Отговори
# 240
June,с теб сме ,всичко ще е наред HugНапоследък надзъртам при декемврииките,ми те си имат доста бебчета родени преди декември.Ето вече сме почти средата на декември,имаме си мами в деветия месец ,така че Hug,само хубави новини ни чакат от тук на сетне Heart EyesКога мина това време  Rolling Eyes
Ние вчера си изкарахме чудесно.Прибрахме се след 10 ,малкия изтощен от емоции заспа в колата.И аз се поизморих ,и пак имах контракции ,някои от тях с лека болка .В понеделник съм на ЖК ,и ще му кажа ,сигурно пак ще ми назначи магнерот.Тази бременност определено ми е по тежка,но края и се вижда,само дано всичко да е наред.
Имам един въпрос момичета,имам съмнения,че имам гъбички.Никога не съм имала,ама сега май ThinkingОт няколко дни имам по обилно течение ,не е прозрачно бяло е,и ме сърби на моменти.Ужассс,как го обясних само EmbarassedПочвам и във филми да се вкарвам,нали при висока захар се появяват сърбежи.Въпреки,че с колкото лекари говорих до тук за захарта,казаха за сега да огранича сладкото,и че може да е било моментно .Сега на консултацията ще го видим и това .Ох, не знам ,не ми харесва как се шашкам...Щях и нещо друго да пиша ,но забравих какво Laughing

# 241
June- силно стиснати палчета и от мен!!! Чакаме хубавата новина!  Hug
Честит празник на празнуващите днес, нека Св. Анна закриля всички бременни майчета и бебчета! Реших, че деня е подходящ да ми прочетат една молитва за леко раждане, та и тази работа свърших.
Криси, аз в сряда съм на консултации, може да се засечем Wink
ditkins, много неприятно! Аз се оправям в общи линии, ама понякога някое косъмче ми убягва, та като зараждам ще помоля мъжа ми да удари едно рамо ако не се справя добре сама.
Отивам да полегна малко, но ще следя темата изкъсо и ще се ослушвам за бебешко гласче от June   bouquet ( по-точно от Шоки, нали тя и е вестителка Simple Smile )
Много  Hug на всички!

# 242
Jofi , не се притеснявай .На ЖК 45 дни преди термин( моята беше в 34 седмица) се пуска пълна кръвна картина и се прави микробиология на влагалищен секрет.Това е задължително и ти се полага по здравна каса , така 4е си ги поискай.На микробиологията ако излезнат гъбички ще ги полекуваш.Аз сега съм на антибиотик Аугментин заради тях.Док каза 4е е задължително да се излекуват преди раждане , защото може да заразят бебчо.А за сърбежа имам цялата бременност , дори когато микробиологията ми е излизала чиста без бактерий.Тогава през 2-3 дни си правя външна промивка с тетра

# 243
krasidika, katito0_yo - потвърждавам, че и аз съм се насочила към ОБ. Все още не съм решила дали ще избирам екип. Др седмица на ЖК ще се консултирам с док , а и ще видя какво родоразрешение ще ми напише в обменната карта (аз съм с доста тесен таз). Иначе , ако избирам екип, ще се мъча да се свържа с д-р Жекова. katito0_yo ти как се спря на Кръстев?

# 244
  • UK
Стискам силно палци на June - вярно, че времето си изтича бързо и бебчетата започват да пристигат  Hug
Аз пък нещо напоследък така се успокоих - противно на всякаква логика. Толкова неща не са приготвени, ама някак разните тревожности като че останаха на заден план. Съвсем до скоро и раждането много ме плашеше - сега съм самата непоклатимост, ще си родя като стой та гледай и ще си го гледам бебока съвсем добре.
Утре съм на първия си клас в болницата, ще ходим с мъжлето заедно - няколко часа разяснения за раждането, кърменето и първите седмици с бебока. След няколко дни пък е класа посветен само на кърмене. Любопитна съм какво що - ще споделя после ако има интерес.
Тук прегледите са по-повърхностни: измерва се коремчето с шивашки метър, опипват с ръце, за да се види позицията на бебето, преглеждат ти урината /всеки път си носиш в контейнерче/, слуша се сърчицето и останалото е време за въпроси и отговори. Нямам идея нито колко тежи, нито пък каква е степента на зрялост на плацентата /това тук от вас го научих/. Това е при нормално протичаща бременност. Грижите да поделени между личния лекар и екип от акушерки - всеки път срещам различна, но всичките са от един екип. Това забелязах от самото начало, че стресът около бременността е сведен до минимум. Дай Боже така да е и с раждането.
Ей, това да си занеса неща в болницата в куфарче на колела е добра идея. Както искам да си понеса меката хавлия да си я ползвам като халат - ще успея да я набутам и нея.
Какъв прекрасен празник е днес - Св. Анна, закрилница на бременните. Честит празник на празнуващите имен ден и на всички ни да имаме спокойни и леки раждания и прекрасни бебенца   bouquet

# 245
  • Варна
Здравейте, момичета! И аз не съм се включвала отдавна, но пък ви следя най-редовно  Simple Smile
При нас едно местене в нова къща, което доста се забави, та чак сега. Много неприятно, точно когато трябва най-много да почивам аз подреждам багажи, чистя и помощ от никъде. От което пък си докарах едно схващане в таза и сега едвам вървя, като патица се клатя Cry

Иначе с бебка всичко е наред, вчера бяхме на ЖК и е станала 2900гр., чак на доки много му се видя. А откакто беба взе явно повече да наддава, аз не съм качила и грам заковах на 70 и така от месец.

Чантата за болницата и аз почти съм я стегнала, но още се ослушвам с прането и гладенето на бебешките дрешки newsm78, а май е време.

Да ви кажа за направлението за раждането, аз като питах кога да го взема на 10.12 ли, че нали термина ми е на 10.01., акушерката чак ми се тросна, че много съм бързала,кога съм смятала да раждам  Shocked,чак към Коледа да съм го вземела. А аз естествено ще раждам от къде да знам кога ще започне. Направо ме изумяват понякога със странните си коментари.

June, стиснати палци и чакам най-хубавите новини! 

# 246
В болницата, където мисля да раждам, има изискване нещата да са в найлонова чанта.
Спомням си, че и в Русе като раждах, пак така беше. Обяснението- изискване на ХЕИ  Rolling Eyes

# 247
Още ли няма новини от June, дано всичко е наред Praynig

Pink, и аз така се успокоявам, че има време, че първото на термин го родих, а второто преносих, и сега ако тръгне по-рано от 10-11.01 направо ще се изненадам, но мисля, че всяка бременност е различна и не можем да разчитаме на това Wink

Alexandrina, много добри са БамбиноМио пелените, ползвала съм им само памучните парчета и са си екстра Peace

Тити, Лумиа, много красиви неща сте сътворили, да ви поздравя, че вчера набързо писах само Hug

koteto_, не я мисли епизиотомията, този път може и да не се наложи (аз нямам при второто раждане), мисля, че нашите доктори на всички, които раждат за първи път, им правят, по-лесно ли им е така, не знам Confused А за името - ако не ти харесва, няма нужда да отстъпваш, поговорете още, дано стигнете до консенсус Peace

# 248
Момичета, понеже заговорихте за болници и доктори, избори на екип ... Да питам, някой следи ли си бременността при д-р Велев и съответно при него да ражда, в Шейново!? Аз ходя сега при него и при него мисля да се раждаме! И ак оси споделяме с някоя от вас, ще е супер!  Embarassed

# 249
Здравейте момичета!
Не мога да ви изчета направо,но и аз не съм се спряла тези дни.
Стиснати палци за Джун,всичко да е наред  Praynig
Тити и Лумиа,направили сте страхотни неща,браво!
Ние сме в ремонт,не сме оправили стаята на бебка,не съм купила и още нищо,а за багажа в болницата ще нося само лични и тоалетни принадлежности.
За обезкосмяването-еми не се справям,никак си не мога да се завъртя и да се оправя-онзи ден на жк казах на док,че ще идвам без прическа,тя каза това да ми е проблема,а пък и като се замисля наистина е така.
Днес пуснах последни контролни изследвания и сега не мога да си ги проверя в интернет,а в понеделник трябва да ги занеса на док,дано нямам нещо спешно за коригиране.
Засега стига съм писала да не досаждам,после пак.

# 250
  • София
June, стиснати палци и от мен!  Hug

Аз багажа още не съм го правила, но ще гледам да я свърша тази полезна работа събота или неделя. Иначе детската вече е боядисана, сложихме и паркета, сега остана само таткото да направи мебелите  Simple Smile! Бебо рита като луд особено вечер, имам чувстото че ввече му е доста тясно, а съм на док чак на 22-ри! Така че ще трябва да удържим фронта дотогава!  Mr. Green

Лека вечер и приятна събота и неделя!   bouquet

# 251
Развълнувах се и аз за June!! Стискам палци и дано скоро се обади какво се случва.. Аз днес добавих трите нощници които ми искат към купените неща. Май трябва да се мобилизирам малко, макар че аз съм настроена за раждане януари и все си го повтарям. Коледа е чудесен празник, но бебка трябва да почака, рано ни е Whistling Това зимно чувалче е супер, и аз нямам още и трябва и това да купим, добре че ме подсетихте!!
Ами да поздравя и празнуващите хубавия празник и ще бягам да се оправям - имаме фирмено парти и чак по пощата ми пратиха покана, та реших да се вясна да ги видя какво правят Party Купих си нови обеци по този случай, че то сега каквато съм обла, какво друго да си купя да освежа тоалета.. Mr. Green Лека вечер мами и тумбачета!!

# 252
  • софия
Я аз да Ви развеселя празнично тази вечер:

http://vbox7.com/play:f17ac573bd

Laughing

# 253
 ditkins  moresmile

# 254
  • до едно тепе
Здравейте!
Джун fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
Аз по принцип си се бръсна редовно и малко поразредих като спрях да виждам какво правя,но пак се старая да е редовно,че като попораснат космите ми става по-трудно.Справям се без огледало и после само оглеждам с него какво съм свършила.Някак нямам доверие на друг да го прави вместо мен откак мъжо ме поряза веднъж преди години Flutter
Утре мисля да накарам мъжо да се поразшетаме да си купя някои неща за багажа,че да го приготвям леко полека.
За направлението защо си мисля,че може и в болницата да го напишат,ако се наложи и не ни е издадено от ЖК.Май по-важни са изследванията,ако ги имаме newsm78
Това е от нас за днес.
Лека и прекрасна вечер   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт