Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 118

• 99 174
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • ГОре на черешата...
След Стефина да покажа и моите меденки  -

-

и всички отблизо

Торта ще покажа във вторник...

# 241
Ехоо,ето ме пак  Wink Благодаря на всички за коментарите ви за моите тортички и сега ще ви го върна  hahaha 
ditsan твоето буре може и да си е повредило малко формата,но като цяло е много добро. И оцветяването много ми хареса,и канелката е като истинска.
МаринаД-мозайката е страхотна,връщах се няколко пъти да я разглеждам. Дори да не беше сложила торта,пак щеше да ми хареса   bouquet  И да ти кажа за моето сърце-ами модела е от ФБ, http://www.facebook.com/media/set/?set=a.100831499973964.1579.10 … 23520&type=3#!/photo.php?fbid=100842669972847&set=a.100831499973964.1579.100001413423520&type=3&theater  клиентите я харесаха и се опитах да я направя. А сватбената е точно това,което искаше булката,дори рисувахме модела и правих макет от стериопор. Едва в деня на сватбата,като ходих да я сглобявам,видях украсата на ресторанта,но това не вълнуваше никой от сватбарите  Grinning  На всичкото отгоре масата с тортата беше на половин метър от камината. Не мога да разказвам като Ванчето,но сигурно ви е ясно каква паника ме обзе. Иначе накрая ми казаха,че всичко е било наред с тортата,не се е разтекла или нещо подобно.
Лелче Ог,всеки път се възхищавам на твоите сладки,невероятни са,изпипани и много различни.Слънцето е много веселичко,а това зелено (цвета)  отдолу ми хареса страшно. Корабът ми е по снимка на един истински,не че моя стана точно такъв де,поне идеята беше такава. Има си и история тази торта,но това е за друг път.   
Имаше и още красоти,но ме гонят вече от компа. На Албенка Том ми е фаворит. Шеметче,готини палми. Стефина,страхотни меденки,копирах си ги,че моите още не съм ги почнала,та да си имам моделчета  Hug
  И сега ви пускам и моите коледни кексчета и бягам   и още   http://www.facebook.com/media/set/?set=a.267695399953172.63967.2 … 204607&type=1

# 242
mari_eta страхотни меденки.
Аз като начинаещ да питам как залепяш фондана и ако може рецептата за меденките , че има  в изобилие но не съм правила до сега меденки.
stefina и твоите меденки са супер а като казваш , че за три часа си сътворила това направо се обнадеждавам ,че и за ще мога да ги направя.
възможно ли е да се сложат на шишче ще издържат ли или ще се счупят, пробвали ли сте.

# 243
  • Sofia
Хора, имам спешен въпрос колко дози на торта ЕСТЕРХАЗИ трябва да изпека, за да докарам двуетажна, единия около 26см, втория около 20см диаметър?
Вече 4-та доза пека от тази рецепта http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3429.msg120896.html и крайно недостатъчно ми се вижда, изобщо не виждам как тази жена е направила 2 торти от това количество смес.  Rolling Eyes
Галето каза, че ниска става аз искам поне 10-12см височина, замаях се аз този крем в казан ще трябва да го правя с тези 32 жълтъка Shocked някак не си го представям.
На ръба съм да метна всичко по местата му и да спра с експериментите, то от 1кг бадемово брашно ми остана още за една доза само да опека.

# 244
  • ГОре на черешата...
Вал, и на мен ми дойде нисичка, хем 24 см я правих. За двуетажна, че и висока - хич да не е, ама 4-5 дози ти трябват Whistling.

Ванеса, ето това са моите меденки, а иначе залепвам ММ като мажа меденката съвсем тънко с кристалина - ако нямаш  - става с маслен крем или даже само с малко вода.

# 245
  • София
 spoko
Хора, имам спешен въпрос колко дози на торта ЕСТЕРХАЗИ трябва да изпека, за да докарам двуетажна, единия около 26см, втория около 20см диаметър?
Вече 4-та доза пека от тази рецепта http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3429.msg120896.html и крайно недостатъчно ми се вижда, изобщо не виждам как тази жена е направила 2 торти от това количество смес.  Rolling Eyes
Галето каза, че ниска става аз искам поне 10-12см височина, замаях се аз този крем в казан ще трябва да го правя с тези 32 жълтъка Shocked някак не си го представям.
На ръба съм да метна всичко по местата му и да спра с експериментите, то от 1кг бадемово брашно ми остана още за една доза само да опека.
spoko

# 246
  • София
Вал и на мене точно от тази рецепта ми излезе торта 24см и 5см висока-съжалявам,че ще печеш толкова много.И нещо ми биеше доста на масло тази торта.Просто рецептата не е нещо точна.Тя може да се преобразува -например Династията ,но с бадеми,там крема поне е повече.Успех Peace

# 247
Здравейте!Едно бързо включване да направя,за да благодаря на всички,които харесаха заигравката ми HugБлагодаря ви,момичета! HugФиор, в отговор на въпроса ти-показвам!

Разточих ММ,нарязах я на тесни ленти и от тях нарязах парченцата.Върху покрита с ММ подложка редих парченцата първо по периферията ,на сухо.След това ги залепих с вода.Вътре подготвях участък от парченца,така че да ми хареса рисунъкът и след това едно по едно ги залепях.И така ,докато се изпълни цялата рамка.Оставих да изсъхне и на следващия ден оцветявах.Предварително не съм правила рисунка.Трудоемко е, но не е трудно! Laughing
Много хубави слънчогледи видях,на Дитсан!Албенче,липсваха ми  твоите красиви творения HugВиолетката,ама добре си си поиграла!Разбирам те напълно,понеже два пъти съм си правила това упражнение JoyСтефина,Мари-ета,фантастични сладки!!!Уинен,ако позволиш-ще си открадна Laughingидеята за цветята !Много ми харесаха!!НелиДи,много коледно настроение носи тортата ти!Сиси7510,ти си се справила направо перфектно със сватбената торта!!!Аз,по-скоро,имах предвид,че повечето от съвременните булки нямат въображение LaughingА кексчетата ти са мечтата на моя половин JoyОбаче си купува готови,щото аз все "забравям" да си купя тава с дупки Mr. Green hahahaВал,не мога да помогна,но съм сигурна,че ще се справиш!!!Хайде-лека нощ и успешна предколедна седмица пожелавам на всички!!! Hug

# 248
  • в семейството
Ех, Вал, трябваше да се замислиш повече, като ти казах колко дебела става  Thinking
За разлика от теб, аз те послушах и за сега няма да правя "френска селска" за сватбена. То "Естерхази" е по- гадничка за правене. Иначе вкусът си заслужава  Laughing Ама на теб сигурно вече ти  е все едно  Mr. Green

# 249
Албен4е,много се радвам да те видя пак Hug Hug Hug
Много торти ,много хубави и още по хубав жест Hug
Шемет4е,Да е жив и здрав баткото.Тортата му е супер
МаринаД, Shockedуникалнооо
Стефина и мариета,невероятно красиви бисквитки,поздравления
Цолова,тортата хем е хубава,хем много апеттна
НелиДи,страхотни рога има тоя елен
Виолетката,ауууу уникален разрез, мммм...
сиси7510,страхотно завръщане
Краси то4кова,много се губиШ ти,аааа...ама хайде, с толкова красоти ,извинена си Heart Eyes
Таттит,много си е добре Шаха
Дитсан,ама какво си недоволна,я какво хубаво буренце
Аз показвам някои от последните торти .С тия елементарни торти толкова ядове брах(в момента в които по4вах да украсявам торта,излизаха куп проблеми),добре ,4е нямах нещо по сложно ooooh!

# 250
  • Sofia
До сега пекох, няма такава врътня, втори път тази торта няма да я правя и без това в тези количества подозирам ще я ядем до другата Коледа, сега се чудя тези всичките блатове ще поемат ли всичкия този крем, който честно ще трябва да бъркам в легена с 40 жълтъка и кило и кусур масло, Стефина моята ще удря яко на масло.  Mr. Green
Питах ви, защото обикновено рецептите не ги разбирам от първия път, а като прочетох, че тя вади 12 блата, а аз успях да изпека едва 4 и ми стана ясно, че някъде греша сега вече като седнах да мисля крема на части ли да го правя или на веднъж пак погледнах нейните торти на снимките и пак ми се струват достатъчно големи и достатъчно нормални, докато не зърнах отзад фона.
Ми че те тортите са и по-малки  от шишарките, то все съм виждала големи шишарки ама пък на такива дето да стърчат от двата края на тортата не бях попадала.
Всъщност съм с нагласата, че по-скоро нищо няма да се получи, тъй като не и тръгна на добре на тази торта след като мъжа ми докато си снимаше част от фигурките и взе че ги хвърли на земята и ги потроши всичките, така че каквото такова сега.  Laughing
Толкова много меденки сте декорирали, че ме хванаха братята само докато ги гледах, аз тази година си обещах ни една коледна сладка да не украсявам, за догодина май ще се заклевам и коледни торти да не се захващам да правя.  Laughing
На Ог слънцето е чудно просто!
Ама такива простотии ми изникват в главата като видя някоя торта ваша, че се чудя в ред ли съм изобщо.  Crazy
Ето сега това прекрасно слънце ама с този шал ми навява асоциации на болно и аз бих му направила една голяма течаща камба и вместо снежинки по подложката бих намятала използвани носни кърпички.  Mr. Green
Маринче, БРАВО, ама още по-голямо браво имаш, на тази подложка торта не и трябваше изобщо, спокойно можеше да я оставиш и така.  Laughing
Дими я кажи какъв е правилния път а шаблоните, че аз вече 2 пъти ги хващам и все не се получава и ги мятам обратно и на третия път може и другаде да ги метна, че съм им вдигнала мерника.
Албенче, дано всичко вече е наред при теб!
Виолетче, те ако не те познават хората да знаеш чували са за тебе.  Laughing
Шемет, жив и здрав да е младежа,страхотни острови си му направила!
Стефина, облеклото с колана е страшно идейно,ще ти го крадна някой път да знаеш след "n" на брой години като се възвърне музата ми за украсени сладки.
Нели, хайде извади и дракона де.

# 251
Рая,Нели ди ,благодаря за подкрепата .Наистина времето лекува стига да не ми поднася повече изпитания.
Юиен,поздравявам те за прекрасната торта.Наистина имаш талант и продължавай да твориш.Сама си си изтъкнала грешките така че смело напред.
Нели ди ,тортата е чудесна как няма да я излапат малчуганите .Елена и на мен много ми хареса .Цялата композиция е добре създадена.
Мариета ,шапка ти свалям.Изпипани сладки.Мен лично ще ме е жал да си хапна такъв шедьовър.
Сиси 7510,а и твоите кексчетата са супер.Настроението е напълно снежно ,остава и навън да завали.
Марина ди,благодаря за споделеният опит.
Патрияни ,ти наистина нямаш умора ,красоти .Фаворит ми е сърцето.
Валерия,твоето писание ме развесели .Ето това ми липсваше през тези няколко седмици.  love001

# 252
  • ГОре на черешата...
Ама такива простотии ми изникват в главата като видя някоя торта ваша, че се чудя в ред ли съм изобщо.  Crazy
Ето сега това прекрасно слънце ама с този шал ми навява асоциации на болно и аз бих му направила една голяма течаща камба и вместо снежинки по подложката бих намятала използвани носни кърпички.  Mr. Green

Joy

Е вярно май не си в ред Hug...

За тортата - не се коси - мнооого е вкусно, хич  даже не бие на масло.  
Ама ти ще я покриваш ли с ММ? Много е сочна и мека, да не те подведе.

Патрияни
, ти на това "елементарни торти" ли ми викаш Rolling Eyes? Е шапка ти свалям Peace!

Албенче, благодаря  bouquet! Как е малката принцеска?

# 253
Здравейте момичета, включвам се само да споделя моя опит с тортичката Екстерзахи, не че имам голям опит с тортите, но след всичко изчетето за нея, че е царица на тортите реших да я направя за рожденният ден на майка ми и я покрих и с ММ, на външен вид имаше горе долу желаният ефект, но като се разрязва прсосто при мене трябваха лъжички за яденето. Тези орехови платки се бяха смесели с двата крема и колкото и да седеше в хладилника не се стягаше. Иначе за вкусна е вкусна.
Хубав приказно снежен ден от мен!

# 254
До сега пекох, няма такава врътня, втори път тази торта няма да я правя и без това в тези количества подозирам ще я ядем до другата Коледа, сега се чудя тези всичките блатове ще поемат ли всичкия този крем, който честно ще трябва да бъркам в легена с 40 жълтъка...
Mr. GreenВал,замалко се притесних,че ще ми отнемеш първенството по брой яйца за една торта,но вече съм спокойна !!!40 са направо нищо в сравнение с моите 72/седемдесет и две/ Mr. Green Mr. GreenА за подложката си права!!И на мен не ми се даваше,а половинката направо каза: Не можеш ли да й сложиш тортата върху някоя от ония,другите ,дето имаш,а това чудо да си го сложим на стената...
От мен - приятен снежен ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт