Децата и ските - 3

• 42 120
  • 659
  •   1
Отговори
# 420
  • София-Лагера
Да Peace

# 421
  • София
Преди години съм й звъняла безброй пъти, нито вдигна, нито върна обаждането.
Така че, Тонита, ако не ти вдига, бъди упоритаPeace
Упоритостта не е от силните ми качества, но ще пробвам... Wink
50 лв на ден ни струваше това удоволствие.
В тази сума влиза ли цената на влека и екипировката?

Благодаря и на двете за информацията   bouquet

3- годишно едва ли ще стигне до влек за 5 дни.

# 422
Преди години съм й звъняла безброй пъти, нито вдигна, нито върна обаждането.
Така че, Тонита, ако не ти вдига, бъди упорита.  Peace
Упоритостта не е от силните ми качества, но ще пробвам... Wink
50 лв на ден ни струваше това удоволствие.
В тази сума влиза ли цената на влека и екипировката?

Благодаря и на двете за информацията   bouquet

3- годишно едва ли ще стигне до влек за 5 дни.
Мммм, нещо не разбрах. newsm78 Детето ми е на 8,5 години и вече е бил на влека... Явно пишеш за друго 3-годишно...

# 423
Доколкото разбрах не става дума за конкретно 3-годишно дете....по принцип дете на 3 години не може да се научи за 5 дни да кара,че и с влек да ползва.Моето дете миналата година ходи 5 дни на Витоша,тогава беше на 4 години и мисля последния ден се добра до влека,но сам така и не се научи да го ползва,все падаше.

# 424
  • София
Моето е 3-годишното, Луда Мара сигурно за него говореше. Simple Smile
Благодаря за отговорите Hug
Има ли официална информация вече дали съоръженията на Витоша ще работят тази зима?

# 425
  • София
Моето е 3-годишното, Луда Мара сигурно за него говореше. Simple Smile
Благодаря за отговорите Hug
Има ли официална информация вече дали съоръженията на Витоша ще работят тази зима?

Да, за твоето говорех Simple Smile Не че е невъзможно, но е малко вероятно да стигне до влека.
Съоръженията ще работят.

# 426
  • София-Лагера
Хайде честит първи сняг Grinning
С нетърпение чакам да натрупа.Тази година съм решила да се науча да карам и аз ски.
Нищо ,че са ми в повече годинките. Joy Joy Joy
Ще се пробвам.

# 427
И от мен Честит първи сняг!
Дано да натрупа сняг, че скоро наближава Коледната ваканция на учениците. Ще е хубаво да покараме ски тогава! Че последните години чак към края на януари става за пързаляне, а тогава няма ваканция...
Аз мисля тази година да качим и малкия на ски Simple Smile Той от  месеца "кара" зимни кънки. Ще го правим хокеист като батковците.

# 428
  • София
Подготвих за друго място един списък с екипировка, дано да е полезен на някого  Simple Smile

Често ме  питат некаращите ски родители  на начинаещи  скиорчета  каква екипировка трябва да им приготвят за ските и как да са облечени.
Тук ще ви разкажа накратко за важните неща:

Долнище /грейка/ - важно е да е добро, непропускащо вода, защото децата са на снега в голяма част от времето Simple Smile В най-добрия случай - ново, но, разбира се, не е задължително. Можете  да го тествате предварително , като пуснете детето да се потъркаля час - два в снега в някой парк - ако след това дупето е сухо, значи всичко е наред!

Яке - същите изисквания, не толкова строги, въпреки, че ако се случи да вали мокър сняг, може доста да подгизне.

Ръкавици  - за мен една от най-важните части от екипировката. Задължително скиорски, хубави, непропускащи влага. Ръцете лесно измръзват. Резервни също е добре да има,  те може и да са обикновени, за след ските.

Термо бельо - не е задължително, но е удобно. Може да бъде заменено с памучно клинче или чорапогащник. Може и без, ако детето не е зиморничаво и ако температурата не е под - 6 - 7 градуса. Една добра грейка обикновено топли достатъчно. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ повече от един кат под грейката - повярвайте, видели сме чудеса като например анцуг и чорапогащник или дънки. Многото дрехи, освен, че изпотяват, пречат и на движенията.

Под якето - в по - топлите дни ако има термобельо и якето е добро, е достатъчно. Иначе + тънък полар или друга удобна блуза. Импровизации много - зависят от якето, от температурата, и, разбира се, от възможностите. В магазините за екипировка биха ви посъветвали компетентно, ако сте тръгнали да купувате всичко наведнъж.

Чорапи - скиорски или други дълги чорапи. Важно е да са дълги, за да не се смъкват под ръба на обувката: много е неприятно и неудобно.

Шапка - зимна, по избор Simple Smile За много студено време върши добра работа маска с дупки за очите и за дишане. Можете да намерите такива по магазините за екипировка и на пазара на Юнак.

Каска - не е задължително, но е добре да свикват да карат с каски, защото на големите писти са  важни. Пък и децата им се радват обикновено Simple Smile

Шал - НЕ!  Ски не се карат с шал по простата причина, че на влек или лифт може да предизвика големи бели. Така че, още от началото: без шал.

Очила -  ако детето има чувствителни очи, е хубаво да носи очила. Най-добре скиорка маска.

Крем за лице и балсам за устни - това  е "екипировката" на откритите части. Кремът трябва да е зимен, защото летните съдържат много вода, която замръзва в порите.

В общи линии, това са важните неща Simple Smile
Ако имате въпроси, ще се радвам да ви отговоря!

# 429
Крем за лице и балсам за устни - това  е "екипировката" на откритите части. Кремът трябва да е зимен, защото летните съдържат много вода, която замръзва в порите.

А какъв е този зимен крем, може ли препоръка за марка? Защото аз слагам на децата от слънцезащитните  50+ кремове. Нямам опит, не съм скиор.

# 430
  • София
Различни марки  предлагат кремове против студ и вятър, включително бебешките - Хипп, Бочко, Бюбхен, Нивеа имат също. PIZ BUIN mountain са едни от най-добрите.

Така напиши в Гугъл - крем против студ и вятър и изскачат, много са.

# 431
  • София
На моите почва да им се бели лицето при вятър и кожата стои като ожулена. Та Хип беше 1-вия крем за студ и вятър, който купих и им понесе повече от добре. Не съм пробвала други марки, признавам си.

А такъв тип крем предпазва ли от слънцето? Мисълта ми е, ако времето е хубаво и има слънце - с такъв крем да не изгори лицето? Или в този случай се слага слънцезащитен крем?

# 432
PIZ BUIN mountain са едни от най-добрите.

Благодаря много!  Hug
Намерих тук от тази марка, направо ще взема от нея: http://www.biolifecosmetics.com/козметика_за_лице/9
Не съм ги знаела досега, аз купувах разни слънцезащитни кремове 50+ за лице, но те наистина бяха летни. ooooh!

# 433
  • София
На моите почва да им се бели лицето при вятър и кожата стои като ожулена. Та Хип беше 1-вия крем за студ и вятър, който купих и им понесе повече от добре. Не съм пробвала други марки, признавам си.

А такъв тип крем предпазва ли от слънцето? Мисълта ми е, ако времето е хубаво и има слънце - с такъв крем да не изгори лицето? Или в този случай се слага слънцезащитен крем?

Обикновено имат UV защита.  Но ако температурата е около или над нулата, може и слънцезащитен.

# 434
  • София
Луда Мара, благодаря за списъка, ще ми е много полезен!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт