Отговори
# 285
Марету
Цитат
Миналата година си купих такава (нощница) от магазин на "Цар Симеон", вторият или третият от ляво, ако вървиш от "Ботев". Много ми беше удобна. А и цената й беше прекрасна - около 10 лева, плътен памук. Не е мръднала.
Ако вървиш от "Ботев" в каква посока?  Grinning
С копчета докъмто пъпа, за такава ли говориш?  Crazy

От предната тема някой беше писал, че ще си вземе подплънки за кърмачки, но не и сЮтЮен - да питам как тогава ще се ползват тези подплънки? Нали трябва да се залепят на сутиена на принципа на дамските превръзки?  newsm78

# 286
  • Canada, ON
От предната тема някой беше писал, че ще си вземе подплънки за кърмачки, но не и сЮтЮен - да питам как тогава ще се ползват тези подплънки? Нали трябва да се залепят на сутиена на принципа на дамските превръзки?  newsm78
Аз лично сутиен за кърмачки ползвах само когато излизам. Когато си стоях вкъщи стоях без сутиен, носех тениски, които са по тялото и залепвах подплънките директно за тях. Ако подплънката се напълни много, така че да пада, то трябва да се смени. На мен лично ми течеше съвсем малко кърма между кърменията. Големи течове получавах при започване на кърмене - втората гърда потичаше в момента в който бебето засуче от първата. Общо взето сменях подплънки след всяко кърмене и те издържаха сравнително чисти до началото на следващото кърмене.

# 287
Ако вървиш от "Ботев" в каква посока?  Grinning
С копчета докъмто пъпа, за такава ли говориш?  Crazy
В посока от Сливница към Пиротска, завиваш по Цар Симеон към Мария Луиза. На тази отсечка има сигурно 20, ако не и повече, магазина за бельо на дребно и едро. Този е малко по-навътре от улицата, има широка площадка пред него, ако не ме лъже паметта. Нощницата, която аз купих е БГ, с фабрични цепки на гърдите, няма копчета. Но имаше и други модели.
pupalupa, стресна ме с това "Помощ" и червено изречение с удивителни.  Grinning
Мен пък ме е хванало едно безсъние тази нощ... чак се изнервям.

# 288
  • София
Мен пък ме е хванало едно безсъние тази нощ... чак се изнервям.
Не си сама и аз кукувам и се чудя къде да се дяна, носа ми е запушен и едва дишам, няма да е лека тази нощ явно.

# 289
Коремите ще си мерим, а, моят е 106 см., да видим кой ще ме мине Wink

Аз пък и двете раждания изкарах с най-обикновени превръзки и въобще не ми е текло обилно, но се влачи 40 дена (след първите 2-3 само като зацапване с ежедневни превръзки), та има и такива случаи.

Добро утро на по-ранобудните, аз отивам да си лягам Mr. Green

# 290
pupalupa, разгледах и аз, браво - особено ми хареса сивото болеро с пантофките, и червената/ако е червена/ рокля. Бягай да показваш и в темата на плетачките  Hug аз пък ще кача единственото, което засега съм спретнала за моето бебе, горкото, за него не стига време.

Григ, много ще те минем Simple Smile 106 бях ехе, в първата бременност Simple Smile сега съм 111 см и знам, че има по-големи кореми от моя Simple Smile

# 291
Добро утро!
Измерих си и аз обиколката на корема,мислех си,че няма да ме хване метъра  Mr. Green 112см.е моята пупа.Аз стартирах и с по-голямо шкембенце,и това има значение.За превръзките,предният път 4-5 дена ми беше по-обилно,и после си карах с обикновени,а накрая и с ежедневни.Чистих се 40 дена.Сега мисля да си взема и превръзки за родилки,моята приятелка каза ,че били много удобни,ще ги пробвам първите дни.Също така ми похвали и еднократните гащи,много се чудих дали ще са удобни,но тя разсея съмненията ми.Притесняваше ме до колко са стегнати и дали ще успеят да държат плътно превръзката,каза ,че били екстра Peace
Пупалупа,тити и лумиа,момичета, страшно красиви неща сте сътворили,имате златни ръце,браво!
Аз изпратих момчетата на ски,правих сандвичи до сега.Ще се навъртам ,чакам новини от Джун.Хубав ден Hug

# 292
  • София
Дубрутрууууууууу
някакви новини от June Rolling Eyes Praynig Praynig Praynig Peace
pupalupa страхотни и много вдъхновяващи творения Peace аз за сега само едно шапо съм спретнала, но тия дни като приключа окончателно с всички приготовления мисля на това да се отдам Crazy дано само малката не бърза виждам много идеалистична картинка за Коледа Heart Eyes
коремите си мерим, а Crazy аз не смея Joy за килата знам, че за съжаление тая бременност качих повечко хубавото е, че още не съм достигнала рекорда Embarassed от предишната бременност - дано и не го достигна Praynig
захванала съм се от вчера с грандиозно почистване из къщи, дано днес довърша основното за да можем утре семейно да украсим вече Heart Eyes а остатъка ще е за другата седмица но планирам да сряда вече всичкооооо да е готово - дано
желая ви усмихнат и спокоен ден и само и хубави емоции Hug

# 293
Здравеите,

аз тази нощ пак будувах - събудих се от една зловеща крампа в прасеца, беше ужас и така и не можах да заспя след това.
За превръзките - и аз съм купила Always Maxi (noshtni), но сега прочетох малко инфо в някои френски форуми, където "по-опитните" казват че те са много "пластмасови" и кожата не може да заздравee лесно, защото не диша. Това, което препоръчват тук са ето тези превръзки - http://www.pharma4beauty.com/soin-du-corps-hygiene-intime/ruby-maternite.html специално за след раждане (попиват много и са с някакво текстилно покритие, което позволява на кожата "да диша" и да за заздравява по -бързо). Така че смятам още днес да се сдобия с тях.
А за подплънките за попиване на кърма купих ето тези: http://www.mamanana.com/coussinets-allaitement-jetables-lansinoh … aires-pr-106.html  . Една приятелка ми каза че е имала нужда само 5-6 дни докато й се регулира кърмата, така че надявам се и при мен така да се получи. Всъщност то като родиш и почват от всякъде разни течове!!! Звучи доста непривлекателно, но само бебенцето да е добре а пък ние все някак си ще се адаптираме....
Благодаря на всички за комплиментите за плетивата, само да ви кажа че това са първите неща които плета през живота си и са научих сама от интернет, а моделите избрах от едни тукашни списания и ги "доокрасих" по мой вкус.

Последна редакция: сб, 10 дек 2011, 08:32 от pupalupa

# 294
  • Бургас
Добро утро от нас!
Няма новини от Джун, стискаме палци!Може би удържат донякъде положението, не знам.

Как сте вие?
Мимка не спря да се суети около сестра ми.Дори изпадна в истеричен рев да спят на едно легло, който потуших след дълго молене, пляскане и накрая залъгване с бонбони и да спи с подаръците, които й донесе  Crazy
Ей сега се събуди и отиде да буди и нея  Laughing
Гледам за тия превръзки за бременни говорите - дали се сещаме за едно и също нещо - тук са като памперси  Thinking , бях си взела, но така и не стигнах до тях.
А за плетените нещица - ако мога дори и на най-простата плетка, бих изплела нещо, стига да се сетя как беше, ама съм забравила бе.
Лек и спокоен ден на всички ни!

# 295
Благодаря на всички за комплиментите за плетивата, само да ви кажа че това са първите неща които плета през живота си и са научих сама от интернет, а моделите избрах от едни тукашни списания и ги "доокрасих" по мой вкус.
Pupalupa, още по-впечатлена съм, че си начинаеща, наистина невероятно! smile3501
(би ли споделила конкретния сайт  Crazy)
Моделите ти са на хартиен носител, така ли?

Тити, ами ти? И твоето одеялце ли е твое творение?  Hands Clap Много ми аресА и няма да ти се разсърдя да споделиш модела, ако е нейде из нета.

Усмивка, твоите нещица и те са прекрасни, оранжевият цвят много ми допада  Grinning

Моля и другите плетящи момичета да споделят сайтове с модели на бебешки/детски плетива, че баба, която ще ми помага в Сф. ще трябва да я забавлявам по някакъв начин. Не че бебките няма да й предложат достатъчно забавления, де  Joy
И аз качих в албума с плетивата две нейни творения за момичетата  Grinning
С изплетените пелени ще бъдат увити на изписването, не смятам да купувам специалните одеялца с копчета тик-так и ципче.

Маре, благодаря за упътването за нощниците, още днес ще видя да се разходя до там  Simple Smile

Момичета, аз не разбрах като ще съм секцио дали ще имам лохии  Blush

(не съм чела темата назад, сега се връщам да се поправя)

# 296
Добро утро и от мен!
Днес синковеца се пръкна в 7 ч, а на мен душичката ми спи. Добре, че е голям- минава тоалетна, баня, дрехи, остава само да го науча да си прави сам закуската и да се надявам на тиквен медал от снахата за постиженията  Mr. Green

Относно кървенето, лохиите, смея да твърдя, че при всеки е индивидуано. Аз лично не съм имала силно течение, може би една степен по-силно от обичаен цикъл. Идеално се справях с нощни превръзки през деня  Peace

aliah_ok, и моето бебе е по-тромаво. Явно вече им е тясно, само се бута милото, но пък за сметка на това е доста силничко, чак понякога болезнено за мен  Peace

И аз мисля, че 12 кг са си в нормата, аз сигурно вече съм повече  Tired
Майната му, ще му мисля после  Whistling

Страхотни са ви плетивата, мога само да завиждам, че съм с 2 леви

Хубав ден на всички  Hug

# 297
Кафенце,  ще имаш лохии, както и да родиш. Колко като количество и трайност, не зависи от родоразрешението.
ако искаш, да ти пратя на лични разни сайтове, само кажи на какъв език чете бабата, че да не занимава тебе с преводи Simple Smile

# 298
Добро утро на всички Simple Smile
Влязох с надеждата да има новини от June Simple Smile Ще проверявам от време на време Simple Smile
Аз вече кулинарствам... няма да издавам много, да не му се прияде на някой... Но мога да споделя една рецепта, която преди малко видях в предаването на бай Звездев Simple Smile Тя е специално за бременни и кърмачки Simple Smile Актуална е за сезона, предвид съставките. Може и други да са я видели Simple Smile
Крем с извара
*Варена тиква (100/200 гр.)
*1 - 2  ябълка/и - по възможност да е варена на пара, но може и във вода (бели се след варенето);
*извара (100/200гр.);
*сурови бадеми/орехи - 50 гр.;
*кленов сироп/ мед - 1-2 с.л.;
*канела - 1-2 щипки

Аз малко я поукрасих... грамажът е съвсем примерен, защото винаги можем да сложим от някоя съставка, която предпочитаме, повечко...
Рецептата (според еди-коя си д-рка) е полезна за предотвратяване на следродилната депресия, която най-много се влияе от прекомерната употреба на бяла рафинирана захар; Канелата е важна съставка (аз не я обичам много, ама...), защото с приема й в сладки ястия и десерти, предотвратява повишаването на кръвната захар.
Всичко се пасира до хомогенна смес (ядките - предварително се смилат на дребно)...
Бон апети от мен Simple Smile Аз ще я пробвам още утре Simple Smile

# 299
  • Бургас
Щъркелова вест, мили мами от мама ДЖУН:
ДНЕС, В 8 ЧАСА МАМА ДЖУН Е РОДИЛА БЕБЕ КАЛОЯН С РАЗМЕРИ 3100 КГ И 49 СМ, ЕСТЕСВЕНО РАЖДАНЕ.И ДВАМАТА СА ОК.ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ ПО-КЪСНО.

ЧЕСТИТ СИН КАЛОЯН НА МАМА ДЖУН!НЕКА ИМ БЪДЕ ЖИВ И ЗДРАВ, МНОГО РАДОСТ И УСМИВКИ ДА ИМ НОСИ!А НА МАМА БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!

Общи условия

Активация на акаунт