Октомврийчетата сладки,чакат коледните изненадки!

• 28 317
  • 708
  •   1
Отговори
# 375
Блеккис за какви плетива говорят момичетата, че нещо съм изтървала пък съм фен на плетивата  Embarassed

# 376
Попаднах на статия за рахита и като четох за признаците, бебока има почти всички.  ooooh!
http://www.lekar.bg/news-143/info-1858/5-%D1%82%D0%B5.%D0%BC%D0% … 0%B8%D1%82%D0%B0/

# 377
И може би към ЛЛЛ
Изцяло сме на кърма. Нели не пие добавки, вода, чай чета и т.н. Не ползваме залъгалки. В началото гърдите ми ако не се цедях ставаха твърди и след изцеждане с помпата се оправях. От известно време спрях да се изцеждам, защото гърдите ми стоят меки, не чувствам напрежение в тях и си спестявам време най- вече. НО когато реша все пак да изцедя след хранене изцеждам между 80 - 100 мл без проблем. Въпросът ми е кое ще способства за по- дългото ни кърмене да изцеждам след всяко хранене или само ако имам напрежение в гърдите? Забравих да кажа, че Нели яде винаги само от една гърда на едно ядене, на следващото сменям с другата.

Здравей, lilly74!

С израстването на Нели може би е намерила своя ритъм на хранене. Когато тя не приема добавки като вода или чайче, не й даваш залъгалка, кърмите се на поискване, с това, че редува гърдите при храненията - явно това е вашия вече установен ритъм. Изцеждането, по принцип, не е задължително. Понякога се прилага, за да се облекчат напрегнатите гърди или пък ако бебето прави по-дълга пауза за сън (с цел да се поддържа лактацията). Можеш ли да споделиш горе-долу на какви времеви интервали се храни Нели? Правите ли голяма нощна пауза?

Нивата на пролактин са най-високи през нощта (малките часове от денонощието) и тогава е най-интензивно производството на кърма. Факт е и препоръката, че за дългосрочно успешно кърмене е важно нощното кърмене. Но има много кърмачески тандеми майка-бебе, които се кърмят дълго и успешно и без нощно кърмене - просто всичко е въпрос на настройка между мама и бебе.

Усещаш гърдите си по-меки, защото те може би са се настроили към нуждите на Нели. Изцеждаш  определено количество кърма след кърмене, но ако няма нужда това да се прави - например да съхраняваш/замразяваш кърма или за дохранване при нужда през деня - можеш да се опиташ да премахнеш това цедене след хранене. По принцип колкото повече кърма се изсуква от бебето/изцежда, толкова повече кърма се произвежда. Ако няма нужда от толкова голямо потребление, може би е добра идея да се намали стимулацията на гърдите, т.е. да спреш цеденето. Това може да стане постепенно, само с малко изцеждане при напрегнати гърди. Може би ще отнеме няколко дни да се "пренастроят" отново гърдите ти.

Ако имаш още въпроси, ще очаквам да ни пишеш!

Последна редакция: ср, 14 дек 2011, 09:45 от Mupяна

# 378
  • София
За приспиването-и на мен ми е голям проблем,как да я науча да спи повечко-това дете през деня почти не спи,по половин час най-много,2-3 пъти през деня.Вечер не заспива след банята,приспиваме се до след полунощ,снощи заспа почти в 2 часа през нощта,капнах да я нося,гушкам,кърмя за да заспи около един час и тя накрая повърна малко,явно преяде,но не се сещам какво друго да я успокоя,храна съм дала след банята кърма+Ам 120мл и мисля,че е предостатъчно!Но през деня имам съмнение,че иска повечко храна,но нали кърмя и додавам АМ,не смея да давам много АМ,за да е по-гладна и да суче повече...
За кръщаването-ще я кръстим,но не сме мислили кога,мъжът ми обича да събере голямо празненство,аз се натоварвам от много хора и все спорим,да видим какво ще измислим сега.Катето я кръстихме на рожденния й ден на 1 годинка.
За активната гимнастика-Ани се радва за кратко,но аз имам от Катето и не съм правила разход за нова такава.Все пак е добре да има активна гимнастика за бебето.
Към ЛЛЛ-
Нещо съм настинала и от два дни бях с хрема и Т-не знам колко,не съм я мерила,но усещам че ме тресе.Пих ефералган и витамин С,днес вече съм по-добре,но се притеснявам да не е вредно за бебето да я кърмя като съм болна?

И друго въпросче-какви храни увеличават и какви намаляват храната и има ли храна която променя вкуса на кърмата така че бебето да не иска да я приема?
Ние се храним смесено все още,но мисля,че няма да е задълго-тя суче много заспало и аз понякога се изцеждам,но не се събира много.

# 379
Здравейте,момичета! HugАли нощеска ни остави да поспим.Събуди се към 2 и 30,но аз я взех на спалнята,накърмях я и сме заспали...После се събуди към 7,дадох й да суче и пак сме заспали,та станахме чак в 11 часа CrazyА ММ сутринта събудил Боян,приготвил го за ясла...Даже не съм ги и усетила. Crazy
Времето беше много гадно,но излязохме за 1 час на разходка.Иначе през деня беше по-кисела и от лимон.Цял ден не е спала,освен на разходката и след това вкъщи спа още 30-тина минути.Ама по едно време я сложих в шезлонга на масата в хола,обърната към прозореца,че да гледа как мигат лампичките на коледните ни украшения и й беше много интересно,та се кротна за около 1 час.Та одеве я храних,после я къпахме,сега тъкмо приключихме с масажа и обличането и съм я сложила в люлката,та дано заспи...

За кръщенето-все пак да кажа и аз GrinningБоян го кръстихме,когато беше бебе,но с Алина решихме да изчакаме,че сега е студено.Иначе ММ даваше зор тоя месец да я кръстим,но...Ще го оставим май за лятото и ще съчетием 1-вия РД с кръщенето...

Пепи,да се оправяш бързо! Praynig HugИ браво на Ивко,че е пораснал толкова много!

Сийн,новите снимки на Благовест са много хубави.Той е станал много сладък,а и много е пораснал. Heart Eyes

За подаръците-за под елхата й купих тая дрънкалка с ключовете на ФП,а от нас с ММ й взех ето тази топчица.Очакваме много подаръци от лелите й,от бабите,от кръстниците,от кумците...Само ме питат какво да й вземат,а аз в чудо се видях вече ooooh!

За активната гимнастика-аз вече много пъти съм казвала,че Алина й се радва и си се занимава на нея. Wink

Лили,аз по нослето се ориентирам дали й е топло или студено Grinning

Ивета,дано баткото да се оправя бързо! Hug

Ендирка,мерси за мнението...Явно и аз ще я взема Алина с нас,освен ако до четвъртък не си променя решението Grinning

За бременеенето-аз и вчера казах,че много ми липсва бременността.ММ иска още 1 дете,аз преди също исках 3 деца,ама сега...Не съм много сигурна.Може би след 4-5 години,но засега...нямам такива намерения,колкото и да ми се иска...

Рени,браво и на твоя Ивко.Голямо момче е вече Simple SmileКофти,че е плачкал при ваксините,ама няма как... ConfusedДано да не вдига Т. Praynig

Анбибиан,бравоо на Яна!Много е пораснала и тя,все така добре да си наддава!Оф,а на зъболекар и аз трябва да ходя,ама ме е страх и само отлагам.Засега съм решила да ходя след празниците...и мисля да не си променям решението вече,защото наистина трябва да отида,иначе по-зле ще стане...Страх,не страх...това е положението. Confused

Наденце,разгледах новите снимки и на Симеон.Много се е променил,станал е много пухкав и сладък,а и доста е пораснал и той. Simple SmileА аз от този сайт съм поръчвала 2 блузи за Боян,два чифта дънки и 1 анцунг.В общи линии съм доволна,но едната блузка се сви при прането...Явно материята й е била такава.Иначе другите дрехи са си ОК.Дрешките май са английски,но не съм сигурна...

За приспиването-оставям я в леглото и тя заспива Mr. GreenНапоследък обаче е доста кисела и тоя номер не минава...Или я приспивам на ръце,или я слагам в люлката,докато заспи и после я местя. Peace

Добре,де...За анкетата-на мен и трите варианта ми допадат...И за приспиването,и за кръщенето,и за захранването....Коя предпочитате да сложа първо?То е ясно,че и трите ще ги използваме,но коя да е първо? Rolling Eyes

Смуси,браво на Миа.Все така добре да наддава. Hug

Хайде,ще бягам,че поста ми стана километричен...Пък трябва да слагам и Боян да си ляга....

Честити месечинки на Симеон,Виктория,Стоян,Венелин и Кирил!  bouquet

# 380

Към ЛЛЛ-
Нещо съм настинала и от два дни бях с хрема и Т-не знам колко,не съм я мерила,но усещам че ме тресе.Пих ефералган и витамин С,днес вече съм по-добре,но се притеснявам да не е вредно за бебето да я кърмя като съм болна?

И друго въпросче-какви храни увеличават и какви намаляват храната и има ли храна която променя вкуса на кърмата така че бебето да не иска да я приема?
Ние се храним смесено все още,но мисля,че няма да е задълго-тя суче много заспало и аз понякога се изцеждам,но не се събира много.

Здравей, Ники и Кати!

Няма никакъв проблем да кърмиш докато си болна. Това даже влияе благотворно върху бебето - посредством кърмата се предават антитела, които подсилват имунитета на бебето.  Все пак ако продължаваш да не се чувстваш добре, се консултирай с лекар, за да обсъдите подходящо лечение.

Много майки споделят за положителния ефект, който имат върху производството на кърма например лукът, бозата (но възможно най-натурална), приемът на много течности, лактогонните чайове. Но все пак това е индивидуално. Да, вкусът на кърмата се променя съобразно храните, с които ти се храниш. Бебета още от утробата са свикнали с различните вкусове и по принцип за тях не представлява проблем вкусовото разнообразие. Все пак, ако имаш притеснения, че Ана не "харесва" дадена храна - можеш да наблюдаваш реакциите й и да се ориентираш какво не й "допада" евентуално и да ограничиш приема на тази храна.

Споделяш, че Ана е все още на смесено хранене. Важна е всяка капка кърма, която тя изсуква! С по-често поставяне на гърда или изцеждане може да се увеличи производството на кърма. При желание от твоя страна, можеш да споделиш повече за ритъма ви на хранене към момента, какви са храненията на Ана и как би желала да са организирани храненията й. Ще се радваме да сме ви полезни!         

# 381
Смуси- изобщо не се чуди, Миа мноооого добре си е наддала Hug Hug Hug

За анкетата-ако трябва да избера как да подредим трите предложения избирам:
1) захранването
2) приспиването
3)кръщенето

Сега Кали си е в легълцето и отидох да я нагледам, моята принцеса си е налапала ръката Simple Smile ooooh!Ами май от сега нататък такива неща ще очаквам....

# 382
  • София
Миряна,много благодаря за отговора!Значи спокойно ще се кърмим,дано утре съм по-здрава вече.
Към момента се храним така-Сутрин започваме когато тя се събуди и се кърмим,но доскоро имах по 100-110мл кърма и й стигаше за да се нахрани,но от 2-3 дни изяжда по 80 мл някъде и давам допълнително 30-40мл АМ.Кърменето продължава окло час.По 20-25минути суче от всяка гърда.Забелязвам,че по-активно суче в началото когато явно струята е по-силна,а когато почне да намалява кърмата и тя заспива.Следващите хранения са на около 3 часови интервали,но за мен са дори и на 2 часа,понеже след като съм кърмила един час,почивката ми е 2 часа и пак отново.Тя почти не спи между храненията,най-много по половин час,и то не всеки път.Чудя се дали не си е гладна,защото всичкото мляко,което давам като добавка си го изпива и сякаш чака още...Понякога давам чай,за да изкара до следващото хранене.Иначе имам бебешко кантарче и я тегля преди и след кърмене,за да знам колко е изяла и колко добавка да дам,за да се събере около 120-130мл на едно ядене.ПРез деня изяжда 60-70мл кърма преди обяд и на обяд,а следобед намалява кърмата до 30-40мл на кърмене общо от двете гърди.Последното кърмене+АМ е към 23 часа,но след това като не иска да спи,пак й давам да суче и тя ми виси по гърдите по един час и повече,снощи заспа към 2 часа посред нощ и сигурно час и половина е сукала...

# 383
  • Sofia
Здравейте, мамета!

Ние днес успяхме да се разходим за два часа. Мъглата късно се вдигна и бързо падна отново, но използвахме този промеждутък, та взехме на кака Софи подарък за Коледното тържество в четвъртък.

Ел Божко, какво да ти кажа за активната гимнастика. Имаше моменти, в които на Софи много й харесваше, на моменти не толкова. Ние имаме две - едната е тип килимче със закачени играчки отгоре на Тини лав, а другата е на Чико Делукс, пластмасова, музикална и пак с висящи играчки, но може да се ползва за лежащо бебе, седнало и после изправено, когато проходи. Отгоре има много копчета с различни мелодии и звуци и разни други занимателни въртележки, копчета и т.н. Като цяло тя много повече ми харесва от килимчето и много по-дълго време може да се ползва, за нея според мен повече си заслужава човек да си даде парите. На нас и двете са ни подарък, та пред мен не стои и не е стоял въпроса дали да купувам, но определено препоръчвам втората, защото на нея Софи повече се забавляваше, отколкото на първата.

Лили, ориентирай се по нослето, ако то е топличко, значи няма проблем, на детенце му е добре, но ако е студен, значи му е хладно. Ръчичките не са критерий, не се притеснявай, на Елиза също все са й студени ръцете, явно тя ще бъде като мама, за разлика от Софи, която и в най-големия студ е без ръкавици и с горещи ръце, като тате.  Grinning

За анкета и аз мисля че е по-подходящо да е свързана със захранването, защото това е по-близкото, което ни предстои. За приспиването нещата постоянно ще се променят - сега ако заспива самичко детенцето, после това може да се промени, или пък ако заспива сега на гърдата или с шишето, по-нататък и това няма да го има и ще иската мама да е до тях и така... С порастването всичко ще е различно в дадени моменти. А просто някои дечица си спят по цял ден и цяла нощ (моето детенце обича да си поспива, както и кака му, тя също беше такава), докато други спят много малко и през повечето време будуват, това си е до дете, ние нищо не можем да направим.
Елиза ми заспива на гърдата, докато я кърмя или я слагам в креватчето и давам залъгалка. Понякога се налага да й я давам доста пъти, защото тя я изпуска, но пък й помага да се унесе и не се налага да я вадя от креватчето и да я разнасям на ръце, по принцип това нещо се опитвам всячески да го избегна. Разбира се че си я разнасям през деня, но когато е будна, по-добре да не се учи да заспива на ръце и дундуркайки я.

Пепи, браво на порасналото момченце Ивко! Я виж колко добре си е наддал въпреки всичко.  Laughing

Честити да са двата месеца на Самуил!  Hug  Heart Eyes   bouquet
Ендирка,  права си, свиква се.  Hug

Блеккис, страхотни плетива! И какви красиви шапчици си изплела на бебчо...  Laughing  Hug Браво!

Смуси, много добре си е наддала Миа, хич не се притеснявай.  Peace

Последна редакция: ср, 14 дек 2011, 00:28 от Hariela

# 384
Добро Утро!
аз толкова се страхувах,а за щастие Ивко не ми вдигна Т. baby_neutral спа доста,след ваксината давах 3 пъти панадол-може от  него и от тия лепенки,ама си беше спокойно детето.
за разлика от него,аз не можах да спя-ставах мерих Т,завивах го...и накрая съм заспала,ММ ме  събуди,щото тръгвал за работа,и сега се "разсънвам" с кафе+кола+шоколад-за да има ефект Mr. Green
Благодаря ви за подкрепата!много ми беше мило,да знам че ни мислите...
сега ставам,че Ивко се разбуди и ще е гладен  Mr. Green
до послееее
ХУБАВ ДЕН!

# 385
  • Пловдив
Добро утро и от нас!
Наистина се притеснявах колко ще е наддал Ивко, че месеца ни беше ужасен. Днес май пак не му е ден и суче по-вяло от друг път и се дърпа, но май вече му свикнах и не се вкарвам във филми. Колкото иска толкова да яде. Явно така ще си караме с кърменето- на приливи и отливи. Но е малко изнервящо, защото когато не суче ефективно кърмата намалява и после трябва да се помъчи да си възстанови количествата.
Хубав ден и от нас. Ставам, че нещо мрънка.

# 386
  • Варна
Добро Утро!   Simple Smile
Напоследък ви чета редовно, но нещо не успявам да пиша.. Докато ви изчета и туко виж мъника мрънка за внимание. Нали не е от най-спящите... през деня я мигне на няколко пъти по 30-40минути, я не, но поне нощем не мога да се оплача спи си детето. Става, храним се и пак се унася. За приспиването всякак се приспиваме- и на ръце се налага, и сам заспива, къде с залъгалката, къде без нея. Често и сешьоара помага.. само където приспива и мама.  Blush
Иначе вчера само ви слушах как се ядосвате на мъглата и не можех да повярвам, че при нас такова слънце. Сигурно беше 16-18 градуса.  Laughing Аха да вадя банските.  Mr. Green
За бременеенето и на мен ми липсва.. чак не съм предполагала, че е възможно. Никак не ми тежеше и все нямах време търпение да родя и да се гушнем с бебока. Сега живот и здраве да видим кога ще се престрашим отново. Пък и имам желание да нашарим пейзажа.  Heart Eyes
За кръщенето мисля да го кръстим, но още не сме мислили кога. Със сигурност ще е в тесен семеен кръг. Не че не ми се вдига сватба, като се сетя какъв кеф беше...  Mr. Green Мисля си да е на първия му рожден ден, ама то пак има голяма възможност да е студено тогава и ще видим.  Wink
Наденце пазарила съм от този магазин само един по дебел комплект и нямам оплаквания. Имат магазин в мол Варна, ако имаш възможност по-добре ги посети, че хем има по-голямо разнообразие(не всичко са качили в нета), хем ще можеш да ги огледаш.
Поздравления за всички бебоци, много добре растат. Дано и ние покажим завидни резултати другата седмица.  Praynig
Хайде хубав и усмихнат ден!  Hug

# 387
Благомира, cvm,
На кратко акото му понякога имаше зеленикав цвят - знам, че това може да е от претопляне или от колики. От друга страна изглеждаше сякаш ака сополки, а на места имаше и като малки късчета желе. Мъжът ми казваше, че не е слуз, но аз съм малко по-притеснителна. И за това отидохме и занесохме един току що наакан памперс в лабораторията, дадоха ни ние да вземеме проба от памперса и оставихме за изследване. Цената е около 20лв.

# 388
  • Варна
Хайде и при нас не се вдига мъглата  Mr. Green.
Да ви кажа Боби на нищо не се застояваше, имам от него активна гимнастика , но така са натъпкани надълбоко и високо дъгите и, че не мога да ги извадя. Тони също не се заседява без компания, макар че е една идея по- разбран, но и 5 минути да играе на нея за мен е помощ, а и все пак подпомага развитието на детето. И другото малко налудничаво може да ви се стори, но исках да купя играчки за Коледа и за двамата, които да са горе долу на една цена, за да бъде честно спрямо двамата. Боби си поиска писта Токио, която струва колкото гимнастиката и така реших въпроса. Не че беб разбира нещо от подръци и Коледи, но Боби да се учи, че и за двамата трябва да има еднакви блага  Mr. Green. Майка ми ми даде пари да им купя нещо, взех им дребни неща за половината сума на всеки. Взех една малка дрънкалка, как е възможно да са толкова скъпи не ми е ясно  Crazy и гризалка първи етап на Авент, на нея пишеше, че се стерилизира.
Не съм имала бебе, което да заспива само някъде с изключение на количката навън. Биба давам упорито, защото без нея съвсем ще закъсам  Mr. Green, той хич не я долюбва ама ще свикне. Сега зор да го науча, после ще се кахъря как да го отуча  hahaha. Той също засмукваше палеца между другото, така сладко го цокаше, че лошо ми ставаше, дано избегна този вариант.
Вчера в магазин и За мама взех един гащеризон за беб и се оказа, че имам 30% намаление до 18- ти декември, много се зарадвах и май ще отида да взема и други неща днес. В Карфур пък има 40% намаление на всички дрехи, взех бодита на Дисни за по 4.20 лв., размер 9 месеца, защото сега Тони носи за 6 месеца  Crazy.
Пепи, явно ще суче по- малко Иво, не се тревожи повече, щом наддава. За запека нали хапваш по- разхлабващи храни? Скоро една приятелка ми похвали сироп от екстракт от смокини или нещо такова, много ефективен при запек и може да се използва при бременни и бебетата. Забравих му името обаче, ако е по- безобиден от Дуфалак може да го проучите.
Рецепта за коледните сладки и аз искам, някоя нощ може да се пробвам  Simple Smile.
Някой спамена някаква ларуска енциклопедия, ако може линк да я видя за Бобчо  Blush?

# 389
Към мамите който са водили децата в Горна Баня знаете ли до кога работят в смисъл до обяд ли преглеждат или цял ден
http://www.babymaxstudio.com/store/osc/index.php от тук си поръчах бодита и блузки с весели надписи вчера ми дойдоха и съм много доволна и от качеството и от цените може и сами да си измислите надписи ако някой се интересува поръчката става по телефон който иска мога да му го дам

Общи условия

Активация на акаунт