Отговори
# 255
здравейте Simple Smile аз на 7ми бях на консултация,взеха ми анален,вагинален секрет и цитонамазка.бебо е добре 2700 сме вече и генеколожката каза,че ще се роди над 3кг.на 20.12 пак съм на преглед ,другата седмица трябва да ида да си взема резултатите от цитонамазката и секретите.Тука не само,че няма сняг,ами днеска печеше слънчице и беше доста топличко
June имаш стиснати палци и от мен дано всичко да е наред.очакваме включване

# 256
Жижи-може и да е 3400 бебчето-Хриси на 1.12 беше 2730-и я гласяхме най много до 3200,но тя ни изненада и се роди 3500 на 10.01.Абе колкото толкова-здрави да сме всички.

# 257
да и аз това казвам,няма значение кога ще се риди,няма значение и колко килограма или колко сантиметра,важното е всичко да мине по лесно и да няма усложнения и бебчетата да се родят живички и здравички и ние също да сме добре!!!!!!!!!!!!!!

# 258
Здравейте, мамии бебоци Simple Smile
Много сте изписали и досега ви четох Simple Smile
June, нямам търпение да чуем добри новини от теб! Много вълнуващо! С теб сме, всичко ще мине по мед и масло!   bouquet Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Hug
За обезкосмяването.... и аз се справям с напипване, но накрая проверявам с огледалце.
Като чета колко от вас вече са подготвили чантите за болницата... започвам да се притеснявам... Аз все още не съм, все се каня, но не съм.... Rolling Eyes
Толкова неща ни предстоят... първо преместване от София в Сливен.... с огромен бус и 2 тура с колата, после нанасяне в новото-старо "къщи", едва след това сглобяване на кошара, пране на дрешки, гладене и прочие... (в тази връзка - EwaD - реших да раждам в Сливен, да Simple Smile)... не ми се ще да приготвя бебешките неща тук, където се опитвам да отвикна, че съм в дома си... Sad(( Бебка ще чака, надяваме се....
Аз отивам да майсторя сладкорийки, защото утре заминаваме на гости в Етрополе Simple Smile при наши приятели - верояно последното пътуване за мен... преди Сливен Simple Smile та реших да не купувам готови неща, а всичко да е домашно....Сутринта възнамерявам да стана раничко и да омеся питка на възли, за да не цапам, като отидем в нашите приятели Simple Smile... та ще ви чета от рано утре Simple Smile в очакване на хубави новини Simple Smile ... В добавка сме приготвили кърваво червено винце - също домашно... и от което мисля да си пийна и аз... хихихиих
Днес 3 часа бях на пазар за коледни подаръци Simple Smile и се поуморих.... ще спя по-дълбоко, надявам се Simple Smile
Чао засега Simple Smile ще ви чета Simple Smile)))))))

# 259
усмивка, колко време мислиш да останеш в Сливен, мъжът ти къде ще работи, как изобщо ще организираш престоя? Като каза обема на транспорта - явно не е само за раждането да се местиш....

# 260
  • София
Здравейте мами,

И аз малко се спекох като прочетох за водите на Джун! Надявям се всичко да е наред и да се похвали с малкото съкровище Simple Smile Джун, мила, стискам силно палци!

Да питам сега и аз за обезкосмяването- на 100% всичко ли трябва да е махнато- питам кокретно и около ануса ли Embarassed? Защото там ми е най-непрятна манипулацията... Embarassed

Хубава петъчна вечер! Simple Smile

# 261
тити, наистина не се местим само за раждането. Вече имаме собствено жилище там (в Сливен) и решихме да се приберем за зимата... накратко ще изброя причините - не са 1-2... Мъжът ми е готвач в една голяма верига тук в София, но от 2 месеца не му плащат както обикновено... опитват се да лъжат, дължат му вече доста пари, а аз съм в болничен, който ще получа едва през януари - с 3 думи - няма да ни стигнат парите, ако останем - за квартири... за всички разходи и най-вече за раждането; освен това в квартирата се появи влага точно в спалнята, където мислехме са е бебето; взехме 2 влагоабсурбатова, но полза няма... (така или иначе се налага местене заради това)
За пренасянето ще ни помогнат родителите - майка ми ще дойде 3 дни по-рано да съберем багажа (да не се тормозя сама) - не е малко... цялата покъщнина... свекърът ми ще дойде с буса... всичко ще се случи преди Коледа - мислим да пътуваме рано сутринта на 24-ти.
Мъжът ми напуска работа, а в Сливен ще си работи пак по професията - има 2 оферти за работа...
Дори да започне през януари, поне няма да плащаме квартира и да се тревожим за отопление и влага в стаята на бебка... А, и раждането ще е безплатно...
Живот и здраве може да се върнем в София след няколко месеца, или най-късно в края на майчинството, защото аз не искам да си губя работата.
Май много дълъг разказ се получи...  Simple Smile

Последна редакция: пт, 09 дек 2011, 18:55 от usmivka66

# 262
някой някакви вести от June  да няма??? newsm78  миличката
usmivka66,погледнатото от добрата страна на местенето ще си прокрай мама и свеки  и ще има кой да ти помогне ако имаш нужда  Wink

аз да се оплача ... отивам днес в общината и едни недоброжелателни служителки ,пу пу  Sad  почвам да обеснявам и те само ме прекъсват,че аз да не чета закони по цял ден че да знам кво трябва и кво ми се полага , а просто исках да ми кажат има ли срокове за подаването на документите за майчинството какви са те. и аз горката бременна като се спеках ,като се препотих, кота се зачервих това са 3 злобно гледащите жени. и ми хварлиха там  една бланка за някакваа си еднократна помощ като че  сам им за 100лв и като че са 1 000 000 лв., казаха че кат взема болничния тога щяли сме да говорим за майчинство-безобразие!!!! #2gunfire хем се разтроих, хем се ядосах,хем ми се доплака, небях изизала сред хора 6дни и тия ми го скапаха от всякаде!!! Е ОПЛАКАХ СЕ!
другата седмица ми предстой среща с педиатъра на нероден петко и се моля да не е като днешната.

за бръсненето и аз се мъча наизуст да го правя след това мъжа дооглежда за пропуски  Laughing

# 263
  • София
За направлението защо си мисля,че може и в болницата да го напишат,ако се наложи и не ни е издадено от ЖК.Май по-важни са изследванията,ако ги имаме newsm78
Това е от нас за днес.
Лека и прекрасна вечер   bouquet
Не е проблем, днес гинеколожката ми каза, че като ми изтече на 05.01 направлението, личната може да ми издаде ново (тъй като гинеколожката е в отпуска до 09.01).  Peace

# 264
И аз да се отчета след днешната ЖК - бебка е около 2200, плацентата и водите са добре. Взеха ми и секрет. Следващата ЖК е чак на 30.12, а след това всяка седмица. След седмица-две ще отида и на очен лекар, за да решим как ще раждам.

Относно обезкосмяването - до 6 месец ходех на кола маска, след това лекарят ме посъветва да спра, защото в последните месеци има по-висока опасност да се хванат гъбички и оттогава само ги скъсявам с машинка. Януари ще отида на кола маска, да съм красива за доктора Laughing

За д-р Велев от Шейново - два пъти прави секцио на леля ми и тя беше много доволна, възстанови се много бързо от операциите. Той й помогна и с репродуктивните проблеми. Въобще само положителни отзиви съм чувала за него.

Вчера поръчах стикерите за бебешката стая, нямам търпение да пристигнат и да ги налепя, ще си имаме завършена стая съвсем скоро Grinning

Тези дни съм се хванала и пера всичко, което ми се изпречи, имам постоянното чувство, че всичко е мръсно и прашно Crazy Даже се замислям да купя Стийм Моп Laughing Събота, неделя мисля да започвам бебешките неща да пера и гладя. Чудя се на колко градуса да ги изпера? На 40 достатъчно ли е според вас?

# 265
  • Gorni Bogrov
Добър вечер и от мен!
Влизам да се отчета след ЖК,бебка е добре вече е към2.500,плацентата ми е 1-2гр. и вече не изоставаме,а даже вървим 4-5 дни напред Simple Smile.Док. ми микробиология и каза,че се съмнява за някаква инфекцийка ,но ще разберем във вторник. Confused Записа ми час за 19 и се надявам да ми пусне пак кръв и урина,че сега нищо не каза,само ми издаде болничния преди раждане.Каза,че на 19 ще ми даде и документите.
Багажа за болницата не съм започнала да го оправям  мисля,че има доста време,но като се замисля май е време да се стегна и да го подготвя.
June, имаш стиснати палчета и от мен и чакаме със нетърпение да се включиш със добри новини!
himena ,не си разваляй настроението заради някакви "надути лелки".

# 266
Браво на вас,бая сте пописали от снощи Simple Smile гледам няма новини от Джун - и аз и стискам палци и вярвам,че всичко ще е наред  Hug
Моя багаж за болницата е готов още от 7-я месец  Crazy
А днес,таткото сглоби леглото , а аз  напълних чекмеджетата с дрешките,които бях изпрала и изгладила преди 2-3 седмици.Всичко стана супер,доволна съм Simple Smile Сега остана да се надявам,че всичко ще е наред с бебка.
Ходих да си взема изследванията за вагиналния секрет...така като гледам всичко ми е наред,но след малко ще ходим до болницата ,че доки е дежурен там и иска да ги види!
Честит празник на всички  newsm51

# 267
Записвам се и аз.
Стискам палци всичко да се подреди по най-добрия начин за Джун и бебето й.
Аз вече съм болничен. Два- три дена само мързелувах и днес вече ме хвана скуката и до обяд бях на работа на милото - май не мога да издържа далеч от работа - много ми липсва.

Почти успях да комплектовам нещата за болницата - купих си една нощница, а с втора ще ме подсигури майка ми. Тези памперс-гащи нещо не ми харесаха - изглеждат ми супер огромни и груби (поне модела, който има в кварталната аптека). И превръзките за родилки също ми се видяха много груби, така че си взех нощни превръзки. Сега остава само с бабешки гащи да се обзаведа, защото надали ще мога да съм си с прашките.

На мен направление за болница ще ми дадат на 19-ти (горе-долу месец преди термин). Тогава и най-сетне ще ме гледат на ехограф ( егати здравната ни система - че аз като нищо мога да си родя без да са ме гледали на ехограф  от 3 месеца)

На вас колко ви е обиколката на корема - на мен ми е 100см  и сестрата изкоментира, че бил малък.. А мен ми се вижда доста голям.

Хубава вечер!

# 268
На вас колко ви е обиколката на корема - на мен ми е 100см  и сестрата изкоментира, че бил малък.. А мен ми се вижда доста голям.
Хубава вечер!
Моята беше 101 см още в началото на 8-ми  месец  Shocked smile3505
ама аз си се виждам,че ми е голямо тумбачето

# 269
Lene, аз сега премерих моят -101см Simple Smile

Стискам палци на Джун!
Моят клас за кърмене беше пълна загуба на време. От трите часа само 30-ина мин бяхя стойностни и полезни. Да не говорим, че беше от 18ч та чак до след девет часа....
Бебчето трябва да си отвори широко устичката за да не засмука само зарното, а по голяма част от ореолата. Когато е само зарното е много болезнено и често не потича и мляко.....май май само това беше смислено от целия клас.....

Нищо не съм приготвяла за болницата, но тук май всичко ти дават там, трябва да си отнесеш дрехи за изписване.....
Хубав уикенд на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт