Октомврийчетата сладки,чакат коледните изненадки!

• 28 312
  • 708
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив

Пепи, явно ще суче по- малко Иво, не се тревожи повече, щом наддава. За запека нали хапваш по- разхлабващи храни? Скоро една приятелка ми похвали сироп от екстракт от смокини или нещо такова, много ефективен при запек и може да се използва при бременни и бебетата. Забравих му името обаче, ако е по- безобиден от Дуфалак може да го проучите.

Просто явно ще сме на приливи и отливи  Sad 4 дни дърпаше много здраво, но от вчера по обяд пак ми прави номера. Май ще трябва да му свикна и да спра да се притеснявам.

# 391
Добро утро и от нас Grinning

Дано са се вдигне тази мъгла, че да можем да се разходим. Днес ставаме на 3 мееца и по този повод се почерпете

Честита втора месечина на Цветослава на zmz, Яна на kristinamil и на Алекса на des_peteva. на 14ти само девойки си имаме Grinning

Inka, мисля,че този сироп, за който говориш със смокини се казва Фрутилакс. Аз съм го ползвала през бремеността.

Аз днес ще ходя да взема направление за трансфонтанелната ехография, а утре сме на невролог и ми е притеснено. Моля ви да и стискате палци Praynig Peace

# 392
  • Burgas
Добро утро и от мен!
И при нас времето е още мрачно и леко мъгливо...да се надяваме че към обед ще се пооправи.
Честити месечинки на всички бебета, родени на днешния ден!
Смуси, дават ли направления за трансфонтанелната ехография..?На нас ни го направиха още в болницата на 2я ден...и си платихме 50лв.
И аз тия дни мисля да взема направление за ортопед, че още не сме го завели.
Исках да ви питам знаете ли кога най-рано може да се направи цитонамазка след раждане?А някакви кръвни изледвания след като родихте препоръчаха ли ви да си направите?Аз понеже съм записана и на хомеопат, той ми каза да си направя кръвна картина с пълно и диференциално броене...тия дни и това трябва да свърша..
За кръщенето-мисля на 25 март-Благовещение (тогава е и рожденния ден на ММ) да направим кръщене и на баткото и на Симеон едновременно.Дано само на кръстниците да им е удобно да дойдат, че са от София и те са с две дечица.. newsm78
За активната гимнастика- имаме си такава от баткото и сега слагам Мони на нея ...засега и се радва и заглежда играчките..
За приспиването-оставям го в леглото да си заспива.Вече все по-рядко заспива докато суче.
Лек ден засега от мен!

# 393
Здравейте и от мен!
И аз съм ужасена от тая гадна мъгла, направо ми е толкова мрачно и едни никакво! Добре че в къщи имаме слънчице което да огрява дома ни! Heart Eyes
Да ви се похваля как мина вчерашния пазар, като си има на предвид милото колко мрази да обикаля по магазините а пък аз обожавам.
Тати купи на малчо активна гимнастика на Фишер прайз! Гледа ги ,гледа и по едно време като грабна една и аз неможах да разбера как така реши точно тая незнам! аз щях да ги огледам малко по-подборно, а той тая ще еееее и тва е! Била много яка и колко весело и щастливо изглеждало моладчето на нея та за това я бил избрал представете си!
Аз пък му купих столче за хранене, нали се отказа от шезлонга. Отделно взехме дрънкалки, едно купче с ушички и физиономийки, като ушичките са скърчащи! Търсих нещо по шумолещо че сега този звук го вълнува ама неоткрих. Неможах от мойто мрънкялче (мъжа ми) да разгледам хубаво нещата в Джъмбо. Малчо засега много, много не обръща мнимание на активната гимнастика, а май и първия път се стреска от мелодийките и, но пък само на нея му е кеф да лежи по корем. Сега много си го кефи въртележката с мишките за която ви писах.
Напазарувахме и малко коледна украса, лампички, играчки и едни стикери, които са силиконови, имаше ги във вид на елха, дядо коледа, коледни свещи и аз си взе от тези със свещите. Слагат се н стъклото и прилепват но нямат лепило и много лесно се свалят, не е необходимо да жулиш след като ги отстраниш, а и са за многократна употреба. За новата входна врата си купих една огромна червена панделка със златни камбанки, че да мога да я лепна с хартиена лепенка.Иначе имам страхотен венец но няма как да се закрепи.

