Да преправим старите мебели - 11

• 126 764
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • Карлово
Здравейте!Нахълтвам в темата среднощно,но сън не ме лови.Имам в "наследство" от придишния собственик на жилището кухненски шкафове(един долен и 2 горни) от масив.И то не само вратичките,както ги правят сега.Искам да ги приместя на терасата,но идват с 20 см по-големи.Дали е възможно да се преправят? newsm78 newsm78Жалко би било да отидат на боклука...

# 451
  • Раковски
Дай снимки да гледаме.

# 452
  • София-в сърцата на моите деца
Здравейте!Нахълтвам в темата среднощно,но сън не ме лови.Имам в "наследство" от придишния собственик на жилището кухненски шкафове(един долен и 2 горни) от масив.И то не само вратичките,както ги правят сега.Искам да ги приместя на терасата,но идват с 20 см по-големи.Дали е възможно да се преправят? newsm78 newsm78Жалко би било да отидат на боклука...
Може, и моите бяха с 20 см по -широки, но като ги изнесох на терасата викнах един дърводелец и той ги намали и  направи както трябва..Но ти трябва дърводелец! Peace

# 453
  • хасково
Ех защо и нашият апартамент не дойде с такова наследство.
Дорис,защо не се опиташ с кит за дърво и шпатула да замажеш поразиите Sad
Искаше ми се да си остане само с лак, да се вижда естествената шарка на дървото, а с кит и шпатула после ще трябва боя май. Но няма накъде или нов плот или боя, фолио не харесвам, евентуално може някакъв декупаж да замаскирам поразиите Simple Smile
Определено ще трябва боя,май няма друг вариант ако оставиш същия плот. Положението май е доста сговнено Wink Ако сложиш лак само ,мисля че поразията ще се вижда. С плътно покритие имаш шанс!

# 454
  • Варна
Определено ще трябва боя,май няма друг вариант ако оставиш същия плот. Положението май е доста сговнено Wink Ако сложиш лак само ,мисля че поразията ще се вижда. С плътно покритие имаш шанс!
[/quote]
Е вече пробвах с лак, леко се позамаза положението, но си е кофти. Ще видим, може да скопосам един декупаж, да се потренирам и после да шкурна (не със шлайфа Wink ) и беличка боя.
И понеже съм бързакова, не опитах първо на нещо друго, а направо на масичката и то на най горната, те са три, които се прибират една в друга.

# 455
  • София
Някой знае ли какво е това http://www.rosi.bg/grundirano-pano-aspendos-667.html - пано за врата ? Представям си го като врата без каса, но на тази цена  newsm78 Имам идея за стари врати да оставя касата и да сложа само врата, дали ще стане?

# 456
Някой знае ли какво е това http://www.rosi.bg/grundirano-pano-aspendos-667.html - пано за врата ?

И на мен ми стана интересно, порових в нета, доколкото разбрах, трябва да има рамка, вътре съответния клетъчен хартиен пълнеж и тези пана се захващат за рамката, съответно се слагат кантове. Дано се включи някой използвал ги или дето е по-наясно с тях. Много ми се ще стари врати от соц.времето, които съм нарочила за смяна, ако е възможно да се оправят по този начин и, ако не е много сложно, всъщност сложното и за смяна ми са металните каси, които са сложени, не ми харесват, но и свалянето им май няма да е лесно. Peace

# 457
  • Варна
Някой знае ли какво е това http://www.rosi.bg/grundirano-pano-aspendos-667.html - пано за врата ? Представям си го като врата без каса, но на тази цена  newsm78 Имам идея за стари врати да оставя касата и да сложа само врата, дали ще стане?
Не, тези пана ги наричат още кори, мнооого са тънички, и както labrex е писала, се поставят върху конструкция - рамка или нещо друго. Мислила съм дали не може да се залепят върху стари талашитени врати, но не съм проучвала въпроса, въпреки че съм Мара подробната обикновено Simple Smile
Във форума Направи сам имаше едно обновяване на врати, ако го намеря ще постна.

# 458
  • София
labrex, и на мен металните каси са ми много грозни. Сменихме ги на няколко врати и беше отвратително  Sick Лятото реших да направя друго - върху металната каса сложих от белите релефни первази за стени/под и се получи много добре.

Дайте инфо за този грундирани пана - интересни са ми.

# 459
- върху металната каса сложих от белите релефни первази за стени/под и се получи много добре.

И на мен ми мина такава идея, лятото ще видя как ще ги пооправим, наистина не ми харесват така. Доколкото видях на сайта и в нашия град предлагат тези пана, ще трябва да потърся по адреса, да видим кога ще е, предполагам там също ще знаят как се използват. Поне ще ги видя на живо. Дотогава ще проучвам. Въпреки че най-лесна ми се струва смяната на вратите, но рамките......са ми проблемАТА. Peace

# 460
  • Варна
- върху металната каса сложих от белите релефни первази за стени/под и се получи много добре.

И на мен ми мина такава идея, лятото ще видя как ще ги пооправим, наистина не ми харесват така. Доколкото видях на сайта и в нашия град предлагат тези пана, ще трябва да потърся по адреса, да видим кога ще е, предполагам там също ще знаят как се използват. Поне ще ги видя на живо. Дотогава ще проучвам. Въпреки че най-лесна ми се струва смяната на вратите, но рамките......са ми проблемАТА. Peace
Ето една дискусия по въпроса: http://otvori.net/napravisam

# 461
Ето една дискусия по въпроса: http://otvori.net/napravisam

Doris, благодаря!  bouquet Тъкмо тормозех чичко гугъл! Grinning

# 462
  • Русе
Точно като заготовки за врати са един вид, тънички, не повече от 4-5 мм. Аз мислех да ги режа на половина и да ги ползвам за ламперия, но в последствие се отказах. Може да се боядисват отгоре. Има ги на доста места по складовете.

# 463
  • Варна
Металните каси не са проблем при смяна на врати, имам приятелка, на която просто ги "облякоха" с нови каси - верно малко се постесни отвора, но няма къртене поне.

Ето точната тема, за която говорех : http://otvori.net/vrata
"...
Отговарям на скептиците, за начина на изработка.

1. Купува се релефен пресован картон с показаната форма. - 12лв. 75.5см за нормална интериорна врата
2. Очертава се профила на касата върху фазерната врата с хлабина около 1мм.
3. Взимат се размерите от вратата и по тях се изрязва пресования картон
4. Изпъкналата задна част се очертава върху свалената фазерна врата.
5. Със зегето със скъсено ножче, се изрязва въпросния профил с оставена 5мм. двустранна хлабина
6. С300 обилно се нанася с четка по вратата и се поставя картона, като се намества според очертанията
7. Заковава се с пирончета през 5см.-10см. периферията на картона към вратата и се затиска с тежести до 5кг в средата.
8. След като изсъхне лепилото не по-малко от 12 часа пироните се изваждат и вратата се поставя на старите си панти. Очертава се отново разликите в хлабините и с ренде за фалц се коригира за еднаква хлабина.
9. Пробиват се отворите бравата.
10. Отворите от пироните се китват с автокит, както и по-големите хлабини спрямо касата.
11. Със шкурка и мокетно ножче се коригират китованите участъци
12. Боядисва се с малък велурен валяк с автоемайллак.

Това е, нямам дърводелски цех, всичко е направено в домашни условия.
Ако има още скиптици, срещу заплащане мога да ви направя и на вас Wink "

# 464
  • Варна
Да добавя и снимките от темата преди и след :

Общи условия

Активация на акаунт