Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 118

• 99 119
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • София
nakita -в рецептата,която си пуснала има карамелени бонбони ,но не и ЛАКТА-съвсем различни са-едните са твърди като камък,а другите меки.

# 196
Също искам да питам Ванчето за шоколадовия марципан, има ли някакви тънкости като за начинаещи?
Другото дето исках да питам е задължителен ли е глицерина за направата на фондан?
Отиваш право в библиотеката и прочиташ Научния ми труд за ШТ. Там си пише всичко. Глицерина е хубаво да слагаш там, където пише че трябва да се слага. Той прави тестото по-пластично. Аз го ползвам, когато ми позасъхне някое тесто. Топвам 1 пръст и мачкам тестото. Идеално му връща мекотата и разтваря захъсналите шупли.  Предполагам че и без него ще направиш тесто, но не гарантирам същата пластичност и мекота.
Моля, кажете ми как се борави с туй нЯщо:  и по-специално с конусчето.  newsm78 
И аз ги имам тия смешки. Поръчах ги по погрешка. Обаче идея си нямам как се ползват. Предполагам че върху конуса се слага цветчето и се оформя улея в който се монтира тичинка. А отдолу през дупката вероятно се нахлузва дръжката. Ама, само така предполагам.
Аз ги ползвах веднъж за едни дървета от бисквитки. Както са си криви цветлетата, само ги доразкривих още и ги плеснах върху дръвчетата.
КрасиМногоТочке - Липсваше ми напоследък. Тортите ти са супер. Какво напъха в балона на Микитата??? И Какво прави това козле дето виси от прозореца? Повръща гадината, нали? Препило е! Знам си аз!  hahaha

# 197
Момичета-кокичета, влизам да отговоря на въпросите за моята шоколадова тортичка
Дитсан печелиш близалка на следващия семинар Peace, борчетата са пластмаса,намазах ги с кристалина и поръсих с кокос. А за каръщината-споко, винаги има първи път! Стискам палци всичко да е ок Hug!
Заливката е кувертюр от Лид,л с олио на око-разтопен на микровълнова. Копривка е права, че се напуква, така ми се случи с първата залята торта, но заливката ми беше редичка. А сега я направих по-гъста и предвидливо обвих тортата с платка по борда-хем идеално равничко, хем няма напукване.
Относно технологията по заливане, добричката Албенка любезно ми направи клипче. Албенка прегръщам те силно! Hug Досега се мъчих да го поставя в поста си, но съм леко неграмотна и не успях, простете Blush Ще го изпратя на Ани Д, че и имам скайпа, дано тя да може да се справи с публикуването му в темата.

Мариа М мисля, че това конусче е за съхнене на цветята, newsm78 но не съм сигурна
Краситочке, мноооого добра работа си свършила! Коледната много ми е насърце, а Ралица е щастливка-има си 2 прекрасни торти!
Ванче къде ми се пречкаш бе душо

# 198
Здравейте! Не съм писала много отдавна,но ви наглеждам честичко. Няма как да изкоментирам всички,напоследък са се включили много нови таланти. За извънземните нямам думи,те си знаят  Hug  . Пускам ви две-три мои тортички  и обещавам вече да влизам и да ви коментирам  Wink   
dess 030 by  Svetlana Hristova(sisi7510), on Flickr
dess 032 by Svetlana Hristova(sisi7510), on Flickr
DSC04024 by Svetlana Hristova(sisi7510), on Flickr
DSC03313 by Svetlana Hristova(sisi7510), on Flickr     За сега толкова. Следващият път още няколко.

# 199
Краси точке,и на мен ми липсваше.Все се канех да питам къде се губиш и със краткият си акъл забравях.Радвам се че се появи,и то както подобава със прекрасни творения.Моите поздравления за прекрасните торти.И мен ме заинтригува балона на Микитата ,а любима ми е розовата.
Цолова,благодаря мила за успокояващите думи.То че каръщина има е така ,ама това днес мина всички граници.
Направих си прекрасно ,високо право буре.Оставих го 14часа да си стяга и всичко си беше ок.Умишлено  по-малко сиропирах за да няма проблеми ,а крема е ганаш за по-здраво.Да ама не ,щом започнах да слагам лентите и почна да потдава,докато свърша вече се беше килнало като пияно силно на една страна.Направо откачих,колкото и да мислех какво да го правя нищо не измислих освен да е легнало.Знаех че така тотално ще се сплеска отдолната страна ама вече ми беше все тая.
Със фигурата също се изложих,беше си супер ама от нерви ли от какво незнам но не можах да я облека като хората.
А и подложката беше за друга торта ,ама така омърлях тази на бурето че грабнах тази .Във крайна сметка ето го резултата:

Пуснах ви две снимки да ми видите хуууубаво резила.
Лека вечер за сега.
Докато се обяснявам Сиси7510пуснала страхотни творения,след които моята излагация ще е още по-голяма.

# 200
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте момичета
влизам с молба-някой да е попадал на нещо за счетоводител -аз съм на вълна коледни сладки а ми се обадиха за  торта  за жена счетоводителка и аз сега направо не мога да зацепя та ще съм благодарна но някоя идейка -рових и в нета не знам дали правилно пиша на английски но почти нищо не излиза
дитсан -какво пак си недоволна толкова е хубава тортата -това буре как го докара толкова кръгло
Сиси -прекрасни торти   bouquet
Краси -всичките са страхотни но първата коледната ми е фаворит

# 201
здравейте момичета
влизам с молба-някой да е попадал на нещо за счетоводител -аз съм на вълна коледни сладки а ми се обадиха за  торта  за жена счетоводителка и аз сега направо не мога да зацепя та ще съм благодарна но някоя идейка -рових и в нета не знам дали правилно пиша на английски но почти нищо не излиза
дитсан -какво пак си недоволна толкова е хубава тортата -това буре как го докара толкова кръгло
Сиси -прекрасни торти   bouquet
Краси -всичките са страхотни но първата коледната ми е фаворит
Повечето са с калкулатори, но ето, заповядай: Торти за счетоводители!

# 202
Oх, Бетинка тя си беше абсолютно кръгло и право буре със височина 18 см,ама после стана такова полегнало.Ама каквото такова.
А за счетоводителката защо не направиш някоя затворена книга като" Годишно счетоводство и данъчно приключване" или нещо такова,сложи и една елка и някои молив и готово.

# 203
Здравейте, момета!

Направоз ме е срам да си сложа тортето при вашите  newsm09красоти! Ама и вие сте почнали от някъде и за това не се отказвам! newsm10
А най-вече пък щом е нещо за ядене, тук съм и ще пробвам до дупка! Дано само да ме удържат крачката  тез килца!!!

Ето го и второто торте с фондан:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=302995909740098&set=a … ype=3&theater

Благодаря на всички ви за милите думички! smile3525  love001

# 204
Ванюшо,не го знам препило ли е ,ама със сигурност го е страх ,и бяга,та направо ще си счупи краката да бърза да скача от прозореца...    Joy
Дими,кво не му харесваш на буренцето?Много си е натурално даже....прилича на буренцата на дядо (лека му пръст),дето все ги редеше в мазето .    Grinning
А топката е стиропор.По идея на Мина       bouquet     ,защото и двете торти ,Микитата и Козлетата ,са по модел на нейни торти,които пусна в предишната или по-предишната тема....   
sisi7510 ,прекрасни торти.    Peace
И голямо браво      smile3501 smile3501   за всички торти в темата.....че не виждам как ще изброя толкова страници!

# 205
Здравейте!Да попиша сега,рекох,че утре ще имам време само да ви пусна една тортичка/ако  не я  прецакам нещо в последния момент Mr. Green/От последното ми влизане мнооого красота се събрала!!!Кукита,много вкусно изглежда!! Зеленоочке,първите ти опити много добри,беее!!1Но най-добре си се справила с розовото украшение ,до тортата Hug Мина,прекрасна,както винаги! Дитсан,кимоното много хубаво,а на бурето какво му се притесняваш!Бъчвите с вино са легнали!!! Налика,злополучна или не-резултатът е много добър!!! Мечо Пух,сладурска компания си разположила на ливадата!!! Доника,Много оригинална е станала тортата на Алекс! Савенко, Ани,фигурката е невероятна,но ти не можеш другояче,знам! Hug Копривке,егати идеята има този Любо/или Люба/,ама добре си я направила! Патри,браво,както винаги!!Много оригинален втори етаж на розовата торта! Милейди,у-н-и-к-а-л-н-а!!!Без проблемите може би нямаше да стане!!! Марулка,тия двамата,под фенера,ми обраха точките,а за мъфините-нямам думи...Здрави нерви имаш, момиче!!! Лелче Огче,завиждам ти на топката!Идея нямам как ги докарвате тия идеални форми??!! Стаси,и ти с тези сладки ми кръстоса погледа #CrazyВчера редих мозайка!Парченце по парченце!Пет часа!Обаче веднъж се опитах да украся десет броя меденки-на петата захвърлих шприца Laughing Анири,нестандартна и много оригинална украса!С нещо ми напомня на индиански рисунки!!! Бабо Шегувке,ама с двата крака нагазваш в сладкарското блато Mr. Green JoyДобре дошла!Справяш се страхотно!!! Hug Цолова,Много ми хареса тортат с количките. Краситочке,надничащият от иглуто пингвин ми е абсолютен фаворит LaughingИ другите са много хубави! Сиси7510,чудесни торти!Ако позволиш една идейка-би могло с парченце да се довършва дантелата при остри ъгли/на сърцето/Така малко стои като срязана.Не ми се сърдиш,нали BlushКато гледам грамадната,тежкарска, торта за сватба в битово заведение си я представям с шевици,черги и чанове,вместо рози...Ама това са си мои представи Laughing Бетина,по твоя въпрос ми хрумва мисълта за старо сметало/абак/. Помисли как може да се направи нещо с него.Аз за счетоводителка/60 г./ правих онзи мастодонт,който ви показах при включването си в темата-старинен касов апарат Joy Mr. GreenМай никого не пропуснах!Поздрави на всички и приятни занимания!!!

# 206
Момичета, моля ви да ми пуснете стъпка по стъпка на Пух и ко ...

има в първит страници едни, но са грозни..

# 207
Момичета, моля ви да ми пуснете стъпка по стъпка на Пух и ко ...

има в първит страници едни, но са грозни..
http://lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=3088

Тук има една купчина

# 208
  • София
тук още-http://coulinar.kuharka.ru/gallery/?p=26&folderid=1166

# 209
Здравейте, момичета!

stasi76, ditsan, Ванчето, colova, МаринаД, много се радвам, че ми харесахте левскарската торта!

Футболната топка е малка торта, която направих точно както се правят големите- от Ванчето съм видяла как реди торти в купи, за да прави барбита и по нейния метод правя и аз (Ванче, цак   bouquet) Облепям стените на купата  и вътре редя блат, крем, блат, крем... После двете половинки ги съединявам, измазвам и покривам с мм. До сега винаги съм покривала направо с петоъгълниците и шестоъгълниците, но този път първо с много тънко разточено тесто и отгоре залепих шарките. А самите те са изрязани по схемата на colova, за което съм и много благодарна и също цак   bouquet

stasi76, това е сериозно количество, браво на теб, станали са много красиви!
Анири, и твоите са прекрасни, нищо, че са три! Успех с останалите!
patriyani, голям комплимент ми удари с топката! Благодаря! А всяка твоя следваща торта я чакам като сериал – да видя този път какво превозно средство ще е  и Кити, Дора, Смърфиетка с какво ще са облечени… Много ми харесват всичките!
Баба Шегувка, много добри първи опити! Само махни тия лъскави пандели, по-хубаво ще е без тях.
colova, много ме е страх мен от шоколадово покритие. Един път опитах, но не се справих много добре, а тортата беше сравнително ниска. Много хубава е станала твоята!
Краси...*, много са ти хубави тортите!
sisi7510, много ми хареса тортата сърце с тази драперия! И тази с корабчетата (яхти ли са, лодки ли са, много съм зле в тази област)
ditsan, недостатъци нямаше да забележа по бурето, ако не беше споменала, че си имала проблеми. Много си е хубаво! Младежа нещо не ми харесва, все е едно е пил много винце и сега му се ходи до тоалетната  Laughing Надявам се не се сърдиш на шегата ми!  Hug

Ето и последните ми две торти:

Зимно слънчице, отново с био продукти. Много съм горда, че в тортата няма никаква тел и клечки (освен подпорите между първи и втори етаж) и успях да я занеса в напълно здрав вид, въпреки, че беше много влажно. На живо беше много по-хубава и като форма (защото съм я снимала отгоре и слънцето изглежда прекалено голямо), и като цветове (защото я снимах по тъмно)

И едно сърце с бонбониера и малко меденки за украса (бонбоните ги правих също аз, а бонбониерата е торта)

До скоро!

Общи условия

Активация на акаунт