Децата и ските - 3

• 41 989
  • 659
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Чудя се дали е необходимо да купувам термо бельо. Вие как обличате децата под грейките?
Виж тези постове на Луда Мара

Миналата година моята беше с памучен клин, потник, блуза и хавлиени чорапи и отгоре грейка и яке.
За тази година я обзаведох с термобельо от спортсдайрект-а за има-няма 10лв. В спортдепо-то ми искаха близо 60лв миналата зима и не купихме - мъжът искаше тогава, но аз се запънах.

# 601
  • София
Извинете м е, ако сте коментирали. Търсим вариант за нещо като ски училище докато сме на Пампорово за 4-5 дни. Частните учители за половин ден ще са ни много скъпи, някой ползвал ли е някое ски училище (сина ми е на 5 г.) там?

Миналата година - дъщеря ми беше точно на 5 - ползвахме ски детската градина там. То всъщност чак на 7 ги взимат в ски училище на Пампорово. Иначе бяхме доволни от детската градина - сутрин ги качваха на ски за час, час и половина; следобед се возят на шейни, но ние оставяхме дъщеря ми само сутрин.

# 602
  • София
Deina, потърсете вариант да я включите в група, по евтино ще е, според мен ски градината е за 3-4- годишни, малко карат, по скоро е да я гледат, докато вие карате, но ако искате да се научи да кара ски я запишете в група. И може да се пазарите за цените със ски учителите, ако ще кара 4-5 дни  Peace

# 603
Ние се отказахме от детската градина на Пампорово,защото все пак отидохме да караме ски,а не детето да виси в някаква хижа няколко часа,докато ние се забавляваме.Първия ден беше с група с още 5 деца,но не му е било инетересно и е избягал от урока още след 20 мин,втория кара самостоятелно с учител и се справи много добре.Според мен това си е най-добрия вариант,стига да имате възможност разбира се.Разлика в цените има-в група 25лв/час,с учител-35лв/час.

# 604
  • София
Ако е такава разликата, си струва. На Витоша в група е 40 на ден. По принцип индивидуалното обучение е подходящо и изгодно, ако искате детето бързо да напредне. Тогава си струва парите, защото за ден научава колкото за три - четири дни в група. Зависи и от детето и от учителя, разбира се, но в общия случай е така.

Ако просто искате да пратите детето на чист въздух за по-дълго време, където все пак да получи и обучение по ски, груповото е по-подходящо. Учат и там, разбира се, но най - добрите и най-бавните са ощетени, колкото и да е еднородна групата като ниво.

# 605
Благодаря, момичета   bouquet

# 606
Чудя се дали е необходимо да купувам термо бельо. Вие как обличате децата под грейките?
Термобельо, ски чорапи,  блуза-полар, уиндстопер яке, ски яке, грейка - висока защита, маска, каска, очила, ръкавици.
Зависи от времето - съблича част от горните дрехи.

# 607

Термобельо, скиорски чорапи, поларена блуза, гащеризон/панталон, яке - това е облеклото за ски и на двете ми деца. (+ каска, очила, ръкавици, както и маска за много ветровито време)
Не слагам допълнителни дрехи, защото няма нужда - децата се движат много и се изпотяват, ако са облечени прекалено. Хубавите марки ски-облекло си имат достатъчно защити и дори да изглеждат тънки, не позволяват преохлаждане на тялото.  

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 14:30 от Анонимен

# 608
  • Варна
Ние се върнахме от Банско. Първите два дни дъщеря ми нещо се притесни, качи се за малко на ските и веднага слезе. Следващите три дни обаче имаше много голям напредък - с индивидуален учител, пускаше се сама и спираше по малък наклон. Simple Smile Следващият път - повече.

За облеклото - термо блузка и термо клин, поларена блуза и отгоре цял ски екип, ръкавици и шапка. Не й е било студено, нито пък се е изпотявала. Единия ден ни валя почти през цялото време сняг, но екипът издържа, само на раменете беше леко влажен, а един ден пък беше слънчево и много топло. Полар, две якета и отгоре грейка не е ли прекалено много?

# 609
  • София
Две якета са много при всички положения.

# 610
  • София

В Мачирски обаче имат изискване за очила - скиорски или слънчеви.

A от къде да се снабдя с такива за 4-годишния ми син  newsm78? Дребничък е и на ръст и на кокал въобще, не виждам от къде да му намеря такива очила/маска...

# 611
  • София
В магазините за спортна екипировка и на пазара на Юнак продават детски скиорски маски.

# 612
Аз съм в дилема дали да пусна моята дъщеря на ски-училище за 5 дни. Офертата е от Марина Спорт към детската градина. Мойта хабер няма нито от ски, нито от планина, но казва, че има желание да опита. Склонна съм да й гласувам доверие, но съм длъжна да претегля плюсовете и минусите. Ние с баща й не сме скиори. Чудя се дали няма да съм по-спокойна, ако отида горе с тях, първият ден примерно, да наблюдавам. Моля споделете, как практикуват най-често родителите при ски-училище за първи път на тази възраст? 

^desika^ , прочетох назад, че преди няколко седмици синът ти е ходил на ски-училище с Марина Спорт. Как мина, доволни ли сте? Ти беше ли там с тях?   

Казаха ми, че ще ги връщат в градината в 16 ч. Това не е ли много време, цял ден горе? Ако карат ски преди обяда, какво правят след обяда?

# 613
Няма по-хубаво време, прекарано в планината  Peace
Много е важно облеклото! /вижте по-горни постове/
Относно притесненията Ви, дали да се качите с тях още 1 ден - НЕ  Peace
Ски-учителите си знаят работата и имат опит  Simple Smile
Най-вероятно /такава е практиката/ ще Ви поканят последния ден, за да покажат какво са научили.

# 614
  • София
Аз съм в дилема дали да пусна моята дъщеря на ски-училище за 5 дни. Офертата е от Марина Спорт към детската градина. Мойта хабер няма нито от ски, нито от планина, но казва, че има желание да опита. Склонна съм да й гласувам доверие, но съм длъжна да претегля плюсовете и минусите. Ние с баща й не сме скиори. Чудя се дали няма да съм по-спокойна, ако отида горе с тях, първият ден примерно, да наблюдавам. Моля споделете, как практикуват най-често родителите при ски-училище за първи път на тази възраст? 

^desika^ , прочетох назад, че преди няколко седмици синът ти е ходил на ски-училище с Марина Спорт. Как мина, доволни ли сте? Ти беше ли там с тях?   

Казаха ми, че ще ги връщат в градината в 16 ч. Това не е ли много време, цял ден горе? Ако карат ски преди обяда, какво правят след обяда?

Няма прекалено много време горе Wink
Кара се час и половина преди обяд и още толкова след него. Тръгва се надолу в 15ч.
Подкрепям мнението на mam@, че родителите нямат място там, освен в последния ден. Обикновено само пречат и отвличат вниманието на децата, които почват да се глезят. Не всички, ама повечето.

Не се притеснявайте, нищо лошо няма да се случи. Децата горе обикновено са много щастливи. Понякога им става мъчно за мама, особено на по-малките (3-4 г.), ама бързо им минава.

Общи условия

Активация на акаунт