Отговори
# 150
Хедра, опитах да ви пиша на лични, но кутията ви е пълна. Изпратила съм ви писмо по електронната поща, надявам се, че я четете!

# 151
Здравейте,
има ли вече консултанти по кърмене във Варна? Една приятелка роди преди седмица и иска някой да погледне дали правилно суче бебенцето и дали всичко е наред, тъй като тя смята, че не и е слязла кърмата още. Има ли някой, с когото да можем да се свържем? Благодаря предварително!

# 152
  • София, Младост 2
Пращам координати на ЛС Grinning

Консултантите ни във Варна ще бъдат официално сертифицирани другата седмица Hug

# 153
Привет Саботаж тъкмо отговорих на личното съобщение   Hug
А в сайта на Ла Лече Лига можеш също да намериш координати за връзка с нас   bouquet

# 154
Благодаря много за информацията Hug

# 155
Здравейте,
Моля за спешна помощ!
Момченцето ми е на 8 месеца и още го кърмя. Има 4 зъбчета и сега му расте пето и така страшно ме ухапа, че направо дупка ми стана! Досега не ме е хапал или поне не толкова силно.
Случката стана преди 3-4 дни. Спрях да го кърмя от тая гърка, започнах да се изцеждам и да изхвърлям кърмата, защото тече и кръв. Пробвах с тампон с йодасепт, но няма ефект, раничката не се затваря, понеже пак я разранявам когато се изцеждам. Снощи дори изтече гной и му сложих прахче топоцин Cry
Моля, дайте съвет с какво да се лекувам!

# 156
  • Карлово
Eleanor Lehne, добре ще е да я види лекар, щом е изтекла гной.
Може да пробваш изцеждане на ръка, по-щадящо е от с помпа. И не е необходимо да е до край, а само за облекчаване на напрежението, за да не натоварваш излишно раната.
За мазане-крем за разранени зърна е по-подходящ.
Но пак ще повторя - щом има гной, не е за самолечение.
Бързо оздравяване!

# 157
Благодаря!
Нямам възможност да ходя по лекари сега, ще пробвам на ръка - дано позарастне раничката по-бързо.

# 158
  • София, Младост 2
Предвид че има разраняване и гной, точка първа е да държиш мястото много добре почистено. В тези ситуации препоръките за неизмиване на гърдите освен по време на ежедневния душ НЕ важат - важно е мястото да се почиства с топла вода и сапун няколко пъти дневно и да се поддържа максимално сухо след това. Ако можеш да го държиш открито поне за 15-20 мин няколко пъти дневно, ще е много добре. Докато успее да те види лекар, може да пробваш да пръскаш раната със сребърна вода (има я в аптеките, Аркол спрей), тя има антибактериално действие. Почистване и обливане с отвара от смрадлика също би трябвало да помогне - тя подсушава и свива такива повърхностни наранявания.

Подкрепям микки за това, че е нужно да те види лекар - и то колкото е възможно по-скоро. Тази отворена рана с инфекция е отворена врата навътре в гърдата - и е възможно да си докараш много сериозен проблем. В последния месец са ми се струпали няколко майки с големи бебета (над годинка) с дълбока инфекция навътре в гърдата, тръгнала от уж безобидни ранички - не ти трябва такава беля, много трудно се оправя после, и то с дългосрочно пиене на АБ през устата. Много по-разумно е да вземеш мерки сега, докато е още само повърхностна рана и може да мине с локални лекарства. Така че си заслужава да намериш време да те види лекар - джипи, педиатърът на бебето, дерматолог... - и да ти изпишат лекарство, подходящо за ситуацията. Разумно е да се направи микробиологично изследване на раничката, за да се знае каква бактерия причинява възпалението и да се третира с подходящия препарат, а не наслуки да се изписва нещо.

Бързо да се оправят нещата Hug

# 159
  • Sofia
хедра, невероятна Жена и Майка си, евалла и браво   bouquet  Hug  Heart Eyes

# 160
Благодаря ви микки, hedra!
Вече съм по-добре Simple Smile

# 161
  • Карлово
Елеонор, радвам се да чуя, че си по-добре!

# 162
Здравейте,
не знам дали тук е мястото да попитам, но ще се опитам(то стана и рима Grinning)
Април месец ще раждам в Токуда .Избрах си тази болница, защото УЖ са привърженици на кърменето, но преди малко доста се разочаровах.
Значи първо ще раждам планово секцио(2-ро) и този път съм решила да кърмя-успешно....
В темата за Токуда жени раждали там ми обясниха, че след операцията ти носят детето, когато ти желаеш, НО нощем бебета спяли в някакъв "шибан" аквариум....
Първото дете родих в Окръжна б-ца, пак със секцио и ми я дадоха ЧАК на 4-тият ден.
Питах може ли да се изцеждам, но ми забраниха категорично, поради това, че можело да ми се разкъсат шевовете....
Така след почти 30 дневно "мъчение", понеже бебето пищеше само като ми видеше гърдата вдигнах Т, зачервиха се гърдите ми и наложи да пия АБ и хапче за спиране на кърмата(не му помня вече името).
Тогава нямах особено много мляко-от двете гърди цедях общо по 20 мл и давах в шише.
Та сега се чудя какво да правя. Ще си искам бебето веднага щом се почувствам добре и ще кърмя през деня, но нощите ме притеснява да не и набутат АМ без моя знание, ако се разплаче.
Калина не ми се  е будела нощем да яде, но всяко бебе е различно и не мога да съм сигурна, че и това ще е такова....
Какво ще ме посъветвате....
Съжалявам, че стана дълго....

# 163
Привет Гале, вероятно най-добре ще е да обсъдиш на място с лекарите в самата болница, че желаеш да закърмиш детето си възможно най-рано. Също можеш да се разбереш и нощем детето да си остава при теб. В крайна сметка детето си е твое и ти си тази, която взима решенията относно него. Обичайно предварителните разговори и внимателното отношение с ясна нотка, че държиш на това, дават резултат. Предвид всичките неща с Кал, можеш да изтъкнеш, че като превенция не желаеш на детето да се дава АМ, без изрично да са те попитали.

Ти четеш много и ще си далеч по-подготвена. Вече знаеш, че шевовете не могат да са пречка за успешното кърмене, както и че зачервяването и мастита са само временно неудобство, което може да е изключително неприятно, но все пак отминава. Знаеш и че за лактацията е добре бебето да суче нощем, когато най-добре се стимулират гърдите. Опитай се да се успокоиш, доколкото това е възможно, да оставиш положителната нагласа в себе си, да мислиш позитивно, че всичко ще е наред и имаш към кого да се обърнеш и вярвам, че отново ще направиш най-доброто за своето бебе   love001

# 164
Ivy надявам се.
Не можело да спи нощем бебето при теб. Що за глупост!!!В стаята с 4 жени щяло да пречи. На мен не ми е пречело първият път в Окръжна болница, когато 3 бебета ревяха, а само моето спеше и стаята ми беше в непосредствена близост до залата за раждане и през нощта циганките ревяха като раздрани, че умират........отделно те като са новородени не реват през 10 минути.....
Не стига, че цените има са едни от най-високите за раждане в страната ми и глупави условия имат.Много съм ядосана..... ooooh!
Имало обаче стая за кърмене и се надявам поне там да мога да кърмя.....
Явно не трябва да го мисля толкова....че много се гневя...каквото стане пък в крайна сметка....

Последна редакция: вт, 26 яну 2010, 13:11 от sladkish4e

Общи условия

Активация на акаунт