Децата и ските - 3

• 42 128
  • 659
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Специално декемврийските курсове са само за начинаещи.
Но от 26. започват редовните. Ако работи Лалето, ще могат по-напредналите да карат там.
Романски няма да работи, не знам за влека Помагалски - там пистата е по-лека и е точно за нивото, за което говориш. Миналата година караха по Романски от междинна до долу и ги качвахме с бусове обратно на Алеко.
Доколкото разбирам, твоето дете би се вписало в една група на Лалето със сравнително начинаещите на големи писти Simple Smile

# 391
  • Sofia
И аз си мисля, че Лалето е много подходяща писта, дано да работи.
Ние не сме се качвали отдавна на Алеко и затова да попитам на Лалето нали имаше съоръжения за искуствен сняг !?

От 2 години открихме Чепеларе и се влюбихме в този условно казано зимен "курорт", може би защото ни връща назад във времето и изглежда съвсем НЕкомерсиален в сравнение с Банско.
Витоша обаче е винаги ще бъде най-близкото и удобно място... дано тази година става поне малко за ски  Praynig

# 392
  • София
Да, има съоръжения на Лалето за изкуствен сняг, дано ги пуснат, ако се наложи.

# 393
Ще има ли сезон - чета противоречиви мнения  Crazy

# 394
  • София
Ще има, въпреки манипулациите от страна на ББ.

# 395
Ще има, въпреки манипулациите от страна на ББ.

Пу-пу  Heart Eyes

# 396
  • София, България
Моя синковец е на 6 и половина, когато беше на 3 и половина изкара една седмица на ски училище. Едва ли помни нещо от тогава. Курсовете са доста скъпи и не можем да си позволим повече от една седмица за сезон, мислите ли, че е достатъчно или само ще си хвърлим парите на вятъра  newsm78

# 397
  • София
Не е на вятъра дори една седмица в планината Simple Smile

# 398
не можем да си позволим повече от една седмица за сезон, мислите ли, че е достатъчно или само ще си хвърлим парите на вятъра  newsm78

Със сигурност е достатъчно. Ние не сме скиори и пращаме децата на ски-училища на Витоша. И двете ми деца ходят за по седмица всяка година и доста неща научиха. Малкият се качи на ски миналата зима за пръв път (беше на 4 г.) и за 6 дни се научи да се качва с влек и да се спуска по Офелиите (първо на по-лесния влек, после на по-трудния). Така че щом такова малко дете толкова напредна за това време, наистина има ефект! Да не говорим от здравословна гледна точка - на чист въздух, слънце, движение. Не се колебай - според мен, повечето деца ходят за по седмица (такива наблюдения имам от нашите познати). Малко хора могат да си позволят повече.

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 16:06 от Анонимен

# 399
  • София
радос, няма да е на вятъра. Чистият въздух просто си е чист въздух.
Тази година щерката ще ходи със сигурност от градината. И силно се надявам, да успеем някой и друг път да я качим да покара. Тя сама питаше кога ще има сняг да се пързаля...
А догодина малкият като се освести още малко - и него ще го метнем.

# 400
Влизам в темата направо с летящ старт, с молба за съвет - какви ски трябва да купя за дъщеря си, висока е 140 сн., около 38 кг е. Навремето карах ски, помня, че имаше някакви правила за височината и дължината на ските, но не помня какви бяха...а и сигурно днес нещата са различни.
Мисля си за ски втора употреба, защото тя ще продължи да расте и купуване на нови ски ми се вижда излишно. И още нещо - за град Пловдив има ли нещо като магазини за екипировка втора ръка и къде? По принцип смятам да прегледам какво има в продавалника като обяви......
Защото ски ще се карат над Пловдив - на Копривките и хижа Здравец по време на зимната ваканция и си мисля направо оттам да купувам каквото е необходимо. Миналата зима девойката се качи 3-4 пъти на ски с дядо си и като за първи път се справи добре, тази зима продължаваме.
Ако въпросите ми не пасват на темата - може да ме порицаете и ще се изтрия  Wink

# 401
  • София
Taneto, а защо не наемате ски от ски-гардероб, щом ще е само за ваканцията?

# 402
Наемахме, но ако купя ски и ги ползва да речем 2 години май ще съм на сметка. Тя си има екип за каране, само не съм купувала термо-бельо и др.под. (в по-стари теми съм чела за него и за това, че не трябва да се носят памучни чорапи/чорапогащници и т.н.), защото качването й беше малко инцидентно. От друга страна ако идем да живеем в Пловдив ще се карат ски и през уикендите, но не искам да ви занимавам с това. Варна е гаден град и най-вече далеч от планината, която много ми липсва вече....

Трябва ми малко начален тласък да се ограмотя  Wink
Едно време родителите ми обзаведоха и мен и сестра ми със ски и грейки, карахме рдовно над Пловдив, рядко отскачахме до Пампорово, че много се чакаше по лифтовете. Тогава хубаво за каране беше на Мечи чал на Чепеларе. И ми се ще и моите деца да покарат малко за удоволствие, затова си мисля,че ще е по-добре поне ски да купим (и обувки, де).  Simple Smile

# 403
  • София
Ските е добре да са до брадичката. Т.е. за 140 см ръст - около 120 - 125 см.  В Пловдив не знам къде се продават.

Термобельото изобщо не е задължително, а чорапите спокойно могат да са 80% памук. Аз и синът ми караме с такива - обикновени термо чорапи.  Скиорските са по 10 до 20 лв. За мен е излишно.

# 404
  • София-Лагера
http://www.sportsdirect.com/skiing-and-snowboarding
От тук купувам термо и чорапи вече няколко години.
За дете почти цял ден в планината за мен е задължително.
Тази година сме го записали към Витоша ски.
За целия сезон таксата ни е близо 1100 лв.
Мисля да го пускам 3 пъти седмично,все пак трябва да ходи и на у-ще Grinning

Общи условия

Активация на акаунт