HiPP Combiotic

• 136 882
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
И все пак в кърмата няма нишесте и затовя прибавянето й в АМ не е приближаване на състава им към кърмата. Освен това от нишесте се дебелее.

# 181
Кърмачето дебелее  Laughing удвоява теглото си на шест месеца и утроява на годинка. Това не се случва повече в живота на човека.
Науката за балансиране на храните в кърмаческата възраст е сериозна, тъй като от това изключително зависи здравословното развитие. Вече коментирахме темата - лактозата е само един от елементите на кърмата, който се намира в зависимост от останалите елементи в нея. Формулите като цяло не са съвършени като нея и ако поставим единствено лактоза, то това не означава че сме изпълнили съдържанието с най-добро качество. Може би ще има случаи при които детето ще огладнява по-бързо, няма да се засища, а оттук ще приема и повече количество мляко, а оттук ще има и разширение на стомаха,  а може би и повръщане, а оттук и ненаддаване и включване на специализирани формули за да се избегнат проблемите , а може би и запек. Тези проблеми естествено може да имат и друг произход, но всеки един аспект е внимателно обмислен. Доказателство за това е, че много от водещите европейски фирми в областта поставят минимално количество скорбяла. Защо го правят? Трябва да има основателна причина.

Оттук нататък ще отговаряме единствено на конкретни въпроси на потребителите, които наистина имат нужда от нашите съвети и помощ, тъй като целта на форума е такава.

Последна редакция: нд, 11 мар 2012, 22:31 от HiPP

# 182
Моите адмирации към Hipp за отношението в този спор  bouquet
Аз лично никъде не прочетох как Hipp убеждават,че трябва само техните млека да се приемат,отговорили са с подобаващо внимание на всеки пост,но явно хроската злоба и теориите за конспирации нямат край.Така нареченият платен форум е за хора,които ползват млеката Hipp и аз като един тях съм щастлива,че го има,защото отговарят на въпросите ни,на които често лекари,фармацевти и продавачи не могат.Не разбирам защо ги нападате?Кому е нужно това?Като не ви харесва нещо,подминете го.Защо си мислете,че ние,които харесваме Hipp пасем трева и имаме нужда от вашата помощ за да "ни отворите очите"?С риск да бъда поредната набедена,че Hipp са ми поръчали да напиша това,ще кажа-Hipp, продължавайте в същия дух!

# 183
Здравейте,
добре че беше Хип да ни научи.
Защо когато някой казва истината го определяте като злобен?
Явно харесвате захаросани и сладникави постове.

# 184
Едно е наддаване на тегло, а съвсем друго е дебелеене, т.е. натрупване на излишни мазнини. Не подценявйте аудиторията !

# 185
Здравейте,

В тази възраст влияние за образуването на мастни клетки не е свързано със скорбялата и то в такива минимални количества, а с високия прием на протеин с животински произход и високия прием на наситени мастни киселини.

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 17:02 от HiPP

# 186
Господи, тук при вас е по интересно. В готварския форум нещо не могат да ме задържат  rotfImbo

Ето една интересна статия, макар че не е научна. Човек би могъл да се замисли.

http://www.kiwifamilies.co.nz/2009/12/feeding-babies-starch/

Нещо подобно и тук  http://www.realrawfood.com/article/no-starch-infants-herbert-shelton

Защо ли въглехидратите в кърмата са представени 100% от лактоза?

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 06:38 от yonka.petrova

# 187
Цитат
В тази възраст влияние за образуването на мастни клетки не е свързано със скорбялата и то в такива количества, а с високия прием на протеин с животински произход и високия прием на наситени мастни киселини.

Дали това е така

Carbs for Infants = Adult Obesity
Infant Diet May Affect Adult Obesity
'Metabolic Programming' May Affect Future Generations

By~Jennifer~Warner
WebMD Medical News

(April 25) - Feeding your baby formula high in carbohydrates during the first weeks of life or introducing cereals or juices too early may cause changes in the body that could lead to obesity later in life. A new study shows this type of "metabolic programming" may even carry on to future generations.

Metabolic programming, also known as dietary patterning, occurs when one generation takes on the nutritional or dietary characteristics of previous generations. For example, previous studies have shown that undernourished women are more likely to give birth to babies who are underweight and at risk for a variety of chronic health problems.

But now researchers think the phenomenon may also play a role in encouraging obesity in adulthood.

The study, presented this week at the Experimental Biology 2002 meeting, found that feeding rats high-carbohydrate diets early in life led to permanent changes in pancreatic cells and overproduction of insulin, which contributes to obesity in adulthood.
In addition, offspring of female rats fed these high-carbohydrate diets developed high insulin levels and obesity as they matured.

"We are always looking at what happens later in life. Maybe we should be looking at the role of early metabolic programming," say study author Mulchand Patel, PhD, professor of biochemistry at the University at Buffalo, in a news release.

Patel says his study showed metabolic signals within the body are reset in response to a high-carbohydrate diet, which induced permanent changes in the rats. This rat model suggests that these metabolic changes could lead to obesity and related problems such as type 2 diabetes in humans, as well.

"Overfeeding of formula and early introduction of supplemental weaning foods such as cereals, fruits, and juices that are high in carbohydrates may be the culprits," says Patel.

- Reviewed By~Gary~Vogin,~MD

WebMD Inc. All rights reserved.

# 188
Тези сведения, не са рандомизирани т.е научно потвърдени.
Със сигурност имаме своите научни аргументи, тъй като HiPP предлага не само млека, но в случая ще останем без коментар. smile3505

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 17:18 от HiPP

# 189
yonka.petrova защо не си намериш друго занимание?Не ти ли стигат 5 страници спор?Защо това,защо онова?
sevger и всички останали-нишесте имало,въглехидрати и какво ли още не.В крайна сметка обсъждаме адаптирани млека,не кърма.Ако ги нямаше всичките тези неща на кутиите щеше да пише кърма,а не адаптирано мляко.Хората претендират,че продукта е най-близо до майчината кърма,а не че е кърма.Хайде нека спре този спор!За никой не е приятен! Peace

# 190
Претендират, че е най-близо до майчината кърма ??? С това, че има нишесте и бактерии, каквито в кърмата няма ?

# 191
Ок, спирам. Исках нещо полезно да обсъдим, дали ще е в този форум или друг.......Защото от няколко години насам тази тема за прОбиотиците така се преекспонира, накъдето се обърнеш само за това се говори. Модна е темата. А истината е, че колкото и прОбиотици да даваме все тая, ако не ползваме прЕбиотици. Дори е достатъчно само да ползваме прЕбиотици, все пак ние си имаме собствени бактерии и трябва правилно да ги отглеждаме. Толкова е просто.
А за кърмата - тя е най-доброто, спор няма.
Възможно е понякога да съм се шегувала тук, това е защото исках една полезна тема, а не тема от типа:
Цитат
Hipp
Браво на детето newsm53

# 192
Предварително се извинявам на Hipp за топика

Eeeeeeeeeee байгън от тебе вече  Joy.
То човечето едно и също повтаря от две седмици. Плю срещу всеки, който изказа мнение.  Плю, плю та край нямаше. Всъщност извинявай плюхте, защото сте няколко, ама сте един (една). Млъкнахме повечето майки. Ти обаче продължаваш.

Ето какво произвеждат хората и вземи млъкни вече

Friso Gold с прОбиотици
Friso® Gold is specially formulated with P2 Dual System™, which contains Friso® Synbiotic Agent, a combination of 2 Prebiotics and 2 Probiotics (Bifidobacterium lactis, Lactobacillus paracasei

Ауууууу Friso НАРУШАВАТ ДИРЕКТИВАТА
Ти какво си давала на твоето дете си е твой проблем. Като си му давала просто Фризо, защо сега ревеш.
Единствения въпрос е защо в България се продава другото а не това с прОбиотици (ако въобще си давала!).
Отговора е много простичък: Защото простото е много по-евтинко от това с прОбиотиците.
Или искаш да си изкупиш вината може би, че си давала на твоето дете боклуци и още от раждането си го ощетила. Проблема си е твой.
Ако ще в подписа си да сложиш и линкове към ПЗП, НСМ, КТП и какво ли не все тая.
Майките тук са достатъчно интелигентни за да ти се връзват на акъла.
Майките четат, информират се и дават най-доброто на своите деца. Всеки е направил най-добрия избор за детето си. За разлика очевидно от теб.

Съжалявам, аз не подлежа на сугестия, аз чета, знам кое е законно и кое не е, това е мое мнение. Нека колежките тук да имат право и на други мнения, а не само вашите.
И не ни говори на колежки, че да ни чуеш мнението. Или може би имаш предвид колегите ти от Hipp. Извинявай. Ама какви колежки сме ти ние.
Просто престани, защото всичките ти постове са заядливи, предизвикателни и груби срещу всеки с противоположно на твоето мнение.
Хайде надявам се вече да си се информирала достатъчно какво си давала и как Фризо нарушават Директивите и всички други норми за производство на мляко и вече си спокойна и ще ни оставиш и нас на мира.
И много поздрави на Бургас и на съдебната система, пардон на дистрибутора.   bouquet

# 193
Ха-ха kalina i stani колко си елементарна. Защо си мислиш, че това не го знам, както и е че всеки може да го види в нета. И защо си мислиш че ме интересува какво произвежда Фризо? Аз говоря против пробиотиците.
Но скъпа, има един проблем и той е Европейското законодателство, на този етап то не препоръчва пробиотиците.
Когато Европейските директиви препоръчат официално в Директива пробиотиците, аз ще ги приема тези пробиотици. За Европа това.
За страни извън Европейския съюз, трябва да проверя какви са техните изисквания.
Не се отричам от постовете си до този момент.

# 194
Ха-ха kalina i stani колко си елементарна. Защо си мислиш, че това не го знам, както и е че всеки може да го види в нета. И защо си мислиш че ме интересува какво произвежда Фризо? Аз говоря против пробиотиците.
Но скъпа, има един проблем и той е Европейското законодателство, на този етап то не препоръчва пробиотиците.
Когато Европейските директиви препоръчат официално в Директива пробиотиците, аз ще ги приема тези пробиотици. За Европа това.
За страни извън Европейския съюз, трябва да проверя какви са техните изисквания.
Не се отричам от постовете си до този момент.

Ха-ха-ха скъпа!!!
Нещо май се пообърка. Нали досега ни навираше в очите някаква таблица как това мляко било the best. Сега пък не било ЕС. Хайде да прочетеш малко повече и да ни информираш. Че започна да ни объркваш вече.
Като не е ЕС защо ни го навираш и как тогава се спазва Директивата и кой контролира нейното спазване, за да се продава във страна от ЕС

Нарочно я пуснах тук тази статия, защото постоянно някои се опитват да ми кажат че като съм си хранила детето с Фризолак, едва ли не било най-лошото мляко. Да, ама май ще се окаже че не е така.
Оппа. Сега дали е така или не е така.

Общи условия

Активация на акаунт