Децата и ските - 3

• 41 977
  • 659
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, а ако е индивидуален ски учител неможе ли и аз да съм с тях..?
Ние тази година изпуснахме пак сезона, но нищо другата вече се надявам да са здрави и ще са тъкмо малко по-големи, че до 3 г ми се струват много мънички .. макар че сигурно зависи от детето и учителя  Thinking

Последна редакция: вт, 26 фев 2013, 00:19 от katia13

# 616
  • София, България
Аз съм в дилема дали да пусна моята дъщеря на ски-училище за 5 дни. Офертата е от Марина Спорт към детската градина. Мойта хабер няма нито от ски, нито от планина, но казва, че има желание да опита. Склонна съм да й гласувам доверие, но съм длъжна да претегля плюсовете и минусите. Ние с баща й не сме скиори. Чудя се дали няма да съм по-спокойна, ако отида горе с тях, първият ден примерно, да наблюдавам. Моля споделете, как практикуват най-често родителите при ски-училище за първи път на тази възраст? 

^desika^ , прочетох назад, че преди няколко седмици синът ти е ходил на ски-училище с Марина Спорт. Как мина, доволни ли сте? Ти беше ли там с тях?   

Казаха ми, че ще ги връщат в градината в 16 ч. Това не е ли много време, цял ден горе? Ако карат ски преди обяда, какво правят след обяда?

аз във вашия случай по-скоро бих се притеснявала има ли смисъл въобще да се учи да кара ски, след като вие не карате. Помислете дали ви се захваща въобще - ските са скъп спорт, и от друга страна - ако вие не го практикувате, детето с кой ще кара като поотрасне. Отначало ще ходи със ски училищата, но после ... Но пък ако парите не са ви проблем, винаги е хубаво детето да има едно умение повече - особено ако това е каране на ски. Ще ви е благодарно в бъдеще ако успее да се научи /което обаче изисква практика всяка зима/  Peace

# 617
...аз във вашия случай по-скоро бих се притеснявала има ли смисъл въобще да се учи да кара ски, след като вие не карате. Помислете дали ви се захваща въобще....

По тази логика, ако родителите не умеят да плуват, да играят тенис и т.н. - децата няма смисъл да се захващат  ooooh!

# 618
...аз във вашия случай по-скоро бих се притеснявала има ли смисъл въобще да се учи да кара ски, след като вие не карате. Помислете дали ви се захваща въобще....

По тази логика, ако родителите не умеят да плуват, да играят тенис и т.н. - децата няма смисъл да се захващат  ooooh!

Ne е съвсем така. Ските определено са занимание различно от тениса и плуването. Не бих се поколебала да пусна дете с група да се въргальосва в снега. Друго е като вземе да се мисли за инвестиране  в сериозна екипировка, ски пасове за планина и пр,там вече се иска наистина родител/приятел, който да кара и да пасе детето до поне 12-13г..

# 619
  • София

Ne е съвсем така. Ските определено са занимание различно от тениса и плуването. Не бих се поколебала да пусна дете с група да се въргальосва в снега. Друго е като вземе да се мисли за инвестиране  в сериозна екипировка, ски пасове за планина и пр,там вече се иска наистина родител/приятел, който да кара и да пасе детето до поне 12-13г..

в това има резон и съм любопитна да науча как са се справяли хората с този проблем, защото и при нас го има, за съжаление...

# 620
  • София
Според мен няма проблем детето да се учи на ски, независимо от това дали родителите карат.
Ние със съпруга ми караме ски, но въпреки това дъщеря ни до момента е карала няколко пъти ски училище от ДГ - всъщност качи се на 3 год. възраст, сега е почти на 6г., има 4 ски училища. За първи път я взех с мен на ски ваканция за 1 седмица сега, и трябва да отбележа, че детето се справя много добре само от опита си от ски училището - с мен се пускаше и по сини, и по червени писти.
Винаги дете с некаращи родители може да ходи поне веднъж на година на ски училище /в нашата градина организират 2 пъти на сезон/. А и винаги родителите също могат да се качат на ски, за това никога не е късно. Simple Smile
Little wingels, пускай я смело според мен. Дъщеря ми има приятелка, дете на наше приятелско семейство, те не карат ски, но детето е всяка година на ски училище. Все ще се намери впоследствие с кого да кара.
За въпроса ти - карат около 2 часа сутрин, после обяд, и още 2 часа следобяд - поне при нас с Мотен е така.

# 621
Интересно ми е да чуя какво имате предвид под СКЪПО ски оборудване.

# 622
И у нас само децата карат.
Вариантите са - ски училище или каране с приятели.
Докато още се налага да ги пасем.  Joy
Много бързо обаче минава това време. В един момент ще им видим гърба и от нас ще се иска само финансирането.  Simple Smile
Дано се намери оптималното решение за Витоша  Praynig И за другите планини, разбира се.

# 623
  • ride my bike...
ски оборуването не е задължитело да е скъпо.
Има достатъчно голям избор от ски, обувки, якета, каски и каквото трябва втора употреба.
Не бих си лишила детето от една страхотна емоция с мисълта, че няма да има с кого да кара в следващите години. Организират се ски училища, лагери....
Спокойно може да отиде на зимна почивка с родителите си, дори и те да не карат ски.
Да не говорим, че никога не е късно да прокараш ски Simple Smile
Както е казала mam@
Цитат
Няма по-хубаво време, прекарано в планината  Peace
Всеки си решава де...

# 624
Моите деца сменят екипировка всяка година заради обувките..Пета ръка оборудване е към 150долара на дете; картата за ски е двеста на дете;уроците веднъж в седмицата по час за пет седмици са сто и малко на дете плюс шофиране към три часа в работна седмица.Демек към 500 долара на дете на сезон.Ако аз не карам и не намирам ските за особено важни за живота на човека Mr. Green не бих платила тази камара пари и обърнала света да се научат.За жалост, тук нямат организирани училища и ако ходят това е ангажимент изцяло на родителя,та затова и казах че ако той не кара е по-сложно от тениса и плуването.
Отново-за излагане на нещо ново и за игра навън и пр-сто ръце За особено щом има лагери и възможност детето да го прави с години без родит.участие, ние нямаме този избор и ако аз не бях скиор децата нямаше да се научат..

# 625
  • София
Е, в България това удоволствие - ски за дете, все още излиза по-евтино, отколкото в USA, но стандарта на живот е различен, разбира се.
1 седмица в ски-училище от ДГ е около 200-250 лв. /включва обучение, ски и ски-обувки под наем, карта за лифта за 1 седмица/, екипа на дете /който според мен можеш да ползваш 2 години, ако го вземеш малко по-големичък/ е към 200-250 лв.
Хубаво е, че има ски-курорт като Пампорово, където дете до 7 г. ползва безплатно съоръженията.

# 626
Нито аз, нито мъжът ми можем да караме ски, но децата всяка зима ги записвам на организирано ски-училище. Директно ги взимат от детската, или училището и ги качват на Витоша за 6 часа, след което ги връщат в детската/училището. Цената за 5 дни е 290 лв. на дете - тя включва обучение, плюс наем на ски и обувки, плюс карта за влек/лифт за 5-те дни.
Купувам им само ски-облекло; каски и очила. По този начин и двете ми деца се научиха да карат ски, без ние, родителите, да вземаме каквото и да е пряко участие. Каката тази зима се качи за 7-ми пореден път на такова ски училище и вече доста добре кара - пуска Лалето без никакви проблеми, даже иска да ходи сама (на 11 години е). Иначе, ако чакаше на нас, досега да не се е качила нито веднъж. Малкият (на 5 г. е) тази зима ходи за втори пореден път, вече без проблем се качва на влек (даже още миналата година можеше). Мрънка ми да го запиша пак на ски, толкова му харесало, сега ще търся някъде само за 2-3 недели да го запиша, че ще свърши сезона.
За децата е да са прекрасно да са горе на чист въздух и на всички им харесва много - не се колебайте да ги пускате! Особено ние, софиянци, сме много облагодятелствани - Витоша на 2 крачки + много организирани ски-училища.  Peace

# 627
Простете за упорството, но аз не разбрах ако вземем индивидуален ски учител мога ли да съм с тях..?Първо са двама и второ са палави и разглезени..а и не с се делили от нас .. и незнам как биха приели цял ден самички с чужд човек.. ако съм наблизо друго..ако ревне единия , поне човека може да ми го доведе и да се занимава само с другия близнак  newsm78
По-спокойно ще ми е .. защо сте против родител да е горе... ако е групово- ясно.. но ако е индивидуален ски-учител.. не би трябвало да има проблем  Thinking

Последна редакция: вт, 26 фев 2013, 16:09 от katia13

# 628
  • София
Е, в България това удоволствие - ски за дете, все още излиза по-евтино, отколкото в USA, но стандарта на живот е различен, разбира се.

напротив, бих казала, че излиза по-скъпо. 500 долара на дете за сезон, каза anette1104.

един ден (3 часа ефективно занимание) с индивидуален учител на Алеко е 90 лв (57 долара) - без транспорта до там, без разходи за ски-облекло и храна.

а пък ако се отиде за няколко дни в ски-курорт, отиде коня в реката...

скъпо е, но на мен ми се струва добра идея. едно заради чистия въздух в планината, второ заради създаденото умение за каране на ски и създадената любов към активното движение през зимния сезон, която ще оформи положителни навици (надявам се!) и в зряла възраст.

само ме притеснява наистина този момент, когато вече ще е напреднало достатъчно, за да не му трябва учител, а все още няма да е за пускане само по пистите. ами явно ще продължа да си плащам за учител - в ролята на компаньон... не се сещам друг вариант.

# 629
  • София, България

само ме притеснява наистина този момент, когато вече ще е напреднало достатъчно, за да не му трябва учител, а все още няма да е за пускане само по пистите. ами явно ще продължа да си плащам за учител - в ролята на компаньон... не се сещам друг вариант.

Именно това имах предвид - че когато се научи, ако родителите не карат ще трябва да продължава да се качва само със ски училищата, което си е 200-300 лв на седмица - със съораженията. Въобще са си скъп спорт ските откъдето и да го погледнеш - дори да не си с най-марковата екипировка, пак грейки, очила, обувки, ски, а и картите са ужасно скъпи. Така че ... не е като плуването - с 50 лева се екипираш идеално и после ти е 8-10 лева посещението ...

Така че, мам@, аз казах, че една седмица в планината няма да се отрази зле на никое дете, но некаращите родители наистина трябва да се замислят дали им се захваща. За родители, които карат въпроса не стои - децата просто трябва да се научат ... но другите трябва да обмислят въпроса сериозно. И пак казвам - децата им един ден ще са им благодарни, но трябва да имат предвид сложността и стойността на начинанието.

Общи условия

Активация на акаунт