Отговори
# 270
JUNE стискам ти палци и аз,само хубавави новини трябват от тук нататък. Peace Praynig
Въпрос,аз бебо го чуствам много тромаво,не като преди,друг като мен има ли?

# 271
  • Габрово
Моята обиколка на корема е 97 см. права, легнала ще е по-малка. Със сина ми беше по-малко и от сега.

Стига сте се притеснявали за това направление за раждане! Никой няма да ви върне, ако сте без него. Първия път не бях осигурена, плащах си ЖК-то и щях да си платя и раждането, но си ме изписаха без да ми поискат стотинка. Не, че е някакво геройство  Blush, мисълта ми е, че и без това ще ви приемат. Важни са обменната карта, изследванията и талона за кръвната група.

Усмивка, леко ви преместване. Аз това упражнение много го мразя, особено като ми се наложи  да го изпълнявам с дете на 1 год и 4 мес, в рамките на 1 седмица.

aliah_ok, нормално е да е по-тромаво, вече му е тясно на бебето.

# 272
Добър вечер и от мен мами и сладки бебчовци  Hug. Да се отчета и аз от днешната ЖК,въпреки,че нищо ново няма. Моят док. ме гледа 2 пъти в мвсеца,като единият път ни гледа и двете с бебка (колко сме натдали,колко и е пулса,колко ми е кръвното и т.н.) , а другият само моите размери. Та днешната ЖК беше от тези,които само мен ме гледа,качила съм 2 кг. за последните 2 седмици и вече стават общо 12кг. за бременноста до тук. Мислите ли,че са много,док. каза,че нормално било до към 16кг. ? Rolling Eyes
След ЖК отидохме с ММ на пазар и докупихме всичко онова за бебка,което все още не беше купено,сега вече всичко от списъка е задраскано,което доста ме успокои. Утре мисля да го отдам на релакс и почивка,а от други ден вече да започна да пера и гладя дрешките на бебка.
Е това за сега от мен. Лека и спокойна вечер на всички Simple Smile

П.С.  Смятате ли да използвате овлажнител за въздуха в стаята на бебо и мислите ли,че ми е необходим,след като се отопляваме на конвектори на ток ?  Rolling Eyes

# 273
Здравейте бъдещи и настоящи мами Simple Smile  Hug
аз не съм се записвала много отдавна, да си призная и не съм ви чела особено вече месец и половина  Rolling Eyes и смятам да ставам сериозна .
Просто се местихме от една в друга къща, в продължение на месец нямахме Интернет ( просто тук като си поръчаш и доста време чакаш), малко по малко с големия корем докато подредя, изпера и наглася мина доста време (мъжо не си взе почивни дни защото все някой трябва да изкарва парички Simple SmileSimple SmileSimple Smile ) - но вече се чувстваме уютно и с малки изключения сме готови за малката ни бебка!

Имаме вече и дата за раждането - не по-късно от 6.01. нали чакахме  да ни кажат защото само повтаряха че ще предизвикат 2 седмици по-рано. Раждането ще бъде нормално... Последния скан ще бъде на 29.12 и доктора тогава ще провери бъбрека и ще каже датата.
Така че ни остава по-малко от месец ако не тръгне само по-рано.. Simple Smile Praynig
Аз съм готова  с чантата за болницата, само чакам до 2-3 дни да ми пристигнат памперсите, кошчето за кола и музикалната играчка за креватчето. Смятаме , че сме купили всичко необходимо - даже малко сме прекалили с дрешките  ама какво да се прави. Само малка бебка да е жива и здрава. Количката ми пристигна преди една седмица , моя милия даже май повече и се радва от мен!  Heart Eyes
Аз от 10тина дни вече забелязах че доста се уморявам, като изкарам 2-4 4аса на крак и веднага ме стяга корема и  даже вече 3 пъти мисля че получавам контракции. Не съм мн сигурна но една такава секваща дъха болка - направо ме изпъва.... аууу  newsm78 при вас така ли е?
ох хайде да приключвам извинете ме за дългия пост!
лека и спокойна вечер  Hug  bouquet

# 274
П.С.  Смятате ли да използвате овлажнител за въздуха в стаята на бебо и мислите ли,че ми е необходим,след като се отопляваме на конвектори на ток ?  Rolling Eyes

Зависи колко е сух въздуха. Аз си мислех, че вкъщи ще е ниска влажността след като се отопляваме на печка с дърва, само че като си взехме влагомер се оказа, че се поддъжа между 50 и 60% което е супер нормално. За всеки случай сложих една тенджера с вода на печката - да се изпарява, но и със и без нея е пак същото.  Мисълта ми е, че щом с печка на дърва, за която се знае че изсушава въздуха се поддържа нормална влажност, то с конвектори би трябвало да си е още по-нормална. Ако те тревожи можеш да си вземеш влагомер, по-евтино ще е от овлажнител.

BlueBerry. аз контракции си имам от доста време, но определено не е свързано с болка - по-скоро е спазъм на мускулатурата.. стягане на целия корем. Малко е дискомфортно, но определено не е болезнено. Доколкото знам, ако има и болка не е добре и трябва да си каже и лекар мнението.

# 275
И моята обиколка на корема е 101 см.
aliah_ok, бебчето слиза надолу, затова, а и със сигурност му става тясно Simple Smile
Аз... като се замисля, в последните 2 седмици май нямам промяна в това отношение, дори като че ли по-трудно се умарям...
ivap, мерси за пожеланието... добре, че е мъжо - всичко организира той и ще е най-натоварен Simple Smile
Силве, не са много при всички положения!По принцип зависи колко си висока, но 12 си е напълно в нормата, според мен. Аз вече съм качила 15 килца, а съм 1,60м. Не мога да кажа, че съм надебеляла много, освен на корем и бузи, но и дори да са много килогрмите,  не виждам какво мога да направя... не ям повече от обикновено...(в никакъв случай не ям за 2-ма) А и както казва мъжът ми - "Ти кво искаш? Да си бременна и да отслабваш ли?" хихиих

# 276
Здравейте,

след като тази сутрин се събудих в 3.30 ч Rolling Eyes, успях все пак да си легна и да поспя към 8ч. Обещах ви, да ви покажа снимките на дрешките, които оплетох за нашата Калина Heart Eyes!, но как мога да вмъкна сника в съобщението си??? Пробвам да натисна бутона "Вмъкни снимка, но само се изписва (img)!!! Помощ!!
Аз вече почти приключих с покупките за родилното, но все още не съм ги сложила в чанта, защото съм все още в 34-та седмица. Тук, вув Франция, никои не ни е говорил за обезкосмяване, така че аз смятам да се подготвя, но това ми е последната грижа. Наи страшна ми е епидуралната упойка, защото на консултацията с анестезистката, тя ми показа иглата #Crazy, която е доста дебела (все пак през нея минава едно тунко маркуче, което остава забито в гърба през цялото раждане, за да мога аз със една помпичка да си изпращам толкова упоика, колкото искам, но без да се надвишава еди каква си доза).

Мерси на тези, които ми пратиха парола за албумчето.

# 277
В крайна сметка, направих една нова папка в албумчето със снимки и сложих там плетивата! - папката се казва "Плетива, за нашите бебета! " Simple Smile

# 278
Здравейте, аз набързо да се запиша ,че съвсем ви изпуснах и се връщам да наваксвам с четенето Simple Smile

# 279
  • София
mariqrousse, моя съвет - купи си поне 5-6 превръзки за родилки, нощните ще трябва да ги сменяш на 30-60 мин., което не е никак удобно за прясно родила жена ( не дай си боже се наложи секцио - забрави че ще имаш денонощно санитарка, която да те подмива и сменя  нон стоп превръзките)
pupalupa - или се отказваш от епидуралната, или си я ползваш - не е болезнено поставянето, а облекчението е огромно. Аз лично не препоръчвам епидуралната, защото има опасност да се влошат ДСТ и да се наложи секцио.
Обиколката на корема ми е 102, качила съм общо 11 кг от началото на тази бременност, но от началото на двете бременности гоня 20кг!!!!

# 280
Силве, не са много при всички положения!По принцип зависи колко си висока, но 12 си е напълно в нормата, според мен. Аз вече съм качила 15 килца, а съм 1,60м. Не мога да кажа, че съм надебеляла много, освен на корем и бузи, но и дори да са много килогрмите,  не виждам какво мога да направя... не ям повече от обикновено...(в никакъв случай не ям за 2-ма) А и както казва мъжът ми - "Ти кво искаш? Да си бременна и да отслабваш ли?" хихиих
Ами аз съм 1.64м. и също като теб съм пораснала само на корем и на цици,но има и в дупето и краката де Simple Smile.  ММ използва същата реплика като твоя - "Е то не може хем да искаш бебка да расте,хем ти да си все 54 кг. Simple Smile
mariqrousse благодаря за съвета,ще пробвам и аз с влагомер и ако стойностите са под нормата,чак тогава ще го мисля този овлажнител Simple Smile

# 281
Имам един въпрос към вече раждалите жени или тези които имат информация - долу-горе колко време след раждането започва кървенето? или веднага? след колко време може да се става примерно да се измиеш например? аз също реших и си взех само нощи превръзки, но май трябва да послушам krasidika
тук са малко особени и за всичко каквото питам само казват че няма проблем и е всичко ок  Shocked

# 282
  • На Дунава
Имам един въпрос към вече раждалите жени или тези които имат информация - долу-горе колко време след раждането започва кървенето? или веднага? след колко време може да се става примерно да се измиеш например? аз също реших и си взех само нощи превръзки, но май трябва да послушам krasidika
тук са малко особени и за всичко каквото питам само казват че няма проблем и е всичко ок  Shocked
Кръвотечението (т.н. лохии) започва със самото раждане и първата седмица е доста обилно - много по-обилно от менструация. Според мен използването на обикновени превръзки, било то и нощни, няма да се получи, освен ако не смятате през 20-30 мин да ги сменяте, което не е много реално. Обикновено не разрешават да се става веднага след раждането (говоря за нормално раждане, за секцио нека разкажат опитните мами), защото кръвообръщението не се е възстановило, и още със сядането причернява. Аз едвам издържах час и нещо да не стана, след което с помощта на мъжа ми се завлякох до тоалетната и там имам чувството, че от мен изтече половин килограм кръв и остатъци от лигавица и какво ли не, беше огромно облекчение. Тогава и се изкъпах, но много внимателно и седнала, под наблюдението на мъжа ми, с хладка вода, имах чувството, че от гореща директно ще припадна, а по принцип проблеми с кръвно нямам никакви. Нощните превръзки можете да си ползвате след първата седмица грубо - продължителността на лохиите е индивидуална между 4 и 8 седмици. Докато траят, къпането във вана е нежелателно, за да се избегне евентуалнен пренос на микроби и бактерии от влагалището върху гърдите и тялото и от там и върху бебето. Амин  bowuu

# 283
Bibiana, това беше много полезно инфо, мерси!
pupalupa, наистина страхотни плетива!!!!!!! Много много ми хресаха и дори мисля да изплагиатствам някои идеи! Браво!!!!

Последна редакция: пт, 09 дек 2011, 23:06 от usmivka66

# 284
Здравейте мами и аз да се запиша след днешния преглед.Калпазанчо си е все още седалищно и доки каза че може и да не се обарне (понеже вървял големичък и му е тясно ),за това вероятно януари ще определим дата за секцио.Иначе е около 2200-2300 кг и щял да се роди по нейни изчисления поне 3500.Уф незнам за вас но аз засега съм качила 18 кг и то най вече на корем и цици,не знам до януари дали ще ми издържат кръста,гърбът и краката (които си ме наболяват редовно сигурно от тежестта)Обиколката на корема ми е 100.В понеделник ще ходя на изследвания кръв и урина,и хем да си взема документите че излизам в майчинство.Не знам как е при вас но мен си ме вика на 10-15 дена и всеки път ме гледа на 3д ехограф.Засега това от нас и аз цял ден стискам палци ако имате новини пишете.

Общи условия

Активация на акаунт