Професионални серии за коса - 26

• 56 921
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
Милк шейк колко често трябва да се прави ?

# 46
Седя си и си мисля и докато си седя ми хрумна ей това велико съждение Mr. Green (моля, които разбира повече да обясни има ли нещо вярно в размисъла ми).

Понеже с Пандичка си поръчахме разни протеини (най-накрая) та се чудех защо всички обясняват че трябвало непосредствено преди протеина/реконструктура да се използва еластисаизър или друго подобно? Ясна ми е идеята, че косата трябва да бъде добре подготвена преди употребата на проитеиновите продукти, но не би ли следвало това да се направи при предишните измивания? Това, което се чудя е, дали в деня които се ползва протеиновия продукт не е по-добре, косата просто да се измие само със шампоан и после да се нанесе съответно протеин/реконструктор за да може по-добре да проникне в косъма? newsm78

# 47
Седя си и си мисля и докато си седя ми хрумна ей това велико съждение Mr. Green (моля, които разбира повече да обясни има ли нещо вярно в размисъла ми).

Понеже с Пандичка си поръчахме разни протеини (най-накрая) та се чудех защо всички обясняват че трябвало непосредствено преди протеина/реконструктура да се използва еластисаизър или друго подобно? Ясна ми е идеята, че косата трябва да бъде добре подготвена преди употребата на проитеиновите продукти, но не би ли следвало това да се направи при предишните измивания? Това, което се чудя е, дали в деня които се ползва протеиновия продукт не е по-добре, косата просто да се измие само със шампоан и после да се нанесе съответно протеин/реконструктор за да може по-добре да проникне в косъма? newsm78

Мисля, че е въпрос на самопреценка.   newsm78  Аз не съм мазала Еластисайзър или друго в деня с протеина. Това, което направих, е да напоя косата хууубаво около 2 седмици преди да включа протеина.   Peace
Вече, ако някой има съмнения, че го очаква здраво втвърдяване, може да ползва и Еластисайзър или друго.   Peace    Hug

Ето какво отговори Алена преди време на моят въпрос колко често да правя терапията, копирано от стара тема:

Цитат
прави се - в началото всяка седмица, после през 3 седмици - но ти ще си я усетиш   Peace

# 48
a.l.e.n.a мисля, че съм пропуснала дискусията. Могат да се купят от ибей и амазон, но са по-големички и ако се вземат и шотовете сигурно ще иде на митница. Също в http://www.sleekhair.com/ ги има, и доставят международно, но не знам конкретно дали и до БГ.
А те не са нов продукт, по салоните се предлагат от няколко години, просто им смениха опаковките и ги ре-брендираха, маркетингови врътки. И в тази връзка, ако някой купува, гледайте да са като на картинката, която показах, има в продажба   доста от старите опаковки, които кой ги знае на каква възраст са.
Поръчах химическата запечатка  Mr. Green Поръчах и боя, ако ми остане време другата седмица ще се боядисам и мисля да пробвам запечатката след боята, да видим дали ще се отрази на цвета, после ще пробвам и с каквито по-терапевтични неща имам подръка. За шотовете ще си помисля още, че са по 500мл.

Pickles. нямам много опит с по-слаби продукти, май се харесва Лореал Витамино колор в такива случаи, но дано някой се включи с пряк опит.

Raulista
Преди 100 теми като писах подробно за протеините  казах, че е хубаво преди това да се направи серия хидратираща по принцип, колкото и измивания да отнеме, и чак като се омекоти косата да се мине към протеина. Също писах, че непосредствено преди това може да се сложи масло на косата, но не е задължително. Това беше преди да открия еластисайзъра  всъщност.  Аз лично все още съм на мнение че косата просто трябва да е добре хидратирана като цяло преди да се мисли за силен протеин, и че след силен протеин трябва да се хидратира. Другото са екстри по желание. И това го пиша поне за 3ти път последните няколко дни, защото  явно има някои обърквания по въпроса, и затова наблягам - не е толкова важно да се сложи нещо непросредствено преди протеина, важното е да е по принцип добре хидратирана косата. Защото за някой едно слагане на еластисайзър няма да направи чудеса например...

Редактирам се след Фийлинг: ето за това става въпрос, да е НАПОЕНА косата.Особено пък ако се надгражда върху стар протеин който е съвсем сух поначало.  Защото какво става ако получим дебел сух слой протеин? Става коса слама, и става чупене на косъмчетата. Буквално.

Така и така редактирах, да се изкажа и по горещия въпрос: протеин преди боя. Аз лично съм твърдо 'за' протеин да се сложи преди боя, но както съм го описала - на предишното миене, със овлажняването на новия протеин както си му е реда. Не разбирам какви са бенефитите пред това  непосредствено преди  отварянето на косъма, тегленето и депозирането на пигмент да се полови сух, чист протеин.

shokoladena_bg от опит, и по сравнение на състав, не , няма как д а  замени Деминерализатора на Малибу.

Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 22:51 от MissNellie

# 49
  • в 1001-та нощ

в началото може всяка седмица, после постепенно разреждаш  Peace до веднъж на 3 седмици - все пак това е ориентир - условно - ти най-добре си преценяш  Peace

има момент на пристрастяване  Mr. Green

Blush

Feeling   bouquet благодаря, мила  Peace видях по-късно, че си ме отменила  Peace

# 50
  • в 1001-та нощ
MissNellie  Hug коментирахме преди месеци  Peace   ще огледаме по сайтовете  Peace

# 51
Алена    Hug
Радвам се, че и ти се включваш, защото има някои тънкости, с които си наясно, а аз не.   Hug

MissNellie, благодаря за включването!   Hug   Както винаги, полезен и подробен пост. 

# 52
Алена    Hug
Радвам се, че и ти се включваш, защото има някои тънкости, с които си наясно, а аз не.   Hug
А аз честно да си призная не се радвам  Confused
Омръзна ми да чета съвети базирани на чужди мнения и опит.  Rolling Eyes
10 мнения, едно след друго, на един човек, написани набързо, без много много да се замисля какво пише.
Най-важното е да бъдат препоръчани някакви продукти, но дали стават или не стават няма никакво значение. А ако човек остане недоволен от препоръчаните му продукти, то сам си е виновен защото ги е използвал неправилно или моментът е бил неподходящ  Rolling Eyes

# 53
  • в 1001-та нощ
Аз ползвам продукта от февруари  Peace

# 54
Feeling благодаря за разяснението.  Hug

MissNellie и на теб благодаря че си отделила време пак да го обясниш. Аз чета темата много внимателно (даже си копирам в една папка  Blush Whistling) но в последно време покрай всички които ползваха протеина останах с впечатлението, че може би наистина е много важно точно в същия ден да се сложи еластисаизера ooooh! (повечето така направиха).

# 55
Добро утро! Отново по вече втръсналия спор имат ли място протеините върху суха и немита коса преди боядисване, ще копирам указанията и състава на Инджекшън де форс (амбула на Керастаз преди боядисване) и на концентрата Витацимент (най-силният заздравяващ комплекс на серията, аналог на протеина в останалите серии и търговски марки):

Инжекция за здравина Injection de force: Грижа за косата преди химическа процедура - боядисване, изправяне, къдрене. Подходящо за слаби и увредени коси. Заздравява косата и добавя допълнителна сила. Ексклузивна патентована формула с вита-цимент и микро-полимери. Косата устоява на химическите процедури без да се изтощава. Преди боядисване: нанесете върху най-увредените участъци върху суха и неизмита коса, като избягвате корените. Не изплаквайте. Продължете с боядисването. Преди къдрене и трайно изправяне: нанесете върху измита и подсушена с кърпа коса, като наблегнете върху най-увредените участъци. Не изплаквайте. Продължете с процедурата. След боядисване и трайно изправяне/къдрене използвайте концентрат вита-цимент за по-добри резултати.

Ампула концентрат Kerastase Vita Ciment : Ревитализира и възстановява слабата и безжизнена и такива които са многократно третирани и боядисвани. Уникалната патентована формула е в следствие на техлогични иновации: VITA-CIMENT® комплексът, засилва вътрешността на влакната на косъма, където е най-необходимо. Вита-цимент комплексът прониква в междуклетъчното пространство, запълва пукнатините, възстановява и укрепва косата. Резултатът е мека,еластична и гладка коса. Нанесете по дължината на измита и подсушена с кърпа коса, оставете да подейства 3-5 мин. и изплакнете обилно с вода. Запечатва се в косъма до 5 измивания.

Разликата в състава на двата продукта са микрополимерите при Инджекшън де форс (терапията преди боядисването). Нека по-вещите в химията и фармацията споделят каква е тяхната роля в състава на продуктите. Общото и при двете е съставката VITA-CIMENT®, която при "Инжекцията" е в по-голям състав и може да се каже - основен компонент. Т.е. предпазването на косъма идва от цимента, а не толкова от полимерите.

На въпроса "Циментът е ли протеин?" масовото тълкувание на специалистите е, че да, това е вид протеин. Патентован от Керастаз под търговското наименование VITA-CIMENT®. И без да е тесен специалист, всеки потребител на серията я причислява към протеиновите продукти, а влиянието им върху косата е аналогично с това на протеиновите серии на др.марки - заздравяване, вкарване на материя в косъма, запълване на порьозните участъци, а при прекомерна или неправилна употреба - сухота и усещане за вдървяване.

Изводът, който лично аз правя на база състава на двата продукта, е че протеините като цяло БИХА МОГЛИ да повлияят благоприятно опазването на косата при химическо третиране. Казвам биха могли, а не категоризирам, тъй като всяка коса е индивидуална. Експерименти с протеини на други марки следва да се правят наистина от препатили, опитни и напреднали в грижите за косата, а не от всеки.

В същото време съставът на КАТ поне от описанието се различава от този на Керастаз Вита Цимент. Продуктът съдържа таурин комплекс, катионни протеини, серамиди и липиди. Дали е подходящ за използване преди боядисване може да се определи само чрез практика и експерименти. Но щом има доволни, значи при някои хора може и да благоприятства процеса на боядисване. Аз лично го ползвам непосредствено след боядисване (след шампоана) и съм доволна. Изрусявам само корени с най-светло русата боя и окислител 12 на Колестон Перфект. Следващият път ще експериментирам и ще напръскам дължините и участъците, намиращи се непосредствено под израстналите корени, които най-много се изтощават от одсега с боята.

# 56
Момичета аз иамам въпрос не много по темата,но много моля да  ми помогнете-търся клипче с да видя как се навива коса с ролки от тия,дето се прегъват. Досега четох обяснения,ама не мога да схвана,а съм пробвала и резултата е  Tired

# 57
  • в 1001-та нощ
fitblond , благодаря за така изчерпателния коментар  Peace      bouquet  на мен ми е изключително приятно да се дискутират теми с такъв характер, изключая агресивните и заядливи вметки (нямам предвид теб  Peace , разбира се )

Ще споделиш ли как процедира, какво усети и т.н.  Peace    bouquet

Аз последния път ползвах Wella Enrich  Peace - очарована съм от шампоана - чудесно се пени, отлични измива - без скърцане, косата е приятна на пипане, без оплитане.

Маската не ми стигна и добавих на Голдуел с арган  Peace идеален резултат - плътняване и хидратация  Peace

Финширах с гел за обем (малко) и малко спрей за корени - и втори ден след това - формата е перфектна  Peace

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 10:30 от a.l.e.n.a

# 58
Заядливите вметки са си точно на място, но както и да е. Карай да е весело! ooooh! ooooh! ooooh!

# 59
Алена, грам не претендирам за изчерпателност, просто пробвам и на себе си да обясня някои неща:))) Като експериментирам ще се похваля. Лично мен при КАТ ме притеснява наличието на липиди и опасността да не ме хване боята. Но то от друга страна и в боите има липиди, особено в тези бои, които опитват да вкарат някакъв защитен комплекс за разкош.

Сега се сещам, че в началото на темата трябва да сложиш с големи букви следното предупреждение: "УВАЖАЕМИ СЪФОРУМЦИ, НЕКА ПРИ ПЪРВИЯ СИ ДОСЕГ С ПРОДУКТИТЕ ДА СЕ ПРИДЪРЖАТЕ СТРИКТНО КЪМ УКАЗАНИЯТА ИМ ЗА УПОТРЕБА. ВСИЧКИ ЕКСПЕРИМЕНТИ, ЗА КОИТО ЧЕТЕТЕ ТУК, ПРАВИМ НА СОБСТВЕНА ОТГОВОРНОСТ И НЕ ГАРАНТИРАМЕ ЗА КРАЙНИЯ РЕЗУЛТАТ"  Laughing  Laughing  Laughing

Но тъй като темата е за обмяна на личен опит, а не за маркетингова подкрепа на големите концерни и работещите с тях фризьорски салони, нека всяка от нас продължи да експериментира и да търси най-удачния вариант за приложение на продуктите. И нека не стигаме до спорове от типа: Трябва ли задължително да хидратираме преди протеин, Само плътните коси ли понасят масла, Омазняват ли продуктите за обем, Може ли да смесваме продукти от различни серии и пр.

А горещо се надявам, че всеки четящ носи глава на раменете си и може да прецени дали да експериментира, на какъв етап да го стори и дали да не се придържа към указанията на производителя.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт