Отговори
# 165
За да не спамим темата ще ти пиша на лични  Heart Eyes

# 166
  • София
Има родилни отделения в София, в които няма проблем бебето да бъде непрекъснато при майка си, дори и през нощта. Такива са 2-ра градска, сертифицирана като Болница-приятел на бебето, Св.София, бивша Тина Киркова /там се оставят бебетата в детското отделение само сутрин за визитация и ако майката иска - следобяд за баня/, Майчин дом ет.12, където е системата майка-бебе и Окръжна болница, от където вече имате впечатления.

# 167
Аз се чудя дали дадох адекватна информация на една приятелка. Тя е в ЮАР и затова не съм я насочила към телефони на някой от кабинета по кърмене. Тя роди преди 6 дни, бебето й е на кърма, днес ми писа, че й били казали да се цеди, защото й били много подути гърдите и се чудеше да дава ли изцедената кърма на бебето. Аз я посъветвах да не я дава, а да го кърми и чак като само пусне и ако още усеща напрежение да цеди, но само до облекчаване. Мисля, че не дава вода и го кърми на поискване. Съвета ми е правилен нали?

# 168
  • Карлово
Правилно си я посъветвала. Да цеди до облекчаване, за да може да се настрои лактацията спрямо нуждите на бебето. Обясни й как да съхранява, може да я използва прри захранването, напр.
Може да се обърне и към Ла Лече Лига в ЮАР
http://www.llli.org/SouthAfrica.html

Последна редакция: чт, 18 фев 2010, 15:33 от микки

# 169
темата е много полезна

# 170
Хубава тема. Ще следя завбъдеще! Peace

# 171
Здравейте,

моето бебче е на 2 седмици но не иска да се храни от гърдата,въпреки че имам достатъчно кърма, винаги го държа по 20-30мин но яде много алко и след това е гладно и сам принудена да му изцеждам за да се засити, проблем ли е че му изцеждам мляко и му го давам от бутилка, и колко време може да престоява кърмата на стайна температура докато се даде на бебето

# 172
  • София, Младост 2
Здравей, Алекса Grinning

Това, че бебето не успява да изсуче кърмата от гърдите, предвид че очевидно имаш мляко за него, може да подсказва, че детето има някакви проблеми. Затова е хубаво да се види какво се случва и защо не успява да се справи на гърдата. Понякога дори само оправяне на поставянето е достатъчно, за да се научи бебето да суче ефективно - друг път се откриват проблеми, които е хубаво да се адресират навреме, за да има шансове бебето да се научи да си суче и да не се налага да се изцеждаш постоянно.

Кърмата може да стои на Т около 20 градуса около 4 часа. Храненето с шише може да има отражение върху способността на бебето да суче - макар че това обикновено се случва именно заради трудностите да поема кърмата на гърдата, заради които е нормално да предпочете метода, който му осигурява лесно млякото. Именно затова е важно да се види защо бебето не успява да си получи нужното на гърдата.

# 173
  • Стара Загора
Здравейте, моя приятелка очаква да роди второто си бебче тези дни, с първото не са се кърмили изобщо защото има вдлъбнати зърна и то не е успяло да засуче, нито тя е успяла да изцеди а е имала много кърма. Въпроса ми е имали някой в Стара Загора който може да я консултира лично за да се справи втория път?

# 174
  • София, Младост 2
Искаш ли да й изпратиш координатите на консултантите ни в Стара Загора - нека звънне на Злати, ето оттук можеш да вземеш телефона й:
http://xedra.wordpress.com/consultants/

# 175
  • Стара Загора
Благодаря много Хедра!

# 176
Здравейте,

моето бебче е на 2 седмици но не иска да се храни от гърдата,въпреки че имам достатъчно кърма, винаги го държа по 20-30мин но яде много алко и след това е гладно и сам принудена да му изцеждам за да се засити, проблем ли е че му изцеждам мляко и му го давам от бутилка, и колко време може да престоява кърмата на стайна температура докато се даде на бебето

Здравейте,
при нас проблема е същия. Беба е на 1 седмица и когато я сложа на гърдата засуква малко и спира,
а после с часове мрънка докато не се изцедя и не и дам от шише. Другия проблем при мен е, че зърната ми са много малки и ползвам силиконови - без тях изобщо не засуква,, а само плаче и се нерви...
Дали накой от Варна ще ми помогне?!

# 177
  • Варна
Здравей viliqna82
Даваш малко информация и не става ясно как точно протича кърменето и защо не успява беба да суче активно . Важно е как е протекло раждането - дали нормално или секцио , колко време след раждането детето е поставено на гърда . Малките бебета често се бъркат , когато се хранят ту от гърда , ту от шише , защото се поемат по различен начин .
Проблем може да бъде неправилното поставяне на детето на гърда . От една страна е важна позицията на детето спрямо твоето тяло , от друга позицията на зърното в устичката на детето . Препоръчвам ти да прочетеш тази статия от Библиотеката за правилното поставяне на бебето на гърдата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=45914.0 .
За големината на зърната - обикновено това дали са малки или големи не се отразява на кърменето . Проблем може да са плоски или хлътнали зърна . За по-добро поемане на зърното и по-активно сучене може да ви помогне компресията на гърдата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683 . Силиконовите зърна вършат чудесна работа при случаи с плоски/хлътнали зърна . ОБикновено с времето и продължаването на кърменето зърната се оформят , а и с порастването детето може да поеме по-добре зърното и постепенно силиконовите зърна да се махнат  .
Ако искаш ,  може някой да мине и да види на място как протича при вас кърменето и кое създава проблеми . Пиши ми на лични да се уговорим кога и как да мине някой .  Hug

# 178
раждането беше нормално и бебето засука след около 10 часа (тогава ми я донесоха)
в болницата първите 2 дни се храни нормално, след това и дадох биберон-залъгалка (сега отчитам като голяма грешка) и тя започна да не иска да суче. изкара почти 2 дни на вода, а аз се побърках...
нямах и помпа за да се изцедя и да и дам. като ни изписаха ми купиха помпа и сил. зърна и от няколко дни редувам цедене и хранене със силиконките, защото много ме боли, когато суче. мисля, че с времето нещата ще се нормализират и ще се научим да се храним безболезнено и за двете страни. единственото, което ме притеснява в момента е, че малката е поспалива и ако не я събудя изобщо не мърда... това от една страна е добре, но от друга... нали все пак трябва да яде за да порасне Simple Smile

# 179
  • София
Имам следния проблем - бебето ми не се е изхождало от втория ден след раждането си. Започвам да се притеснявам.
Иначе всичко е наред - суче активно, доста е лаком, храним се през 2-3 часа, понякога суче по 20 мин., друг път по 1 час. Като пусне зърното виждам в устата му мляко, не е да не стига. Много е спокоен, между храненията спи спокойно. Сменям по 4-5 обилно намокрени или дори протекли от препълване памперси. Но не се изхожда. Коремчето е меко, има доста газове, но засега няма колики. Кърма имам от вчера, преди това е ял само коластра. В родилното е ял само веднъж добавка. Донесоха ми го 24 часа след раждането, веднага засука и от тогава само се кърмим.
Какво може да е обяснението за това,че не се изхожда?

Общи условия

Активация на акаунт