеждане в дом и т.н. А после вече за майчинството Ахилеа ти е обяснила, аз не съм наясно, че моят болничен изтича чак на 25.01.

Ние днес също бяхме на консултация. Миа е качила 850 грама и е пораснала 3 см, вече сме с "колосалните размери" от 3 850 гр и 54 см. Много ли малко ви се струва? Ваксина не са ни слагали, тъй като нали сме недоносени и ще изчакаме да мине трансфонтанелната ехография другата седмица и тогава ще го мислим.

Честити месечинки на Симеон на nadenceto, Виктория на Mama2011, Стоян на ameliaAK, Венелин на Вихра и Кирил на nnn!

Общи условия

Активация на акаунт