Децата и ските - 3

• 41 975
  • 659
  •   1
Отговори
# 630
Чудесно е че има такива ски училища в Сф.
*
..но трябва да имат предвид сложността и стойността на начинанието.
баш !

Аз тази година от немай къде пуснах дете1 (8,момиче) само по влекове и писти (докато брат и ме тормози с черни заледени слаломи между дървета) и се справи добре,но не ми е спокойно хич макар че е разумна..иска си контрол поне до 13-14,как ще го накъдря следв.сезон не знам точно..

# 631
  • София
Е, в България това удоволствие - ски за дете, все още излиза по-евтино, отколкото в USA, но стандарта на живот е различен, разбира се.

напротив, бих казала, че излиза по-скъпо. 500 долара на дете за сезон, каза anette1104.

един ден (3 часа ефективно занимание) с индивидуален учител на Алеко е 90 лв (57 долара) - без транспорта до там, без разходи за ски-облекло и храна.

...
Е, anette1104 всъщност е написала "уроците веднъж в седмицата по час за пет седмици са сто и малко на дете...", като не е ясно дали това е за индивидуално или групово обучение. В България за 200 лева на седмица получаваш обучение в група, което поне в началото според мен е ок. Иначе за индивидуален урок за 1 дете в Пампорово и на мен ми поискаха 45 лева за 1 час..но това е друго. В Добринище например е 16 лева на час, което е съвсем приемливо според мен.

Иначе, винаги може да отидете с компания на ски, и детето да кара с другите скиори - ние миналата седмица се грижехме 2-3 възрастни за 5 деца - на някои родителите не караха, и децата се справиха много добре - караха един след друг, проблеми не сме имали, всички оцеляха. Simple Smile

# 632
групови уроци имах наум (5 деца на горе-долу едно ниво,карат по тъмно 630-730пм)  ; идивидуалните са 40 долара за 50мин на 1 дете
..
това с команията е добра идея; аз обаче не бих поела ангажимент за чуждо дете защото не съм мн.добър скиор и моите 2 да ми абсол.достатъчни..далеч по-сложно е ако няма родител скиор,поне за моите разбирания..

# 633
Благодаря на всички за мненията!  Hug Наведохте ме на размисъл.
Няма да ни бъде проблем това, че ние с баща й не сме скиори, имаме много близки приятели, които са редовни и запалени скиори, има с кого да я пращаме, ако тя се запали по ските. Склонна съм да прежаля дори цената на ски-училището (210 лв.), ако тя се откаже след първия-втория ден, което като си я познавам, е доста вероятно  Mr. Green. Ако тръгне с положителна нагласа, за което ще й помогна, естествено, се надявам да не се откаже. 

И в тази връзка, кажете откъде да й купя екип? Разпитвам познати да взема назаем, но засега безуспешно.
Нямам претенции дали нов или втора употреба, предполагам, че в момента има намаления на тези стоки. Освен големият SLS на бул."Черни връх" май не знам друг подходящ магазин. Четох, че говорите за термобельо, освен него и екипа, трябва ли нещо друго да й купувам като за първи път?

И още нещо. Казвате, че в цената на ски-училището влиза карта за лифта. Ами тя мойта ще бъде начинаеща, ще я качват ли на лифта? Простете за лаишкия въпрос.  Embarassed

# 634
И в тази връзка, кажете откъде да й купя екип? Разпитвам познати да взема назаем, но засега безуспешно.
Нямам претенции дали нов или втора употреба, предполагам, че в момента има намаления на тези стоки. Освен големият SLS на бул."Черни връх" май не знам друг подходящ магазин. Четох, че говорите за термобельо, освен него и екипа, трябва ли нещо друго да й купувам като за първи път?

И още нещо. Казвате, че в цената на ски-училището влиза карта за лифта. Ами тя мойта ще бъде начинаеща, ще я качват ли на лифта? Простете за лаишкия въпрос.  Embarassed

Ски-екипи досега само от SLS сме купували - якета, панталони, ръкавици, термо-бельо, поларени блузи, скиорски чорапи, каски и очила. За последно като ходих преди 20-на дни, намалението беше 50%, сега може да е и повече, защото сезонът почти отминава.
Но ако не ти се инвестира толкова много, в големите спортни магазини в моловете има ски-екипи за доста малко пари. Intersport примерно: http://www.intersport.bg/bg/products/ski/ski-apparel?category=35 … sort=&submit=Покажи

Колкото до цената на ски-училището, за малкия беше така - първо платихме по 220 лв. за ски-училище и наем ски, а след това, от 3-я ден - по 14 лв. на ден за влек, защото от първия ден начинаещите деца не могат да се казват и да го ползват. Тоест, 220 лв. плюс 3х14 лв. - общо 262 лв. за всичко за 5-те дни.

А за каката, защото е напреднала, плащаме наведнъж и ски училище и карта за лифт (защото е ясно, че ще ползва лифт през цялото време) - 285 лв. общо беше училище плюс картата за лифта тази година, кара с Витоша-ски на Лалето.

# 635
Купувала съм чудесни долнища за ски от магазини втора употреба. Цена между 5 и 10 лева. Но вече са извън сезон за магазините, така че едва ли ще намериш нещо интересно.

# 636
  • ride my bike...
Аз съм голям фен на второупотребните дрехи за ски.
Има страхотни - кройка, материя..всичко.

Вероятно вече са го поприбрали обаче... Може да погледнеш в Продавалника.
http://prodavalnik.com/ski-pantalon-s-rkavitsi-londsend-za-6-god … ni-12lv-i17467779
http://prodavalnik.com/zhlta-greyka-uniseks-116sm-i17493713

Мисля, че екип от две части е по-удобния вариант. Може да купиш само долница и да ползваш някое яке, ако имате подходящо.
Термобельото е много добро нещо, но тук в магазите е доста скъпо
oт този сайт излиза на много добра цена
http://www.sportsdirect.com/skiing-and-snowboarding/kids-thermal … rwear?dsearch=cat
Успех на малката скиорка Simple Smile

# 637
  • София
Айде и аз да се изкажа по казуса с некаращите родители: едно дете, колкото и добре да възприема, може да ходи на ски-училище и да усъвършенства карането си поне до 12-13 години.  След това може да ходи с приятели. Нека това не ви отказва.

Относно екипировката - има всякакви варианти. Може за сравнително малко пари да се набави прилична такава втора употреба. Голямото перо са лифтовете.

Присъствието на родител при индивидуалното обучение може да пречи точно толкова, колкото и при груповото. Може и да не пречи. Зависи от родителя и от детето... 

# 638
..

Присъствието на родител при индивидуалното обучение може да пречи точно толкова, колкото и при груповото. Може и да не пречи. Зависи от родителя и от детето...  

Благодаря , схванах какво имаш предвид .. ще мислим и пробваме , както е най-добре - така . Пък и учителя може да има изисквания, с които също ням как да не се съобразим.

# 639
Момичета,сега като е по-топло децата не се ли изпотяват много? Моят син много се поти, като не е облечен много,само чорапи, бельо, блуза и грейката. Незнам вече с какво да го обличам.

# 640
  • София
Ние не караме с мъжа. Това че ние не караме, няма да е причнина да не я качим на ски. Пращаме детето 2-ри път от градината на ски. Миналата година малко мрънкаше, но сега е адски ентусиазирана.

И да, скъп спорт са ските. Ако се окаже, че има желание от страна на детето/децата, и ние ще се включим по някакъв начин и ще нагодим нещата.
Покрай нея баща й се научи да кара кънки. Аз пък лятото ще се боря с ролерите.

Little wingels, миналата година от мола на Цариградско, магазин Интерспорт - там купихме на много прилична цена грейка и яке (нещо за 60-70 лв ми се върти в главата, имаха намаления), които ползва и тази година. Очила, намалени - от СпортДепо-то в Младост. Пак от там взехме и ръкавици с някакво намаление.
А се засилихме към моловете, понеже не включих навреме, че има пазар за такива неща 2-ра употреба...
Беше без термобельо миналата година - искаха ми някаква безумна цена в СпортДепото. После от sportsdirect.com поръчах на супер цена.

# 641
  • София-Лагера
http://www.amazon.co.uk/Envy-Boys-Gunnedah-Ski-Set/dp/B0093ISLKG … 48926&sr=1-19
http://www.amazon.co.uk/Envy-Girls-Daisy-Ski-Set/dp/B0093ISDNQ/r … 48926&sr=1-11
50 лв комплекта.Има доста предложения в Амазон.

Аз и мъжът ми не караме ски.Синът ми кара от 3 годишен.
Миналата седмица го пуснахме сам да кара на Лалето с едно дете на 15 г.
Нямам никакви притеснения.

# 642
  • дядовата ръкавичка
Научих се да карам ски покрай децата - на 35 години бях. Така че, никога не е късно  Laughing.
Термобельо не сме ползвали никога. Мисля, че можем да минем без найлон и полиестер в тесен контакт с тялото.

# 643
  • ride my bike...
Не е задължително да е полиестер термо бельото.
Цялото семейство сме с вълнено - мерино. Страшен кеф е. Топло, меко, леко. Страхотно е.

Когато е топло обличам децата с термото и горе тънка ветровка.
Карали са и само с долница и нагоре по поларче.

# 644
Научих се да карам ски покрай децата - на 35 години бях. Така че, никога не е късно  Laughing.
...

И аз така, голямата ми дъщеря беше на 3 г., аз на 31 г. и двете заедно се качихме на ски. Тази година съпругът ми с малката ни дъщеря пък се качи на сноуборд, на 37 г. е, така че никога не е късно, а е изключително приятно Simple Smile
Миналото лято се научихме да караме и ролери, отново покрай голямата ми дъщеря Laughing

Общи условия

Активация на акаунт