Благомира благодарско за информацията относно документите за майчинството.Отдавна се възползвах от нея, ама съм забравила да ти благодаря.
Честити месечинки на всички, които имат празник днес!
Ей начи като спрат да се въртят тия мишки и става голяма драма, рев, рев, рев. Май трябваше да купя въртележка на батерии.
Инка, купуването на подаръци за една и съща сума е страхотно.Понеже аз имам сестара и мама винаги правеше така и сърдити нямаше.Та живот и здраве и аз като имам второ дете ще купувам подаръци за една и съща сума и по два, независимо което то децата има празник.Много е гадно когато сестра ти има рожден ден, само тя да получава подаръци. Хубаво е и за двете деца да има, та не се създава напрежение и изнервеня между дечицата.
си ви ем ние получихме като подарък една такава блузка с надпис:Аз см готин, ама я ела да видиш татко!Мъжо много се накефи начи.А иначе в този сайт много ми допадна текста "защо ми е дядо коледа като си имам баба".Бабка ще литне от щастие и кеф като го прочете.Та май и аз ще поръчам нещо от там.
Ендира честита ви месечинка.Ти нещо изчезна от фронта.Дано нямаш повече проблеми с тоя мастит.
Блеккис радвам се че на Ивчо нищо му е нямало от ваксините, само дето май на мама са и ги слагали като четох колко притеснена си била. Мен също ме е малко страх и се притеснявам.Незнам за вашите бебоци но моя тия два дни е много кисел, а досега никога не ебил такъв, дали защото пораства, вчера единствено е спал навън когато за дав часа хванахме слънцето, преди да падне пак тая отвратителна мъгла.
Пепи на фона на твоите оплаквания че Ивко не яде, според мен добре си е наддал. Ама май при него ще е на приливи и отливи.Доста те мъчи миличкия, ама и на него не му е лесно .Стискам палци най-накрая да вземе да свикне и да почне да си хапва както трябва.Нещо явно не му е комфортно ли, де да знам.Аз направо се побърквам като немога да разбера какво му е на Влади, а и като го видя и да му се насълзяват очите и да се тръшка и сърцето ми се къса.
Петкова ти си ударила промоцията с времето, не е истина.Всички искаме такова време, ама май само някои ги огрява! Joy Joy Joy
Тони, понеже все питаш за джуджански дрешки, да ти кажа че тези в Джъмбо поне на мен лично много,много не ми харесаха, не бяха в онова наситено червено в което искам да са, по скоро седеше като избеляло някак си,  имаше и един цял ред с някаков розовеещо червено.Не погледнах обаче какви  пари са щото така или иначе не ми харесаха.Май най-много са ми харесали едни от сайт който беше публикуван или в тая и или в предната тема.Трябва да го издиря.
Съни слагай анкетата за захранването май наистина тя е най-актуална. И нашия Влади напоследък спи за по трийсетина минутки, я ги има я ги няма.Незнам що така, нещо не му е комфортно тия дни.
Някой беше писа за картон на бебето.Аз си го купих от книжарница и сама си го попълних и го занесох на педи заедно с заявлението за първоначален избор на лекар.Тя си допопълни каквото трябваше. Всеки път като ходим си записва в него  мерките на Влади. Сега ще отбележи и резултатите от олтопеда.Картона остава при нея и ще ми го върне когато приключим с всички ваксини.

Да питам ваще бебета пускат ли много лиги.Влади от известно време нещо много пуска даже ги прави на мехурчета по устата.
Почна се един рев вече.

# 394
  • Пловдив
Добро утро,сладурки  Hug
Много сте се разписали, не мога да ви изчета и да се включа  Crazy
Смуси , честита месечинка   bouquet Честито и на всички останали бебоци  Hug
ЖениР, на контролния преглед след 40 дни доки ми направи цитонамазка  Peace
Пепи,наистина е най-добре да си спокойна щом Ивко си наддава добре  Peace И Благовест от време на време суче по-вяло, за 3-4 мин е готов, ама и той си наддава добре и аз вече реших да спра да се тормозя  Grinning
За приспиването - вече много рядко заспива на гърда... ако е неспокоен го гушкам, ако не - го оставям в кошарката,давам бибата и той си заспива  Grinning Тази нощ какъв сън му ударихме  Shocked Като сме заспали в 10, аз се събудих чак в 5,мокра, а бебо още спеше, ама циците ми щяха да експлоадират и го събудих да яде  Mr. Green
За игрчките - Благовест вече се заглежда и позаиграва,сега ще му купим активна гимнастика - тази на Чико, която Хариелка показа  Grinning Само не знам отдолу какво ще постилам  newsm78 Хариелка ти какво слагаше?
Ахилеа, и моя сладур се напъва да става  Mr. Green Ама още му е рано да го слагам да седи  Mr. Green
Момичета, да ви питам - вашите бебоци лигавят ли се? От няколко дни много се лигавим и се чудя каква е причината... да не му излизат зъби  Rolling Eyes

# 395
Нашата консултация се отлага за утре. При нас времето е ок, затова излизаме.

Смуси, честии 3 месеца.Честито и на другите бебчета  bouquet

# 396
Здарвейте, момичета!

jeni_r- нашите ММ са родени на една и съща дата Laughing и ми даде страхотна идея за дата на кръщането ще го обсъдим и ще видим Hug

cvm- страшно много ти благодаря за сайта който си споделила. Аз още преди да се роди му бях поръчала 2 бодита и едно гащеризонче с весели надписи, но сайта от който тогава поръчах са го закрили. На изложението произведено в България намерих една фирма от Пазарджик която предлага такива дрешки, но нямат сайт. Още веднъж  Hug

Честита месечинка на всички бебчета празнуващи днес!

Аз също съм за анкетата за захранването!

inka 26- страхотно е това с подаряването на подаръци на еднаква стоиност. Ние със сестрами сме отгледани по този начин, никога не сме делени и за всеки празник било неин или мои е имало и за двета. Аз съм напълно за този подход и смятам живот и здраве и аз да го прилагам Peace

# 397
  • Пловдив
Забравих да се похваля, че взехме на Ивко 2 дребни подаръчета за Коледа. Едрите покупки смятаме да ги направим на етап в който ще ни трябват. Въщност нямаме само столче за хранене. Всичко друго имаме от Любчо. И активна гимнастика и 2 столчета за кола и кенгуру. Шезлонг пък ни дадоха едни познати, като казаха да не им го връщаме а да го дадем на някое друго познато бебе.

Та на Иво взехме тази количка с чесалки на Fisher Price:

И една броеница с гризалки на Playskool

# 398
Здравейте и от мен,

Тези дни Дарито поддържа малко по-висока температура и въпреки, че й давам Панадол не е спаднала достатъчно. Вчера бяхме на преглед при педиатърката и тя ни изпрати да дадем кръв, урина и ако (защото има слуз и неприятна миризма). Цяла нощ с мъжа ми се борим да вземем урина с едно специално контейнерче, което се залепва за цоцката и накрая успяхме да съберем колкото за изследването. Малката се изака и успях преди малко да занеса и акото. Сега остава само да чакам резултатите. Дано всичко да е наред, че просто вече не ми останаха сили. Sad

Смуси, честит ви празник!   bouquet

Пепи,не се притеснявай, според мен нещата постепенно ще се нормализират, пък и малкия Иво е наддал добре, така че всичко ще се оправи.  Hug

kisssa, честити ви покупки, да си ги ползвате със здраве.  Simple Smile

Хубав ден от мен!

# 399
Момичета много се радвам , че се ви харесали нещата само имайте в предвид , че се бавят около седмица  Hug
Киса със здраве да си ползвате нещата
Смуси честита ви месечинка да е жива и здрава Мия мноооого са ви радва  Hug  bouquet
Ия дано при вас не е нищо сериозно  Praynig
И понеже никой не ми отговори пак да питам знае ли някой до колко часа приемат в Горна Баня ортопедите

Качих снимки на Дарина във фейса ако искате да видите как изглеждат надписите  Laughing

# 400
си ви ем аз ходих в понеделник в горан баня ама не обърнах внимание, нещо ми се върти в главата че на вртата пишеше 8,30-17,30 ама не съм много сигурна.то беше някакъв медицински център.Някой ако се сещяа да му напише името и може в нета да има инфо някъде!

# 401
Смуси - честит 3-ти месец. Аз чакам с нетърпение бебока да стане на 3 месеца и да минем първото тримесечие.  Grinning

За анкетата - мисля, че най-актуално за момента е захранването понеже някои мислим да захраним от 3-4 месец и ще вземе да ни изпуснете.  Laughing
За кръщенето има време, така че може да почака, а за приспиването също може. А защо не 2 анкети? Има ли такава опция?  newsm78

Моят син от една седмица насам си изгради режим, който смятам да поддържам с леки отклонения.  Laughing Чак не смея да се похваля, че преди седмица мислех, че никога няма да дочакам това време.
Яде към 11 часа през нощта, после заспива, буди се към 6, давам му да яде към 7, пак заспива и спи до около 10 сутринта. Тази сутрин дори се събудих преди него.  Laughing Събират ми се около 8 часа сън общо и съм доволна и предоволна.  Grinning

За подаръци за бебока аз съм му взела много играчки още преди да го родя и сега не мисля да взимам повече, особено като гледам че не им обръща никакво внимание все още. А ще получи и достатъчно от лели, баби и т.н. Даже се надявам да дадат нещо по-полезно от играчки, които дори не поглежда за момента.  Laughing

# 402
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте, момичета... Днес голяма мъгла и във Варната.. хей изпратихте я и насам  Laughing Обаче по едно време слънцето надделя над облаците и някак си все едно напече ... и аз да не го изпусна опаковах Ая и към морска  Mr. Green Само където след 20минутки се спусна отново мъглата и видимостта беше 50м... набързо ни прибра..., но поне и аз и тя кротнахме Simple Smile Сега спи в количката  Mr. Green Снощи не знам какво й се случи, но беше много нервна.. изкъпах я, нахраних я и легнахме, но през цялата нощ нервничеше милата, та на сутринта като я видях как се е надрала.. определено я е мъчило нещо  Sad Днес обаче такива усмивки раздава на активната гимнастика ... цели 15минути Simple Smile - рекорд Simple Smile)
Свм, аз нещо съм изпуснала линка, но пък видях снимките във фейса Simple Smile Ще се върна назад за линк, но дрешките са супер  Peace
Ахилеа Дано се задържите на този режим ... да се поуспокой положението и при теб.. нали трябва да свежнеш за фотосесията  4470
Ние редовно откарваме по 8-10 часа сън, но според мен се дължи на факта ,че делим едно легло и храненето мен не ме разсънва  Crazy
За коледния подарък на Ая обмислям да купя играчка за изпът... вие имате ли такива?
http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.6668&fb_source=message
http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.6302&fb_source=message
Нещо от този сорт... че да не й е скучно, когато мама шофира и няма кой да се занимава с нея. Мислите ли , че ще ги отрази ??????
Поу, слинга е чуден  Peace Все още ми е хикс .. новородено в слинг с халки , но следващия ще е такъв , а и Ая ще е малко по-голяма

# 403
# 404
  • София
marsssika играчката за кола е супер!! За слинга - и аз преди мислих, че новородено не е за такъв слинг, но наследих един от една пиятелка и се разтърсих в интернет.. има много видеа как се носи новородено в слинг с халки... а и то е вече повече от 6 кила... никък не е малко  Grinning Првия месец нямах успех нито със този, нито със слинг шала.. но вече се носим по много.... дори сега спи в слинга  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт