Децата и ските - 3

• 42 032
  • 659
  •   1
Отговори
# 540
  • София-Лагера
Деси,няма нищо такова.
Всички у-ща си имат бази.
Моя син беше на 4 когато тръгна на ски.
Карал е и на -20 и вярвай ми болен не съм го видяла.
 Peace
Научи се да караш ски" с Алберто Томба
http://topsport.ibox.bg/news/id_784919977
В събота ,ще бъде на Витоша.

# 541
Жасмин, благодаря. Ще ги погледна.  Hug

Четири годишна беше дъщеря ми, когато ги водиха от детската градина на ски. Имах и аз подобни опасения / да не стои цял ден мокра, да не се разболее/. Ски не се се научи да кара тогава, но пък се прибираше с чудесно зачервени бузи и прекрасно настроение. И както боледуваше през седмица, така рязко спряха и хреми, и кашлици.
 Изобщо ските са здраве - чист въздух, планина, движение.
 Да не говорим, че превръща домашното пубертетче в ангел. Очите и блесват, когато става дума за ските. За учителите и също. Grinning

Последна редакция: чт, 17 яну 2013, 23:40 от Бианkа

# 542
  • София
Учителките от ДГ не искат малки деца на ските, защото им отварят работа по преобличане и хранене. Ски училищата приемаме деца от 3 години нагоре, че сме имали и по-малки. А госпожите не са прави, защото освен заплата, получават и командировъчни за тази работа.  Дете на 4 години си е съвсем тамън за ски.  И е факт, че не се разболяват горе, даже напротив - стоят здрави после дълго време.

# 543
Момичета, благодаря ви за мненията, които споделихте. Ще го запишем, като се надявам да попадне на съвестни и готини учители и да се запази по ските.
Успех на всички малчовци, които тепърва ще прохождат в този спорт, както и на по-големите.

# 544
  • София
^desika^ , щерката ходи миналата година, беше на 3г6м.
От страна на придружаващите учители и мед. сестра - нямаше проблем да я запишем. Не са ни обяснявали, че малка или нещо подобно. Те само пожелаха да питат ски-учителите  дали са съгласни да се води дете под 4г. От там бяха отговорили, че няма проблем.

На мен притесненията ми бяха да не вземе да се тръшне нещо там и да се чудят хората какво да я правят. Но се справиха.

# 545
# 546
Деси до България ли поръчваш или до превозвач?

# 547
  • София, България
Момичета, прочетох всичко дотук, горе долу ми се изясни картинката (че милото ми възложи да направя проучване), но пак ми останаха някои неясноти.

Синковеца е почти на 7 години. Изкара една седмица с Мотен когато беше почти на 4 (преди 3 години). Не знам какво е научил и дали въобще помни нещо оттогава. В момента е предучилищна, но е в училище, затова мислех за съботно-неделен курс. От друга страна, може и да пропусне училището за една седмица и да изкара 5-дневен курс, няма да е фатално.

Въпросите ми са:
1. Начинаещ ли се води, и ако да - може би 5-дневния курс е по-удачния за него вариант?

2. Гледах сайта на Мотен - там има разграничение - от 3 до 6 г. и от 7 до 12 г. Във всички училища ли е така, и ако да - моя в коя категория да го включа? По-добре ли е да кара с по-малки, или с по-големи деца?

3. В коя категория са по-малобройни групите, това също ми е важно, за да може да му се обръща повече внимание? Същото важи и за дилемата: съботно-неделен или седмичен - кога е по-спокойно?

4. Баща му е сноубордист и иска на такова да го учи. Но на мен ми се иска да изучи първо ските, за да добие култура, пък тогава да се хвърля на борда - правилно ли смятам?

5. Сред училищата, понеже цените са почти еднакви, се спрях първоначално на Мачирски, защото живеем в Княжево и ще ни е по-удобно да го караме и взимаме от Бояна. А съм сигурна, че те оттам минават. На другите не знам какъв им е маршрута. Когато беше в Мотен го карахме мисля в Симеоново, защото тогава живеехме в Младост. А и Мачирски са на Офелиите, където си мисля, че ще има по-малко навалица (особено ако е през седмицата). Но прочетох преди няколко страници доста негативни коментари, точно във връзка с навалиците и взех да се замислям.
Може ли някой да напише различните училища къде точно карат? Мачирски - на Офелиите, Мотен са мисля леко над хижа Алеко, а тези, които карат в поляната до Лалето, кои са?
Аз ще ги прозвъня разбира се лично, но ми се иска да имам малко инфо предварително.

Много ще съм   bouquet ако ми обърнете внимание (всички и в частност Луда Мара), въпреки, че така се разпрострях  Blush

# 548
И аз искам да благодаря на всички, които споделиха опита си с 3-годишните. Дъжда ми съсипа "пързалката" в двора, та сега ще чакам да натрупа нов. Междувременно проучвам къде да отидем през март, така че да има възможност госпожицата да вземе няколко професионални урока, а аз да покарам, ако има на кого да оставя бебето. Hug

# 549
  • София-Лагера
Деси до България ли поръчваш или до превозвач?
До превозвач. Peace
радос Марина,Дино,Витоша ски,Мотен съм ги виждала на Алеко.
Бих ти препоръчала да изпусне 5 дни от у-ще.В съботно -неделните курсове има много деца.
Моя кара 3 пъти седмично и наваксваме вкъщи с уроците.
Руми и Мачирски са на Ветровала и Офелиите.
Руми също ги взима от Бояна.

# 550
  • София
Моля, кажете си мнението, синът ни кара трети сезон ски, първия сезон само на Пампорово и само със ски учител. Втори сезон пак там, като освен със ски учител вече се пускаше и с нас, на пистите Стойките. Научиха го на рало и сега не можем да го отучим, ама това е друг въпрос. Тази година караха с тати веднъж на Боровец, Ястребец 3, за един ден са я пуснали 6 пъти, според тати доста добре. Искаме да покарва пак по час два със ски учител, за да научи техника и да изчиства грешки, напр. На завой си вдига едната ска почти във въздуха.
От предучилищната ще ходят на Офелиите, но не го записах, вижда ми се много лека пистичка и той ще загуби интерес там. Предложиха ми Ветровала, като писта за техника. Общо взето предложението е да го запишем в група, с деца които карат вече и от Мачирски казаха, че на Ветровала ще карат и на колчета и по сериозно.
Вие какво мислите? Не искам, да го връщам назад, искам да напредва с карането, а не като мен, дето ме е страх да пусна този Ястребец Simple Smile

# 551
Въпросите ми са:
1. Начинаещ ли се води
, и ако да - може би 5-дневния курс е по-удачния за него вариант?
Нивото на всяко дете се определя след задължителен тест, който минават първият ден. След това се формират и групите, според нивото на децата.

2. Гледах сайта на Мотен - там има разграничение - от 3 до 6 г. и от 7 до 12 г. Във всички училища ли е така, и ако да - моя в коя категория да го включа? По-добре ли е да кара с по-малки, или с по-големи деца?
Най-добре - според нивото му на каране.

3. В коя категория са по-малобройни групите, това също ми е важно, за да може да му се обръща повече внимание? Същото важи и за дилемата: съботно-неделен или седмичен - кога е по-спокойно?
По мое наблюдение, групите от начинаещи са най-многобройни, но мисля, че има някакъв лимит, над който се прави допълнителна група с друг инструктор.
През седмицата е по-спокойно, тъй като децата са на у-ще. Събота и неделя е по-натоварено, уви.

Може ли някой да напише различните училища къде точно карат? Мачирски - на Офелиите, Мотен са мисля леко над хижа Алеко, а тези, които карат в поляната до Лалето, кои са?
На "Меча поляна" съм виждала инструктури от "Витоша ски" и "Мотен", но мисля, че и останалите, които карат на Алеко, също имат групи и за там.

Споделих лични впечатления, но за "нещата от кухнята", най-точно би било мнението на Луда Мара.  Peace

# 552
И аз да се включа относно въпросите на радос, от нашия кратък опит

Скрит текст:

1. Начинаещ ли се води, и ако да - може би 5-дневния курс е удачния за него вариант?

Както Луда Мяра често е споменавала ползата от 5 дневния курс е, че се натрупват знания. Твоят син е достатъчно голям, че да не се уморява от 5 дневната рутина - ставане рано, цял ден на ските, връщане, и тн. Да не говорим, че според инструктори на Алеко през седмицата е много по-спокойно. През уикенда, е лудница, пълна лудница.

2. Гледах сайта на Моден - там има разграничение - от 3 до 6 г. и от 7 до 12 г. Във всички училища ли е така, и ако да - моя в коя категория да го включа? Подобри ли е да кара с помашки, или с пооголени деца?

В Мотен поне към миналия уикенд ситуацията за съботно-неделните беше такава - Отиваш, ако претендираш, че можеш да караш, без значение на каква възраст - пускат те да видят какво можеш. След това разделят групи - начинаещи (начинаещите сами си казват), и различни нива на напреднали. Начинаещ си, (според мен - от това как сформираха групите), ако не можеш да слезеш на рало по "изпитното трасе" (малко по-стръмен наклон).

В начинаещите, ако има повече от едно малко дете (разбирай до 6г-7г) ги групират и ги дават на друг инструктор. 100% начинаещи деца над 7г. бяха с начинаещи възрастни. Начинаещите под тази възраст без значение степен на начинаещност - бяха в една група. Така се получава - дете в първи клас, което може горе долу рало се смесва с дете, което едва се държи на ските.
Така при група от 4 деца се обръща внимание на децата по в час и които повече разбират и по-бързо напредват - защото е и по-лесно разбира се - и всъщност се напредва доста бързо - инструкторът се занимава с 2 деца де факто. Не мисля, че инструкторите имат някаква вина - какво са виновни, че им се дава смесена група.

Също така, например групата напреднали, но на възслабо ниво - там беше абсолютен микс от всякакви възрасти....всякакви...и имаше деца, които трябваше да започват от втория ден да спускат Лалето на рало, защото възрастните нямаше как да отидат на лифта с паничките....

Добро впечатление направи, когато за групата начинаещи (възрастни) се каза - сега тези и тези хора вече могат да се пробват на бейбивлека, а тези и тези имат нужда още да стабилизират ските и остават долу с друг инструктор следващите 20мин.

3. В коя категория са  групите, това също ми е важно, за да може да му се обръща повече внимание? Същото важи и за дилемата:  или седмичен - кога е поуспокоено?

Групите - са макс от 10 човека, но наистина 10 са много, особено за начинаещи и леко напреднали. И в двата случая защото трябва да се чака да се изреди всеки от групата, или да се изчака висенето на лифта.
Събота и неделя на Алеко е пълна тъпканица от всякакви хора. И инструкторите обясняват, че през седмицата е просто рай...

Редактирах, защото спел-чекът беше омазал доста неща ...по моите творения Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 21:16 от pezota

# 553
Някой питаше за 3 годишните - само да кажа, че в градината на дъщеря ми тази година се бяха записали и 13 деца от 1ва група за ски. Мисля, че взаимно директорката и родителите се бяха разбрали децата да се връщат до 14ч в градината. Нямам други наблюдения по въпроса. Майките изглеждаха доволни. Децата също. Някои от по-големите деца, които срещаха трудности преминаваха в групата на децата от 1ва група. Това е.

# 554
  • София, България
Деси, Тонита, Пезота  Hug за впечатленията, много полезни Peace
Деси, какво е това училище Руми, не го намирам в нета newsm78
Ще съм благодарна и за още мнения

Общи условия

Активация на акаунт