Много голяма бенка

• 14 174
  • 61
  •   1
Отговори
# 45
  • София
мен ме притеснява това , че бенката сега е голяма , а малката е на 1.8 г. ..., ако и порасне с растежа на детето , което е нормално ще стане още по голяма  Rolling Eyes
знам ли ...
  bouquet
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ И ЩАСТЛИВИ БЪДНИ ГОДИНИ   babydust7!

# 46
  • София
пак да побутна темичката - може някои да сподели все пак човек от човек се учи  Simple Smile

# 47
  • София
пак да си побутна темата след месеци застой ,белкем и някои друг сподели нещо чуто и видяно   bouquet

# 48
аз не мога да разбера каква е целта на изчакването?! да се види дали ще порасне, или дали ще изчезне...според мен вероятността да се смали е нищожна, най -вероятно ако има промяна да е в лоша насока и затова според мен колкото по-рано се махне - толкова по-добре.
пп аз имах бенка на лицето, не толкова голяма, но все пак неприятна. махнаха я оперативно когато бях на 23 и още имам белег.

# 49
Здравейте,
включвам се в темата с такъв проблем... ако не и по-притеснителен  Sad
Синът ми е на месец и половина и се роди с гигантски невус на главичката. В родилното имаше противоречиви мнения, но като цяло преобладаващото беше, че понеже е напълно окосмен (под косичката е и равномерен няма причина за притеснения. Педиатърката в последствие каза, че няма нужда да правим каквото и да било, дори специално попитах дали да правим консултация с дерматолог, но тя не каза, че е необходимо... Признавам поуспокоих се, но продължавам да имам съмнения и все пак искам да направя консултация със специалисти. Молбата ми е да споделите при кого сте ходили и съответно каква теза е поддържал... понеже толкова малко бебче не мога да разкарвам по болници много много, а пък и интервенция на такова място меко казано ме плаши...
а и предполагам при евентуална операция там няма да му расте косичка Sad, но пък ако оставянето и крие риск... уфф... много са трудни такива решения  Cry

# 50
  • София
irony,
честито бебче на първо място!  Hug Да ти е живо и здраво и много да те радва.
Второ - спокойно. Не е решение, което е необходимо спешно да се вземе. За твое успокоение е хубаво да се види от лекар специалист, аз бих препоръчала направо онколог (не се впрягай от думата, но те са си най-добрите според мен). Но за толкова малко бебче - не знам къде да ти препоръчам да отидеш.
Ако не е много голям невуса при операцията остава белег-чертичка и няма да има проблеми с косичката. Но трябва лекар да го види.

# 51
Здравейте момичета   bouquet , искам да споделя с вас поредния си проблем ooooh!
И двете м дъщери се родиха с петна на крачетата ,на каката е видима бенка колкото леща , а на малката мислех че е родилно петно - кафяво  и безобидно, но след преглед се оказа че може и да е бенка  Sad ОГРОМНА  бенка колкото мандарина ( примерно )на бедрото  ... това много ме притисни ... по изчетох темите за бенки , но никъде не намерих дете родено с толкова голяма бенка  Rolling Eyes . Моля за вашето мнение по въпроса ... има ли други хора с огромни бенки по тялото си и какво мислят да предприемат - направо съм объркана .

п.п. при консултация с дерматолог ,докторката се произнесе , че за сега няма страшно , но това никак не ме успокоява

Цитат
Всичко добро   bouquet !!!

п.п.п. да пусна и снимка за по голяма яснота

http://reniris.snimka.bg/other/reniris.566261.25781603

i nie imame takava golqma benka po rojdenie nie sme na dva meseca na6ata se namira na glavata dnes xodixme na dermatolog i toi ni prepora4a da  q otstranim 4ez plasti4na namesa

# 52
  • София
как чрез пластична намеса ?
на нас ни казаха всички дерматолози които посетихме  , че няма проблем и че само трябва да се наблюдава периодично , а вас ви пращат на операция - странно но ...
би ли ми писала на лични от къде си и кой лекар е гледал бебето за да съпоставим нещата ( обмяна на опит )

# 53
как чрез пластична намеса ?
на нас ни казаха всички дерматолози които посетихме  , че няма проблем и че само трябва да се наблюдава периодично , а вас ви пращат на операция - странно но ...
би ли ми писала на лични от къде си и кой лекар е гледал бебето за да съпоставим нещата ( обмяна на опит )

При нас ситуацията е същата, 3 от 3 дерматолози казаха, че засега е необходимо само наблюдение, (а бенката наистина е голяма). Пластична намеса предполагам имат предвид, че операцията за премахване всъщност е пластична, д-р Ботев подробно ни обясни възможностите, но каза, че според него не е необходимо да се товари организма на бебето с пълна упойка (която е наложителна заради продължителността на операцията и необходимостта да е в покой). И аз съм любопитна кой е специалиста и дали има някакви специфични обтоятелства?

# 54
Аз съм си махала бенки на врата с изгаряне  , дребнички но много.....при Д-р Наталия Боянова в МА и две брадавици също на врата и около рамото, където минава сутиена - тях с лазер от д-р Литов.
Става за половин час цялата работа. Много съм доволна и не беше скъпо преди 3 г.
Останаха белези но това не е болка за умиране. Сега мисля да заведа сина си на консулт защото има една тъмна бенка около кръста над корема и ме притеснява, расте с него....той е на 13 г. Ако кажат че е добре да се махне, ще я махнем...но това махане на части ме притеснява....

# 55
Здравейте!
Става въпрос за голяма бенка на гърба (около 2cm). Изследването показа, че не е злокачествен тумор.
Докторът, който ще оперира, ще ползва метод, при който ще реже 1cm в дълбочина и, както ми показа, едва ли не една моя педя в ширина от кожата  newsm78
Прозвуча ми стряскащо!
Защо не я премахне повърхностно? Да сте чували за подобно касапско рязане?

# 56
  • София
Да, моят невус на Ядасон го "изкопаха".  И другите ми потенциално опасни бенки ги премахнаха по подобен начин. Специалист от онко-то в София.
Предпочитам така, а те някой пишман дерматолог да ми направи красииив шев с минимални щети и след време да стане някоя беля.

# 57
  • Бургас
бъръльо-бъръльо, кой ти ги маха, можеш ли да препоръчаш име някакво? Мъжът ми има няколко за махане и затова питам.

# 58
  • София
Мон... , този, но беше преди доста години и телефон нямам.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1174993

# 59
Познавам момиче, което има бенка, която покрива почти цялата дясна част от шията, тила и рамото и няма проблеми.. Виждала съм и други такива хора, така че предполагам този тип бенки не са толкова опасни... Но все пак лекар трябва да каже Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт