Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 118

• 99 120
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
patriyani за меденките си имах помощнички. Grinning Камиона сигурно е доста голям щом не се побира в хладилнкика. Доста си си поиграла с него, но пък резултата е супер, а Смърфиетка е много сладка.
Valeria меденките са по рецепта на Наталина - Меденките на Джули, това са 2 дози. На мен винаги ми излизат такова количество, но аз броих и тези най - мъничките.
Баба Шегувка отключи тоз албум да видим тортите.
colova меденките ги украсих за 2 дни, първия ден с ММ, а втория с РА, като тези ми взеха здравето много по-трудни са отколкото с ММ. ooooh! Клиентите много добре са избрали тортата да е с шоколад, определено е по-вкусно. Много добре си се справила със заливката.
Maninka ето ТАЗИ и ТАЗИ торта съм  заливала с шоколад+олио.

# 181
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Баба Шегувка, пратих ти ЛС как да отключиш албума - май не си ме прочела още  Peace Laughing

Вал, нещо те е хванал хумора тия дни. Разхили ме мноого - и тук и на други места  Crazy Mr. Green

Цолова, много ме кефи тортата.

тина.21, на мен Китчън ейда почти не ми се връзва с думата "изгодно". По-скоро с "недостижимо" го свързвам.  Mr. Green Но пък е тооолкова прекрасен.

# 182
Здравейте, аз пак ще си попитам - знаете ли рецепта за заливане на блатове с бонбонки Лакта?
И рецепта за крем за торта със варено кондензирано мляко? Влязох в блога със рецепта за храна за Ангели, имаше препратка към много вкусна торта с варено кондензирано мляко, но линка препраща към друга рецепта  newsm78

# 183
  • София
nakita-аз лично не съм срещала такава рецепта за заливка от лактови бонбони.Ето ти една рецепта за карем с конд.мляко.

Карамелен крем (_Пепи_)
250гр. масло
1 консерва подсладено кондензирано мляко (вари се както си е неотворено около 3 часа- консервата да е идеално покрита с вода)
1 пудинг карамел на д-р Йоткер (сварен по упътването)
100гр. карамелизирани орехи

Маслото се разбива с кондензираното мляко. И двете съставки да са стайна температура. Към сместа се прибавя постепенно охладеният пудинг (и той със стайна температура).

При много голяма торта увеличете маслото до 350-400гр и пудинга до 700-800гр (т.е. 2 пакетчета)

# 184
Здравейте, аз пак ще си попитам - знаете ли рецепта за заливане на блатове с бонбонки Лакта?
Не

И рецепта за крем за торта със варено кондензирано мляко?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623631.0

# 185
Не ми се смейте много  newsm17 Все пак това е първата ми торта с фондан  newsm45
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=298554600184229&set=a … type=1&ref=nf

Бабе, справила си се чудесно!

Момичета, отключено е вече  Mr. Green

# 186
  • Варна
Усеща се затишие преди буря - сигурно повечето правите торти и затова е толкова спокойна темата Laughing
Иначе пак красоти!
Ееее, Баба Шегувка, за първи опит е страхотна тортата!
Ditsan, благодаря ти за разяснението за черното!  Hug
Colova, хитра идея за заливане с шоколад отгоре! А планината сякаш е вулкан, от който изригва шоколад - много е готино!
Ratsa82, ето това е глицерина за фондан . Като на моята опаковка пише само, че не бива да контактува със силни окислители.
Nakita, крема, който е дала Стефина е много вкусен.

# 187
Благодаря ви! Ами гледах как по Нова, в предаването сутрин с рецептите (момичето и момчето) правеха торта, и сиропираха блатовете с разтопени бонбонки Лакта, но какво друг сложиха, идея нямам.Затова реших да се допитам до вас. Но ще импровизирам, навила съм се   bouquet

Има ли някой, който е слагал медена къщичка директно върху торта, без подложка от долу?

# 188
Благодаря ви! Ами гледах как по Нова, в предаването сутрин с рецептите (момичето и момчето) правеха торта, и сиропираха блатовете с разтопени бонбонки Лакта, но какво друг сложиха, идея нямам.Затова реших да се допитам до вас. Но ще импровизирам, навила съм се   bouquet

Има ли някой, който е слагал медена къщичка директно върху торта, без подложка от долу?

Може би с мляко и бонбонки  newsm78

# 189
  • Варна
Цитат
Благодаря ви! Ами гледах как по Нова, в предаването сутрин с рецептите (момичето и момчето) правеха торта, и сиропираха блатовете с разтопени бонбонки Лакта, но какво друг сложиха, идея нямам.Затова реших да се допитам до вас. Но ще импровизирам, навила съм се  bouquet
Ако помниш кога си го гледала, тук http://bonapeti.novatv.bg/ можеш да провериш рецептата и евентуално да изгледаш предаването.

# 190
Бабо Шегувке,страхотно си се справила.Поздравления!
А аз да си помрънкам малко че ще се пръсна.Току що претърпях най-големият си провал,и като начинаеща не съм се проваляла така.Толко бях откачила че всичко живо се покри дълбоко и няма даже на кои да се навикам.Но стореното сторено,сега се опитвам да измисля как да замажа положението и да прикрия недостатъците и ако имам късмет да работят във моя полза.Стискайте палци.
Но каквото и да стане ще показвам,просто страхотна каръщина ме гони със тая торта.За трети път смениха датата .
Е поолекна ми малко,връщам се на трастиката и дано имам поне малко късмет.

# 191
Привет   bouquet
Браво на всички, отново видях прекрасни торти!

Аз все още не съм наясно с визията за сефтето ми, а РД на свеки все повече наближава. Гледам, гледам и се чудя ще ли мога да направя нещо или нъц  newsm78  А и вече съм обещала, че аз ще направя тортата и не мога да се отметна. А ще сме бая народ, та ще трябва и на 2 ет. да е...абе направо с двата крака.... hahaha
Моля, кажете ми как се борави с туй нЯщо:    и по-специално с конусчето.  newsm78 
Също искам да питам Ванчето за шоколадовия марципан, има ли някакви тънкости като за начинаещи?
Другото дето исках да питам е задължителен ли е глицерина за направата на фондан?

Имаше и още, ама айде по-натам....  bouquet

# 192
Саси, благодаря! На мен ми изглеждат идентични. Моят е на Купро-94, а този е на Химакс и пак е 85%...
Голям страх ме гони да не се изтровим, най-вече детето.  Confused

# 193
Ей, златни сте, благодаря, намерих го  http://bonapeti.novatv.bg/collection/?receipt=5886
Сигурна съм, че беше с бонбони Лакта, предполагам не споменяват името, за да не е реклама.

# 194
Тая тема тотално я изтървах.....    Embarassed

Пускам последните торти и отивам назад да чета....

Общи условия

Активация на акаунт