Отговори
# 225
  • Варна
Здравейте, момичета!

Джун, стиснати палчета и от нас, така се развълнувах като прочетох, дано всичко да е наред и Св Анна бди над теб и бебо днес!

Аз все още нямам нищо подготвено, термина ми е чак края на Януари, ама май утре - вдругиден ще излезем със списъка на пазар ... Аз от два дена не съм ви чела, че по цели дни обикаляме по задачи с мъжа (несвързани с бебчо), вчера вече много се уморих и на няколко пъти ме стяга силно ниско долу по улицата и хората ме гледаха странно.... та реших днес да ни си правя експерименти и въпреки, че навън пече слънце аз ще си прекарам деня вкъщи с "леки задачки". То като не си на работа имаш повече ангажименти отколкото на работното място!

Относно имената - и ние още не сме стигнали до единодушие, дано скоро да решим, че да не сме без име като влизам в болницата. Просто нито едно име не ми звучи като за моето мишле...

Имам един смешен въпрос - тези превръзки за родилки също в аптеките ли ги продават? В ДМ примерно мога ли да ги намеря?

Хайде, хубав ден на всички, чакам с нетърпение добрата новина от Джун!

# 226
  • Китна Тракия
Невва, и аз имам от време-на време болки ниско долу и са обикновено преди да ми се припишка или след.Е, има и такива, които се появяват ей така, ама отминават.Ти редовно ли приемаш "Магенрич"?

Шоки, да - и когато много ми се пишка или след ми се е случвало, но минава бързо, а това ме държа няколко часа Sad Преди като ме болеше кръста така получавах и болки ниско долу... Та си полежах. Магнерич пия редовно /понякога забравям, но рядко/, но по-малко като доза от преди.

За лигнина се чудихте защо го искат - освен вместо превръзки в нашето АГ го ползват и за застилане когато ти правят вагинален преглед на гинекологичен преглед... Абе не е излишен Simple Smile
За име на бебче някой питаше - преди около 2 месеца съм дала алтернативи на таткото, да си каже мнението, като естествено направих няколко предложения... Той сведе избора до 3-4, накарах го да разгледа и да предложи също, ама май май ще си остане аз да реша ... Онази вечер ми заяви "е, добре де - ти нали беше харесала име.... и аз го харесвам"  Laughing Сега имам колебание между "харесаното" и още 2 от предложенията, та да видим Wink

# 227
Това с обезкосмяването ми е много голяма драма. С предната бременност се справях полулегнала във ваната, но сега това е табу. През деня няма начин, вечер пък, когато таткото ни се прибира, съм капнала и хич не ми е до вана. Вече обаче трябва да се подготвям, защото ще взема да се изложа. И тази нощ бях с болки. Като раждах предния път, към 3 през нощта докараха една тъмнозелена особа, която си беше обръснала... корема. Голям майтап, ама на акушерките хич не им беше смешно да я мият, подстригват и бръснат.
Плацентата  и на мен ми казаха, че е в норма на последния преглед. Предният път обаче още в седми месец беше втора степен на зрялост. Което не попречи да пренося 13 дни. И сега все си мисля, че ще пренося. Може би и за това така лекомислено нищо не съм подготвила. Оставила съм стягането на багажа за след празниците. Май е по-добре да го подготвя още тези дни, не е кой знае каква философия.
shanny29, аз не съм виждала на друго място, освен в аптека, превръзки за родилки. В ДМ обаче може и да има, те са едни дебели и огромни.
June, Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 228
Стискам силно палци на Джун, дано всичко е наред.
В понеделник ще разбера какво искат да си нося в болницата и ще приготвя една чанта, да седи готова.
Иначе с пазаруването на бебешките неща на 99% сме готови, да не ми се налага да се лутам по магазините в празничната суета и тълпи.
Хубав слънчев ден Simple Smile

# 229
June , стискам палци и съм сигурна , че всичко ще  е наред. Hug Praynig

# 230
Това с обезкосмяването ми е много голяма драма. С предната бременност се справях полулегнала във ваната, но сега това е табу. През деня няма начин, вечер пък, когато таткото ни се прибира, съм капнала и хич не ми е до вана. Вече обаче трябва да се подготвям, защото ще взема да се изложа. И тази нощ бях с болки. Като раждах предния път, към 3 през нощта докараха една тъмнозелена особа, която си беше обръснала... корема. Голям майтап, ама на акушерките хич не им беше смешно да я мият, подстригват и бръснат.

аз пък това хич не го разбирам - на мен ми е някаква драма това с постоянното и задължително обезкосмяване, сакън да не се изложиш Simple Smile от какво да се изложиш, природата нали с косми ни е създала? Кое точно е срамното в наличието на косми по тялото ни? акушерките това им е работата, ако искат бръснато, да си бръснат те  Peace

# 231
Сега се връщам от ЖК(след малко ще ви чета)-та отчета е:бебчо е 3 044 кг(нещо голям се очертава ако стигне до термин).Иначе според видеозона отивам към термин 15 декември(ама да видим).Главичката му се е наместила правилно вече и може и да родя нормално(дано не стигне 4кг,че аз съм се родила 4100).Хемоглобина ми е 114(имало ефект от желязото преди 2 седмици.Добре съм-освен гадната кашлица с която се сдобих + бонус сополи-снощи като се закашлях на 2 пъти щях да повърна-ама поне успях да спя тази нощ.Сега пия Мукосолван на хапчета-прополки и чай.Нещо ми се подуват краката,но кръвното ми е наред 115/75 и белтък нямам,само 3-4 левкоцита.
 Преди малко пих чая от малинови листа-приятен е(аз чай пия като съм тежко болна само)и когато кърмя.
 Багажа за болницата го стегнах снощи-само да го сложа в куфара(аз го слагам с куфар с колела,че после не е удобно и не трябва да вдигаме тежко).Направлението за хоспитализация и обменната карта ми я дадоха днес.( За обезкосмяването-миналият път корема ми беше по разлят и по-голям,но се справих.Този път е по-събран,но много стърчи напред и ще видя зор,но аз първо си слагам крем депилатор и после с бръснача ако нещо е останало.Миналият път тъкмо реших,че е време и го направих предната вечер и после в 5ч. сутринта се почна-съвсем навреме извърших тази процедура-после само душ си взех преди тръгване.Сега ще видим как ще стане.
 Връщам се да чета за Джун-ако ражда стискам и палци.
 Тити права си това им е работата-ама пък на мен не ми е удобно някой да ме обезкосмява(е ако се наложи няма кой знае какво да направиш),но аз предпочитам сама да се оправя.

# 232
  • софия
Тити аз първия път така отидох неподготвена, викам те ще ме оправят там по-добре и наистина добре ме подредиха: цялата нарязана /чак по дупето и надолу към бедрата/, кръв, щипеше, едвам се качих до стаята от болки от бръснене. Майка ми ме чакаше пред кабинета дето ме приеха за подготовка и добре, че имаше носни кърпички в нея, че да си попия кръвта, че още от там ме оставиха без гащи и то взе да ми тече надолу по краката. Ужасно беше сега като си спомня. А и на всичкото отгоре тази същата дето ме обработи ми се скара, че така съм отишла неподготвена. Та сега вече знам и това няма да го допусна отново да ми се случи.
Раждах в Шейново за информация  Peace

# 233
Здравейте и от мен Heart Eyes
June стискам палци всичко да е наред Hug Peace
За обезкосмяването не ползвам огледало,явно се познавам добре и се справям за сега Mr. Green+
Намерих си добри оферти за памперси,доставят вкъщи ,само не ми е ясно кои за какво служат  Crazy Embarassedhttp://www.aanbieding-pampers.nl/,иначе съм взела 1 пакет за новородено,като ви четох разбрах че няма да ми служат дълго време,после ще взема по голям размер.
Честит празник на именниците,лек и хубав ден на всички Hug

# 234
И аз се присъединявам към най-добрите пожелания за June!   bouquet
Дано всичо да е ОК! Пък и днес е хубав празник, Света Анна да я закриля, нея и всички нас, бъдещи мами на малки бебоци!

# 235
о, диткинс, това е супер гадно. То не става дори да я овикаш, че ти причинява болка, че не се знае после как ще си го изкара върху тебе  Thinking Ама моят опит нали е все от частна болница, там дали смеят да направят забележка  Naughty Струва ми се, че на запад не е изискване обезкосмяването...даже съм гледала в нета филмчета и снимки.

# 236
И аз цял ден стискам палци на June. Дано скоро ни зарадва с хубави новини.

# 237
  • гр.София кв.Драгалевци
June -стиснати палци и от мен,дано всичко е на ред  Praynig

Здравейте и от мен и аз от няколко дни само ви чета,но от мотане напред назад по задачи нямам време да се разпиша.Багажа за болницата както и всичко за бебка е готово.Само,че аз реших да не раждам в ТК,а в УМБАЛ Св.Анна.Има ли още някоя мама,която ще ражда там?Като бях на жк миналата седмица док ми взе микробиология и ми каза,че плацентата ми е 3 ти стадий,това какво ще значи.Избрах си доктор Георги Кръстев да ме изражда и сега на 15 ще ми назначи дата,надявам се тя да е 19ти,но ще видим.Какво още купих ме си принтер и скенер в едно на HP много съм доволна и май това е.Сега отивам да  newsm79 и да  wash и след това малко ще подреждам едни шкафове.Хайде майчета хубав ден от мен  Hug

# 238
Усмивка, днес бях на преглед и докторката се колебаеше, първо вика 1-ва, после вика: Айде, втора. Та, явно ни е втора степен плацентата. Нищо не каза - добре ли е, зле ли е, но и аз не попитах...
И аз като Крисита и Лумия се справям с положението и после само едно контролно огледалце удрям, да не е останал някой самотен да ме срами - не че ще разбера де Wink Вчера пак така направих, ама забравих огледалцето, че много спешно трябваше да излизам, и днес едно стажантче като застана зад гърба на докторката направо ми причерня...  ooooh!
Името на бебка го избрахме ден-два след като разбрахме пола - на първата ФМ. Всеки си направи списък с имена, после оградихме съвпаденията и избрахме единодушно фаворит. И той оттогава все по име си й говори.
Леле, June, стискам палци за добри новини! fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 239
  • София
Кате, няколко сме за св.Анна - аз (освен ако не родя в близките две седмици де - тогава отивам в майчин дон Peace), бръмбазела на 100%, ирчони - да ме поправи ако греша, май имаше и други!
Точно хвърлих  едно око в темата за раждане в окръжна - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=529352.0 - има доста добри отзиви за д-р кръстев, а и "избора на екип" е 350лв. все още   Peace

Аз се отказах да си  купувам сак, от години ползвам само куфари и смешно или не - ще си приготвя багажчето в куфар с колелца!

Общи условия

Активация на акаунт